Inlägg

Inlägg som Najk har skrivit i forumet
Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ton
Varför hade man inte dig som lärare i historia:) Var det högstadie eller gymnasiet?

Gymnasiet

Av Najk

Mycket intressant punkt du tar upp här!
Psykologer är förvisso viktiga, frågan är varför de tar bort platser från KI i syfte att ge psykologer dessa platser. Givetvis är det väl en pengafråga, sedan huruvida psykologer är vetenskapliga eller ej är ju en fråga som ligger några nivåer över mina kunskaper om deras utbildning. En personlig uppfattning är dock att det är en del, kanske inte kvacksalveri, men däremot en hel del subjektivitet och personliga uppfattning från deras sida. Detta utifrån det lilla jag haft med dem att göra.

Av Najk

Medeival Total War var kul. Dessutom intressant då man lär sig en hel del om epoken. Lät t.o.m. eleverna i klassen spela under en historielektion för att visa hur Europa såg ut och maktkamp mellan kyrka/furstar/stormän och kungar såg ut under perioden!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Det var det überjävligaste, trodde för en sekund att jag kunde joina The Bad Boys Club, men icke!

Haha, det var det som var meningen att du skulle tro.

Ont: Gällandes att främlingsfientligheten och att den varierar geografiskt: En viktig tes i sammanhanget är väl att den är högre i områden med hög andel "icke svenskar"? Men inte bara svenskar mot invandrare, utan även mellan andra etniska grupperingar.
Detta har jag dock ingen undersökning att hänvisa till, mer en subjektiv uppfattning

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
Energipolitiken bör avskaffas.

Det finns en efterfrågan på billig, miljövänlig el. Kärnkraft uppfyller dessa kriterier. Entreprenörer bör få bygga dessa kraftverk utan att en massa ludditer ställer sig ivägen.

Så några förslag:

1) Ta bort samtliga förbud relaterade till att bygga olika sorters kraftverk. Detta leder effektivt till den bästa och billigaste elen, med minst miljöförstörelse för lokalbefolkningen.

2) Ta bort samtliga skatter på el.

3) Lägg ner allt som har med "energipolitik" att göra.

Älskar dina raka besked Psio. Funderat på att bli chefsideolog/kommisarie för någon libertariansk politisk organisation?

Ont: Istämmer med det ovan - politikernas kluddighet har ställer ofta till med mer trubbel än ställer allt till rätta.
Gällandes punkt nr 2: Så länge MP sitter i RD kan du ju glömma det Psio. Änu bättre blir det väl om de röd/gröna vinner valet nästa gång, då kan du slänga dina åsikter i papperskorgen i minst fyra år. Med MP:s språkrör vid viktiga energiposter och blir det massor med härlig skatt!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Nu tycker jag at du mixar lite väl? Ja, Knutby och tex WTC var lika fundamentalistiska handlingar båda två, skillnaden är att den ena resulterade i fler dödsoffer.
Jag tyckte själv det var en haltande jämförelse, därför jag klistrade in om global terrorism i kristendomens namn?

Vi talar förbi varandra här. Det var inte jag som började med att mixa ihop Knutby med islamistisk terrorism. Men skillnaden är att den ena var riktad mot civila, oskyldiga. Den andra, Knutby, ska givetvis ej förminskas, men Helge Fossmo körde i alla fall inte ett fullastat plan in i Globen. Skillnad? Ja!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Var har jag förminskat islams terrorism? Jag ser den, dock förnekar jag inte, som många andra, kristendomens terrorism.

Jag har aldrig påstått att DU har gjort det. Jag har heller aldrig förnekat den så jag ser inget problem här.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Ska man belysa terrorism så ska man belysa den ur alla religioner och inte som idag bara belysa den ena och låtsas som att inga andra religioner utför terrordåd.

