Inlägg

Inlägg som ilstallione har skrivit i forumet
Av ilstallione
Skrivet av MacAllan:

Ärligt talat, vad hade du förväntat dig med den titeln?

Redan när jag såg titeln kasta jag in micro-pop i ugnen och hällde upp drickan

Nog förstod jag att det skulle bli livat men 15(!) sidor invandring trodde jag faktiskt inte.

Nåja, nu är ju tråden ändå "dödad" men lite klokare har i alla fall jag blivit så återigen, tack alla ni som orkar deltaga.

Av ilstallione
Skrivet av SUMITOMO:

Skillnaden är att när någon påstår nåt så gormar Huzzbutt om källor för att styrka påståendet.
När det gäller Huzzbutt själv så skall plötsligt alla andra överbevisa honom.

Det går inte att resonera med en vägg som aldrig ger sig.
Jag är inte så ofta i ÖÄ men från och med nu så sätter jag ignorera på honom för all framtid.

Jag kikade bakåt som snabbast och hittade tyvärr inte de inlägg som påstås svara på Huzzbutt´s påståenden. Dock tvivlar jag inte på att de finns, någon som har lust att länka?

Jag vet inte om det kommit något svar på detta inlägg: #15720044

Hade varit intressant att läsa Huzzbutt´s svar där.

Sen måste jag som trådstartare säga att det hade varit kul om trådens topic hade kommit på tal också.

Edit. Hittade svaret men jag vet inte om jag blev klokare på det. #15720489

"Att andra länder är rikare än Sverige är inte ett argument mot att Sverige är rikare än vad Sverige någonsin varit.
Den norska kronan föll under den Svenska, Norge ett land som är beroende av olja drabbas hårt av de priser nu råder. Finland har nolltillväxt och som du själv ser så har vi i Sverige nu en högre BNP per capita än Danmark"

Edit 2. @Huzzbutt: Har du lust att utveckla dina påståenden så att en vanlig människa förstår vad du menar. Efter en snabb kik i tråden känner även jag att det hade varit önskvärt med lite klargörande.

- Sverige är rikare än vad det någonsin har varit. / Rikare på vilket sätt?
- Brottsligheten minskar. / Enligt vilken statistik eller hur menar du?
- Vi har en bättre ekonomi än våra grannländer. / Vad innebär en bättre ekonomi?

Av ilstallione
Skrivet av MacAllan:

Nu vet jag inte din ålder, men själv är jag 60-talist och märker stor skillnad hur framförallt tillgången och kostnaden för sjukvården ökat genom åren.

Ta t.ex. reglerna om att du skall söka vård i första hand hos din vårdcentral för att bli remitterad vidare för specialistvård.
Dessa reglerna kom till pga av det ökade trycket mot akut och specialistvården samtidigt som man gjorde nerskärningar och medför en försämring för många som inte får den vård dom behöver tillräckligt snabbt.

Titta på alla sjukhus som är konstant underbemannade på nästan alla avdelningar.

Operationsköerna växer.

Köerna till vårdboende är längre nu än tidigare.

Så att påstå att vården är bättre nu än tidigare är ett hån mot dom som befinner sig i vårdkarusellen.

Jag är född 71 och delar inte din syn på vården. Med det säger jag inte att du har fel utan jag jag har helt andra upplevelser.

Jag har heller aldrig påstått något om vårdens kvalitet utan bara delat mina upplevelser av densamma.

Av ilstallione
Skrivet av not:

@ilstallione: Före allt om invandrare. Vad diskuterade våra politiker om. Jo om få folk i jobb vi har inte råd Sverige tappade redan då skatteinkomster till staten. Nutid Statens statsskuld ökar markant. Kommunerna blöder. Om ni har läst alla tidningar som finns i Sverige. Ja där hittar ni svaret.

Jag försöker verkligen förstå vad du menar men kör fast. Har du lust att förtydliga?

Av ilstallione
Skrivet av Silcan:

Är det pga invandring och flyktingar som brottsligheten har gått ner och ekonomin är bättre eller vad är det du vill föra fram med dina påståenden?

Jag tolkar det som att vissa i tråden påstår att Sverige är fattigare än någonsin, brottsligheten ökar samt att vi har en sämre ekonomi än våra grannländer för att vi har en hög invandring och högt flyktingmottagande. Huzzbutt hävdar då tvärtom men har inte kopplat det till invandring och flyktingmottagande.

Har jag fel?

Av ilstallione
Skrivet av Kakann:

6 månader kötid för att operera mitt knä och en släkting som inte får plats på äldreboende är ett par exempel från de senaste 6 månaderna som jag har upplevt iaf.

Låter inte kul med knäet, var det kortare köer för liknande operationer förr? Äldrevården är jag inte så insatt i mer än att inom min egen familj har vi inte märkt något om platsbrist då behovet inte funnits.
Fick nyligen två cancerfall inom familjen och båda har fått och får väldigt snabb och enligt oss bra vård i samband med detta så våra upplevelser skiljer sig onekligen åt.
Personligen fick jag lite sömnproblem i och med detta och fick hjälp av doktor samma dag som jag sökte den.

Av ilstallione
Skrivet av Anhjo:

Ett bra exempel på inlägg som bryter flera av forumets trivselregler.

http://www.sweclockers.com/forum/regler

Poänglösa oneliners och påhopp kommer hädanefter raderas utan vidare notis.

Av ilstallione
Skrivet av Fade:

Antar du inte har någon insyn i hur dagens sjukvård, äldrevård och skola ser ut idag. Kvaliten är så undermålig och de anställda går på knäna.

Jo det finns det, men de har blivit ombedda att inte använda uttrycket no-go zon och använder ett annat namn för dessa områden. Som jag skriver ovan har jag en vän inom ambulansen som alltid får polisescort när de ska in till ett visst område.

