Inlägg

Inlägg som Applet har skrivit i forumet
Av Applet
Skrivet av Obligatorisk:

Tack för den! Fuskade lite och hittade spelet. Corum III.

Som jag för övrigt spelar just nu! Just min typ av spel!

Här kommer mitt bidrag:

http://i.imgur.com/4ZM5HRW.jpg

Illusion of time/Illusion of gaia (delen av spelet när man åker flotte är så frustrerande! )

Mitt bidrag:

http://i.imgur.com/zM7QtHg.jpg

Hint 1: (lite normalare bild från spelet, även om bossen i bilden ovan bör vara minnesvärd )

http://i.imgur.com/tQzWTOZ.png

Hint 2: Det är något av en Strider rip-off, till SNES

Av Applet

@nilhe1 Ett alternativ kunde vara att kolla efter en gammal Canon 5Dc. Jag har en som jag plockar fram ibland för att leka med gamla gluggar. De går att hitta billigt ibland (fick min nuvarande för 500kr med trasig AF-kontakt och glapp display). Fördelar: fullformat, finns bra focus-screens och ändå helt ok möjligheter att köra gamla gluggar. Nackdelar: högludd som tusan, dålig på hög ISO och man kan inte köra mätsökar-optik, Minolta, FD eller Konica gluggar, där finns många guldkorn tyvärr

Av Applet
Skrivet av nilhe1:

Ägare till mitt livs första systemkamera sedan 48h. Snurrade av misstag in på denna tråden igår och kan bara säga att man blir sjuk av bilderna man ser här....
Samtidigt inser jag att äldre eller begagnade objektiv är det enda min ekonomi kommer tolerera inom överskådlig framtid (i 100-400:- spannet) varför jag lusläser tråden i förhoppning att förstå och hitta alternativ jag själv kan hålla utkik efter.

Eftersom ekonomin är styrande så blev mitt första inköp av kamera en Nikon D3200 med ett 18-55VRII objektiv som jag tänkta att jag skulle börja med för att lära mig ta kort "på riktigt" och inte bara i auto-läge.
Men redan nu har jag insett att detta aldrig kommer att räcka! Vill kunna göra sååå mycket mer, zooma, makro, kunna fånga bredare miljöer, nattfoto etc etc.

Min fråga till er i denna forumtråd är om ni skulle kunna ange ett eller flera objektiv ni anser att jag ska hålla ögonen öppna efter, era "måste ha" objektiv, och vilka ev adaptrar som behövs för att kunna använda dom på min kamera.
Kanske någon här i tråden sitter på just ett sådant objektiv som ni vill bli av med? Var inte rädd för att PMá isf!

De råd jag fått än så länge ur nikons eget sortiment är AF-S DX Nikkor 18-135mm som allround samt Nikkor AF-S 50/1,8 G för porträtt och bokeh.
Tyvärr ligger inget av dessa i min prisklass ens begagnat så andra, billigare alternativ är av stort intresse!

Alla tips mottages tacksamt!

Det finns en hel del schyssta manuell-fokus nikon-objektiv som du kan använda med kameran. Skulle rekommendera att hålla utkik efter deras 50mm f2 eller 50mm f1.8 och 35mm f2 (dessa går att få för ~400kr). Även 28mm f2 och 105mm f2.5 är grymma objektiv som går att få relativt billigt. Har dålig koll på hur lätt det är att fokusera manuellt med D3200 dock (dvs hur bra man kan se var fokus ligger i sökaren).

EDIT: Tydligen får man ingen ljusmätning med D3200 med manuella gluggar, det va ju lite snålt...

Av Applet

@lambdan Spontant hade jag nog satsat på alternativ "a", och sedan bootat upp med hjälp av usb-stickan du installerat med och installera multi-beast på SSD'n. Känns som att det borde funka... vad har du att förlora på att testa?

Om du är orolig över windows-installationen så är det väl bara att du rycker ur disken under tiden du styr upp OS X-installationen?

Av Applet

Om den behöver installeras om och du inte har tillgång till orginal-skivorna (eller USB-sticka) så går det att installera över nätet. Snabbt framgooglad guide (finns säkert bättre)

Av Applet

Skicka PM om inte @pa1983 har ett. Kan ha ett liggandes i förrådet. Har också en NH-U12 på 1155 och lär inte skaffa ett 1366, men är inte helt säker på att jag har infattningen kvar.

