Inlägg

Inlägg som meanh har skrivit i forumet
Av meanh

Vill bara varna lite för kanalen i fråga (Moores Law is dead), han har gjort ett antal saker som får mig att ta hans "läckor" med en stor nypa salt. Dels har han raderat gamla videos som enligt honom "ej håller kvalitén", detta är ett stort varningstecken då det mer tyder på att han tagit bort videos där han har totalt fel. Han är också väldigt otydlig i sina läckor om vad som är "läckor" och vad som är hans egna tankar och åsikter. Såg även i höstas en livesändning där han hävdade att han aldrig haft några problem med AMDs drivers till deras nyare kort för att sedan någon vecka senare släppa en video med tips om vad han själv gör för att fixa problem med sagda drivers då "driver-gate" blev stort i höstas.
Mycket möjligt att han har rätt i detta fall, men själv väntar jag på Nvidias reveal och benchmarks vid release innan jag säger bu eller bä, då Tom från kanalen i fråga framstår för mycket som en "bullshit artist" i många fall.

Av meanh

Vad jag gör med extra skitiga skärmar när jag rengör dem;
1. Låter dem stå urkopplade helt ett par timmar innan jag påbörjar rengöringen.
2. Sprejar på rikligt med valfritt skärmrengöringsmedel (finns på de flesta firmor som säljer elektronik) och låter verka ca 30s.
3. Sprejar igen och torkar bort med en fin (och ren) microfiberduk.
4. Upprepar steg 3 tills jag är nöjd (har som mest behövt gjort det 3ggr på en envis skärm med 2 olika dukar).

Upplever själv att det krävs rätt många engångsdukar med medel om skärmen är i storlek tv, speciellt om ytan är "fet" i sig själv, så undviker dem därför numera.

Av meanh

Låter för mig som att det är störst sannolikhet att det är nätagget som håller på att ge upp. Om du har möjlighet att enkelt prova med ett annat nätagg så är det mitt första tips (om du har en äldre burk stående, möjlighet att låna från kompis etc.).

Edit: Tipset ovan är helt klart värt att testa först, Windowsuppdateringar verkar ha orsakat många märkliga problem senaste halvåret...

Av meanh

Billigast Fallen Order för pc tycks vara på Humble bundle, 50% rabatt (56% om du har Humble Choice), vilket gör det väldigt lockande att slå till på ett köp.

Av meanh

Med en Arctic eSports Duo 34 och med Auto oc +200Mhz och PBO aktiverat så boostar alla kärnor till stax under 4,4GHz på min 3600, under längre loads som nu när jag kör golding@home så håller den konstant 4,0-4,1GHz på alla kärnor beroende på hur aggressiv fläktkurva jag kör med. Din kylare lär du kunna få liknande prestanda med.

Av meanh

Fick hem min PG279QZ och efter test hittar jag en död pixel uppe i högra hörnet (2-3 mm från högra kanten, 5 mm från toppen), lite ips glow, mest i nedre högra hörnet, i stort sett ingen blb.
Ska köra någon dag och se om pixeln stör mig, då läget på den är ur synfältet 99,9% av tiden, men annars verkar skärmen super!

Av meanh
Skrivet av twit:

Notera att modellen som säljs är PG279QZ, inte PG279Q som du antagligen blandar ihop den med.

Gjorde research innan och de enda skillnaderna som verkar komma upp mellan dem är något sämre ljusstyrka och vissa hävdar något sämre färger på QZ-modellen samt att den tycks vara något billigare prissatt. Många verkar även hävda att det mest är "panellotteri" med vilken av dem som är bäst bildmässigt.
Tyckte att det var ett bra pris trots detta (2000kr mindre än vad jag sett pg279q för som lägst) och kommer att lämna tillbaka på öppet köp om den inte uppfyller mina krav/har pixelfel etc.

Av meanh
Skrivet av snapoutofit:

Såg att många kör Green Weekend men hittade även ett par fynd på Elgigantens datorhelg https://bit.ly/2Y1dGR5

Slog till på denna för 3990, galet pris: https://www.elgiganten.se/product/gaming/gamingskarm/40857/as...

Asus ROG Swift PG279QZ 1440p IPS-panel, 165 Hz, Nvidia G-Sync.

Slog även jag till på skärmen för 3990, tror det är det bästa priset jag sett på dessa någon gång.

Av meanh
Skrivet av GuuFi:

Knappast så att folk som har fungerande kort skapar trådar om hur bra korten fungerar, bara minoriteten som har fel som postar = man får snabbt en felaktig bild av hur det fungerar i verkligheten.

