Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

720p klarar väl vilken bärbara dator som helst. Min syrras 1 år gammla HP dator klarar av det ganska bra. 1080p behöver man knappst bry sig om eftersom det kräver kraftig hårdvara och en ordenklig skärm. Jag har bara sett 2 laptops ute i butikerna som har skärmar som pallar 1080p.

Av homeboy87

Det är ett klokt val att vänta. De flesta tillverkarna har redan presenterat deras C2D datorer och det är bra en tidsfråga innan apple presenterar uppdateringar av deras bärbara. Vi kommer troligen också få se mer minne, större hårddisk och kanske även ett vettigt graffekort under skalet på mäcbook

Av homeboy87

64bitar är ett måste, specielt om man vill lira Vista. En polare kör med XP 64bit och det går ruskigt snabbt för honom att starta program.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RAPT0R
Jodå! beror ju på vad man prioriterar såklart... men en SHG Note 7220/SE
har:
1.83 Core Duo
x1600 256 MB = mycket bättre
2048 DDR2-667 = en aning bättre
2.3 kg
14.1"
DVI och VGA
4 st USB2.0

12400 kr

dock ingen fjärrkontroll, BT eller webcam... jag prioritera lätt bord detta med tanke på det bättre grafikkortet!!

Vill inte racka ner på din nya dator, ser ju fin ut.... vill bara tipsa ev nya köpare om man letar liknande dator fast med bättre grafikprestanda...
min recension av 7220/SE:
http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6164...

Grafikskortet är den enda fördelen med den dator. Den har dessutom bara en 32bitars processor tillskillnad från HPn. Det känns ganska onödigt att köpa en 32bitars processor nu när övergången till 64bitar är igång. Dessutom väger webcam, fjärrkontroll och blåtand lite mer än ett bättre graffekort. Det enda spelet jag kommer att spela är CS:S och kanske kommande C&C spelet.

Av homeboy87

^^
-Processortyp AMD Turion 64 X2 Mobile TL52
-DDR2 533MHz
-RAM-minne 2048 MB
-Hårddisktyp SATA 5400rpm
-Hårddiskstorlek 100 GB
-Skärmstorlek 14.1
-Skärmformat Widescreen
-Grafikkortstyp NVIDIA GeForce Go 6150
-Grafikkortsminne 128 MB
-CD/DVD DVD±RW DL
-Bluetooth Ja
-Läsare minneskort 5 -i-1
-Modem Inbyggt
-Nätverk, inbyggt 10/100
-WLAN 802.11b/g
Anslutningar
-FireWire® (IEEE® 1394) Ja
-Hörlursuttag Ja
-Mikrofon Ja
-Parallellport Nej
-Serieport Nej
-TV-utgång Ja
-USB/antal portar USB2/3
-Övr. anslutning VGA
Övrigt
Vikt 2,45
- Webcam
- fjärrkontroll

Pris: 12 000kr

Näsintill oslagbara specs för en dator av den storleken, vikt och pris.

Av homeboy87

Ser snygg och fräsch ut. Jag har letat efter verkliga bilder på den utan resultat. Den är utantvekan en av de bästa bärbara datorerna man kan köpa idag. Snygg design, låg vikt, snygg design och grym prestanda. Allt till ett bra pris. Jag har haft mina ögon på den i drygt 2 veckor och kommer att köpa den den 25 Oktober om inget hetare dyker upp. Den är klart ett mycket bättre val än apples macbook.
Vad tycker du om den än så länge, skön kvalitets kännsla, med följer Win Xp 64bit eller?
Dessutom undrar jag var som medföljer förutom nätadapter, och självaste datorn. Hur länge håller batteriet om man surfar, lyssnar på musik och gör en massa annat.

Fler bilder skulle heller inte skada.

Av homeboy87

Nu vet jag i alla fall att jag ska vänta på att de bärbara datorerna med core 2 duo landar i sverige.

Av homeboy87

jag är klart intresserad och väntar tålamodigt på mer specs och recensioner så klart.

Av homeboy87

Jag äger en ipod Photo 30gb och är redo att byta upp mig. Det som kan få mig att byta upp mig till Zune är om den har rätt pris. Max 3000kr. Har en batteri tid på minst 20 timmar. Att man kan enkelt föra över filer från spelaren till datorn. Bra ljud är självklart viktigt och att MS har gjort en spelare som är "fair" och inte lika fittig som ipod och apple.

Av homeboy87

Det finns många bärbara för under 7000kr. Det är bara att besöka siba, elgiganten eller onoff och jämföra. du får helt enkelt vad du betalar för.

Av homeboy87

Prestanda skillnaderna mellan processorerna är inte så jätte stor idagsläget eftersom det inte finns så jätte många program och annat som utnyttjar 64bitars tekniken till max. Men eftersom jag kommer att använda min kommande bärbara dator i 3-4 år så vill jag verkligen inte sitta med en föråldrad processor därför väntar jag på Core 2 duo.