Angående sjukvården, kan du ge några exempel på den undermåliga kvalitet du säger existera?

Skickades från m.sweclockers.com

Av ilstallione
Skrivet av Xaid:

Jag tror tråden har spårat ut lite
Fortfarande intressant diskussion dock.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av foxzox7:

237 kommentarer på mindre än ett dygn

Kunde nästan se det komma, dock väldigt intressant och lärorikt. Jag själv till exempel har så lätt att fastna i budskapen som jag matas med i media, sociala medier och diverse debatter så det är skönt att få lite andra perspektiv som jag tycker jag får här.
Bugar och bockar för alla som diskuterar!

Av ilstallione

Jag har inte valt halvtomma glas men jag kan förstå att vissa väljer att göra det.

Av ilstallione
Skrivet av Huzzbutt:

FTFY (Kontext är fö. ett meningslöst begrepp, antingen så har något en verkan eller så har det inte det och har det en verkan så ska man klarlägga vad den är, det räcker inte att vifta med begreppen.)
Svensk sjukvård har enligt svensk sjukvård haft stora problem sedan urminnes tider, mig veterligen så har de flesta platsproblemen idag lösts och vi har alltjämt en betydligt bättre förmåga att bota och behandla sjukdomar och skador än vad vi hade för 10 år sedan. Det är också så att oavsett vad du själv tycker så har Sverige den tredje bästa sjukvården I världen enligt dina egna källor. Jag förstår fortfarande inte vad du är ute efter.

Att ha den bästa kan även innebära att ha den minst dåliga. Det vet du.
Sen kommer svensk sjukvård aldrig att bli tillräckligt bra enligt svensk sjukvård, det stämmer bra. Kommer ihåg budgetdiskussion vi hade, torde vara samma problemformulering.

Av ilstallione
Skrivet av Orici:

Fattar inte varför folk och regeringen litar på Arnstad, han är verkligen en pajas. Speciellt efter debatten mellan sverige och danmark.

Nej det kan man verkligen fråga sig, han verkar inte frisk i mina ögon.

Bra inlägg @Igelkott, tackar jag för.

Av ilstallione
Skrivet av Beginner:

Nästan så jag hoppas att S utlyser nyval. Något som borgarna inte skulle vara beredda på. Låt SD styra i fyra år med borgarna som stöd så får vi se sen....................

Det hade nog tagit ett tag att reda ut den soppan de antagligen hade skapat.

Av ilstallione

Konstigt att inte Arnstad har nämnts i tråden som den auktoritet han ändå är.

Av ilstallione

http://images-0.svd-cdn.se/images/c4c45b84-87a3-4c6c-ab95-3c8463...

Löfven ser onekligen inte helt optimistisk ut. Är intresset för flyktingpolitiken ute i stugorna lika högt som det är här?

Av ilstallione
Skrivet av Huzzbutt:

Visst 940 var inte sönderkörd men i övrigt så stämde det in på mig fram tills i våras... Då jag slutade snusa... En välunderhållen 940 är förvånansvärt bensinsnål om den körs lugnt.

Skattesmitning på flera nivåer, planerad dessutom. Nä du jävel, in med en prilla och sen full gas så blir det klirr i statskassan.

Av ilstallione
Skrivet av Huzzbutt:

Att flytta på dem? Tja, Hallsta drar lika mycket kräm som Malmö och kontrollerar 1% av Sveriges totala avvattning... Lägg till en säkerhetszon från MSB på 1 km, egen järnväg för att kunna få iväg produkter samt två egna hamnar. Det är som att flytta på en stad Skutskär lär vara värre kan jag tänka mig. Resten vet jag inte men det finns ju specialbruket i Småland som skulle läggas ner?

Skulle läggas ner är väl inte helt rätt, industrin har väl princip slaktats. Nu gick visserligen en hel del av papperet på export och det som lades ner var väl de bruk som producerade produkter av lägre kvalitet. Tidningspapper är inte så hett längre så du har väl ändå rätt i det du säger till viss del, behovet finns helt enkelt inte längre inom landet. Kanske öka presstödet så att vi kan rädda bruken..?

Edit: Verkar som vindarna vänt. http://da.se/2015/02/sa-ar-dagsformen-pa-pappersbruken/

Av ilstallione
Skrivet av Huzzbutt:

Majoriteten av företagen finns inom landets gränser för att deras produkter och tjänster efterfrågas inom landets gränser. Den Svenska industrin finns I sverige för här finns skogen, Malmen och energin som krävs för produktionen. Bortsett från några IT-företag så finns det inte särskilt många företag som ens kan flytta från Sverige.

Pappersbruken?

Av ilstallione

KD överger decemberöverenskommelsen, vad blir resultatet?

Kan någon som är lite insatt komma med lite spekulationer om vad som händer den närmsta tiden? Det känns onekligen lite skakigt inom politiken just nu och Anna Kinberg Batra säger att "Oppositionen ska alltid vara beredda att leda landet" medans Jimmie Åkesson tar chansen att orera om nyval.

Vad händer?

Av ilstallione
Skrivet av Jygge:

Kolla att du sätter USB stickan på en USB2 port win 7 har inte driver för USB3 installation

sen ser du till att bota mot USB

Går inte även om du använder portar som är USB2, jag testade till och med portarna för front USB men det gick aldrig. Slutade med att jag fick bränna ut en Windows 7 installationsskiva. I mitt fall var det ett MSI moderkort men samma problem. Jag hade även problemet att mus och tangentbord anslutna via USB inte fungerade innan jag installerat drivrutiner till moderkortet så jag fick rota fram gamla PS2-anslutna grejor.