Givetvis, har aldrig sagt något annat heller.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Vidare tycker jag det är fult av dig att dubbelposta när vi andra dödliga måste citera alla i ett inlägg

Personlig kritik mot mig. Belönas med en varning!!1

Skoja bara, missade faktiskt det, ville väl i min ivrighet svara på ett annat inlägg och missade att jag skapade ett nytt

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crazy Ferret
Får mig att tänka på när jag köpte min första RAM-minnesmodul... 256MB PC-133 sommaren 00, priserna på minnen stod i skyn, 256MB-modulerna var nya på marknaden och PC-133 edge of the line... Drygt 3500 fick man hosta upp och det var ett köp jag inte ångrat en sekund.

Rätta mig gärna om jag har fel, men berodde inte det priset till stor del på den jordbävning som -99 drabbade stora minnestillverkare i Taiwan. För innan denna jordbävning låg priserna på ganska ok nivåer.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av prozzac
De behöver man inte va moderator för att göra, de räcker om man bor i norrland.
Sist ja såg en polis här i Malå var nån gång i våras/sommras tror ja.

Hahaha. Jo, jag bodde ju ett år i Vilhelmina för ett antal år sedan och där såg man inte Sheriffen alltför ofta.

Av Najk

Absolut - bygg ut den! Inte vårt problem att ta hand om avfallet.

Skämt åsido. Det verkar som att våra politiker (MP och V borträknat) är mer positiva till utbyggnad av kärnkraften än för ett antal år sedan. Inom borgerligeheten är det väl bara C som strävar emot?

I dessa "klimathotets" dagar - och med de energibehov vi har - har de insett att de förnyelsebara källorna inte kan prestera i närheten lika mycket energi som kärnkraften. Alternativet är då än mer miljöförstöring i form av t.ex. kolkraft.

Något som jag följer med lite halvt som halvt intresse är Fissionskraften (Eller var det fusion). Jag kan dock extremt lite om detta, men et lilla jag vet är att det slår kärnkraften med råge och är mer miljövänligt. Detta ligger väl dock en bit in i framtiden.

Själv har jag alltid varit positivt till kärnkraften, men man måste ju också vara öppen för andra möjligheter till energiutvinning

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Angående slöjtvånget så är det kulturellt betingat och inte religiöst. Det står ingenting om slöjor i koranen utan det är något man höll på med i de delarna av världen redan innan Mohammed sprang omkring och flyttade berg.

Det är helt korrekt. Men slöjtvång finns inte, vad jag vet, i någon kultur som bekänner sig till kristendomen, utan till islam. Därigenom är det muslimska företrädare som påtvingar det med sina egna tolkningar, en del mer extremt (talibaner, Wahabister) än andra (progressiva och reformerta muslimer, t.ex. i Egypten)

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
@Najk. Varför är det skillnad på dem? Båda är fundamentalistiska bedrifter, bara i olika skalor, men i slutändan var det människor som dog i alla fall(en). Det a.bjorn ville visa var at det även finns kristen fundamentalism här i Sverige, vilket många glömmer och enbart kopplar fundamentalism till Islam och Al-Quaida (tror det var det, i så fall får han rätta mig).
Således är kristen fundamentalism, i likhet med muslimsk sådan, inte bara något som sker på andra ställen, utan även här i lilla Sverige.

När har jag sagt att det är skillnad på dem? I mitt tidigare inlägg skrev jag följande:

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Najk
Det finns ju olika mer eller mindre extrema förgreningar inom båda religionerna.

I olika skalor? Så att köra ett fulltankat plan in i en byggnad, riktat mot civilister och döda tusentals är att jämställa med en virrpanna som dödar en person? Menar du att en jämförelse med Knutby är att jämställa med de terrordåd som tagit tusentals liv de senaste tio åren? Jag tycker att det är en extremt dålig jämförelse - och som jag då initiellt skrev - att om det (Knutby) var det bästa som fanns att jämföra med när det gäller de brutala terrordåd som begåtts i islams namn de senaste 10 åren så var det inte mycket att komma med.
Tror tusan på att många kopplar fundamentalism till islam när man ser vad som skett de senaste åren i denna religions namn. Det betyder givetvis inte att alla muslimer är terrorister, men det finns onekligen ett problem som är värt att belysa här. Fördomar mot muslimer, och därmed också mot många invandrare (för att försöka hålla mig till topic ) bekämpas genom att belysa problemet och diskutera det. Detta problem löses genom att sätta fokus på det och genom att människor tydligt tar avstånd från det - även muslimer.
Givetvis finns det fundamentalism överallt, i alla dess former, men man kan inte förminska det ena (islamistisk terrorism) genom att jämföra med det andra (kristen fundamentalism). De slår inte ut varandra.

