Inlägg

Inlägg som Distordera har skrivit i forumet
Av Distordera

Låter ju helt sjukt att en förstärkare ska ha dessa problem som du beskriver. Jag trodde Cambridge hade rätt hög kvalla.
Testa att höra av dig till tillverkaren direkt? De borde vara rädda om ryktet.

Av Distordera

Ska du slanta upp 20 lök så testa CV ffs! Det är ruskigt mycket pengar för något som för de flesta låter crap. Kolla på JBL eller om du pallar Klipsch-diskanten så finns det grymma deals i Tyska nätbutiker.

Av Distordera
Skrivet av buddaz:

Tror inte hifiklubben kommer höja så mycket eftersom det tillverkas i China. CA:s tillverkningsfabrik ligger i China, det är bara utveckling som görs i London. Båda parter förlorar på det hela om dem höjer för mycket.

Själv är jag sugen på nya lurar. Fast det får vänta ett tag till. Vill testa Grado SR325is, Beyerdynamic t90, Ultrasone Pro 900 eller Shure SRH1840

Lägg inte för mycket tid på Ultrasone Pro 900. Jag köpte faktiskt dem baserat på alla kanonfina betyg de fått men de är otroligt basiga och det blir faktiskt riktigt drygt att lyssna på dem. Jättefina i övrigt. Sitter bra på skallen och har fin diskant och ok mellanreg. Något svettigt mellan ring och huvud.
Grado är tvärt om. Ok lurar men något för fokuserade i diskanten.

Jag mellanlandande i Hifiman HE-300 vilka är ok men har nu tjackat AKG K550 som man får för ruskigt fina pengar i Tyskland och de tycker jag är riktigt kompetenta för slanten man betalar. Något taskig passform då basen kan läcka ut men det finns bra guider för hur man böjer till bågen på huvudet för perfapassform. Rekommenderas för testlyssning.

Av Distordera

Porta Pro gick lös på bortåt 700 i tidernas begynnelse (dessutom, tänk på att 1 spänn är mindre värd nu än då). Klassas fortfarande som bra lurar även om basen är något dominant - pallar man att lyssna mer än några minuter vänjer sig dock örat och de blir plötsligt jäkligt bra. Konstigt det där med tillvänjning.

Av Distordera
Skrivet av Johan Holm:

Mest av nyfikenhet, varför ska man inte placera sofforna när väggen? samt hur kan en bokhylla ändra ljudet så det blir bättre? Fattar inte riktigt akustiken när det gäller bokhyllan!

Jag vet inte om du hittat tillbaka till tråden men det finns svar på detta iaf.

I övrigt kan jag tipsa om "the bass crawl".
Placerar man soffan ute i rummet är det inte helt ovanligt att basen försvinner eller blir förstärkt.
För att veta var man ska placera subben så kopplar man in den och stätter den i lyssningspositionen i soffan. Släng på en låt med artikulerad bas (tydlig).
Sedan kryper man runt på golvet till man hör den typ av bas som är den bästa som ens sub kan prestera. Där ställer man sedan subben och det bör låta lika när du själv sitter i lyssningspositionen.

Av Distordera

Fyra grundläggande tips.
1. Dämpa klappeko i rummet (möbler, gardiner, mattor och ev. akustiktak).
2. Dämpa första reflexen (dvs. första ytan som ljudet träffar. Be en polare flytta en spegel längs med väggar och golv. Där du ser högtalaren kan det vara bra att dämpa).
3. Placera inte lyssningssoffan/fotöljen dikt an mot en vägg.
4. Diffusera bakom huvudet där du/ni sitter (ett billigt sätt är en Billybokhylla med film/böcker/skivor med ojämna mellanrum).

Akustiktak tar du till om du inte är nöjd med övriga insatser.
Heltäckningsmatta kan man använda men seriöst, i en källare? Det är bättre med ett vanligt golv och massor med tjocka mattor istället. Dyrare kanske men det kan ju vara trevligt att vädra eller tvätta mattorna.

Det allra bästa tipset är redan nämnt. Att ta dit en akustiker som kan göra mätningar. Naturligtvis dyrast.

