Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet
Skrivet av saizz:

Kan man därefeter fortsätta använda key capsen och led changers om man köper nytt tangetbord och byta över allting med tiden ? eller måste man köpa nytt igen ?

Du kan absolut använda de keycaps du köper till nästa tangentbord (förutsatt att det kör mx-kompatibla brytare/plungers), det gäller bara att det är samma layout. Med tanke på att det du kollar på nu är ISO med standard bottom-row så kommer det passa på de flesta tangentborden när/om du vill köpa nytt.

Av Applet

Ajajaj, Octagon V2 är på gång? Hur ska jag ha råd med det här?!?

Jag har ett winkeyless 75% och gillar det skarpt. Känns betydligt mer kvalitativt än jag förväntade mig, men ja, det är ju fortfarande helt i akryl så kan ju inte riktigt mäta sig med ett Octagon direkt. Gillar 75%, såg att det snackas om att Octagon V2 även kan få ALPS-stöd, det vore ju fränt (men keycaps lär bli en mardröm).

Håller också med om att höga tangenter ser underligt ut på tangentbord utan kanter.

Av Applet

Jag hade nog satsat på en bagagnad macbook pro retina 13" eller en relativt ny macbook air som har 2-3år på nacken. De bör du kunna få för ~7k. Sitter SSD och tillräckligt med ram i samtliga MBPr.

Hur pass krävande är Sims 4? Har dålig koll, men spelprestandan är ju inte på top i macbooks.

Exempel av väldigt snabb blocket-koll (finns säkert bättre exemplar): Länk, Länk

Av Applet
Skrivet av =dorf=:

Finns det någon "entusiast" TKL PCB som stödjer bakgrundsbelysning?

GON's PCB'er har stöd för det. Är rätt säker på att Winkeyless-brädorna också har det.

@rampjesus så vitt jag kan se så ska det funka. Båda kör ju standard bottom-row

Av Applet
Skrivet av hejsann:

De borde byta alla modeller till silent och behålla vanliga namnet. Likt alla spel nuförtiden.

Skrivet av adzer:

Precis min tanke. Finns det någon poäng att ha kvar de högljudda nu?

Jag tror absolut de gamla kommer att finnas kvar, de ljuddämpade kostar troligtvis mer att göra och MX-brytarna används även i tillämpningar där ljudnivån inte är så noga

Av Applet

Trevligt med fler brytare, jag hoppas verkligen de även släpper fler stems (typ clear) med ljuddämpning som deras MX Silent.

Av Applet

Några mac-specifika appar jag använder: (förutom VLC, firefox etc)
- Textual 5 (IRC)
- OpenEmu (Emulatorer)
- Keka (Arkivhanterare)
- Textmate (Texteditor)

EDIT:
Glömde iTerm2 (terminal emulator), viktigt att ha "quake-terminal"

Av Applet

Bästa jag läst på länge! Det hade räckt med att ge OSX-stöd till de gamla titlarna så hade jag varit glad, detta är ju asfett!

Av Applet

Apple's kompakta blåtands-tangentbord är ganska trevliga imo, brukar gå att hitta billigt på tradera/blocket. (exempelbild)

Av Applet

Kör ett Corsair HX520 som snurrat på i ett par år nu (~5år kanske), köpt begagnat här på swec.

Av Applet

Oj, top100 (97), det va oväntat. Tragiskt nog är mina inlägg (framförallt gamla) mest dynga

Av Applet

Fånigt bra pris tycker jag, bra jobbat!

Av Applet

Generellt föredrar jag Clears sedan svarta. Blå och gröna kan vara kul ibland, men inget jag vill sitta längre stunder med. Gjordes det inte en omröstning här på forumet för ett tag sedan?

Av Applet

@itsmemartin Väldigt nära

Av Applet

Eftersom jag verkar ha haft sönder tråden bidrar jag med ett nytt spel

http://i.imgur.com/3w1Vlsp.jpg

Av Applet

Svårt att veta med Apple, men macrumors gissar på tidigt nästa år.

Av Applet
Skrivet av DanneManne88:

Hej!
Är sugen på att köra OS X El Capitan på min PC! Och skulle behöva hjälp att komma igång
Har fått det att fungera med Virtual Box, men tycker det går riktigt segt så tror det skulle gå snabbare att Dual Boota Windows och Mac?

Hur har ni gjort?
Detta är min burk:

Hårdvara:
Moderkort: Asus P8Z77-V Pro - https://www.asus.com/se/Motherboards/P8Z77V_PRO/
CPU: Intel Core i7 3770K - http://ark.intel.com/products/65523/Intel-Core-i7-3770K-Proce...
GPU: ASUS Radeon R9 390 8GB - https://www.asus.com/Graphics-Cards/R9390DC28GD5/
Minne: Corsair Vengeance Pro DDR3 2400MHz 16GB 2x8GB CL11 - http://www.corsair.com/en-us/vengeance-pro-series-16gb-2-x-8g...
Hårdisk: 1x 120gb ssd (Primär), 2x 3TB, 1x 1TB.
Optisk enhet: Blue ray.

USB: Kingston DataTraveler G3 64GB USB 3.0 - http://www.webhallen.com/se-sv/datorer_och_tillbehor/186227-k...

OS: Windows 7 Pro x64 swe.

Förvänta dig inte att folk ska lägga ner en massa energi på att förklara hur du ska göra från steg 1, finns gott om guider där ute. Speciellt då det är överlag ganska bökigt att få OSX att snurra på perfekt om man inte valt hårdvara i syftet att köra OSX. Jag har kört med mjukvarorna från tonymacx86 senaste gångerna jag installerat det då det har funkat bra och jag inte riktigt haft tid med annat. Annars finns andra metoder på insanelymac.

Här finns en generell guide

Här är en kille som kör samma mobo, visserligen inte el capitan, men det bör vara sig likt. Jag har också ett Asus moderkort med patchat bios (har tidigare hjälpt till att få t.ex. hibernation osv att funka om jag inte mins fel, är osäker på hur viktigt det är numera)

Att få ditt 390 att funka verkar inte vara helt enkelt, men lite snabbt googlande så verkar folk fått det att funka med 290-drivrutinerna? Skulle gissa att det kommer vara bökigt.

Att få igång en hackintosh är mycket trial and error. Du får helt enkelt skapa en usb-sticka i din virituella maskin och testa installera och se var du fastnar och sedan jobba vidare därifrån. I min nuvarande rigg så bytte jag grafikkort med en polare bara för att få ett som är mer kompatibelt med OSX, så förvänta dig inte att allt ska gå att lösa utan vidare.

EDIT: Det kommer (om du får det att funka som det ska) fungera betydligt bättre native än i virtualbox. Jag skulle annars kunna rekommendera VmWare (dock inte gratis), min erfarenhet är att det fungerar väldigt mycket bättre än virtualbox när jag kör windows virtuellt.

Av Applet

Tog och beställde en iPhone6s i helgen, min Nexus 5 har strulat väldigt mycket på senaste (hårdvaruproblem) och blev sugen på att testa en iPhone. Kör OSX på samtliga datorer numera så ska bli intressant och se hur väl de är integrerade med OSX. Insåg inte att den ganska nyss släpts, så verkar bli lite väntande. Hade jag köpt en Android hade det nog blivit en Nexus 5X.

Av Applet

@Tinardirith har du testat att flippa den övre spaken på objektivet i den övre bilden (ställer automatic/manual aperture control) och sedan montera objektivet på adaptern?

Går att se en bit ner här

Av Applet

@Tom_Bombadill Jag tycker det ser ut att vara minolta-fattning, exempel