Edin

SweClockers

Edin Mehinovic

Namn
Edin Mehinovic
Plats
Stockholm
Sysselsättning
-
Registrerad
2001-06-19
Senast aktiv
igår 13:17

Artiklar

SweClockers 20-årsfirande får egen forumdel – dela med dig och ta del av minnen!

Det har hunnit hända mycket på 20 år och allt har inte nödvändigtvis med enbart datorer att göra. Nu öppnar vi en ny forumdel för att hedra minnen och berättelser från SweClockers forum.

SweClockers fyller 20 år – häng med och fira med oss under hela 2019!

Poppa champagnen och plocka fram den beigea datorlådan! SweClockers fyller 20 år och det ska vi givetvis fira tillsammans som om året var 1999.

Intel slår vinstrekord

Processorjätten Intel fortsätter att skörda ekonomiska framgångar. För årets tredje kvartal rapporteras rekordstarka siffror.

Video: Chieftec på Cebit 2010

Anrika Chieftec visar upp en mängd nya datorlådor och nätaggregat på Cebit 2010. Dessutom passar tillverkaren på att locka med ett banbrytande chassi som får mungiporna att vattnas.

Video: OCZ på Cebit 2010

OCZ var på plats under Cebit-mässan i Hannover och Tobias Brinkmann visade för oss upp en monter fullspäckad med SSD-enheter och nätaggregat.

Fler nyheter till SweClockers läsare

Nya produkter och tekniker lanseras i en aldrig sinande ström. Nu lanseras en ny funktion som gör det lättare att hänga med i utvecklingen.

Tävling: Julpynta SweClockers logotyp 2007

Nu är det åter igen dags att ta fram julpyntet på SweClockers. Julsmilisarna har redan dykt upp i forumet enligt tradition, och vi vill förstås även förstärka effekten med en fräscht pyntad SweClockers-logotyp för julen 2007. I vanlig ordning vänder vi oss till er läsare för hjälp, och som tack vinner bästa bidrag en fin hemlig julklapp från Iomega.

Shuttletävlingen avgjord och vinnarna är korade

Under sommaren hade vi tillsammans med FZ.se en tävling där två stycken kraftfulla barebones från Shuttle stod på spel. Vinnarna är utsedda och kanske är du en utav dem?

Del 3 i Shuttle-tävlingen har startat

Övrigt

[imgr src="/imagebank/200707/Etapp3001.jpg"][/imgr]Två deltävlingar är avklarade och lika många återstår. Del 3 i Shuttle-tävlingen hittar du på FZ och som vanligt gäller det att svara på rätt ett par frågor för ha möjlighet att vinna en Shuttle-barebone värd 4500 kronor. Sista deltävlingen finner du här på SweClockers om en vecka, och det räcker att ställa upp i en av tävlingarna för att ha chans att vinna men ju fler du ställer upp i desto större är just din chans att kamma hem ett pris!

Vinn barebones från Shuttle!

Övrigt

Idag startar den andra av totalt fyra deltävlingar arrangerade av FZ.se och SweClockers! Den första etappen startade på FZ.se förra veckan vilket vi tidigare uppmärksammade, och nu är det dags för etapp två. Klicka här för att komma till tävlingen!

Tävling - vinn barebone-burkar från Shuttle!

Övrigt

[imgr src="/imagebank/200706/Etapp1001.jpg"][/imgr]Tillsammans med FZ kör vi nu igång en tävling där du har chansen att vinna tunga barebone-burkar från Shuttle! Tävlingen pågår veckovis under en månad med start hos FZ. Var med i alla fyra deltävlingarna som arrangeras för att maximera dina vinstchanser!

FZ testar Killer NIC

"Ett högteknologiskt nätverkskort som förbättrar både ping och prestanda, det låter som rena drömmen. Namnet är Killer NIC och priset drygt tvåtusen kronor - en vettig investering, tro?" Så inleder FZ sin recension av Killer NIC, ett nätverkskort för prestandajägare.

Butikspriser i Taiwan – ett eldorado för hårdvaruälskare?

Under vårt besök i Taiwan i samband med Computexmässan beslöt vi oss för att se närmare på prislapparna på en del produkter för att se hur stor skillnad det är jämfört med Sverige.

MSI visar upp bärbar - konstruerad för överklockning

På Computex-mässan fick vi se en intressant bärbar dator kallad GX610, som utrustats med vad MSI kallar turboteknik. Meningen är att man genom en enkel knapptryckning skall aktivera de högre frekvenserna när man behöver extra prestanda.

Ny forumdel: Vitvaror (april, april ...)

Datorhårdvara i all ära, visst är det lite småintressant, men vad som i själva verket ligger oss moderatorer och redaktörer närmast om hjärtat är något helt annat: vitvaror. Länge har vi haft en hemlig dröm om att skapa Sveriges bästa vitvaruforum, och nu kan det äntligen bli verklighet.

Nylansering utav Galleriet

Igår kväll "smyglanserade" vi Galleriet och det har nu pånytt börjat fyllas upp med bilder igen. En nyhet är att vi flyttat in byggloggarna i Galleriet där man nu kan följa medlemmars datorbyggen från start till slut. I övrigt är Galleriet ombyggt från grunden och mer användarvänligt.

S3 lanserar budgetlösning med två grafikkort

Redan den åttonde februari presenterade tillverkaren S3 sin grafikprocessor Chrome S27 i budgetsegmentet grafikkort. S27 kom i två versioner; en med 128 megabyte minne och en med 256. Det hade en frekvens om 700 megahertz, ett minnesgränssnitt på 128 bitar och fullt DirectX 9.0c-stöd. Den hade också en funktion som kallades MultiChrome, dock fanns det inte mycket information om detta och den har inte heller visats upp eller prestandatestats.

Nanya DDR3 PC3-8500

Vi har tidigare rapporterat att tillverkaren Samsung har visat upp DDR3-minnen på bland annat CeBit. Pei-lin Pai hos minnestillverkaren Nanya har idag sagt de ska börja tillverka exemplar av DDR3-minneskretsar i andra hälften av detta år.

Brett stöd för DisplayPort

Vi har tidigare rapporterat om anslutningsstandarden DisplayPort som standardliseringsorganet VESA presenterade i augusti 2005 och visade upp i oktober förra året.

Multichrome testat

Multichrome är namnet på S3:s version av SLI, det vill säga två grafikkort som samarbetar. Med Via:s nya K8T900-chipset kommer stöd för just Multichrome, och Tech Report har gjort några snabba benchmarks av hur Multichrome fungerar i 3D Mark 05.