Inlägg

Inlägg som Najk har skrivit i forumet
Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av skruvis
Förmodligen detta? www.dslreports.com/forum/r21334995-Overheating-and-port-speed...

Läser inget om vilken firmware du har i den samt om du letat efter en nyare?

Intressanta inlägg, tack för den länken. Jag har den senaste FW:n för routern. Men har det så stor betydelse att den droppar från 1000 till 100, när hastigheten på bredbandet endast är 2 Mbit?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burken84
Jag ringde netgear och fick en nyare version.

Jepp, det har jag gjort totalt två gånger. Ena gången uppstod samma fel efter ett tag, nu senaste gången blev det samma fel direkt igen...

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Burken84
Netgears plastlådor har fina kända fel med överhettning.
Att linan slår om från 1000 till 100/10 är vanligt när det händer.

Den som googlar han finner!

Att den var överhettad vid första gången det var fel på den råder det ingen tvekan om, men nu har den stått relativt isolerad, uppställd på ett stativ. Vad menar du att den slår om från 1000 till 100/10?

Av Najk

Problem med router: Netgear WGR 614 v7 [Tappar kontakten med uppkopplingen]

Hej!

Jag har ett problem som jag står mer eller mindre handfallen inför.
För ca 2 år sedan hade jag äntligen övertygat min mor om att skaffa riktigt bredband, vilket hon gjorde, via Telia. Till detta införskaffade jag åt henne en trådlös router, en Netgear av märket WGR614 v7, så hon kunde surfa vart hon ville i huset.
Installationen av detta gick utan problem.

Nu åker vi framåt i tiden, ca ett år efter inköpet. Då börjar det strula med hastigheten och uppkopplingen överhuvudtaget. Påbörjar felsökningen genom att först koppla ur allting och köra modemet trådat till datorn. Fungerar utan problem. För att göra en lång felsökningsbeskrivning kort så konstaterade jag till slut att routern var kaputt och genom Netgears support fick jag en ny skickad. Installerad denna och allting fungerade frid och fröjd igen!

Nu åker vi framåt i tiden igen, till dagens datum. Samma fel har uppstått igen. Jag kontrollerade som tidigare med modemet direkt och det fungerade. Studerade routern och kontrollerade så att allting lyste som det skulle. Jag fanndå att Internetlampan, som ska lysa grönt i början, men lyser sedan gult och då tappar den kontakten med Internet. (Se bild nedan)

http://geting.se/image.php/155411-Netgear felbeskrivning.jpg

Sökte reda på en mer omfattande instruktionsbok på Netgears hemsida för att söka reda på vad detta betydde, och enligt instruktionsboken innebär det att routern inget IP fått från modemet. Gick in och kollade i adminpanelen och mycket riktigt fanns inget IP, när den lyste gult. Men det fanns när den lyste grönt.

Har försökt otalet gånger att starta om allting och vänta 20-30 min ibland. När allting är inkopplat lyser Internetlampan i ungefär 5-10 minuter med god hastighet, sedan bara dör allting.

Som ett resultat av detta fick jag enheten utbytt igen! Fick en ny hemskickad i dagarna och tro på fan att samma fel uppstår direkt igen!

Vad kan detta bero på? Telia slår i princip ifrån sig och säger att det är routern. Jag är beredd att hålla med då det ju fungerar att surfa trådat direkt från modemet. Själv står jag mer eller mindre handfallen i nuläget, men kanske någon här vet något? Alla tips uppskattas!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Skillz
Inte alla källor kan skicka ut 50Mbit till dig, därför är det värdet som är högst oftast det korrekta, då det tydligen går att använda all kapacitet.
Prova bredbandskollen.se igen, logiken säger att får du inte liknande som innan så är det knas, får du samma höga värde så är det ju inga problem med din uppkoppling som sagt

Och nej 20meter tp-kabel spelar ingen roll.

Tack för svaret. Ska köra lite mer tester via bredbandskollen ikväll och någon gång inatt samt mitt under "rusningstid" nu i helgen för att se om det är varierande mätvärden. Jag har haft 24/1 innan och det var det inga problem med alls när jag mätte mot bredbandskollen, ej heller något problem med 50/10 mot bredbandskollen så det är nog som du säger.

Av Najk

Har idag installerat mitt 50/10 bredband från Com Hem med det nya modemet. Fick dock väldigt olika mätvärden med olika källor.

