Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Funkade för mig också, 91% rabatt på ett inte ännu släppt spel är inte illa om man får behålla det!

Av meanh
Skrivet av Dinkefing:

Ett lika stort hopp från Maxwell till Pascal vilket var väntat. RTX-2000 serien aka Turing är precis som Kepler en krets som kommer åldras väldigt snabbt och inte blir det bättre med de nya konsollerna.

T om Maxwell har inte åldrats särskilt väl mot Pascal.

Nja, RT kommer förmodligen åldras illa på Turing, men i övrigt ser jag inte att det kommer åldras sämre än exempelvis 5X00-serien från Amd, snarare bättre då stöd för VRS, DX12U och DLSS borde kunna ge ett övertag i nya AAA-titlar. Då 5X00-serien dessutom (från vad jag uppfattat) är en hybrid mellan GCN och RDNA så är det inte osannolikt att "fine wine" uteblir för dessa kort då drivare ska optimeras för de nya Navi2X-korten. Dessutom vet vi inte än om de nya konsolerna ens kommer att prestera märkbart bättre än Turing i raytracing ännu.

Av meanh

Linus Tech Tips släppte en video igår där de försöker få upp prestandan hos en MacBook Air med ytterligare kylning, var intressant att se hur dålig kylningen faktiskt var out of the box även om de inte blev någon fantastisk prestandaökning pga begränsningar i hur mycket effekt CPUn kunde få. Så att öka prestandan vid ett byte till ARM kan inte vara svårt då man i dagsläget inte nyttjar Intels chip fullt ut.
https://www.youtube.com/watch?v=MlOPPuNv4Ec

Av meanh

Personligen är jag mest intresserad förutom av prestandaökning kontra priser att se om och hur mycket TDPn har ökat. Går rykten om 300W+ på 3070+ korten, detta skulle i så fall betyda antingen dyrare kylning eller mer högljudd kylning. När jag dessutom redan idag tycker att mitt 2070s ger ifrån sig mycket värme när jag pressar det (har faktiskt varit märkbart nu med värmen senaste dagarna), så skulle jag inte vilja ha ytterligare omkring 100W ut i rummet.

Av meanh
Skrivet av pytonOrm:

inte för o va sån men dagens ungdomar är lata o inte vill jobba för det inte passar dom medans andra skulle döda för o få jobb det är svårt idag o få ens jobb för många...

Detta måste vara ett av de mest grovt förenklade och felaktiga inlägg jag läst här på sweclockers på länge. Enligt min egen erfarenhet är det betydligt vanligare att personer 50+ på arbetsplatserna drar fötterna efter sig, tar extra kaffe- och rökpauser och enbart gör det de absolut måste för att inte få sparken, medans de mellan 18 och 40 är de mest ambitiösa och kämpar på och gör allt extra för att vissa framfötterna. Jag skulle dock inte tro att för mina personliga erfarenheter är sådana, att alla äldre än 50 är lata och borde få sparken för att ge yngre och bättre arbetskraft chansen.

Till trådskaparen: prata först med din chef om detta, framförallt är det inte ok att jobba så länge utan rast (har för mig att det är max 5 timmar), och om detta inte hjälper så kontakta facket!

Av meanh

Har inga problem med att de skjuter upp lanseringen ytterligare om det ger en bättre upplevelse, men då CDPR inte är en direkt oerfaren studio numera så får väl hela historien med uppskjutna release-datum ses som ett skolexempel på att man inte bör gå ut för tidigt med releasedag innan man har riktig koll på exakt vad som är kvar att göra.

Av meanh
Skrivet av Yoshman:

Så det är ett problem för att man kan få CPUn att dra väldigt mycket om man kör den utanför specifikation? Även 3900X drar mer ström om man överklockan den, 10900K/3900X/3950X delar alla egenskapen att det enda man verkar få av att överklocka är minimal ökning i prestanda jämfört med ökning av strömtuggande. D.v.s. alla är rätt poänglösa att överklocka om man inte tar till mer extrema kylmetoder.

10600K är väl den enda aktuella CPU som ser någon större relevant vinst av överklockning, men vid 5,0 GHz all-core drar det ett bit över 200 W så den vinner inga effektivitetspris.

Vad testet du länkar också visar är att två av de absolut billigaste Z490 modellerna fixar inte bara att köra en 10900K utan problem, de fixar även att köra överklockade 10600K och 10900K utan problem! Så hur stort problem är då strömförbrukningen?

Då frågan du ställde var om strömförbrukningen verkligen var ett problem, så tyckte jag att det var intressant att visa på att det fanns moderkort med z490 chipset (som marknadsförs som möjliga att överklocka på) vars VRM inte ens klarade av 10900k i stock. Detta är visserligen ett fall av dåligt designat "billigt" moderkort, men likväl visar det onekligen att det kan vara ett problem! Men som jag skrev så ser jag inte förbrukningen i stock som något problem generellt.
Man bör även betänka att processorer med beteckningen "k" i namnet marknadsförda som "upplåsta" och "överklockningsbara" så får man anta att de flesta som köper en sådan istället för en cpu som saknar "k" i namnet faktiskt ämnar att utnyttja den möjligheten. Därför menar jag att det är olämpligt att gå enbart på effektförbrukningen i stock då man avgör om den är ett problem eller inte, jag försökte alltså nyansera bilden som du gav med artikeln som du länkade till. Om man sedan ser effektförbrukningen som ett problem eller ej är upp till var och en och vad man anser är rimligt.

