Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Nej jag vill inte döda en klient. Jag behöver det för att hjälpa klienten.

Tack för tipsen dock. Skall kolla.

/Mats

Av perihelion

Alternativ till push VNC.

Behöver ett program typ Push VNC men det utvecklas väl inte längre? Har lite problem med att det inte uppdaterar skärmen som det skall. Microsofts remote desktop fungerar sådär så det är inte något alternativ heller...

Kollade tråden bästa gratisprogrammen och där rekommenderades följande. Vilket är bäst? Kan man pusha ut klienten med dom?

RealVNC
TightVNC
UltraVNCTridiaVNC

/Mats

Av perihelion

MS Natural Keyboard 4000 och Photoshop CS3

Tjena!

Jag har gjort ett par Actions i Photoshop som skall aktiveras med F-tangenterna. I just det här fallet F2 och F3. När jag trycker på dom tangenterna så körs "undo" och "redo" eftersom jag har intellitype installerat. Går det att komma runt detta utan att avinstallera Intellitype?

Har sett att man kan hacka commands.xml men är inte riktigt med på hur jag skall göra. Kan man lägga till CS3 som program i den? Photoshop Elements finns ju med men inte vanliga Photoshop (hur smart nu det är med ett Pro tangentbord...)

mvh
/Mats

Av perihelion

Avlägsna stock kylaren?

Jag har fläkten som levererades med processorn Core 2 Duo E6300. Är det svårt att ta bort den om man vill byta till en annan? hur?

/Mats

Av perihelion

ASUS P5N-E SLI + Zalman CNPS9500 LED?

Fungerar denna kombination?

mvh
/Mats

Av perihelion

Problem med nätverkskortet på ASUS P5N-E SLI

Tjena!

Någon som vet om det varit mycket problem med det integrerade nätverkskortet som sitter på Asus P5N-E SLI moderkort? Det fungerar inte alls nu helt plötsligt och jag vet att jag hade problem med det när jag installerade datorn första gången men sedan började det fungera utan att jag fattade varför. Nu har det lagt av igen. Orkar inte lämna in moderkortet. Vad skall man köpa för nätverkskort om man vill ha ett schysst utan att betala något överpris.

/Mats

Av perihelion

Fläkt till E6300

Tjena!

Jag har letat lite efter en fläkt till min E6300 eftersom jag är GRYMT missnöjd med ljudnivån på den boxade fläkten. Problemet är bara att så fort jag hittar någon som är tyst så klagar folk på något annat, typ att den är för tung eller att den inte kyler tillräkligt bra.
Kan inte någon där ute som vet vad han/hon snackar om tala om för mig vad jag skall ha. Jag vill inte ha något krångel, den skall vara lätt att montera, den dom kom med CPU:n var perfekt så sätt, det var bara att snäppa på den så var det klarrrt!

Och NEJ, jag har inte sökt igenom forumet med ljus och lykta. Jag vill bara ha hjälp för jag börjar ge upp känner jag.

mvh
/Uppgiven

Av perihelion

Kylare för nord och sydbrygga på ASUS P5N-E SLI?

Några förslag?

Tysthet är av hög prio.

/Metz

Av perihelion

Raid

Tjena!

Jag funderar på att köpa en till hårddisk för att köra Raid. Blir det någon prestandaskillnad på läs/skriv operationer?

/Mats

Av perihelion

Core 2 Duo-fläkt

Tjena!

Köpte lite nya datorprylar förra veckan men fläkten som levererades med processorn (E6300) låter alldeles för mycket. Kan ni rekommendera någon prisvärd och framförallt tyst fläkt. Vill helst inte lägga en förmögenhet på fläkten då ekonomin redan har kollapsat!

/Mats

Av perihelion

Problem med nvidias Active Armor Firewall

Tjena!

Köpte ny dator i fredags. Moderkortet är ett ASUS P5N-E SLI med nvidia chipset. Har en hel del problem med nätverkskortet eller kanske troligare brandväggen. Program som utorrent och Azureus fungerar grymt dåligt trots att jag tillåter dom att kontakta nätet. Sedan känns det som att jag får sämre download från dom flesta sajter typ 40kb/s. En del går hur bra som helst, tex www.fz.se.

Sist men absolut inte minst får jag inte ccxgui att fungera som det skall. Jag hittar själva servern från xboxen men när man väljer den står det path not found or invalid. Detta får jag även om jag disablar brandväggen helt.

Någon som har några tips?

/Metz

Av perihelion

Aha! Mycket bra information! Stort tack!

Av perihelion

Dagens dumma fråga... [Måste DDR2-minnen köras parvis?]

Tjena!

Måste DDR2-minnen köras parvis? Eller kan man köra med en enda 1Gb?

/Metz

Ämnesraden redigerad av Kanel.
§ 3.1 Välj ett ämne som tydligt visar vad tråden du skapar handlar om. Till reglerna >>

Av perihelion

Vad är vinsten?

Tjena!

Blir det någon märkbar prestandaökning om man köper PC8000 till skillnad mot PC5300. Finns det någon där ute som kan hänvisa till något test där man kan läsa om det? Finns det något ställe som är billigare på minnen än övriga? Sjukt dyrt med minne...

Mvh
/Metz

Av perihelion

Moderkortet åt helv....

Tjena!

Verkar som att mitt moderkort tackat för sig. Har följande moderkort:
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=190

Det är väl i och för sig dags att köpa nytt men min ekonomi är extremt ansträngd för tillfället så jag får försöka in i det sista att komma på någon nödlösning.

Båda LED på moderkortet lyser FF så fort man trycker in ON-knappen på datorn. Skärmen är helt svart och inget händer förutom att fläktar etc snurrar på.

Hade ett liknande fel för ett tag sedan men då räckte det att nollställa BIOS via en bygel. Det fungerar inte den här gången.

Någon som har några förslag på vad man kan prova. Känns som jag testat det mesta men det kanske finns någon där ute som har någon ide som jag inte tänkt på.

MYCKET tacksam för förslag! Tack på förhand!

mvh
/Metz

Av perihelion

Tjena!

Nix nej jag har ett geforcekort. Tack ändå.

/Metz

Av perihelion

Tangentbordsproblem i alla spel baserade på Halflife2 motorn

Tjena!

Jag har fått något problem med mitt tangentbord i alla spel baserade på HL2-motorn. Det blir liksom man fastnar i den riktning man är går i rätt vad det är och sedan kommer alla tangenttryckningar med lite fördröjning. Lite som om spelet får något problem med tangentbordsbuffringen. Det fungerade bra för ett par veckor sedan men nu fungerar det inte alls. Dock så fungerar andra spel utan problem.

Jag har ett Microsoft Natural Keyboard 4000 USB och Win XP. Har provat att backa tillbaka till förra drivrutinen utan resultat.

mvh
/Mats

Av perihelion

Snabbaste brandväggen?

Jag kör för tillfället zonalarm (gratisvarianten). Någon som vet en som är resurssnålare? (och ändå bra)

/Metz

Av perihelion

Virusskyddet NOD32? Bra eller dåligt?

Tjena!

Jag börjar bli extremt trött på mitt McAfee virusskydd. Verkar jävligt resurskrävande och segt. Fick tips om NOD32. Någon som använder detta? Bra eller dåligt?

/Metz

Av perihelion

Vilket program accessar disken?

Tjena!

Ibland sätter hårddisken igång och börjar jobba när man inte alls tycker att den borde det. Finns det något busenkelt program som monitorerar vilket program som nyttjar disken för tillfället?
Helt resurssnålt och pissenkelt att använda.

/Metz