Började med att köra www.bredbandskollen.se, och där fick jag 52 mbit ner och ca 7,3 mbit upp, vilket jag anser vara helt ok.
Körde sedan www.speedtest.net, men där fick jag inte mer än 23 mbit ner och 4 mbit upp.
Laddade ner TP-test 5 från bredbandskollen och fick då 22 Mbit ner och 10 Mbit upp :S

Testade lite olika torrents och kom upp i 5,3 mb/s från sunet, men andra torrents var det varierande med.

Är något konfunderad och undrar vad dessa så olika mätvärden beror på.
Kör i 1000 mbits uttaget och har en nätverkskabel som är ganska lång, ca 20 meter, men det ska väl inte ha någon påverkan?

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Andreas
Jag ringde till Comhem och han sa att det är trådlöst och går att ansluta flera datorer. Jag kollade på hemsidan och såg att det trådlösa modemet har flera TP-anslutninger medans det icke-trådlösa bara har en. Så det verkar gå att ansluta flera enheter.

Är det verkligen så? Det är väl detta modemet det handlar om?
http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral/video/ps8611/ps867...

Från Com Hem:
Bredband 50 Mbit/s kräver modemet Scientific Atlanta EPC2607. Modemet är utrustat med ett vanligt Ethernet-uttag (10/100) samt ett GigaBit Ethernet-uttag (1000). Om du har ett nätverkskort av GigaBit-typ används uttaget märkt 1000, annars använder man 10/100. Modemet delar ut 4 st IP-adresser så man kan ansluta två datorer (förutsatt att en av dem har ett GigaBit-nätverkskort) och surfa på båda. Datorerna delar då på hastigheten.

Det är ju inte trådlöst? Verkar bli att åka och köpa sig en router då...

Av Najk

Kul att det finns lite återvändare. Ni är mer än välkomna att joina vårt kinship; Sain Minuial. Helsvenskt med ventrilo. Trevligt gäng i alla åldrar. Inte hardcore, alla spelar olika. Har ofta väldigt kul ihop och hjälper varadra så ofta vi kan.
http://www.sainminuial.se/rek.htm --> Skriv ihop en ansökan om ni är intresserade!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robin00
Att det inte kommer upp någon bild kan bero på ett flertal faktorer. Det kan vara fel på minnena så testa med andra eller dina i annan dator, då dessa är lättast att felsöka. Annars kan du prova köra med memtest.

Hade själv detta problem men för mig var det mer besvärligt då det visade sig att moderkortet som var helt nytt var defekt. Fläktar etc gick igång men inget mer.

Kan även vara prollen men då dessa klarar rätt stora yttre påfrestningar skulle jag tro att det inte är den. Moderkortet är känsligare.

Grafikkort borde ju också vara lätt att prova med något annat, om du känner en polare som du kan låna av tex.

Ibland tar det ett tag innan man får "tummen ur", men nu har jag med största säkerhet lokaliserat felet.

Det var inte hårdiskarna, kopplade ur dessa och in i den andra datorn och de fungerade perfekt, lyckades därmed "rädda" mina kära bilder och lite annat smått och gott.
Testade grafikkortet i en annan dator - fungerade utan problem. Testade ett annat grafikkort i min dator - fungerade inte alls.
Det är med andra ord AGP-porten som spökar. Och detta är isf rimligt då jag för ca tre år sedan när ett annat grafikkort strulade råkade fippla bända en kretsdel i AGP-porten, som jag dock böjde tillbaks och då fungerade det igen. Konstigt bara att det tog tre år innan porten gav med sig...
Nu gäller det då att få tag på ett gammalt AGP socket 478-kort..., lättare sagt än gjort.
Tack för hjälpen i alla fall alla som skrev i tråden.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wesker
Vilka servrar spelar ni på? Själv har jag nyss börjat spela på Evernight då min granne lirar där. Spelet är riktigt trevligt och jag spelar just nu en lvl22 Champion.

Testade 14 dagars trial sen uppgraderade jag med gold edition vilket endast kostade 50:- mer än den vanliga angmar utgåvan.
Gold edition ger 45 dagars speltid, bree-häst vid lvl 25 samt lite ingame prylar.

Jag spelar på Snowbourn. Schysst pris du fick betala Hästen är trots allt ganska dyr ingame!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bi99uy
Funkar. Gå in under Display Preferences och välj fliken Arrangement. Därefter drar du själva den lilla menylisten till TV:n.

Suck... så enkelt... när man väl fått det förklarat för sig
Tack så mycket i alla fall för din hjälp!

