Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione
Skrivet av DHW:

Hoppas du driver för annars så får du gå in och kolla på den igen för det där var verkligen inte rättvis mängd taltid var person fick.. Stefan Lövfen, Ebba Busch , Jonas Sjöstedt hade mycket mer taltid än Jimmie

Nu var det väl fler områden än flyktingar som debatterades så relativt det fick Jimmie den tid han behövde.

Skämt åsido, jag upplevde att det var ganska jämnt fördelat med en viss fördel Löfven.

Av ilstallione
Skrivet av Ozzed:

Jag tycker att man under debatten igår kunde se att så gott som alla övriga partier är trötta på KD. Jag sitter och hoppas lite att det blir nyval, och att KD får under 4% så de åker ur. Jag är inte så nervös för SD's siffror då det är rätt tydligt att de måste få 51% av rösterna för att få inflytande, och det lär de inte få. Det har mig veterligen aldrig hänt i vår enkammarriksdag att ett parti fått 51%

Det beror nog på hur man definierar inflytande. Med tanke på hur den politiska situationen ser ut så anser jag dem ha ganska stort inflytande. Sen om det är ett inflytande som de själva eller för den delen någon annan ser som positivt vetifan...

Av ilstallione

Ebba gjorde riktigt bra ifrån sig idag, tycker faktiskt hela debatten var intressant.
Nato-käbblet var lite oroande dock, vet inte hur jag ska ställa mig till den frågan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione

Käbblet verkar ju aldrig vilja ta slut där borta på vänsterkanten - Anna Kinberg Batra.

Av ilstallione
Skrivet av Larsioni:

1st timmen.. käbbel, taggtråd samt utomjordingar...

Pool-städning var också på tapeten. Snacka om att han fick retur på den...

Av ilstallione

Såg denna på flashback från någon presskonferens, borde vara definitionen av käbbel:

"Journalist: -Du säger att Sverige förbereder sig inför en krissituation, vad vill du säga med dom dramatiska formuleringarna?

Stefan Löfven: - Ja för det första att vi vi står mitt upp i det jag menar allvar också när jag säger, när jag uttrycker ett ett stort tack till alla människor som gör en sån fantastisk insats för det är en humanitär insats det är precis som med migrations och justitieministern just sa. Vad vi gör egentligen är att vi räddar liv när människor som kommer från bomber från eee från mördande från förtryck eee dom har sina liv i spillror. Vi Vi hjälper dom å då är det en, det är en stor humanitär insats och det självfallet då när vi nu ser eee det antalet människor som behöver det, som söker det skyddet så är det en en en av dom största humanitära insatserna. Och att vi står inför en krissituation de det är ju bland annat därfö jag, vi redogör för nu idag att vi också förbereder för en situation där vi kan behöva förlägga människor i tält därför att ee vi står upp för den den humanitära eeee flyktingpolitiken asylrätten men vi ser ju också vi kan ju inte blunda för det faktum att vi har fler än vi någonsin har tagit emot på så kort tid och då ska vi kunna ge dom tak över huvudet. Då är det...då kan det kan det komma att behöva annat."

Av ilstallione
Skrivet av Valiumballong:

Äh, det är bara ett tillfälle till för Löfvén att inte hålla det han säger.

Klart att det blir regeringsombildning. Även om regeringen får igenom sin budget så kommer man att bombarderas av tillkännagivanden från riksdagen. Löfvén kommer aldrig att utlysa ett nyval igen, så antingen blir det misstroendeförklaring för att tvinga fram en ombildning eller så kickar Löfvén MP på egen hand.

Menar du att Lövfen käbblar?

Av ilstallione

Ingen regeringsombildning på dagordningen säger Löfven, hur ska vi tolka det?

Av ilstallione
Skrivet av Valiumballong:

Tänkte säga detsamma. Det är många som är på hugget idag, och många som får prata väldigt lite (Jonas Sjöstedt har bara hunnit med en enda tirad om giriga riskkapitalister, t.ex.).

Gillar han centerpartisten-whats-his-name. [Anders Jonsson sa Löfén precis]. Fint att någon skäller på Löfvén både för höjda arbetsgivaravgifter och sänkt ROT och RUT. Buss på!

EDIT: Har vi en tråd om allmän politik? Det behövs. Varenda tråd spårar på mindre än en sida, men det är fortfarande rätt bra diskussioner.

Upplever väl att trådens titel inbjuder till en bred diskussion rörande politiken i Sverige och för den del även internationellt. Tycker det har gått bra hittills!

Skrivet av Valiumballong:

De borgerliga har inte ett enda motargument när Jimmie Åkesson påpekar att det släpper igenom denna "skadliga budget" trots att de har möjlighet att stoppa det. Inte ett enda. Busch Thor är smart nog att inte ens försöka.

Snacka om att slå huvudet på spiken. Fnittrade lite när han kläckte den faktiskt.

Av ilstallione

Tråden bara dog när debatten började

Måste säga att debatten är riktigt spännande, lite mycket käbbel dock.

