Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

Trist av apple att inte uppgradera graffekortet en smula. Det duger fortfarande inte till något alls.

Av homeboy87

Kom ihåg att man inte skyddas av svenska lagar när man köper något fråm apple store. Det bästa är att köpa en apple produk från en svensk återförsäljare.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrLayer
Ja det är väl sant det du säger, skärmen kanske inte behöver vara så stor. Fast å andra sidan är det nog denna bärbara dator jag kommer att ha som enda dator snart framöver, och att sitta och hålla på vid datorn vid en 14" kan bli lite segt... Jag har aldrig ägt en bärbar, så det är därför jag är så dålig på dem...

Fujitsu Siemens Si1520/12 t.ex. den har ju endast en 12" skärm, men den skulle nog vara grym om jag inte även hade tänkt att ha den som min huvuddator hemma! eller så köper man en sådan och kopplar in en skärm då datorn står hemma, skulle det funka?

Sony VGN-FE21B, vad säger ni om denna? Har hört att de typ ändrat namn från fe21m till b eftersom det är en utgående modell, så det kanske är dålig tajming att köpa nu? skärmen är ju dock lite större här (15.4").

Sedan är frågan, räcker det med en vga-utgång (eller s-video) om man ska kolla på film? eller borde man köpa en som har dvi?

/N

jahaa men om du kommer att använda den som hubuddator så är det ingen dålig ide att slå till med 17 tummaren. Annars så kan du köpa en dator med en liten skärm och köpa till en maffig 19-20tums widescreen skärm för 2000-3000kr.
En tolv tummare är lätt att bära på men såna små datorer har oftast väldigt låga specs. Även om du inte inte spelar spel så är det bra med en måttligt kraftfull dator.
I detta fallet bör du tänka på hur du ska använda din dator. Kommer du att flytta den mellan olika platser varje vecka ska du köpa en 12-14 tummare. Kommer du sällan eller nästan aldrig ta datorn ur hemmet så bör du köpa en 15.4 eller 17 tummare.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrLayer
Hur är datorn i samman med tv eller musik? Om man kollar på film genom datorn, fungerar detta bra utan hack eller andra störande moment? Och räcker ljudkortet som sitter i om man ska koppla datorn till ett större ljudsystem?

Sammanfattat; är detta en bra mediadator?

/N

Den är en väldigt bra mediacenter. Att kunna trycka på en knapp och kunna spela upp film och musik utan att starta windows är grymt trevligt. Skärmen är bra, film spelas upp helt utan hack. Ljudkortet må inte ge ge dig gåshud men det är klart godkänt och bättre än det som sitter i vissa datorer. Stereo separationen är bra och filmer och musik låter bra.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrLayer
hmm, är ändå lite negativ till macbook, skärmen är liten också, okej det förbättrar batteritiden, men ändå... (och macbook pro kostar ju skjortan, så det är inget allternativ) Är nog mer inne på hp:s 9091 17".
Den har mer än 3x mer utrymme (240gig), 4 tum större skärm, kompatibel med alla de program jag idag använder (eftersom jag kör med pc).

Jag har dock hört att mac är bättre på bildredigering, film osv. Är det någon större skillnad för en medelanvändare som mig? Jag menar, jag kommer som höst använda redigeringsprogrammen till att lägga in lite musik, klippa och klistra lite osv. med en del skidfilmer (och bilder) som vi tar under vintern... Alltså inga mastiga grejer...

Någon som testat hp 9091 att koppla in i tv och kolla på film? blir bilden bra? datorn för varm? datorn högljud? ljudet, hur blir det?

Macar är inte bättre än PC när det kommer till redigering. Vill du ha redigerings program till en PC så är det bara att köpa det. Dock är programen som medöljer när man köper en mac oslagbara.

Jag har en Hp 9074 som är samma dator som 9091 fast med sämre specs. Min har en AMD processor som arbetar på 1.81ghz och ett ganska ordenkligt grafikskort. Så länge jag inte spelar spel så är fläktljudet inte så märktbart, och jätte varm blir den heller inte. Men du som inte ska spela spel borde köpa en dator med lite klenare processor och grafikskort. Då räcker batteriet längre och vämreutvecklingen blir mindre, plus att fläkten inte behöver jobba lika hårt.
Jag har inte kopplat datorn till TV än eftersom jag inte hittar min s-video kabel. Sen så känns det lite onödigt att köpa en bärbar med en stor skärm för att sedan hooka upp den till en tv med sämre upplösning.
Visst är 9091an fantastiskt prisvärd men 14 tummaren är ett bättre val i fall du vill ha något som är lätt att släpa runt på. Jag har stoppat ner min dator i en väska och vandrat typ 200meter och det var långt ifrån roligt. Dock skulle det ha vrit bättre om jag hade haft den i en ryggsäck.

Av homeboy87

Glöm att kommer hitta en 17 tummare under 15 000kr som väger mycket mindre än 3.1kg. Dessvärre lär du heller inte hitta en 17 tummare med den maffiga upplösningen hos någon annan än dell. Inspiron 9400 är mer eller mindre den enda 17 tummare jag har sett som kan fås med en WUXGA-skärm. Det tråkiga är att den väger strax under 4kg. Datorn kan du konfigurer på dell.se.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MrLayer
ja dom ser lovande ut, men hur är egentligen batteriet på dom? 8 respektive 6-cells litiumjon, säger mig inte så mycket...!?