Av Applet
Skrivet av myskankan:

http://i.imgur.com/SAcjHd4.jpg

Så här ser mitt tangentbord ut efter att Juventus spelade 1-1 hemma mot Chievo.
Just nu är jag gubbgrining... Ett nytt är så klart den lösningen jag lutar åt nu.
Ja, jag slog med handledsstödet.

Men har ni en billigare lösning åt mig, så berätta gärna.

Känns som att det skulle gå att laga med superlim? Personligen så använder jag verkligen aldrig höger ctrl och meny-knappen, så det kanske duger med lite lim om det inte måste hålla superbra? (t.ex. sluta slå på det )

Av Applet
Skrivet av hoz:

hmm? tänker du på casen nu? BBB-typen hade valen för split shifts/backspace/hhkblik bottenrad på produktsidan, antar att det missats för "acrylic with diffusor"-typen då det såvitt jag förstår handlar om samma designs på de två toplagrena för båda, de flesta av deras pcbs stödjer valen tror jag

Det är ett BBB jag skaffat, men till skillnad från b.thumb och b.face så går det inte att välja några alternativ för backspace för b.mini och B.87-varianterna. Men det är något han kan fixa vid beställning, om man ber om det.

Av Applet

@Janne1 om du orkar: gå med dom till närmaste myrorna eller loppis, finns säkert någon som kan få glädje av det

Av Applet

Ett tips med winkeyless som jag fick reda på i efterhand när jag mailade lite med han är att de kan göra mer custom-beställningar än vad som står på sidan. Jag ska köra split backspace vilket jag kommer behöva modda lite för. Det hade han kunnat fixa åt mig, om jag sagt till om det.

Av Applet

SRT-kamerorna kan gå för ungefär 500kr med kitglugg (iaf sist jag sålde en för ~1 år sedan). Väldigt trevliga och robusta kameror.

Jag har en Plustek 8100, tycker den funkar bra och visst är den något bättre än en flatbädd, men den är enligt mig framförallt smidigare. De flatbädd-scannrar jag använt har inte haft speciellt bra inlägg för negativen och det har därför varit väldigt viktigt att filmen är väldigt plan när man ska scanna för att det ska bli bra. Om du bara fotar lite för skojs skull så tycker jag egentligen att en flatbädd duger bra, då kan du kan du använda den till annat också.

EDIT: Om du känner dig grön på analoga prylar kan du alltid skicka in det till t.ex. crimson, de kan framkalla och scanna och är väldigt bra att ha att göra med (men det blir så klart dyrare).

Av Applet
Skrivet av Beltet:

Vad blev det för prylar från winkeyless?

Det blev ett b.mini PCB (de rear ut gamla versionen) med acrylic case samt stickers och lite fler brytare (clears).

Är egentligen väldigt skeptiskt till att stickers gör någon nytta, men tänker att det är lika bra när jag ändå ska öppna alla brytarna . Tanken är att sätta "classic beige" på den, men om inte det når MOQ (hoppas fortfarande det löser sig) får jag hitta något annat set (kanske skidata+). Man målar ju in sig lite i ett hörn när man skaffar ett 75% (när det kommer till keycaps).

Av Applet

Alla borde haka på Classic Beige från GMK, så vi når MOQ (minsta antal för order) snart!

Fick för övrigt hem min byggsats på ett 75% från winkeyless, verkar riktigt lovande! Han missade några prylar i ordern dock, så måste vänta in de innan jag kan börja bygga. Ska köra smorda ergo clears (65g) och med dessa som dämpning (som att ha o-ringar), kommer bli en riktigt stealthy kontors-bräda . Har testmonterat det jag fått hem och det är faktiskt tystare än mitt tangentbord med matias quiet clicks. Gissar att det beror på att det tangentbordet har tunnare keycaps och metallplatta...

Av Applet

Vad vill du ha för storlek på den? Har ingen super-koll på väskor direkt, men har kört två som jag kan rekommendera. Använde en kånken laptop i ett par år, tycker den är bra men kanske något liten och kunde behöva fler fack. Kör sedan ~ett år tillbaka en cotopaxi cusco, den har ett bra laptop-fack och gott om andra fack och är bekväm att bära, känns väldigt välgjord. Kanske är för stor beroende på vad du är ute efter och hur den ska användas.

