Inlägg

Inlägg som anon6250 har skrivit i forumet
Av anon6250
Av anon6250
Skrivet av PowerNet:

Fast nej, och där i så har de inte räknat med alla spel som ingår i PS+ eller Xbox Live Gold, sedan så finns ex Xbox Live Gold för under 30USD vilket ger att det blir halva priset (Finns billiga PS+ med), dels inte heller räknat in att konsolspel kan bytas in / säljas/lånas ut till bekanta, vilket sänker kostnaden rätt drastiskt, och dels inte heller abonnemangskostnad för olika spel på PC, ex WoW, EVE Online, LoL, och övriga som har en fast månadskostnad, vilket som ex bara på WoW blir nästan 1300 kr /år i månadskostnad, lägg där på online kostnad för EVE Online, LoL eller andra spel som kostar att spela online.

Så ska man ha en rättvis jämförelse så får man minst ta bort PS+ och Xbox Live Gold ur siffrorna + minska spelens kostnad med minstone 10 eller 20$, då de som sagt går att bytas in, säljas begagnat, eller lån ut till vänner / låna av vänner.
Så ser man till det så blir de rätt lika i jämförelse, och till och med så att Xbox/PS4 blir billigare med.

Nja. Skrev som sagt det var en dålig jämförelse när jag länkade. Man kan alltid vrida på det likt du väljer att göra nu och fokusera på specifika titlar.

Steam-bibliotek kan delas. GOG-spel kan man dela ut till vänner om de nu inte skulle vara intresserade av att betala för sig. Även många fysiska spel till PC kan säljas vidare (finns undantag men det gör det till konsoll med).
För att då inte tala om att mängden fria/gratis-spel till PC långt, LÅNGT överträffar som finns till konsoll.

Det är aspekter som är svåra att väga in. Om man är ärlig mot sig själv vet man däremot att spel idag kostar mer till konsol än PC. För att då inte tala om att spel jag köpte för snart 20 år sedan fortfarande går att spela på mina datorer idag, många gånger med bättre grafik, ljud och flyt än vad man någonsin kunde föreställa sig på den tiden.

Kort sagt går det inte jämföra en dator mot konsoll då konsoll är en leksak och dator är en dator.
TV-spel är en förutbestämd upplevelse för dem som gillar det, och ska aldrig jämföras med något så överlägset som en dator.

Av anon6250

@stimpen: Nu har du endast med en faktor i den beräkning, inköpspriset. Det behövs tas in mer om man ska kolla på kostnaden.

Dåligt exempel: https://i.imgur.com/YIXfq4U.jpg

Det man ska ha klart för sig är att en dator är ett utbildnings- och arbetsredskap, som ger möjlighet till att spela spel om man vill.

En konsol är en begränsad upplevelse kontrollerad av någon annan. Säger inte att detta är något dåligt, men det är inget man kan jämföra.
Känner personligen att Valves väg med Steam Link känns vettig om man vill ha en begränsad upplevelse framför TVn.

Sony trollade förresten när de lanserade PS3an. Billigare än andra BluRay-spelare och kunde dessutom spela spel bättre än de flesta datorer... PS2an var något liknande. Så förr kunde de.

Av anon6250
Skrivet av MatteN:

Den dan Telenor får för sig att göra om mitt abonnemang med fri surf är det jag som byter operatör omgående.

Fick hem brev idag om mitt abbonemang med "Fri surf".

http://www.telenor.se/privat/kundservice/mobilt-bredband/info...

De höjer från 249kr i månade till 399kr i månaden.

Inte använt det i över ett år men tänker nu sätta mig i taket på det varje månad bara för att.

Av anon6250
Skrivet av Kilroy:

Det enda alternativet som finns är ju isåfall R9 290X.
Väldigt nära 970 i prestanda.
Sweclockers prestandaindex:
http://i.imgur.com/Thkyrww.png

Techpowerups prestandaindex 1920x1080:
http://i.imgur.com/l0W7tf4.png

Finns från typ 3200:- så ungefär samma pris som GTX 970 också.

Om man vill komma undan än billigare så är ett överklockat 290 väldigt prisvärt än.

Av anon6250
Skrivet av Zotamedu:

Det är inte så lätt eftersom det krävs pengar för att finansiera nya verk och nya mediciner. Vinstintresse finansierar mycket forskning som gör världen bättre.

Du bör läsa på hur det fungerar med medicinsk forskning.
Forskning är en väldigt svår fråga då de flesta fritänkande forskare mer än en gång har kämpat med att ha mat på bordet.

Vinstintresse gör inget bättre, särskilt inte när det kommer till hälsa, utan uppmuntrar bara till att skapa mediciner som lindrar symptom i västvärlden. Det är där pengarna finns. Malaria och AIDS-patienter har ofta inga större summor att kasta omkring sig.
Man hade kunnat diskutera detta hur länge som helst men det är viktigt för mig att ingen går omkring och tror att vinstdrivande företag bryr sig om döende fattiga över sina ägare.

