Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Alla mobilspel är enbart gjorda för att mjölka så mycket pengar som möjligt ur spelarna är väl min största fördom.

Av meanh
Skrivet av DasIch:

Det förstås. Jag hoppas dock att de har i varje fall några hundra tusen kort.

Enligt rykten från källor hos AIBs så är det iaf dessa rejält begränsat till release (rör sig om tiotusentals kort världen över, ej hundratusentals). Sedan hur många kort Nvidia har själva vet vi förstås inte från dessa källor, men förmodligen så gäller det att trycka snabbt och ha tur om man vill ha ett kort oavsett.

Av meanh

Iphone har en stor del av marknaden bland unga i USA, vad händer då de märker att de inte kommer kunna spela/streama sina Xbox spel på sin nya fina telefon från Apple när de köpt/fått en ny Xbox Series X/S med Gamepass Ultimate? USA är ju dessutom Xbox starkaste marknad.

Tror nog Apple har en hel del att förlora om de börjar tappa ungdomar som de tidigare kunnat låsa till sin plattform för lång tid framöver, bara detta borde vara ett starkt incitament för Apple att tänka extra noga och länge på hur man agerar.

Personligen ser jag det endast som att Apple vill se till att man får sina 30% på alla försäljningar i spelen även i Xcloud, har väldigt lite med någon säkerhet eller föräldrakontroll att göra. En föräldrakontroll borde vara så enkel som att släppa olika Appar för Xcloud med olika "ratings" exempelvis en där bara spel med PEGI13 och lägre finns tillgängliga.

Av meanh
Skrivet av Badmondy:

Är det värt ett köp för en som aldrig lirat spelet innan?

Gillar du spel som Tomb Raider, Assassins Creed, både Odyssey och Origins? Då skulle jag säga att det definitivt är värt kring de 349:- som det kostar på Epic Games Store, dock skulle jag nog inte säga att det är värt Steams fullpris (mestadels på grund av att optimering inte var speciellt bra med ett antal mindre problem för mig).
Det är helt enkelt ett storyfokuserat open world action/äventyrsspel med rpg element (leveling och skills som du låser upp). En komplett genomspelning inklusive expansionen tar ca 60-80 timmar om du gör precis allt. Enbart huvudstory+expansionens huvudstory kan nog klaras av på 30 timmar om du inte gör mer än några få sidouppdrag.

Av meanh

Enligt källor till Moores Law is Dead, så kommer korten i 3000-serien vara ytterst begränsade i tillgång i början, FE vill man tydligen inte ens sälja speciellt många av utan de finns där mest för att ge goda pris/prestanda vid initiala recensioner.

https://www.youtube.com/watch?v=SxtfNcm45xk&ab_channel=Moore%...

Om det han säger är sant är Nvidia briljanta på marknadsförning, men riktiga a**h*les mot konsumenter.

Av meanh

Då en konsolgeneration är 6-7 år så känns det som ett problem att släppa en "gimpad" variant från början, speciellt om den skall stödjas under hela generationen. Ser det som en potentiellt större huvudvärk för utvecklare om 4-5 år än vad Xbox One är idag.
Tror även som många andra att detta kommer ge Sony ett rejält övertag i de exklusiva titlarna då man inte har någon "PS5 Light" att ta hänsyn till när man producerar spelet.

Skulle själv tyckt att köpa en series S för att spela mina gamla fysiska 360 spel med högre upplösning/fps hade varit perfekt, men utan optisk läsare är ju inte det ett alternativ.

Edit: En tanke som slog mig är att series S borde väl kunna gagna Nintendo och deras ryktade Switch 2/Pro ganska mycket när det kommer till tredjepartsstöd? Om dessa spel ändå måste utvecklas med series S i åtanke kanske inte steget till nästa generations Switch blir lika stort?

Av meanh

Måste jag välja ett enda så blir det nog Fallout 2, spelat igenom det spelet helt mer än 10 gånger och oräkneliga påbörjade och ej avslutade omgångar. Nog det spel jag har flest spelade timmar i, men på den tiden så hade jag bara råd med max 2 spel per år, så konkurrensen var inte så stor som idag heller.

Av meanh

Har ett 2070s som har suttit snart ett år i bygget jag gjorde då, spelar i 1440p och mest RPG, strategi och äventyrstitlar (inga fps) så stabila 60fps vid mestadels high settings är målet.

