Inlägg

Inlägg som cklein har skrivit i forumet
Av cklein
Skrivet av Nirneath:

Cklein, din dator är en på miljonen
Nä, men misstänker att han syftar på grafikkorten när datorn kör krävande spel, för cpun bör hamna en bit över 70 grader.

Förmodligen är det så

Av cklein
Skrivet av Pessimismo:

Har haft y500 nu sedan december och är väldigt nöjd med den. Den är tyst, snygg design, bra kyld (brukar ligga på 50-60grader, inte sett den gå över 70 ännu). Den klarar mina spel utmärkt. Att det finns msata plats är ju nice om man vill uppgradera. Touchpaden är väl det ända jag kan klaga på men det ska ju vara fixat nu.

Inte över 70? min ligger på på 85-90 på cpun när ja lirar

Av cklein

Ni kanske får försöka promota servern på nåt sätt

Av cklein
Skrivet av fallra:

Den är nu återställd och den är tillbaks till på steg noll.
Lenovo-skärmen vid uppstart är vad som kom fram även efter återställning.

Ja då kanske du också har haveri på disken, som jag hade

Av cklein

Det var samma felmeddelande jag hade på min tror jag, det var hårddiskhaveri, fick skicka in den för byte av hårddisk.

Av cklein
Skrivet av mrfjalar:

Om man tänker långsiktigt, vilket jag hade tänkt göra nu för en gångs skull, så känns väl 256 som en bra investering då det är den bästa typ utav disk som finns ute nu? Kanske är helt ute och cyklar.

Men hur gör man för att få över OS'et på den nya disken isåfall? Kan man på något höger kopiera det till en extern hårddisk och sen lägga in det på den nya när det är dags eller något? Är helt okunnig inom det här haha!

Ja man väljer själv va man vill lägga sina pengar på, den dagen jag behöver 256GB för spel och operativsystem har jag nog en annan dator
Om ett par år typ. Inte säkert att den nya datorn har msata port

Det finns guider som visar hur man klonar disken och på så vis för över operativet eller så får man skaffa sig en korrekt version av win 8 och installera, aktiveringsnyckeln finns inbäddad i bios.

Av cklein
Skrivet av mrfjalar:

Är det enligt dig värt att lägga ca 1700:- extra på en 256gb disk? Ifall man har den och 1tb som kom med sen innan borde det ju räcka väldigt långt kan tyckas!

Du får räkna ut hur mkt du behöver, enbart min win 8 installationsmapp ligger på 30GB och ca 50GB spel

För min del hade det räckt med 128GB

Av cklein
Skrivet av mrfjalar:

Ifall att man nu bestämmer sig för att köpa den här datorn, så känns det ju vettigt att byta ut den där 16gigs disken mot en större variant, så jag undrar vilken storlek det är som skulle lämpa sig isåfall och vilken typ utav disk? (länka gärna förslag, då ser man ju priser och sånt med på samma gång)

Är det svårt att byta ut den disken mot en annan? och när man bytt ut den så är det väl lämpligt att ha OS'et på den, så hur får man det W8 som var på datorn in på den nya disken? haha väldigt många frågor som drog igenom skallen nu, men siktar ju på att ha den här datorn ett bra tag isåfall!

Det är en msata disk, vet att vissa med y500 har köpt denna eller 256GB versionen

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1295379

Operativsystem och spel är väl det man vill ha på den disken.

Av cklein

Av någon anledning så är temperaturerna helt fantastiska nu. Ligger as we speak på 47grader på cpu och 35 och 34 grader på gpu :D.

Det enda jag har gjort är att köra windows update.

Av cklein
Skrivet av DjSweetBazz:

dessa temps är ju för höga, just nu kör jag firefox och spotify och får följande temps: cpu: 44-49, gpu1: 39, gpu2: 41
SLI är alltid aktiverat, om jag var du så skulle jag lämna in den

Ja man kanske skulle lämna in den, tror dock att dom inte kommer göra nåt åt det och då kanske man får betala felsökningskostnaden.

Av cklein
Skrivet av mrfjalar:

Måste fan fråga eftersom att du verkar ha en jävla massa problem med din dator, har du skickat in den på reparation någon gång, ifall du har det, för vad skickade du in den? blev det bättre efteråt? hur många gånger har du skickat in den?

Vad säger dom från återförsäljarens håll om att ge dig ett nytt exemplar? Man ska väl inte behöva ha för mycket skit med en produkt men lagt 9k på liksom!

Yes, skickade in den för hårddisk krasch, tror inte dom kommer göra nåt om jag skickar in den p.g.a värmen och nätverkskortet, tror dom kommer tycka att det är helt okej.

Av cklein
Skrivet av Nirneath:

Drygt... glöm inte att klaga på ditt nätverkskortet oxå om du lämnar in den...

Som sista utväg skulle jag faktiskt köra om OS:et för säkerhetsskull, av ngn anledning tror jag starkt på ngn dold process som drivs i bakgrunden...

Om ja nu skulle installera om så kommer ja nog lägga in win 7

Märkte nu att när jag drog ut strömsladden så sjönk temperaturerna, men jag har samma energischema.

Av cklein
Skrivet av Nirneath:

Vet inte varför, men även när SLI inte är körs(men är aktiverat) så blir kort 2 rätt varm och ökar i grader, tror SLI körs lite även om det inte är uppenbart.