Och måste man verkligen lägga ut mellan 10 och 13 tusen på en bra media-dator?

/Niclas

edit. såg nu en bra recension av HP.s dator, så batteritiden vet jag ju... kanske ska bli en sådan ändå...

Jag äger en 17 tummare och anledningen till varför den inte har så jätte bra batteritid är ju självklart. Den har två hdd, en gigantisk skärm och en maffigt grafikskort. 14 tummaren har däremot svagare komponenter och lär ha en batteritid på cirka 3 verkliga timmar, vilket duger för film.

Annars så är macbooken är väldigt bra val eftersom den är liten och kommer med ett gäng program för redigering. Däremot kostar den 16 000kr i fall du vill ha dvdbrännare, 120gb hdd och 1gb i ram som HPn erbjuder.
Gillar du inte någon av datorerna så kan du alltid köpa en dator av annat fabrikat och köpa till en usb fjärrkontroll. Vill du komma billigare undan så står acer till tjänst med deras billiga 15.4 tummare om du inte har något emot storleken och vikten av en 15.4 tummare + väska och ac adapter.

Av homeboy87

gött att onoff erbjuder mer minne och kraftigare processor än komplett men den onoff säljer lär ha sämre batteritid och även utveckla mer värme. Det känns som om jag nästan vill klocka ner min ibland. finns det några program som gör det möjligt?

Av homeboy87

Kolla in Hps DV serie. De är riktigt bra för film och musik. Film kan spelas upp utan att windows måste laddas och det medföljer även en fjärrkontroll som till och med kan styra itunes.

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=326202
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=326204
http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=326205

Av homeboy87

^^
Skillnaden mellan 14 och 15.4 är klart märkbar även om 1.6 tum inte låter så mycket. Jag har en 17 tummare och bildytan ser märkbart större ut än min systers 15.4 tummares bild skärm.

Av homeboy87

HPn är mer anpassad för lång batteritid i och med att den har en celeron processor och en klent grafikskort. Asusen är det bättre valet i fall du lirar spel då och då.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Hm, de lät ju toklite.. gick prollorna i 1.86 ghz då? Isf äre ju nästan ovärt att köpa den om de är så lite.. tänkte ersätta min stationära min A64 3200 med Geforce 6600 med denna och den fick 6299 p i 05.. hm :/

/F

Vill du ha monster prestanda så bör du köpa en bärbar dell istället.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kimberly89
På tal om oturen som ni snackade om innan så är jag en med otur jag med
Jag har lämnat tillbaka Mobil telefon efter mobiltelefon och ett flertal bärbara datorer och nu sitter jag med en asus a6t som har ojämn skärmbelysning på de lägre nivåerna :S. Testas inte datorer och saker innan de säljs!

Tråkigt är det ända ordet

När produkter massproduceras så har tillverkaren oftast inte tid eller pengar att testa alla exemplar ordenkligt. Bärbara datorer är generelt ganska klena och kännsliga av sig.

Angående 3dmark poängen så kan jag inte mycket om programmet. Jag installerade det och körde testet rakt av, utan att ställa in eller ändra något.

Av homeboy87

^^
Hmm det låter knappst naturligt. Kontakta din återförsäljare och hör vad de har att säga om saken.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
homeboy87

Nu får du testa lite 3dmarks här så jag får se om de är värt att få en ny eller om ja vill häva köpet!

Har du idats det? Hann ju inte testa :/

03, 05 och 06 är du jättesnäll!!!

/F

3DMark 05 free edition: 3497

Av homeboy87

^^
Vad menar du med små störningar och instabil bild?

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Jävlat samma visa här.. Fy fan.. Tur att nån mer är drabbad .. Min acer 5024, min Asus A6T .. Fel fel.. och tvn jag köpte! .. fick 2 defekta innan jag fick en tredje som fungerade.. lite jobbigt att kånka runt på en bildrörs 32" wide.

Jo datorn såg fin ut föressten.. synd den var så stor bara

Så jag är inte helt ensam att ha otur. Jag har inga problem med datorns storlek, jag gillar stora skämar. Den finns även som 14 och 15.4 tummare.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Fredrik2k4
Jepp, de var de absolut, å självklart ska de drabba en när man är såååååå sjukt sugen!!!

jepp, de är jobbigt.. men komplett brukar vara snabba! Ska be dom skicka en fraktsedel åt mig så skickar jag tebax den åt dom.. så får dom kolla igenom... sedan så hade jag en virvel nere till vänster av skärmen också... dom någon tryck med fingret STENHÅRT, men inget ja störde mig på...

/F

Vadå, är komplett som apple och skickar en bud firma som kommer och hämtar paketet?

Av homeboy87

Jag vill överföra alla låtarna från min ipod till min dator, med vilket gratisprogram gör jag detta?

Av homeboy87

Bad luck men jag har ännu sämre tur. Det är nästan alltid något fabrikations fel på prylar jag köper. Dock är det riktigt surt när sånt händer med prylar man har beställt från nätet, eftersom det blir väldigt jobbigt att skicka tillbaks varan.