3070=inte tillräcklig boost jämfört med mitt 2070s för att motivera ett köp, brukar inte uppgradera innan det går att antingen få 100% boost till vettig kostnad och/eller gamla hårdvaran inte uppfyller målen.
3080=för hög effektförbrukning, inte för mitt nätagg (har 750W), men redan i somras blev det bastu i rummet varma dagar vid spelande, så 100W extra värme är inte välkommet.
3090=förutom ännu högre effektförbrukning så är det även svårt att motivera kostnaden när 3080 förmodligen ger ~80% av prestandan till halva priset.

Av meanh
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

När en annan var med i tider då processorns gick från 100 Mhz till 200Mhz på väldigt kort tid, 200 till 400Mhz tog ej många år det heller. Så jag tror inte det händer mycket mer än om det blir en kamp emot Intel.

Fast Zen till Zen2 gick vi ju från 8c/16t till 16c/32t på bara 3 år på "vanlig" desktop plattform, och Intel har tvingats från 4c/8t (7th gen) till 10c/20t (10th gen) under i stort sett samma tid. Nu ska bara alla program/spel/OS komma ikapp och kunna nyttja kapaciteten hos fler kärnor bättre. Tycker faktiskt det verkar hända nästan lika mycket nu med CPUer som det gjorde när vi hade de stora frekvenshöjningarna, vi bara dubblerar kärnor istället för frekvenser.

Av meanh

Har nu klarat både huvudspelet och expansionen. Har inte gjort mer än tre hunts och har fortfarande lite samlande kvar, men det mesta är avklarat. 80h närmar sig sparfilen, men då spelet stått igång några timmar då jag gjort annat så uppskattar jag det till ca 65-70 timmar speltid.
Storyn var riktigt bra och många sidouppdrag hade också intressanta historier att berätta, dock finns även en hel del "open world crap", lyckligtvis går det mesta sådant att hoppa över om man bara vill köra huvudstoryn.

På min r5 3600, 2070s, 32gb minne samt installerat på en snabb nvme ssd flöt det hyffsat i 1440p, men hade tidvis problem med 0,5-1s långa frysningar som jag aldrig lyckades hitta vad de kunde bero på, ibland kommer det ett par sådana inom 2 minuter, ibland kunde jag spela 5-6 timmar utan en frysning. Spelade ingen roll vilka bakgrundprocesser som var igång, inte tid på dygn i spelet, inte heller riktigt var jag var i spelet eller om det var många NPCs/fiender i närheten (dock hade jag inga problem första 10-20 timmarna i spelet). Hade även problem med mycket microstutters en spelomgång i Frozen Wilds när det snöade, detta var dock som bortblåst senast när jag spelade igenom sista biten av expansionen. Har dessutom sett en hel del pilar och stenar svävat i luften, saknade/"blinkande" texturer på outfits och har även fastnat mitt i ett träd under en strid (detta fick lösas genom fast travel).

Summerat så kan man säga att det är ett av de bättre spelen jag spelat i år och värd de 349:- jag av för det, men porten till PC känns som den hade behövt mer tid för optimering då andra spel som i mina ögon ser ungefär lika bra ut (t ex AC:Odyssey) har känts betydligt mindre buggiga.

Horizon II kommer definitivt göra det svårt att hålla sig ifrån en PS5 nu.

Av meanh
Skrivet av Dizzleh:

Dessa FE kort är så snygga IMO

Håller med, kyler de även bra så finns väldigt lite anledning att ens fundera på något annat än FE denna generation.

Av meanh

Skulle det inte lika gärna kunna vara 6+4 kärnor? Eller finns det någon fördel med eller krav på att båda klustren är lika stora?

Av meanh

Ni som vill ha ett 3080 vid launch får nog verkligen "hänga på låset", enligt AdoredTv på youtube så kommer tillgången vara väldigt låg initialt "in the tens of thousands world wide" efter att ha pratat med källor hos flera AIBs.

Länk:
https://www.youtube.com/watch?v=1milKOPa9zA&ab_channel=Adored...

Ca 14:40 in i videon.

Av meanh
Skrivet av lhugo:

Är det verkligen PCIe3 aom begränsar. 16 banor PCIe3 borde kunna leverera 16 GB/s. Så snabba sekundärlagringsenheter har vi ju inte än.