Angående värmen, så testa köra dammrensaren ngn minut (finns i Lenovos Energy Management), det kan vara ovanligt mycket damm som samlats...?
Annars kanske du måste köra en reset av operativsystemet, något kanske körs utan att du vet att den kräver kraft av datorn... för det är nog inte så bra i längden att konstant ha så höga temperaturer :-/

Har kört dammrensaren och blåst ut damm med tryckluft utan framgång, Kanske får lämna in den igen.

Av cklein
Skrivet av Nirneath:

Vad har du rullandes i bakgrunden, måste vara ngt som kräver en hel del...?
I idle ligger jag på ca 49-51 grader för CPUn och ca 39-42 grader för grafikkorten...

I högre nedre delen vid musplattan ligger hårddisken, rätt vanligt att den blir lite varm

Fina temperaturer där. Enligt aktivitetshanteraren i skrivande stund så har jag 1-3% cpu, 25% minne, 0% disk och 0% nätverk.

Om jag avaktiverar sli så blir kort nummer 2 svalt, men det ska ju inte vara aktiverat i vilket fall som helst när man inte spelar.

Av cklein

ÄR fortfarande förbryllad över temperaturerna i datorn, datorn är typ i idle just nu, högre nedre hörn bredvid musplattan är ganska varm, vad finns det där under?

ligger på ca: 60grader på cpu och 54 och 59 på grafikkorten, lite väl mkt eller?

Edit nu ligger det på 53 på cpu och 51 och 59 på grafikkorten.
Pendlar mellan 53-60 grader på cpu vid enkelt användande.

Jag förstår inte varje grafikkort nummer 2 är på 59 grader, det ska ju inte användas i windows

Av cklein
Skrivet av Nirneath:

Tjo.

Jo, touchpaden verkar ha åtgärdats, har inte stött folk som klagat på ett bra tag nu. Angående nätverksanslutningen så fixade jag problemet med att förhindra Windows att släcka ner nätverkskortet vilket gjorde susen, har inte fått några disconnects sedan dess
Cklein tror jag antagligen har en router som inte är kompatibelt med nätverkskortet, eller så mår inte hans nätverkskort så bra, har iallafall inte samma problem...

Lenovo har lagt upp beställning på Y500 med 750m SLI på sin amerikanska sida (Den är dock enbart beställningsbar och kan inte köpas direkt), men vet inte när den kommer till Sverige, förhoppningsvis till sommarn.
Men, Y500 med 650m SLI släpptes i Sverige för 8990 kr och ligger fortfarande på det priset hos Webhallen för medlemmar... Är dock tveksam om Y500 med 750m SLI kommer att ligga på en så attraktiv prisnivå när den väl kommer hit. Misstänker att Lenovo valde ett så lågt pris för 650m SLI för att få folk att uppmärksamma deras "gaminglaptop" eftersom de inte har haft någon modell i gaming segmentet i Sverige tidigare vad jag vet. Vi får se vad som händer med 750m SLI

Vill bara flika in lite, Min router är en Asus RT-N66U, borde vara kompatibel, tror nätverkskortet är pajko eller drivrutinerna.

Av cklein

Nu har jag köpt en sådan sticka, men jag hittar inte mitt 5ghz nätverk, jag hittar det med mobilen och Ipaden.

Löste det genom att uppdatera drivrutinen

Såja nu tuffar det på i stabilt 90Mbit ner Har en vägg mellan routern och dator ungefär 5 meter ifrån.

Samt att jag får inga pingspikar vid spel

Av cklein
Skrivet av cokeman 1337:

Kolla då in Asus USB N-53. Hade själv en sån innan jag bytte nätverkskort på min laptop då jag tyckte det var jobbigt med saker som sticker ut. Men den är bland dom bästa USB wifi iallafall.

Synd att bios är låst för andra kort i Lenovon, går att kringgå men då ryker garantin.

Japp en Asus USB N-53 kommer det isåfall att bli

Av cklein
Skrivet av Nirneath:

ca 2 gånger om dagen slocknar mitt nätverkskort (eller uppkopplingen snarare och jag kan inte ansluta igen). Jag måste sedan in i enhetshanteraren och avaktivera o aktivera nätverkskortet innan jag får uppkoppling igen, har du samma besvär?

EDIT: Förresten, efter en snabb googling så hittade jag något som kanske kan lösa problemet, testa gå in i enhetshanteraren och hitta det trådlösa nätverkskortet, sedan går du in i egenskaper och väljer Energisparfunktioner, där kryssar du BORT "Tillåt att datorn stänger av den här enheten för att spara ström".
Har själv precis gjort ändringen, så jag är inte helt säker på att det funkar, men jag hör av mig av om några daar om det har löst mitt problem

Problemet jag har är att anslutningen slocknar och efter en stund så ansluter det igen av sig själv, ibland måste jag reparera anslutningen, har också problem med ojämn hastighet, nyss fick jag 1Mbit ner och sen helt plötsligt fick jag 50 och nästa gång 80. Min polare som sitter bredvid med en Iphone 5 får 90Mbit ner från min router. Helt jävla värdelöst kort i denna datorn.

Jag har redan det kryssat av det tidigare.

Av cklein

Satan va trött jag är på nätverkskortet, imorgon köper jag en wifi sticka, sorgligt att det ska behövas