Av meanh

https://www.humblebundle.com/fight-for-racial-justice-bundle?...

En helt ok bundle (beroende på vilka spel du redan äger). €28 och innehåller exempelvis Spelunky, Titan Quest, Kerbal space program, Bioshock remastered och Surviving mars.

Av meanh
Skrivet av Harddrive:

Kan någon förklara fördelen med USB-C på ett tangentbord..?

Fördelen med USB-C generellt är att det helt enkelt är en bättre kontakt, den är både vändbar och mer tålig (har lyckats döda ett antal micro usb kablar och kontakter, har ännu ej dödat någon usb-c).

Av meanh
Skrivet av Yoshman:

Fast är verkligen strömförbrukningen ett problem? Trots att Intel skruvat upp maxfrekvensen förbi 5 GHz ser det ju inte alls så galet ut

Inte ett problem i stock, men då jag antar att de flesta som köper exempelvis en 10900k också kör en OC så bör man titta på dessa siffror också. Enligt Gamers Nexus mätningar så går 10900k från ca 130W i stock till ca 315W vid en 5,2Ghz OC och då börjar det krävas lite mer av både kylare och VRM. Dock så kan man nog se detta som ett extremfall.
Länk till video: https://www.youtube.com/watch?v=yYvz3dObHws

Finns även exempel på z490 moderkort med otillräcklig VRM för att klara av en 10900k stock, rekommenderar Hardware Unboxed som testar ett gäng moderkort: https://www.youtube.com/watch?v=rdgNEXpBrfg&t=1s

Av meanh

PS5? Nä, det där är nog bara någon billig kinesisk knock-off, kan förmodligen bara emulera gamla spel och få Sonys advokater efter sig

Av meanh

Har själv inte sett något B550 kort utannonserat ett pris under $99 (ca 1200:- här) ännu, och om vad jag har hört stämmer så kostar ett B550-chipset kring $50 så vi lär nog inte se några kort här i Sverige under 1200:- första halvåret iaf.

Av meanh

Jag byggde nytt system i höstas och började med ett 2x8 kit, köpte ytterligare ett likadant kit i våras då en del spel tillsammans med några öppna chromeflikar låg väldigt nära gränsen. Så i dagsläget så är 32gb (2x16) utan tvekan valet jag skulle gjort från början, för då skulle även möjligheten att enkelt uppgradera till 64gb om 2-3 år finnas.

Edit: grammatik är svårt.

Av meanh

Sätter detta på inköpslistan, har enbart 2 anledningar till att jag inte slår till med en gång.
1. Har inte kommit igenom Persona 5 Royal än och har en backlogg som måste betas av åtminstone delvis innan ytterligare RPGs inhandlas.
2. Denuvo, förstår inte riktigt meningen att inkludera det i ett äldre spel som säljs "billigt". Hoppas på att det är borta om ett halvår då jag troligen hunnit beta av min backlogg tillräckligt för att köpa det.

Av meanh
Skrivet av Danmyr:

Riktpris i Sverige ser ut att hamna på ca 8000kr för baskonsolen, ni hörde det här först (obekräftat tills vidare, men källan är trovärdig)

Om detta skulle stämma börjar jag nästan fundera på om inte hela de vita sidorna är i aluminium och del av kyllösningen.

Av meanh

Hitman Absolution gratis på gog.com nu i helgen, dock ligger servrarna nere vid skrivandets tillfälle (förmodligen högt tryck då de ger bort en välkänt spel).

Av meanh
Skrivet av DucksMatter:

Hur ser folk på att köpa denna för att spara till ett bygge för när zen 3 kommer?
Kan det komma bättre erbjudanden tills dess eller borde man kanske köpa ram med högre hastighet för ett sånt bygge?

Personligen skulle jag inte köpt dem för ett bygge om kanske 6 månader, då vi inte vet hur mycket Zen 3 kommer bottleneckas av "lägre" hastigheter på minnet. Gissar på optimal hastighet kring 4000Mhz för Zen 3, men om det skulle vara det prisvärda alternativet då är nog tveksamt. Iofs så lär du inte ha något problem att sälja dem utan någon stor förlust om du då det är aktuellt att bygga vill ha snabbare minnen.

Av meanh

Föredrar helt klart PS5 designen framför Xbox series x, dock svårt att avgöra helt vilken som blir lättast att få att passa i en tv-bänk utan att se dem i verkligheten.

Av meanh

Har inte köpt en Samsung-pryl sedan 2007-2008 då min 2 år och mindre än 1 månad (garantitiden var 2 år) gamla plasma-tv som kostade 28000:- sa "poof" och Samsung vägrade att ens försöka vara lite schyssta och åtminstone erbjuda en liten rabatt på en ny tv. Sedan dess har jag inhandlat elektronik för 100 000-tals kronor, inte en krona har gått till Samsung och kommer heller ej någonsin göra det. Har dessutom tagit varje chans att avråda bekanta (och i många fall lyckats) från att köpa produkter från dem. Så Samsung kan designa sina telefoner hur de vill, jag fortsätter att avråda från dem, det är ju inte direkt brist på bra alternativ.

Av meanh

https://www.youtube.com/watch?v=10b8CS7wQcM

Gamers Nexus förklarar det hela bra, hoppas de flesta kollar in videon innan kommentar.