Fast din pcie3 ssd har max tillgång till 4 banor (max 3,5GB/s) medans en pcie4 ssd på sina 4 banor har dubbla bandbredden (max 7GB/s)

Edit: Sedan tror jag inte detta blir någon jätteskillnad i praktiken, men en begränsning gentemot Ampere är det likväl.

Av meanh

Ett förtydligande som kan vara värt att göra är att RTX IO även kommer att fungera på Turing och inte endast på Ampere. Dock mer begränsat då Turing "endast" har pcie3.

Av meanh

Har endast haft problem att få en stabil överklock på ramminnet, men det är mer mitt eget eller minnets fel än AMDs, i XMP/DOCP är det inga problem. I övrigt har mitt system med en 3600 och 2070s varit helt stabilt.

Av meanh

Så länge mitt 2070s som jag köpte till mitt senaste bygge i oktober förra året klarar av nya AAA-titlar @1440p60 stabilt med high settings så kommer jag inte att ens fundera på att uppgradera då jag alltid bygger efter ett prestandamål, inte specifik budget.

Tycker ändå det är en grymt intressant höst gällande gaminghårdvara, Ampere, Navi2x, Xbox SX och PS5 inom 4-5 månader är ju helt galet!

Av meanh

Om vi får se en motsvarande funktion från AMD med Navi2x som Nvidias RTX IO (som förövrigt tydligen skall fungera även på Turingkorten, hur väl är dock en annan femma), så kommer vi nog få se många spel som drar nytta av snabba nvme SSDs inom 1-2 år.

Av meanh
Skrivet av sterling:

Halmgubbar och ickeargument. Arbeta är inte valfritt, vilken telefon man köper och vilka avtal man ingår är valfritt. Jag tyckte inte det var det minsta krångligt att gå över till android.

Att du inte tyckte att det var det minsta krångligt att gå över till Android är även det ett ickeargument, detta då varken du eller jag vet hur representativ du var för iphoneanvändare, men misstänker att du tillhörde den mer teknikkunniga andelen då du hänger på sweclockers.
Att arbeta inte är valfritt i dagens samhälle kan jag hålla med om (ska jag hårdra det är dock det enda som ännu inte är valfritt att dö), men för att ditt påstående ska bli mer rättvisande (gentemot mitt inlägg) borde det enligt mig vara något i stil med: "Arbeta är inte valfritt, att äga en smartphone eller ingå avtal är valfritt". "Vilken telefon man köper" jämförs mer rättvist med t ex "vilken arbetsplats du arbetar på".

Det jag försökte peka på (hur dålig du nu än tycker liknelsen var) är att Apple och iOS har gjort allt de lagligen får och kan för att låsa sina användare i sitt ekosystem och göra det svårt/krångligt/tidsödande att byta till exempelvis Android, speciellt för de som är mindre teknikintresserade. Att då säga att det bara är att byta till Android (eller annat alternativ) är korrekt i teorin men i praktiken något som är väldigt svårt att genomföra för många av användarna. Jag menar då att de användare som inte klarar att byta kan ses som en exklusiv kundgrupp som Apple har ett monopol på, du kan helt enkelt inte nå dem med en app på annat sätt än genom AppStore.

Av meanh
Skrivet av sterling:

Nej det är inte ett problem därför de äger hårdvaran och där behövs ingen fri marknad.
30% avgiften är till för att tjäna pengar.

Gillar du inte det? Köp inte apple.

Det här är samma typ av argument jag ser från människor som kritiserar när man försöker förbättra villkor för arbetstagare på en arbetsplats, de säger "gillar du inte jobbet och villkoren så skaffa ett annat jobb". Ja, det stämmer i teorin, men i praktiken så är det svårare. Arbetsplatsen kanske ligger på en ort utan andra företag som söker samma kompetens, dvs det krävs en flytt för ett annat jobb. Har man då familj med partner som har ett jobb på orten och barn i skolan så är "att skaffa ett annat jobb" inte så enkelt.

På samma sätt är Apples användare (som även kan ses som en exklusiv marknad som inte nås på annat sätt än genom AppStore) ofta låsta till Apple sedan flera år då Apple gör allt i sin makt för att det ska vara svårt och jobbigt att byta till Android.