Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

Shit asså. Jag visste knappst att det finns folk som är redo att betala hela 12 000kr för en föråldrad dator. Hur mycket jag än skulle vilja ha en mac så skulle jag aldrig betala så mycket för en gammal dator. Leta hellre efter en macbook pro med core duo. Du lär kunna hitta en begagnad 15 tummare för 15 000kr.

Av homeboy87

Nja iAudio suger lite eftersom den använder mapp system, plus att skärmen är sämre än den på ipod g5, plus en massa andra små saker jag stör mig på.

Av homeboy87

Alternativ till iPod G5

Idags läget äger jag en ipod photo 30gb som sjunger på sista versen. HDDn är knäpp och jag får med jämna mellanrum smälla till den på baksidan för att få igång den. Jag kommer inom en snar tid att kontakta mitt försäkringsbolag så att de pungar ut med 3000kr vilket är vad jag betalade min ipod.

Även om jag gillar ipod så är jag lite på less på apple och deras game och är redo att testa något nytt. Idags läget är ipod G5 mer eller mindre den bästa hdd spelare. Jag har kikat på Creatives M:vision som tråkigt nog väger drygt 20 gram mer än G5an och har dessutom inte lika bra batteritid(60gb vs 80gb).

Jag vill inte bli tvungen att köpa en ipod för tredje gången och undrar om det är någon som har grym 30gb+ mp3 spelare att rekommendera. Eller om det är någon som känner till någon som vet om det är någon monster mp3 som snart kommer att lanseras. Hela HDD mp3 branchen är tråkig. Det verkar som om Sony, iriver, iaudio och creative har låtit apple vinna.

Obs: Jag vill ha en mp3-spelare med 30gb eller mer och inget annat.

Av homeboy87

Skärmarna på HPs DV serie är riktigt bra. De har väldigt bra färgåtergivning och har dessutom till skillnad från andra skärmar, grym betraktningsvinkel.

Av homeboy87

Ljudkvaliten blir bra.

Av homeboy87

Det verkar som om många är missnöjda med skärmarna på sina Asus datorer.

Av homeboy87

Ljudet tar du hand om genom att köpa en 3.5mm kontakt till RCA kabel. En sådan kostar inte mycket mer än 50kr. Det du gör är att ansluta 3.5mm kontakten i datorns hörlurs utgång och den vita och röda RCA kontakten i receiverns AUX ingång där bak.

Av homeboy87

Glossy är ett måste om du vill ha en grym laptop skärm.

Av homeboy87

För under 10000kr så är det där en utmärkt dator. Den har en bra processor som heller inte är allt för kraftfull. Ju längre specs din dator har, desto längre batteritid har den. Så allt beror helt på dig hur du vill kompromissa men jag tycker i alla fall att du ska slå till.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ajp_anton
Vad behövs för att kunna spela upp filmer som den här utan problem på en laptop?
Filmen är i h264 17-18Mbit, 1920x1080.

Alltså vad för grafikkort & CPU, inte en hel dator. Då får jag lite mer valfrihet, samt att det kommit många nya modeller när jag tänker köpa min bärbara.

I dags läget utnyttjas knappst grafikskort vid HD-uppspelning och det är enbart CPUn som gör jobbet. Vilket är därför datorer som Macbook klarar av att spela upp hög upplösta filmer trots att den har ett väldigt rostigt grafikskort.
Min bärbar har en Turion 64 X2 CPU som arbetar på 1.81Ghz och den klarar av att spela upp 1080p filmer utan svett och blod. Vid uppspelning ligger CPU usage på 37%.
Jag tror att vilken dual core processor som helst som arbetar på minst 1.5Ghz borde klara av jobbet utan problem, oavsett grafikskort.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oggee
Vad tror ni om att macbook pro uppdateras på macworld i januari då?

Ska jag vänta eller ska jag fortsätta tygla mig själv?

Eftersom Apple focuserar på bärbarhet, vikt och slimmad design så kommer deras datorer aldrig att ha monster grafikskort. En MBP är en bra dator med hyffsat grafikskort men om du spelar spel med jämna mellanrum och dessa spel är väldigt krävande så är det faktiskt bäst att köpa en sationär och en bärbar.
Det är bättre att göraa något som gör jobbet ordenkligt än att köpa något som gör jobbet måttligt. MB och en PC är det bästa du kan köpa.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jawo
Aja, mig spelar det ingen större roll, hade bara vart ett litet plus.