Av Distordera
Skrivet av nipe:

Ja man kan kalla det vad man vill. Men missnöjesparti har tyvärr en negativ klang som om att ett sådant parti inte har något vettigt att tillföra, så tycker jag inte är fallet med Piratpartiet. Jag röstar på Piratpartiet för att jag tycker deras huvudfrågor är viktiga och glöms i svensk politik. Faktum är att jag tycker de är så viktiga att jag väljer att avstå från att ta ställning i de mer traditionella frågorna som övriga partier fokuserar kring även om jag gärna skulle ha viljat säga mitt där också. Så samtidigt ja, min röst på Piratpartiet är väl då på sätt och vis ett missnöje mot att övriga partier inte tar de frågorna på allvar.

Men många (alla?) partier har grundats för att de ville lyfta några huvudfrågor och har sedan utvecklats till något bredare. Även Piratpartiet arbetar nu hårt på ett bredare program vilket kanske tilltalar dig då, men är något jag själv inte är säker på att jag tycker är bra. Jag står ju bakom Piratpartiet i deras huvudfrågor men tänk om jag inte alls gillar den ställning de tar i det bredare programmet? Så på sätt och vis föredrar jag kanske att de fortsätter vara det du kallar för missnöjesparti då det tydligare visar vad min röst står för.

Du har rätt, alla partier har en gång bildats för att diskutera vissa frågor. Jag menade inte att ett missnöjesparti alltid stannar på en nivå. Tycker det är hedervärt att många lägger sin röst på ett smalt parti. Många bäckar små osv ..

Skrivet av Pye:

lool kristdemokraterna på sistone har väl verkat lite oseriösa men missnöjesparti? miljöpartiet? nja du

Hahaha .. jag tog med KD bara för att skojja lite. Miljöpartiet är ett bra exempel på ett smalt parti som växt sig något bredare och tom. kommit att bli vågmästare.

Av Distordera
Skrivet av Tumnus:

Kanske borde fokusera på att bredda sin politik ist?

Piratpartiet är ett missnöjesparti och dom behöver inte ha ett brett program. Det handlar om att klämma så pass många röster från missnöjda att man får mandat i riksdagen och kan påverka ändå.
Finns rätt många andra partier som håller på med detta och tre av dem är ju hyfsat framgångsrika (relativt sett) utan att vara särskilt breda. SD kristdemokraterna och miljöpartiet.

Av Distordera
Skrivet av Archaea:

Många verkar ha fått felaktig information när det kommer till att skydda sig mot åskan.

  • Jordfelsbrytare jämför strömmarna i fas och neutralledare, och bryter om de inte är lika stora. Det sker t.ex när en apparat går sönder och strömmen går genom skyddsjorden istället för neutralledaren. Den ger inget som helst skydd mot blixtar.

  • Överspänningskydd ger väl lite skydd. Kanske, inte så mycket. Slår blixten ner i en ledning nära dig kommer överspänningskyddet inte göra så mycket

  • Strömbrytare hjälper inte. Om en blixt kan hoppa flera kilometer genom luften så kan den också hoppa ett par millimeter i en frånslagen strömbrytare

Tack. Hoppas bara att folk läser ditt inlägg. Verkar dock inte så eftersom alldeles nedanför ditt så skrev någon att den var relativt säker tack vare jordfelsbrytare och överspänningsskydd.

Det enda som funkar mot blixten är att dra ut kabeln!!!! Inget annat!!!! Inte ens "åskledare".

Och till If och deras pressmeddelande kan man väl bara upplysa om att det inte är åskan som är farlig utan blixten.

Av Distordera

Oh.. påminn mig om att aldrig göra affärer med Sweclockersmedlemmar .. Rimligtvis är det självklart att man antar att man får Windows på Svenska när man bor i Sverige. Att strunta i det och att köparen får skylla sig själv som många skriver är ju bara idiotiskt.

Kan man inte fråga Tradera om råd?

Av Distordera
Skrivet av grizzly666:

Jag tycker det låter som att du inte har dragit ur det "trasiga" tangentbordet och att det då fortfarande "trycker ner" samma knappar.
För det är ju så att du kan ha flera tangentbord inkopplade och använda alla samtidigt (med olika knappar då givetvis för att trycka tex w på två bord gör ju bara att det skrivs w som om man tryckte på ett).

Så frågan är har du kopplat ur det "trasiga" innan du provat ett annat?