Av ilstallione
Skrivet av foxzox7:

Man röstar på tex sossarna för man på sikt vill ha ett socialdemokratiskt samhälle. Eller på moderaterna för att man på sikt vill ha ett moderat samhälle. Problemet med blocköverskridande samarbete (och att ha många partier i en riksdag överlag) är att man tappar visioner om hur samhället ska vara utformat om 50år. Kortsiktigheten i svensk politik är oroväckande.

Ett socialdemokratiskt samhälle idag skiljer sig en aning från det socialdemokratiska samhälle jag växte upp i så du har nog rätt i det där med kortsiktighet, se bara på Luciabeslutet av Socialdemokraterna för inte så länge sen.

Av ilstallione
Skrivet av Silcan:

Jag själv har jobbat som vaktmästare på ett fängelse. Det konstiga är 2/3 där inne inte pratar ren svenska, alltså dem flesta där är invandrare. Men utgör bara 1/10 av svenska befolkningen totalt sett. Min egna, upplevda och personliga åsikt är att invandrare statistiskt sett är mer brottsbenägna. Och det finns inga fakta överhuvud taget som kan ändra min åsikt, jag själv har sett med egna ögon så är det. Men det mörksläggs ju nåt otroligt. Finns ingen journalist som skulle våga ens göra en undersökning inom ämnet för alla är så rädda för att bli kallade racist. Jag är inte racist (även fast ni tycker det). Jag har utländska vänner.

Skulle det möjligen kunna finnas andra gemensamma nämnare än att de är invandrare som är orsaken till att de sticker ut i statistiken tror du? För vi kan väl vara överens om att orsaken inte är att de är invandrare?

Av ilstallione
Skrivet av Tumnus:

Nähä? Att föda barn kostar även det. Sedan är Tino en sifferfifflare utan dess like.

Jag håller med, i samma klass som den gode Rosling.

Av ilstallione
Skrivet av foxzox7:

Partiledardebatt = somna irriterad och allmänt sur ikväll

Jag får bara titta om jag gör det under tystnad, min fru är väldigt tydlig på den punkten. Hon anser mitt ibland högljudda engagemang i liknande program vara störande.

Av ilstallione

Partiledardebatt ikväll, blir nog att se den om jag lyckas få barnen i säng till dess.

Av ilstallione
Skrivet av Friterad:

Är väl inte riktigt tillåtet med urspårningar/sidospår men denna tråden kanske får särbehandling

Om man som trådskapare känner att tråden man skapat glider åt ett håll som man inte är nöjd med så är det självklart bara att påtala det. Jag som trådskapare har inga problem med hur denna tråd utvecklas utan tycker det är intressant att följa diskussionen.

Av ilstallione
Skrivet av Huzzbutt:

Är Jugoslavern ointegrerade? Är Hanif Bali ointegrerad? Är Finnarna ointegrerade?
Man brukar tala om att integration tar en generation (20 år) för det är den tiden som krävs för att man ska uppleva alla delar av samhället och förstå dem. Det är väl knappast särskilt konstigt Valiumballong? Infödda får inte rösta förrän de är 18 och inte förrän de är 25 så är de fullt ut likvärdiga medborgare. Att finna sin plats i samhället tar tid, inte mycket annat och vi kan tyvärr inte få tiden att gå fortare genom att kasta pengar på klockan.

Du glömde chilenarna.

Av ilstallione
Skrivet av MacAllan:

Där ser du hur lätt en tråd som denna glider off topic, ditt svar är ju inte direkt ON topic
Eller du menar att SD's struktur och hur dom sköter saker inom partiet är ett direkt resultat av att KD övergav DÖ

Nja, mitt svar är i linje med vad tråden tagit riktning mot. Nu har jag dock inga problem med det som trådstartare(!) utan var mer eller mindre beredd på det. Trodde dock inte att skulle bli så våldsamt mycket invandring/flyktingmottagande som det trots allt blivit.
Hörde dock på nyheterna häromdagen att det är väljarnas mest viktiga fråga nu så det är väl helt enkelt det man får förvänta sig.

Av ilstallione

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article21565140.ab

Björklund uppmanar Löfven att bilda en ny regering utan MP. Det hade ju onekligen varit ett steg i rätt riktning.

Av ilstallione
Skrivet av MacAllan:

Såg inte det förrän efter jag postat

Resultatet blir förhoppningsvis att starkaste budget (oavsett partitillhörighet) vinner framöver.
Det kommer troligen också att innebära att partierna kommer tvingas att prata med SD om dom vill ha säker majoritet, samtidigt tvingas SD bevisa att dom kan delta i samtalen på ett konstruktivt sätt.

Sen kan man aldrig vara säker på att partierna inte fortsätter rösta på samma sätt som DÖ innebar, trotts DÖ har fallit.

Jag redigerade mitt inlägg så det kan vara därför.

Jag vet inte riktigt hur jag ska ställa mig till SD faktiskt, känns som de kan behöva några år till för att få ordning på partiet, dess struktur och medlemmarna ute i landet. Lite för ungt helt enkelt.

Den senaste rundan med SDU och tillsättningen av dess ordförande fick mig att tvivla lite på SD som demokratiskt parti men nu har jag bara medias bild av det hela. Finns kanske logiska förklaringar till varför det sköttes som det gjorde av SD även om det gav ett väldigt knasigt intryck.