Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Raid värt att investera i?

Hej!

Jag funderar lite på att skaffa en till disk och köra RAID på min gamla burk. Någon som kör det med två diskar och kan rekommendera det? Jag håller mycket på med direkt till hårddiskinspelning men jag vill naturligtvis att windows skall starta fortare etc.

Något man bör tänka på? Nackdelar?

/Mats

Av perihelion

Aha, intressant! Om man köper Nvidia-kortet? Behöver jag byta nätagg då? Drar inte dom kräm så att tapeterna lossnar???

/Metz

Av perihelion

Tjena igen!

Tack till alla som svarat (i alla fall ni som tog frågan på allvar)

När jag forskat lite i det hela så verkar det ju inte som att det är någon tvekan om att det är programmet WinRK som är överlägset alla packprogram förutom då det gäller att komprimera jpg-filer då stuffit fullkomligt utklassar konkurenterna.

Lite intressant att WinRAR som jag använder konstant hamnade först på 20:e plats (vilket väl i och för sig inte är så dåligt med tanke på att 75 program testades).

Stort tack igen och om någon hittar några nya rön så dela gärna med er!

mvh
/M

Av perihelion

Schysst, tack för hjälpen. Om man inte vill köpa begagnat? Var är dom billigast? Kollade pricerunner men länkarna verkade inte stämma.

Av perihelion

Bästa packprogrammet?

Vilket packprogram är bäst om man skall komprimera data? Jag har alltid utgått från att det är RAR som är bäst men utvecklingen måste väl gått framåt även på detta område? Vad finns det för konkurenter? FInns det någon bra test över packprogram på nätet där dom jämför olika packare?

Mvh
/Mats

Av perihelion

Någon som vet om ett Radeon 9800 kräver uppgradering av nätagget?

Av perihelion

Uppgradera mitt GeForce 4200

Tjena!

Jag tänkte höra om det finns någon där ute med koll på grafikkort som vet om det finns något billigt grafikkort där ute som skulle vara ett lyft från mitt MSI GeForce 4200. Jag menar verkligen billigt nu. Typ en tusing eller något åt det hållet. DX9-stöd vill man ju ha och dual head.

Är det för mycket begärt?

Jag har helt tappat kollen på grafikkortsfronten så jag vet inte om det jag kräver är helt åt helv. Måste man byta nätagg? Kan man slippa så blir jag brutalnöjd. Tror mitt agg är på typ 330W eller något sådant.

/Mats

Av perihelion

Hjälp!

Hej!

Nu börjar jag bli rejält desperat. Jag håller på att leta TFT-skärm men ju mer jag letar ju mer förvirrad blir jag.
Finns det någon som kan hänvisa mig till något bra TFT-test på nätet som ger lite klarhet och tips.
Vilka märken räknas som dom bästa?

Jag behöver skärmen främst för grafiskt arbete så färgåtergivningen är extremt viktig men jag vill samtidigt kunna använda den till spel och film men det är prio två och måste jag välja så får dom två sista stryka på foten för grafiskt arbete vilket jag måste kunna använda den till.

Stort tack på förhand!
/Mats

Av perihelion

jepp 1600x1200 skall jag ha. Men det är färgåtergivningen jag är ute efter. Skärmen måste kunna återge färger så att det fungerar till Photoshopanvändning.

Av perihelion

Schyssta skärmar på min ära!

Någon speciell anledning till att ni rekommenderar just Samsungskärmar?

/Metz

Av perihelion

Bra skärm?

Är den här något att ha om man skall ha den för grafikarbete?

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=307251&cks=ASS&assoc=D091...

/Mats

Av perihelion

Tjena!

Stort tack för ditt svar! Webhallen verkar ha schysst prajz och det ligger i närheten av mig.

Tack igen!
mvh
/Mats

Av perihelion

Vettig bärbar musikdator?

Hej!

Någon som har bra tips på vad man skall köpa för bärbar dator som är lämpad för musikskapande. Snabb hårddisk är ett måste kunna använda den för direkt till hårddiskinspelning med musikprogrammet Sonar.
Jag är ute efter en prisvärd dator då jag inte är gjord av pengar.

/Mats

Av perihelion

Minne till bärbar HP

Hej!

Någon som vet vad jag skall köpa för minnen till en bärbar HP Pavilion ZE4900 om man inte vill gå via HP? Hur mycket kan man utöka minnet på den till? Har kollat lite på nätet men blev inte speciellt klok.

Tack på förhand!
Mvh
/Mats

Av perihelion

Desperat behov av hjälp angående skärmval!

Hej!

Jag måste köpa ny skärm och behöver en platt på grund av att jag har så dåligt med utrymme.
Vad jag förstått så verkar det vara svårt att kombinera egenskaperna bra färgdjup och att den skall vara tillräkligt snabb för spel. Jag skulle ju allra helst vilja kunna göra båda sakerna men då jag jobbar mycket med Photoshop så behöver jag allra mest färgdjupet. Nästa hake är naturligtvis priset. Jag har inte råd att lägga ut dom riktigt tunga slantarna som jag antar att jag skulle behöva för att uppnå mina krav.
Är skärmen svart och går att montera på vägg så är det ett oerhört plus.

Någon som kan hjälpa mig? Jag antar att det blir extremt svårt att nå dom mål jag har men om någon har bra förslag så är jag tacksam.
Jag behöver hjälp från någon som verkligen vet vad han pratar om, som själv kanske jobbar mycket i Photoshop (helst på mycket hög nivå) och som spelar ett spel då och då.

Kanske är min lösning en CRT-skärm? Finns det någon som inte tar extrem plats som min 19"-Dellskärm (trinitron)? Jag vill helst inte ha någon sådan men om det finns en som inte tar sådan förbannad plats på djupet så kanske det kan vara en lösning trots allt (igen, helst svart skärm).

Priset för skärmen bör inte vara över 5000 men jag kanske kan sträcka lite på gränsen om det kniper.

En sista fråga. Har alla 19"-TFT skärmar upplösningen 1280x1024? Jag vill helst ha högre upplösning typ 1600x1024 eller liknande.

Oerhört tacksam för givande svar öven om jag inser att svaret kan bli ett dystert ett... Någon??

Mvh
/Mats

Av perihelion

TFT-kunnig person sökes!

Tjena,

håll i er. Jag har en TFT-fråga. Kollade FAQ och hittade inget svar.

För ett par år sedan var jag inne på att köpa en TFT-skärm. Blev dock avrådd då jag jobbar som grafiker och sysslar extremt mycket med grafik. Jag blev informerad om att TFT-skärmar inte har samma färgdjup som en CRT även om det står att de klarar 16,7 miljoner färgnyanser.

I och med att jag jobbar med bilder så har jag ganska höga krav. Har utvecklingen gått något framåt eller är TFT-skärmar fortfarande lika underlägsna CRT färgdjupsmässigt?
Är tacksam för fakta-svar från någon med stor tänkarhatt på sig inte "det ser bra ut hemma hos mig"-svar.

Mvh
/Mats

Av perihelion

Ey!

Jag hade ett liknande problem med ett Delta 66 kort från samma tillverkare. Jag fick tipset från M-audio att uppdatera BIOS till senaste version och sedan var problemet puts väck..