Av Najk

Bildskärmsdelning mellan en Samsung LCD-TV och min MacBook

Jag har nyligen anslutit min MacBook till min 40" LCD-TV och det fungerar utan problem. Men som ni vet är det ju olika upplösningar, och för initiellt körde jag med två olika skärmar, och fick då "dra" t.ex. filmfönster eller webbläsaren över till Samsung-skärmen. Jag störde mig dock på att inte ha tillgång till dockan och andra viktiga menyer på min samsungskärm och då laptopen står en bit bort var det irriterande att behöva gå bort dit och trixa med detta. Ställde av denna anledning in "Skärmbildsdubblering" under alternativ, och då får jag ju samma bild på TV:n som jag får på MacBooken, alltså med docka och menyer och alltihop.
Problemet med detta är ju dock att jag "tappar" kanterna på samsungen, blir av med bildskärmsyta. Detta eftersom MacBookens upplösning (1280x800) inte räcker till för TV:ns (1360x768). Lite störande.

Min fråga är nu följande: Kan jag ta bort bildskärmsdubblering - och därmed utnyttja TV:ns fulla upplösning, men då också ställa in så att TV:n blir den "primära" arbetsytan, d.v.s. att jag på TV:n har docka, menyrad m.m., och att jag till MacBooken kan flytta fönster och annat?
Hoppas att ni förstår vad jag menar. Satt en del och trixade med detta igår utan att lyckas något vidare.

Av Najk

På webhallens hemsida har man ändrat releasedatum till "1:a kvartalet 2009". Sådär härligt intetsägande

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cequence
Har även jag hittat tillbaka till lotro, riktigt roligt faktiskt.
Jag hoppas bara att det håller i sig och dom inte låter uppdateringarna med innehåll dröja för länge.
Tycker även att det är rätt snyggt nu med det DX10 godis som ligger i numer.

I Eregion och Moria har du en hel del att göra framför dig Mkt trevligt, särskilt Eregion

Av Najk

Det är en sak jag funderat på, och det är om det inte lika gärna kan vara grafikkortet? Datorn startar som sagt, men det kommer alltså INGEN bild. Är det inte så att bootordningen i datorn "väntar" på att få "svar" från grafikkortet att det startar upp, men att något helt enkelt hänt något med grafikkortet?
För om jag hade haft bild skulle väl typ "boot failiure" komma upp som felmeddelande eller liknande om disken krashat? Vad tror ni andra, låter det vettigt?
Jag ska i dagarna flytta min hårdisk till maindatorn för att se om jag kan komma åt den där....

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av endy
Du får alltså ingen bild alls vid boot? Du får försöka ta och koppla bort komponent för komponent, för att se när du får bild/alternativt att datorn ger ifrån sig något pip.

Nej, det kommer ingen bild, och ej heller inget pip. Ska testa att ta bort allt onödigt och se om det hjälper.

Av Najk

Dator [Fläktar, grafikkort m.m.] startar, men ingen bild

Igår när jag kom hem så stod min HTPC som alltid på, men den hade hängt sig. Skulle då starta om datorn, men när den startade om så verkade det som att någonting hänt med HDD:n.

Datorn startar nämligen bra, likaså grafikkort & fläktar, men när det gäller HDD:n så kan man höra den ladda en mycket kort stund, sedan händer ingenting! Datorn fortsätter att stå på men det blir ingen bild då den helt enkelt inte bootar upp!

Är inte 100 % säker på att det är HDD:n, men mycket pekar onekligen på detta! Vad tror ni andra? Förhoppningsvis har jag beskrivit felet så tydligt som möjligt, men behövs mer information så är det bara att fråga.
Är det helt kört, eller går det att lösa? Lite tråkigt om det är en krash då jag hade en del viktiga bilder som jag sparat på den disken m.m.. :/
Kan avslutningsvis tillägga att det kommit lite konstiga ljud från hårdisken när den startat upp den senaste veckan, lite klickande ljud som inte varit där förut.

Av Najk

Du får hålla dig till den fråga du ställt i officiella tråden. Och nej, GTA IV kommer inte fungera alls bra på din dator.

Av Najk

*Flyttad*

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av str8forthakill
Men jag ser faktiskt positivt att spelpriser drivs upp lite , för det ger dem mer svängrum när dem utvecklar spel etc, HalfLife 3 etc ^^

Men detta handlar ju inte om att priserna drivits upp för att göra spelen bättre, utan det faktum att vi européer får betala mer för ett spel än jänkarna p.g.a. växelkurser som inte gynnar oss. Det är inte rätt.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av HazZarD
dom börjar bli lite väl stora va och kan sätta vilka priser dom vill tror dom.

Ja, speaking of... Vilken konkurrens på den digitala spelköpsmarknaden har egentligen Steam? Finns det något annat alternativ som kan tillhandahålla samma tjänster?