Det är inte meningen att låta som en hippie här men har man spenderat några timmar i olika möten lär man sig snabbt att vinst går före allt annat. Man lurar sina arbetare och manipulerar sina kunder, annars är man inget storföretag. Tror du något annat är du naiv.

De siffror jag sett säger att det idag är staten som finansierar största delen av forskningen i landet. Har du några andra vill jag gärna se dem.
Det finns naturligt fördelar i att privata aktörer kan ta större risker med sina pengar än vad staten förmodligen vill göra men bolagen tjänar gott och väl in tillräckligt med pengar för att kunna ta lite risker utan att gå under.

När det kommer till pengar för att finansiera nya "verk" misstänker jag att du menar kultur som i tex musik, video och konst? Då kan jag berätta att det finns mer pengar än någonsin i den industrin och du behöver inte oroa dig. Vi ger dem mer pengar än de någonsin skulle kunna behöva för att skapa film och musik.
Det positiva är att vi idag har en möjlighet att få upp ögonen för artister och musik utan att skivbolag trycker ner det i halsen på oss. PSY och Macklemore är två utmärkta exempel.
PSY blev stor i väst utan annonsering men med stor backning ekonomiskt. Macklemore är självständig och ligger idag och slåss i topplistorna med artister som har oändlig finans bak ryggen.

Skrivet av BlueEyes:

Ska vi tolerera lagbrott i form av piratkopiering och låta sådant bara "rinna under broarna" ?

Ja. Detta går inte stoppa så det är meningslöst att försöka.
Om man så stänger ner hela nätet finns det lösningar för att sprida digital information. Vet inte hur gammal du är men vi hade piratkopiering på varenda gata under min uppväxt innan ens cd-skivor hade slagit igenom.
Detta är en lagstiftning som måste ses över då den är utdaterad och vars kostnad inte kan försvaras. För att inte tala om riskerna med att klassa större delen av ett lands medborgare som brottslingar.

Skrivet av Follow90:

Skådespelarna får sina pengar ändå. Regisören kameramännen, makeup artisterna, hemmakväll, etc det är dessa som får tar den stora smällen.

Va...

Det finns så ofantligt mycket pengar i film. Filmerna drar in sina kostnader innan de ens lämnat bioduken, och det går mer människor på bio än någonsin. Det finns inga ekonomiska argument att komma med.
Kameramän och annan personal får betalt för sin tid. Deras lön baseras inte på hur bra det går för DVD-försäljningen. Vet inte hur du fått för dig att de får ta någon smäll.

Vi slår dessutom rekord hela tiden i intäkter från biofilm så det är ingen som lider av piratkoperingen.
Människor som inte kan eller vill betala för sig är inte eventuella kunder, men förhoppningsvis kommer de utvecklas till det.
Det är till stot del tack vare den illegala spridningen av musik på nätet som människor lärde sig att datorn var stället för musik. Detta skapade en marknad för tex Spotify. Netflix och liknande tjänster kommer idag in och tar den plats som illegalt nerladdad film hade för dem som vant sig vid att ladda hem film.
Visst, vissa vill ha 1080p och DTS men förr eller senare kommer de också bli erbjudna en tjänst förhoppningsvis och piratkoperingen kommer minska ytterligare.

Bekämpa piratkopering med lagar och hot är fel väg att gå. Lagliga och bra alternativ är betydligt effektivare och lönsamt för både bolag och stat.

Skrivet av BlueEyes:

Grejen är ju att om man kör igång ett system för att köpa eller hyra film via en tjänst liknande Spotify formatet så kan man ge sig F-A-N på att någon finurlig liten rackare kommer på ett sätt att sprida material utan att betala för sig och då är vi där igen i en ond cirkel och företagen känner sig tvingade att lägga ner tjänsten för folk struntar ändå att betala för sig.

Så gänget som håller på och sprider piratkopierat material och filer får ju ägna sig och lite städning i egna leden ifall företag ska våga satsa på en vettig betal tjänst.

Tex GOG.com fungerar ypperligt trots piratkoperingen och de har inga skydd alls på materialet de säljer.

Av anon6250
Skrivet av excepto:

Bygga egen laptop?

Har komponentlista liggandes sedan något år tillbaka i väntan på dessa moderkorten

http://www.digitalview.com/ har intressanta styrningar för LCD-displayen i vettig prisklass och du kan hitta batterier hos tex automationplace på Ebay.

Blir ju ingen Macbook Air direkt men kan vara ett roligt projekt.

Av anon6250
Skrivet av Xinforel:

Har precist sett The Hobbit och den är riktigt bra i 3D och till skillnad från andra filmer är allt i 3D.

Och du gjorde det på Filmpalatset för att ta del av deras nya 700 000krs projektor?

Av anon6250

Lian Li PC-05FN känns lite mer prisvärt...

Av anon6250

Är så fy bubblans glad just nu. Riktigt underbar nyhet!

Betalat pengar för Windows och det enda jag gör där inne är att starta Steam... allt annat sker i Debian just nu om inte på Macbooken så hade varit skönt att slippa dual boot.

Av anon6250
Av anon6250
Skrivet av Newklear:

Tvärtom där, tror jag?

