Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

Får du verkligen 3 timmars batteritid? Jag får som högst 1.5 tim och funderar på om jag har fått ett kasst batteri. Det har varit så här ända sen jag köpte datorn i Oktober.

Av homeboy87

Hur länge räcker erat batteri? Mitt räcker ungefär bara mellan 1tim till 1.5tim vid vanlig anvädning: surfning(firefox+msn+dcc++), wifi avslaget.

Av homeboy87

Jag kan även påpeka att pixel inte är svart utan helt röd.

Av homeboy87

^^
Ok. Jag ser ju väldigt på filmer och det stör mig att skärmen har en dödpixel, även om det är en så är tanken att den finns där väldigt irriterande. Det är som att inte ha några finnar och plötsligt få en.
Finns det inget program som eller något jag kan göra för att få återuppliva pixeln?

Av homeboy87

Död pixel

Jag har ägt min dator i mindre än 2 månder och skärmen har fått en död pixel. Min fråga är, vad gör jag? Täcks döda pixlar a garantin och hur brukar återförsäjaren åtgärda felet?

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wackfelt
Hur lång är batteri-tiden med det här fantastiska media läget? btw är det HP som erbjuder Windows Vista uppgradering och inte OnOff.

Det är HP du ska vända dig till för en vista uppgradering. För mig brukar batteriet mellan 1tim och 30min till 2tim och då är belysningen på max, jag lyssnar på musik, chattar på msn, surfar och lyssnar även på musik.
Detta är som sagt en bärbar som trivs bäst kopplad till ett el-uttag. Ser man på film bör batteriet räcka längre eftersom processorn knappt jobbar under filmuppspelning.
Men som sagt prioriterar du lång batteritid så bör du välja en dator med mindre skärm och svagare komponenter.

Av homeboy87

Jag har sagt det många gånger och jag säger det igen. C2D är bättre men hittar man en dator man gillar som sportar Athlon X2 så ä det bara att slå till eftersom prestanda skillnaden mellan datorerna inte är som den mellan Volvo S60R och Porsche 911.

Av homeboy87

Max 5000kr får du för den. Vikten, processorns kraft och graffekortet gör den till en utmärkt dator för den som prioriterar lång batteritid.

Av homeboy87

Då är det bara att be om en helt annan modell.

Av homeboy87

^^
Prova med att uppdatera Bios. Blir problemet inte löst så är det bara att be om ett nytt exemplar.

Av homeboy87

Satsa på en dator med 13 eller 14tums skärm med inte allt för kraftful processor.

Av homeboy87

1024mb räcker gott och väl för majoriteten av befolkningen och även power-users. Vista är ett väldigt krävande opertiv system om du vill ta del av allt visuelt godis. Med det sagt så bör du köpa en dator med 3gb om du har råd med det. Eller köpa en dator med 1 x 1024mb iställer för 512 x 2.
äljer du just den konfigurationen och vill uppgradera till 2gb om ett år så kommer du att få punga ut med närmare 2000-2500kr för 1024 plus att dina 2 512mb minnen får sitta en en byrå och damma.

Av homeboy87

DV6184 är det bästa valet. Den har bäst processor som dessutom är käkar mindre ström än AMD processorerna som sitter under skalet på de andra två datorerna.
Kommer nästan aldrig att pendla med din dator så är dv9091 inte ett dåligt val. Skärmen är stor och go, den har en väldigt kraftfull processor och har dessutom det bästa grafikskortet av alla tre datorerna, vilket kan glädja dig om du nu lirar krävande spel.

Av homeboy87

Bärbara har oftast sämre responstid men min HP D9074 jag köpte för några veckor sedan har väldigt bra responstid tillskillnad från min syrran bärbara hp som är drygt 1.5 år gammal. Eftersläppningar på min skärm är väldigt minimala och fsp-spel är väl spelbara.

Av homeboy87

Fördelen med Vaion är att den har en ström snålare processor, möjligtvist snyggare design och snäppet bättre grafikskort.

Av homeboy87

HPn är klar det bästa köpet. Om du inte spelar väldigt krävande FSP spel så bör du klara dig med grafikskorten som finns i datorerna. Dock lär du inte kunna maxa inställningar och sånt.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av capefear
Vad heter programmet då?

Det undrar jag också. Kameran är äckligt mörk och man kan inte ställa in något alls. Stor tabbe a HP

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dFlex
Då jag har en dv9095ea och undrar var du hittade den informationen om att man kan ladda ner MS Vista Premium från deras hemsida?

Gratis uppgradering till windows vista får bara de som ar köpt en Hp med WMC eller xp pro.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Helgalen
Stora teknikkedjorna som elgiganten och onoff säljer säkert ut vissa laptops lite billigare skulle jag tro. Men det är nog mest föråldrade modeller och lågbudgetlaptops. Men du kanske kan göra ett klipp om du ska ha något billigt.

Stämmer. De kommer med stor sannolikhet bara att rea ut datorer med core duo underskalet för att skapa utrymme för kommande core 2 duo modeller.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JoBBi
Att den är glossy gör en hel del, vill jag lova.

Nästan alla CRT är glossy så det måste vara något annat. Jag är själv förvånad av att bilder och filmer ser betydligt snyggare ut på min nya HP datoor än min 19 tums CRT skärm.