Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Aha! Den där verkar ju faktiskt ännu mer intressant! Stort tack!

Av perihelion

Ok, den kände jag inte till. Skall kolla upp den, verkar dock ha lite överflödigt bajs precis som du skriver men tack för tipset.

Av perihelion

Varför 7200rpm?

Tjena!

Varför har just 7200rpm blivit standard? Det finns ju snabbare diskar på 10000 och 15000rpm. Varför finns det inte diskar som blåser på i tex 9000?

Känns som det stått stilla väldigt länge vad det gäller prestanda på hårddiskar. Hur kommer det sig? Finns det inga inovatörer? Flashdiskar verkar vara ett steg i rätt riktning men det kommer väl dröja ett tag till dom är lika snabba och prismässigt intressanta mot dagens Sata-diskar.

GE MIG PRESTANDA!!!

/Metz

Av perihelion

Tjena!

Jag förstår självklart att det är mycket som spelar in men det var inte riktigt det svar jag var ute efter. ACDsee är helt ok men jag tycker ändå att det tar för lång tid att starta då det är mycket onödigt skit som laddas in. Jag är ute efter en extremt kompakt bildvisare som klarar av att visa dom alldra vanligaste filformaten, den behöver med andra ord inte klara av att visa 400 olika bildformat. Den skall vara minimal så att den startar snabbt som fan oavsett om man sitter på en gammal häck till dator eller en sprillans ny.

Av perihelion

Snabbaste bildvisaren?

Tjena!

Vilken är den snabbaste bildvisaren för XP? Jag menar alltså från det att man dubbelklickar på filen till det att den visas.

/Metz

Av perihelion

Defragmentering?

Någon som vet hur det här programmet står sig mot exempelvis senaste versionen av diskeeper?
http://www.disktrix.com/ultimatedefrag/ultimatedefrag.htm

/Mats

Av perihelion

Tjena!

Skall kolla in Processtamer. Verkar i alla fall lovande. Angående svaret att ställa ner prioriteten på programmet som tar åt sig all processorkraft är inte aktuellt eftersom att när ett program väl hoggar processorn med typ 99% så blir GUI alldeles för långsamt. Det är just sådana cituationer som jag vill undvika.

/Metz

Av perihelion

Aha! Stort tack för era svar! Schysst av er. Spelar det någon större roll vilket 7600GS-kort man väljer? Funderar att beställa ASUS kort från Komplett.

Av perihelion

Tjena tack för alla svar, fan det här verkar nästan ännu mer lockade för egen del. Har aldrig haft ATI-kort förut. Någon som vet om man klarar sig med ett 330W-nätagg för det? Bättre eller sämre än ett 7600 GS?
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=318040

Av perihelion

Aha, det låter ju bra men är det ett skitkort då eftersom det drar lite? Har ett uselt kort för tillfället från Asus. 6200 utan fläkt med 128Mb. Kommer jag märka någon större skillnad? Har en likvärdigt usel Thunderbird 2800+ från AMD.

/Metz

Av perihelion

Vilket nätagg till 7600GS?

Tjena!

Vad är kraven för ett XFX GeForce 7600GS 256MB DDR2, AGP8X, DVI-I/Tv-Out, 400/533Mhz på nätagget?

/Metz

Av perihelion

Skydd mot att processer går i botten?

Tjena!

Vet någon om det finns ett program som hindrar andra processer att utnyttja CPU:n till max? Jävligt störigt när man håller på med något och så blir GUI så jäkla segt att man knappt kan stänga ner programmen.

/Metz

Av perihelion

Program för att se vilket program som använder en fil?

Hej!

Finns det något program som talar om vilket program som använder en viss fil?

/Metz

Av perihelion

Snabba DNS-servrar?

Tjena!

Läste en artikel i någon datortidning (kommer inte ihåg vilken) där chefredaktören pratade sig varm om Open DNS (http://www.opendns.com/). Testade det men eftersom det var DNS-servrar som stod i england så gick det inget vidare snabbt. Finns det några svenska alternativ? Nu kör jag BBB så det är väl inte så att DNS-servrarna är speciellt långsamma, men man är ju alltid intresserad av snabbare prylar.

/Mats

Av perihelion

Attachments i Outlook 2002?

Tjena!

Någon som vet om det går att extrahera alla attachments från en viss .pst-fil till en katalog i Outlook 2002 på något smart sätt?

/Mats

Av perihelion

Tempkatalogerna?

Tjena!

Jag sitter och går igenom min installation för att hitta filer jag kan rensa. Körde Tune Up Utilities 2006 Diskcleaner för att ta bort massa temp-data etc. När jag går in under Local Settings\Temp så ligger det en jäkla massa filer och kataloger där som sammanlagt tar ca 80Mb. Kan man utan problem kasta dom filerna eller kan man ställa till med något elände?

/Mats

Av perihelion

Vilka program är "måste ha"-program?

Tjena!

Vilka program är enligt er program som ni inte klarar er utan? Nu menar jag inte program som Photoshop utan småutilities som rent allmänt gör livet enklare och kanske datorn effektivare?

Min personliga favorit är utan tvekan Tuneup Utilities 2006 som räddat mig från mer än en ominstallation.

/Metz

Av perihelion

Aha, tack för svaret! Finns det något i dom där ligorna som inte har fläkt? Mitt har bara kylfläns (fast så är det ju inte världens snabbaste heller)

Av perihelion

Budget grafikkort?

Vilket är det bästa budget AGP grafikkortet? Jag sitter på ett Asus Geforce 6200 som jag betalade typ 500 spänn för. Finns det något inom en tusenlapp som är märkbart bättre? DVI utgång ett måste.

/Metz

Av perihelion

Uppdatera mig!

Hej!

Jag har varit sjukskriven i ca 1,5 år och har under den tiden missat det mesta i datorvärlden. Finns det någon där ute som kan uppdatera mig bara lite kortfattat vad som gäller på processor, moderkort och minnesfronten? Vad har kommit som är nytt, vad skall man ha nu för att "vara med i matchen" och vad är på gång framöver?

Stort tack på förhand!
/M