EDIT: Något jag stört mig lite på med kånken 13" är att den är aningen för liten för att det ska gå i en pärm i den, men det kanske inte är ett så relevant problem

EDIT2: Cotopaxi har en något mindre väska nu också (20L), verkar schysst, men har ingen erfarenhet av den.

Av Applet
Skrivet av hoz:

bara hunnit provmontera utan att dra något men jag tror inte det kommer kännas så flexibelt som mina fördomar trott, speciellt med "foten" som stadgar upp undertill.
känns helt klart ok för pengarna

EDIT: weih, färdigt sånär som på svarta skruvar som är beställda
jobbar 12h nattskift så jag hade inte riktigt tid att bry mig om ljussättning, får ta bättre bilder vid tillfälle
galet nöjd med hur det blev i slutändan, känns väldigt likt hhkb pro 2, fast på ett bra sätt

https://farm6.staticflickr.com/5620/20893945418_cacb04d62f_z.jpg
https://farm6.staticflickr.com/5676/20459215854_f627256951_z.jpg
fler bilder: https://www.flickr.com/photos/wr0m/albums/72157657674563008

Winkeyless.kr bbb acrylic case
Winkeyless.kr b.face pcb
Gateron PBT caps i färgerna dark grey /light grey
Cherry MX Clears med "67g" fjädrar från massdrop

...att materialen gör så att det låter en hel del åt "thock"-hållet gör inte saken sämre (försvinner en hel del "botten" via kameran i telefonen, får testa spela in med bättre prylar vid tillfälle.)
https://youtu.be/u7f_OT53HIk

Snyggt! Jag är såld, blir till att beställa ett 75% i dagarna. Är inte helt övertygad av mjukvaran dom kör (hade varit nice att kunna dra in TMK), men det ska nog gå att lösa Har en bunt smorda mx clear med 65g korea-fjädrar som legat och väntat på att användas länge nu.

EDIT:
Härligt ljud i det också

Av Applet
Skrivet av hoz:

Gon erbjuder usb/blåtands-combo på dom flesta av sina pcb's mot pristillägg, annars finns denna: http://handheldsci.com/kb

Edit: weih, nästa bygge kan påbörjas! kan nog bli riktigt trevligt om jag lyckas bestämma mig för hur jag vill ha det, nackdelen med att samla på sig en hel del alternativ
https://farm1.staticflickr.com/777/20844459648_0e309c13e9_c.jpg

Hur tycket du känslan är i caset? Känns stabilt? Ska eventuellt hjälpa en kollega att bygga ett 75% och de har ju vettiga alternativ där... (kanske bygger ett åt mig själv också ^^)

Av Applet

@hoz jösses vad stiligt det ser ut!

Av Applet

Inte intresserad av ergodox, men riktigt bra deal Märk även att dessa "kinakloner" inte är dåliga brytare.

Av Applet
Skrivet av Agustavsson:

Förstod ingenting av det där Vet inte vad jag ska med ny controller till då jag inte använder macron eller något sådant. Klart att det är roligt med custom-grejer iofs. Men det här känns lite overkill för min del.

En "eftermarknads-kontroller" kan du ju alltid skaffa senare, om du märker att det är något med tangentbordet du vill ska vara annorlunda (som mediaknappar, funktionsknappar etc) Priserna på keycaps beror ofta på vilken typ av plast, tjockleken på plasten och i hur stor kvantitet de tillverkats. Men generellt så får man vad man betalar för när man köper billiga keycaps (de brukar vara väldigt tunna).

Av Applet
Skrivet av Laars:

Men ett 60% keboard har väll inte mindre tanjenter? det borde ju kännas som ett vanligt fast det bara har färre antal tangenter/smartare upplägg.

Ja, ett 60% har lika stora tangenter (generellt). Det klassiska upplägget är att man når de tangenterna som saknas med att man håller ner en funktions-tangent. Det som brukar vara den största omställningen (enligt min uppfattning) är att merparten av 60% tangentbord har piltangenterna i ett funktionslager (vilket är lite bökigt i början). Att man kan vänja sig vid ett 60% är inte helt självklart dock, vissa tycker det är jobbigt att behöva använda funktionsknappar etc.