Men detta är extremt off-topic, så vill du svara på detta får jag be dig att ta det i PM, för trådens skull

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Nu ska vi se, börja inte skratta än Najk.Men detta är väl så OT man egentligen kan komma då fokus riktats åt helt fel håll om man jämför med vad TS ville diskutera.

Håller med om Off-Topic delen.
Vill bara säga att jag har aldrig förnekat att det finns fundamentalister även i det kristna lägret, men reagerade mot den jämförelse som gjordes med Fossmo som du kan läsa i det inlägg jag skrev. Islamismen är ingen man ska försöka skämta bort och jämföra med Knutby.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av a.bjorn
2) Invandringen är inget problem. Sverige hade väldigt mycket invandring på 70-talet. USA är byggt på invandring.

Nu jämför du äpplen med päron. Invandringen på 1970-talet skiljde sig markant från den vi haft de senaste 10-15 åren. Då handlade det till mycket större del om koncentrerad arbetskraft som behövdes till våra industrier. Den invandring vi haft på senare tid är till största delen flyktinginvandring, alltså människor som ofta inte kommit hit av fri vilja. Denna har ökat markant de senaste åren av statistiken att döma och vår integrationspolitik har i samma veva lämnat en del att önska - voila Rosengård och andra projekt som vi nu ser resultatet av...
Även Sverige är ju byggt på invandring, om man ska resonera som du gör. Skillnaden är att man får gå ett antal tusen år tillbaks i tiden när inlandsisen smälte och drog sig tillbaka. Alla "dagens" nationalstater har ju någon gång i världshistorien blivit "utsatta" för någon form av folkvandringar där olika etniska grupper slagit sig ner.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av a.bjorn
6) Man har alltid varit "otrygg" i Sverige. Om det inte är invandrare så är det arbetslösa hamnarbetare, alkolister, knarkare kort sagt alla grupper som är på kant med samhället. Brotten har inte ökat med invandringen. Invandrare är överrepresenterade i fängelser inte på grund av deras kultur utan för att de i högre grad är utanför. Våldsbrott är mycket mer överrepresenterade bland män, skall vi slänga män i fängelser?

Har du en statistisk källa på det där med brottsnivån och invandrare? Jag skulle väldigt gärna vilja se den. Överhuvudtaget finns det få undersökningar som mätt denna typ av statistik av olika skäl i Sverige. JAg vet att BRÅ gjorde en undersökning på 1990-talet om just detta dock. Det är väl f.ö. ingen som påstått att alla invandrare ska slängas i fängelse bara för att de upplevs som överrepresenterade i statistiken? Fängelse ska man ha när man begått ett brott, vare sig man är från Somalia eller Lidingö....

Citat:

Ursprungligen inskrivet av a.bjorn
7) Islam är kristendom. Kristendomen är inte en "fredlig" religion även om svenska kyrkan är det. För helvete, grenar av pingskyrkan har ju massmördarpastorer! (Knutby). Kom inte och snacka om att islam är en religion med "ofria" värderingar.