Av homeboy87

Virus och Virus. Det är bara att installera ett anti-virus program så är det problemet löst. Jag har ett anti-virus program och har inte haft några problem än så länge. Dessutom kommer Vista att lanseras snart och det är ingen ide att hacka på Vista beta eftersom det bara är en beta version. Den slutligtliga versionen kommer troligen att vara så bra som man förvänta sig att den ska vara.
Macbooken är en väldigt snygg dator och jag har själv varit sugen på att köpa en men graffekortet är väldigt avtändande, det klarar i princip inte av någonting. Som du skrev så är program utbudet ett problem med Mac, specielt om man befinner sig i en miljö där man behöver en massa program. Man blir liksom ganska utanför om sitter framför en mac och inte kan dela mjukvara med resten av polarna. Visst går det att köpa XP på Mac men som det ser ut idag så kommer Vista inte kunnas köras på Mac, XP kommer ju att vara passe inom ett år.
Sen förstår jag inte varför du vill köpa en Dell. vill du ha en liten och snygg bärbar dator så har LG en del att erbjuda.

Av homeboy87

Core 2 duo. Var?

Nästa månad den 25 kommer jag att på en gång köpa mig en bärbar dator innan jag bränner pengar till annat. core 2 Duo chippet är här och sitter under skalet på en hel del bärbara i USA. Min fråga är när det blir desamma här i Sverige.

Av homeboy87

Det är ett bra tag tills det är vår här i sverige och när det väl är det så kommer det att finnas lättare, uppdaterade och bättre datorer på marknaden. Annars så är väl apples datorer att rekommendera om du vill ha något lätt.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spacemac
Ja, det är visserligen sant. Frågan är bara när vi får se "core 2 duo"-maskiner i prisklass medium, 15-18 TSEK.

Edit: Med du har nog fasen rätt, kan vara värt att vänta på Merom vid närmare eftertanke...

Japp de flesta premium datorerna som kostar över mer än 12k kommer att ha core 2 duo under skalet inom en månad. Köper du en dator för 15 000kr så ska den utan tvekan ha en 64bitars processor.

Av homeboy87

Har man bra högtalare så är skillnaden mellan inbyggt ljudkort och ett Audigy ljudkort som natt och dag. Har du relativt billiga högtalare så kanske du inte märker något större skillnad.

Av homeboy87

Du borde nog sova en ett par dagar eller i alla fall 2 veckor på saken. Under nästa vecka får tillverkarna släppa lös sina Intel Core duo 2 datorer. De du visade upp har intel core duo under skalet och den processorn är bara en 32 bitars. Windows Vista är väldigt 64bitars och därför kan det vara lite dåligt att köpa en bärbar med en processor som är stenåldern redan om en vecka.
Jag kommer själv att köpa en Laptop inom 2 månader och väntar självklart på intel core duo 2 datorerna.

Av homeboy87

Windows installation

Så här ligger det till. Nu sitter jag framför min dator med familjedatorns HDD inne i min dator. Detta för att det knappast gick att installera om windows från deras dator eftersom mina bröder har haft en massa skit på datorn.
Nyss försökte jag köra en windows XP(engelsk version) installations fil från min HDD men det gick inte eftersom windows versionen på min dator är Svensk. Så min fråga är, hur löser jag detta? Jag har inga tomma skivor hemma men jag har en ipod om det nu är möjligt att köra filen från min ipod utan att komma in på Windows.

Väldigt tacksam för hjälp.

Av homeboy87

En kort fråga om apple och windows. Jag vet att det går att köra XP på en Mac och jag har hört att det ska fungera utmärkt. Frågan är, hur bra fungerar XP på Mac? Är det precis som att ha xp installerat på en delldator? Kan man installera PC spel och programvara och få det att fungera utan att man behöver tanka hem en massa patchar och annat trams?

Av homeboy87

altec lansing MX5021 är det du behöver. Fantastiskt snyggt högtalarpaket som även låter väldigt bra. Jämfört med Creative och Logitech högtalar paket så är de väldigt balanserade och har en baslåda som inte dominerar allt för mycket. De kostar ungefär 1500kr.

Det är ingen ide att du börjar fundera på 5.1 för att du får knappst något som låter bra under 2000kr. Själv har jag föregångaren till MX5021, är grymt nöjd och har inte äns funderat på att byta upp mig än. De låter gudomligt bra med mitt audigy 2 ljudkort. Jag har Tvkort i datorn så de används när jag ser på TV och spelar Xbox(kopplat till Tvkortet).

http://www.computerassistance.uk.com/shop/images/Altec%20Lansing...