Jag håller med dig om att det mestadels är minoriteten som har fel som postar, men värt att tänka på är att om man ser till marknadsandelar (73% Nvidia, 27% Amd, diskreta grafikkort 2019), så borde antalet trådar om problem på forum vara mer än dubbelt så många för Nvidia jämfört med Amd om problem är lika vanliga hos båda aktörerna.
Dock detta tycks det (vad jag har sett) skapas fler trådar om problem med Amd än Nvidia vilket tyder på betydligt mer problem för Amd.

Personligen skulle jag i dagsläget valt ett 5700xt då majoriteten av problem äntligen tycks vara avhjälpta. Då jag i höstas köpte en ny GPU så var dock prisskillnaden bara 500kr mellan det 2070s och 5700xt jag valde mellan (idag är det 1500kr+) och problemen med Amd tycktes ännu inte lösta, så valet föll då på 2070s.

Av meanh

@bluuZ: Har samma kort som dig, har hört coil whine endast vid extremt höga fps (200+), så inte ett problem för mig då jag inte spelar FPS-spel och kör med g-sync och låser vid max 144Hz för det mesta.
Har dessutom inte hört det alls sedan byte av nätagg för 4 månader sedan när jag tänker efter, så i mitt fall kanske agget var boven (Bytte från ett Asus Rog Strix 750W till ett Corsair RM750x).

Av meanh

Undrar om det till stor del är pga att de redan har en "grunddesign" från x570-korten som gör att det är relativt billigt att anpassa även dessa kort till pcie4.0? Dock så borde detta betyda att kommande gen har stöd, annars är det mestadels bortkastat.

Av meanh

11/12
Hade inte koll på vilket spel som hade DLSS först.

Av meanh

Beror på vilken typ av titlar du spelar och vilket grafikkort du har. Generellt sett, om du har ett nyare Nvidia-kort med nvenc encoder och använder denna så klarar du dig med färre kärnor än om du använder ett program som kräver processorkraft för encoding.
Planerar du att ha andra program igång när du streamar? Är det nyare mer krävande AAA-titlar du kommer spela eller Fortnite och liknande titlar?
Personligen skulle jag satsat på en 3900x om du planerar att streama nya titlar 2-3 år framöver, om det däremot är Fortnite eller liknande titlar och du är lite osäker om du kommer att streama om 6 månader så är 3700x mer än tillräcklig.

Av meanh
Skrivet av Avokado_29:

När jag har testat med 3Dmark och Heaven benchmark så har även det kraschat. De senaste chipset drivrutinerna för moderkortet är också installerade. Har en känsla av att mitt kort har strulat bara.

När du installerat om drivrutinerna har du då kört DDU för att ta bort alla eventuella gamla drivrutiner som kan ligga kvar och skräpa i systemet? Du skulle även kunna testa en nedklockning av kortet och se om det blir stabilt.

Av meanh

Om du kör ett syntetiskt test för grafikkortet, kraschar det också?
Du kan även se till att du har de senaste chipset drivrutinerna från AMD då äldre versioner ibland får problem vid nya Windows uppdateringar.

Av meanh

Bytte i höstas från en i5 6400 (4c/4t) till en r5 3600. Förra våren märkte jag att nyare spel började lida av allt mer microstutters, inget fel på avg fps tillsammans med ett gtx 970 i 1080p, men att allt oftare se och känna att det hackar till på skärmen och att responstiden är ojämn skadar spelupplevelsen.
Slutade med att även grafikkort uppgraderades till ett 2070s, men den största skillnaden är inte en högre avg fps, utan att alla microstutters är borta tack vare processorn.

Av meanh
Skrivet av Rolle2000:

Någon som redan fått leverans alternativt har annan status än "Orderstatus:Reserverad" på elgiganten.se -> orderhistorik på sin NH-D15 chromax.black?

Det är en vecka sedan order. (-11 timmar.)

:-/

Finns på mitt lokala uthämtningsställe, skall hämta ut den idag.

Av meanh

Verkar som antalet WUs minskar markant under helgerna. Har enbart haft cpu WUs igår och idag, och den senaste gpu WU jag hade var i fredags. Folding@home teamet tycks inte hinna ordna fram WUs så det inte blir brist, men det måste vara ett ganska angenämt "problem" för dem.
Har personligen lyckats skrapa ihop ca 1,5 miljoner poäng senaste veckan, vilket innebär att mitt system jobbat totalt strax under 24h med full kapacitet i veckan, men det har varit tillgänglig för att folda ca 14 timmar per dygn.

Av meanh

Framför allt är det intressant att se om de får många utvecklare att implementera tekniken i sina nya spel. Om så är fallet så kanske 20-serien från Nvidia åldras bättre än Amds 5000-serie, då DLSS tycks "fuska snyggt" och ger en stor prestanda ökning med väldigt lite nackdelar i bildkvalitet.

Av meanh
Skrivet av BlommaNN:

Inte jag heller.

Samma här, har inte sett något om den, beställde från Webhallen.