Det var som sagt en bärbar burk, tror inte det går att koppla ur på något smidigt sätt. Det känns ju inte rimligt att det skulle spela någon roll eftersom det ena är fysiskt förstört. Annat vore om jag hade ett mjukvarufel men det verkar inte så då jag har kört en wipe på disken och allt.
Klurigt!

Av Distordera
Skrivet av Voxine:

Antagligen så har du vill skadat både tangentbordet och usbporten. Någon annan förklaring skulle inte jag kunna tänka mig.

Det känns dock orimligt att det skulle resultera i exakt samma skrivfel från tangentborden. Usb-portarna funkar till annat dessutom.

Men visst verkar det lurigt!

Av Distordera

Problem med tangentbord, uppstår även på andra tangentbord - varför?

Jag hällde över ett glas vatten över bärbara datorn. Efter det så hänger sig vissa tangenter trots att de inte trycks på.

Det märkliga är att när jag kopplar in ett USB-tangentbord så uppstår samma fel även där. Det låter i mina öron konstigt eftersom jag inte hällt vatten på USB-bordet (som dessutom funkar på annan dator).

Nån som har nån rimlig tanke om vad jag skulle behöva titta på?

Av Distordera

Jag tänkte såhär när jag köpte ett 1200 W-agg:
Mitt Corsair-agg har en fläkt som går igång vid en viss belastning. Om jag köper ett agg som är superoversize för min rigg så måste det betyda att fläkten går igång mer sällan?
Det funkar! Fläkten hörs aldrig.
Uppdrag slutfört!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Distordera
Skrivet av TheCadde:

Jamen bli totalt anonym då? Det finns ett par sätt.

Ge ingen avslöjande information via någon produkt
Klä dig i klänning och peruk, sminka dig och sitt med solbrillor när du spelar.
Go medieval on the mofos
Använd inte elektronik alls... Då kan dom inte lyssna på dig lika lätt.
Flytta ut i en öken, det är svårare att gömma en svart skåpbil i öknen.

Vad skall CIA med dina uppgifter till? Är du en terrorist?
Varför sitter du på Sweclockers och sprider gratis information om dig? Din paranoia kanske är en anledning till varför CIA skulle vara intresserade av att kolla hur ofta du masserar skinnspiken?

Gå hem!!!

Jag editerade citatet något.
Klänning och peruk? - check, fläktar gött med klänning.
Flytta till öknen? - not check (för varmt).
Är jag en terrorist? - check, det är vi alla enligt CIA/FRA. Potentiellt.

Näe, jag lägger nog ner nu, känns som att min originalpost är avhandlad redan

Av Distordera

... och varför skulle CIA vilja spionera på min e-post som bara innehåller spam ... ooops, det gör dom ju!
Bust.
Eftersom man inte kan lite på sin webcam med alla hacks som finns till dem, varför i hela fridens namn skulle jag lita på Kinect?
/Foliehatten

Av Distordera
Skrivet av DrAg00nEn-4thePlayers:

Du har så rätt. menade själklart 559$
Beklagar att jag avrundade uppåt så mycket.
499$ för konsolen och 60$ för forza.

Heheh, jag visste att det skulle komma men jag tycker du har fel. Forza är riktigt skoj. Antar att vi kommer att se minst två Forza på Xbox1, vågar man räkna med 3?
Då blir det 499+60+60+60/3 dvs. $226 per spel.. helt klart överkomligt

Av Distordera
Skrivet av TheCadde:

Om du nu är så rädd för att kameran skall se och höra dig dra en handtralla så kan du ju alltid koppla ur den när du inte skall spela?

Om jag lirar samtidigt då?

Av Distordera
Skrivet av Dallebull:

För att M$ e Muppiga.
NSA kommer ha fullt upp när Xbone släpps. >_<
Köp ett ps4 istället, då måste man köpa till Eye om man nu vill ha det.

Bor man utanför USA så är xbone värdelös, en digitalbox som man kan spela på, men sämre prestanda och mer integritetsintrång än PS4...

Nejnejnej.. Forza gör ju allt värt. Om man kan gå förbi Kinect-tjosan bara.

Av Distordera

Xbox One/Kinect 2.0 koppla bort??

Det här med att Kinect ska vara obligatoriskt till Xbox One ... varför då?
Måste man koppla in den? Nån som vet nåt?

/Foliehatten
(Jag tejpar alltid över inbyggda webcams och annat läskigt)