Vet någon några bra recensioner på hp entertainment datorerna? Har googlat men inte hittat något vettigt.

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jawo
Så med andra ord så om jag skulle köpa en hp dator nu, så kommer jag att få vista när det lanseras?

Köper du en med WMC eller Xp prop så kommer du att få uppgradera till Vista när det lanseras. Köper du en HP dator med XP home så kommer du bara få köpa Vista till ett reducerat pris. Hur allt fungerar finns det mer informations om på Hps hemsida.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Ja? Apple Store Sverige har 020-120 99 71? Och att de listat internationella nummer har väl ingenting med vilka lagar som gäller att göra?

020-nummret är bara till för att vi i sverige ska kunna göra beställningar visa telefon eller kontakta kundservice. Applestore har inget kontor i Sverige och heller inget lager i Sverige. Hade Apple Store Sverige varit svenskt så hade man kunnat välja postförskott när man beställer varor men det kan man inte. Dessutom står det inte någonstans på hemsidan att Apple följer svenska reklamations lagar. Apple Store Sverige är helt enkelt inte ett svenskt företag.

Av homeboy87

minst 4 timmars batteritid + 256mb dedikerat minne + liten/lätt dator? ROLF! Jag kan säga det redan nu. Den datorn du ute efter existerar inte.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hakkenarsk
Källa? Apple Store Sverige drivs av Svenska Apple vad jag vet.

Kolla in kontaktadresserna:

http://www.apple.com/se/contact/

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ickx
Det spelar ingen till hur MacBooken presterar i grafikkrävande moment, frågan är om det finns någon annan dator som presterar bättre för samma eller lägre pris. Naturligtvis ska den andra datorn inte vara tyngre eller större.

Jag har inte hittat någon.

Presterar och presterar. Visst har Macbooken en väldigt kraftfull processor men kan inte utnyttjas till mac eftersom grafikskortet inte tillåter det. Man kan inte köra tunga program som CAD eller spela spel som Far Cry på den vilket gör processorn överflödig.
Macbooken är som en Mazda MX5 med en Lamborghini Gallardo motor.

Av homeboy87

Re: Re: Re: Dator som är mer prisvärd än den nya MacBook?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jawo
Lite just därför.

Hade gärna haft en laptop för att ta med på lan, så jag slipper släpa på min stationära dator. Vi brukar spela rätt gammla spel som Counter strike 1.6, Wc3, Q3, UT2k5, Cod osv, så jag behöver inget monster.
Det kanske rentutav går att spela dom spelen fint på en MacBook med bootcamp?

Macbooken har ett Intel GMA 950 chip som delar stjäl 64mb av datorns huvud minne. Kort sagt är det 100% värdelöst om du ska lira spel. Det enda spelet datorn kan klara av är CS 1.6 1024x768. Det finns andra bärbara med "riktiga" grafikschip som klarar av dom flesta spelen utan att svettas.

Av homeboy87

Re: Dator som är mer prisvärd än den nya MacBook?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jawo
Tänkte länge skaffa en MacBook efter att dom uppdaterat den, men nu när dom har gjort det så börjar jag bli tveksam.
Kan man få en laptop för runt 9k som är lika bra eller rentutav bättre än MacBooken?

Vill man ha en kompakt och lätt bärbar så är Mac book den bästa datorn ma kan köpa. Däremot är den inget att ha om man lirar spel och kör program med tung grafik.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
men de brukar ju ändå följa 14 dagars returrätt, alltså distansavtalslagen. så i detta fall är det ju inget problem. det ända de "smiter" undan, eller rättare sagt, som är luddigt i deras texter, är om garantin. för apple säger ett år, svensk lag två år.

Fel. Det finns ingen lag som säger att säljaren eller tillverkaren måste ge garanti men de flesta företagen gör det, och i detta fallet get apple ett års garanti. Det man missar när man köper en produkt från apple är reklamationsrätten som är på 3 år.
Apple tar väl hand om en under garantitiden men garantitiden har runnit ur så är apple inte skyldiga att hjälpa kunder som har problem med deras varor. Därför är det värt att betala en extra slant genom att köpa apple produkter i vanliga butiker eftersom butikerna är skyldiga att följa svensk konsumentsköpslag. Detta specielt om man köper en dyr pryl.