Nej nej. Det där var helt korrekt

Av anon6250

FPS: Quake Live, Warsow (gratis är gott)
RTS: Supreme Commander 1 (2an för småbarn)
Race: Trackmania (Liten teaser! http://www.youtube.com/watch?v=tNjuv5Y_oA8)

Du kan bli världsmästare på dessa spelen och ingen i din vänskapskrets kommer någonsin förstå hur hårt ditt huvud arbetar under en match. Så med andra ord är det är ganska otacksamt att vara duktig på dem

Annars om man vill spela för sig själv är Magica ett bra exempel. Kräver ett otroligt muskelminne när det börjar bli svårt men är samtidigt skitkul.

Av anon6250

Lite intressant kritik till Steve i denna tråden men jag kan iaf säga med säkerhet att om det inte varit för Steve Jobs hade jag inte haft en Macbook Pro idag. Och förmodligen många med mig. Och hade inte många med mig suttit på en Mac idag hade de förmodligen inte Apple varit ett av världens största företag idag.

Och jag älskar att Steve var ett stenhårt svin som piskade sina anställda och skrek på dem att de var värdelösa när något inte var precis som han ville för han hade helt rätt. I Steves panna hade du fel och han rätt.

Så jag har Windows på min speldator, för Bill Gates var duktig på att knyta kontakter med andra stora företag.
Jag använder Linux och BSD i mina servrar, min HTPC och min mobil, för jag tror på fri information.
Men min laptop, min arbetsstation som alltid måste fungera, den datorn där inget mindre är perfektion är accepterat, är en Mac.

Vilket var vad Steve Jobs eftersträvade, han sa vid flertal tillfällen att han inte byggde upp ett företag utan ett förtroende och hans idéologi var att om hans företag levde upp till kundernas förtroende kom de tillbaka.

Sen är det väldigt naivt att tro att världens sett lika dan ut idag utan Apple. Den kanske hade varit mycket bättre om inte Apple kommit utanför garagedörren! Den kanske hade varit mycket värre? Men en sak är säker, den hade inte varit detsamma.
Steve Jobs marknadsföring och krav tog smartphonen (och många andra produkter) till nya höjder.
HTC dreglade vi nördar över varje gång Dustin skickade ut en ny katalog en gång i tiden men det är en helt annat sak att få genomslag ute i stugorna.
När vi tog fram våra Palms istället för en almanacka en gång i tiden sas det att vi var märkvärdiga.
När polarna körde flashbaserade MP3-spelare och man tog fram en hårddiskbaserad från Kina med färgskärm som kunde spela film var man också skum.

Steve Jobs gick ut på en scen och gjorde dessa saker helt självklara på bara ett par minuter.
Så nog är mannen värld en dokumentär.

Sen äger jag inte en iPhone för det. Eller en HTC för den delen för jag anser inte att en mobil är så viktig att den är värld mer än 1000kr.

Av anon6250

För att faktiskt ge ett svar på frågan, ser att några har varit inne på rätt spår tidigare men det har inte kommit fram:

API. DirectX (eller alternativ i en promille av fallen) är i vägen.

Källa: http://www.bit-tech.net/hardware/graphics/2011/03/16/farewell...

Av anon6250

Borde definitionen av en veteran inte vara att man vet vem Bamse är?

EDIT; Yes! Tack vare denna tråden hittade jag

http://web.archive.org/web/20040619184144/http://www.sweclock...

Förmodligen SweClockers bästa artikel igenom tiderna!

Av anon6250
Skrivet av Gender Bender:

Helt rätt att dom blockerar barnporr!

Lite skrämmande att 38.9% har svarat nej på frågan. Varför skulle nåt så vidrigt INTE censureras? Går samhället miste om något?

Jo för att vi i Sverige använd argument om barnporr för att sätta spärrar på plats på samma sätt som de i staterna använder order "terror" eller "terrorism" för att sätta sina spärrar på plats.

Censur är något man ska vara väldigt försiktig med. Vad vet jag som privatperson om den storebror som sätter mina gränser?
Vi såg för inte allt för lång tid sedan hur en man i Sverige förlorade hela sitt liv (både sina jobb och sin familj) för att han översatte animerade japanska serier (manga) och på grund av detta blev dömd för barnpornografibrott.

Ska jag inte kunna se Beelzebub (en anime) utan risk att bli stämplad som pedofil för att bebisens snopp syns i vissa scener? Och vem kommer i slutändan bestämma om jag får och inte får se?

Man kan kort och gott säga att världen inte är svartvit och man bör vara kritisk till att lämna över sin frihet till en organisation.

Av anon6250

Indomo varje dag i veckan. Bra killar.

Av anon6250
Skrivet av furuliden:

Kostade det där chassit 4.000kr? Ser ju inte ens snyggt ut.

http://images.cryhavok.org/d/16995-1/Can_t%20Tell%20if%20Trollin...

Av anon6250

Inte lätt att göra retrobyggen som ger så här genuint intryck men du har lyckats med varenda detalj. Mormor hade inte anat oråd om den blivit placerad i hennes finrum.

Mycket bra!