Det finns ju olika mer eller mindre extrema förgreningar inom båda religionerna. Men om en galen individ i Knutby är det bästa att komma med i jämförelse med personer som aktivt siktar in sig på civila mål och därigenom har mördat tusentals människor (New York, Bali, Madrid, London, Irak m.m.) så får jag lov att hålla mig för skratt.
Visst har Islam ofria värderingar i jämförelse med våra västerländska! Katolska kyrkan, liksom den luthersk-protestantiska och ortodoxa må vara bakåtsträvande och konservativa i många avseenden (se bara påvens uttalande häromdagen om homosexuella), men de har, till skillnad mot många inriktningar inom islam, förändrats/tvingats till förändring genom århundradena! De naturvetenskapliga upptäckterna på 1500/1600-talet och upplysningsidealen på 1700-talen vann över kyrkans totalitära makt i våra västerländska samhällen. Katoliker avrättar inte homosexuella, kan du gissa vad som händer med en sådan person i Iran? Och ja, Islam HAR ofria värderingar (slöjkrav, förlegad syn på kvinnor, straffrätten, synen på familjen) som SKILJER sig från våra värderingar. Jag lägger inget värde hur de lever sina liv, men det är en skillnad.
Så att som du vifta bort påståenden om att islam inte är en religion med ofria värderingar är struntprat - och löser verkligen inte de integrationsproblem vi har idag - tvärtom - det ger mer bensin på elden för de främlingsfientliga krafterna i samhället.
Jag vill dock poängtera att jag givetvis inte pratar om ALLA muslimer här, det finns progressiva krafter inom deras grupperingar också, på många håll!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tcntad
Spelet äger !.. klart, inget mer, nothing nada zero!

Filmen är ju skit jämfört med spelet men fortfarande rätt bra

Hur är det med max payne 2 btw??

Spelade faktiskt aldrig igenom del 2 i spelet. Mest entusiastisk är jag ju över det första spelet. Har inte ens en aning om det finns en del 3

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dalhedaren
Har aldrig fått en anmärkning. Det förvånar mig att jag inte har ett par stycken då många i den här tråden fått anmärkningar av högst löjliga själ. Men moderatorer är ju över lagen. Se bara på Najk, han är ju perfekt

Tro tusan på att vi står över lagen och är perfekta. Vårt ord är lag och här är vi gudar. Du ska bara se vilka fördelar vi har i övriga samhället. Jag kör i vilka hastigheter jag vill på vägarna, skiter i trafikregler, tar vad jag vill ha i butiker. När polisen ser mig kysser de mina fötter och undrar om de kan vara mina privata chaufförer för en dag. På krogen visar alla respekt, bjuder på drinkar och tjejerna flockas runt oss och frågar om de kan få komma hem till oss och "provköra" våra nya Intel CoreI7 datorer - endast de finaste sorterna väljs ut, resten är skadat gods - dem brukar sådana som ni få.
Vi är det utvalda herrefolket, vi är, kort och gott, perfekta!

Av Najk

Max Payne med Mark Wahlberg. Var inte särskilt bra, gillade spelet bättre - tror faktiskt jag ska spela igenom det igen!

Av Najk

Kardinalen i Kreml - Tom Clancy
Kul att läsa lite skönlitteratur mellan all facklitteratur som man läser....

Av Najk

God Jul!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av herbamare
30GB är inte mycket utrymme för en Vista-installation;)

Ja, har ju tyvärr börjat inse detta :/

Citat:

Ursprungligen inskrivet av herbamare
Vista har ett par saker som ställer till det utrymmesmässigt och det ena är att din swapfil blir lika stor som din mängd ramminne...DVS: har du 4 GB ram blir Swapfilen 4GB stor.
Det andra som man kan fixa med är Vistas SK "Shadowcopy" som kan bli gigantisk men det finns en fix för det med..googla på "vista shadowcopy resize" t.ex:) sen när du lagt din swapfil på en annan disk eller partion och minskat shadowcopy bör du klara dig...

Kollade upp detta och fick följande resultat när jag kontrollerade hur mycket utrymme som var angivit till shadowcopy, det var ju inte mycket?

http://geting.se/image.php/139668-Shadowstorage.jpg

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av danielinterius
Töm och begränsa utrymmet för systemåterställning.

Tack för snabbt svar. Det har jag förvisso inte tänkt på, ska prova detta när jag kommer hem.
Sedan kom jag också att tänka på alla filer från windows update, skapas det inte avinstallationsfiler till dessa? Hur stort utrymme tar de upp, och är det rekommenderat att ta bort dem?