Inlägg

Inlägg som Najk har skrivit i forumet
Av Najk

Vad är det som har tagit upp allt utrymme på min systemdisk?

Försökte komma på en så informativ titel som möjligt på min tråd, hoppas den duger.

Min dator har operativsystemet Vista installerat och när jag partionerade min hårdisk, en raptor med 150 GB i utrymme, ville jag se till att tilldela systemdisken gott om utrymme för ändamålet; det blev då 30 GB.
Program och spel installerade jag en annan hårdisk på datorn - därmed var dessa 30 GB helt och hållet vigda till mitt operativsystem. Jag vet inte exakt vad Vista i installation tar upp, men det är alltid bra att ha lite extra utrymme för temporära filer som lagras på C: m.m.

Hursomhelst: Jag har nu fått en varning om lågt diskutrymme på min systemdisk, det återstår endast ca 150 mb (!). Hur det kunnat bli så här är jag mycket konfunderad över! Vista kan omöjligen ta så mycket diskutrymme.

Jag har gjort följande:
- Kontrollerat t.ex. winrar och andra program så att de inte lagt temporära filer i någon katalog på c: - har hänt förut
- Kontrollerat mapparna i c: för att kunna hitta en specifik mapp som har utnyttjat ovanligt mycket utrymme. I detta fall fann jag att själva Windowsmappen tog upp 23 GB. Utifrån detta kontrollerade jag sedan varje mapp i själva Windowsmappen, men ingen av dem, eller tillsammans, lyckades komma upp i denna summa. Hur är detta möjligt?
- Har kontrollerat de dolda mapparna på c: utan att finna någon "misstänkt" mapp. Vissa spel & program t.ex. lagrar ju olika filer i dolda mappar - dessa filer utgjorde dock inget stort.
- Har sökt efter temporära filer så som windows update filer m.m.

Jag vet inte riktigt mer vad jag kan göra. En underlig sak är het klart windowsmappens gigantiska storlek, men hur kommer det sig att ingen mapp i denna katalog innehåller stora filer vid kontroll?

Hoppas någon kan hjälpa mig!

Av Najk

En bidragande orsak var också att han hade majoriteten av medierna på sin sida. Detta var inte en avgörande, men bidragande orsak.
Avgörande fälldes tillsammans med en rad andra variabler bland vilka några nämnts i denna tråd.

Av Najk

Gillar skarpt de nya "legendary weapons" som du steg för steg kan bygga upp själv exakt så som du vill ha dem!

Av Najk

ComHem 24/1

http://www.speedtest.net/result/364369783.png

Helt nöjd Ska dock utöka min upload framöver!

Av Najk

Kan lite snabbt tillägga att problemet verkar löst nu. Fick ett mail i början av veckan att de skulle utföra arbete för att förbättra kapaciteten, sedan dess har jag testat vid olika tillfällen på dygnet och aldrig fått under 25 Mbits/s enligt bredbandskollen.... Utifrån det är jag nöjd med hur de hanterat mitt ärende i alla fall...

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zowix
Jag får fan damp på detta krångel med konto.
Jag fick en buddy key av en vän, men nu har den gått ut.
Jag har köp spelet och nu vill jag använda den nyckel som man fick med köpet av spelet. Men det är fan omöjligt, att aktivera den utan att fylla i ett kredit kort.
Dåligt ._.
Kan någon hjälpa mig att lösa detta problem?

Oftast måste du fylla i dina kontokortsuppgifter innan du kan börja spela, så även med trials.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av valiant
Jag tog en paus när AoC kom ut och har nu öppnat mitt lotrokonto igen. Och jag gillar expansionen oerhört! Den känns väl arbetad och hela spelet känns rent generellt bättre än när jag lämnade i våras.
Kan inte sätta fingret på vad som gjorts, men upplever även grafiken som bättre nu. AoC är snyggt, men när det gäller utomhusmiljöerna med mycket träd anser jag lotro ändå är överlägset. (Styrkan i AoC grafiskt är främst karaktärernas detaljrikedom, t.ex. lövträd ser lite konstiga ut i AoC tycker ja).

Körde igång ikväll igen. Måste säga att jag verkligen saknat spelet och dess miljö, känns skönt att vara "back in the game" så att säga. Nu blir det till att utforska och levla och allt vad man kan göra igen! Massor av nya områden att upptäcka känns inte heller helt fel!

Av Najk

Mitt Moria kommer imorgon. Ska bli kul att återvända till Lotro, har inte varit inne i spelet sedan i juni!
Vad tycker ni som kört expansionen hittills då?

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AshyStyle
glöm inte att begära kompensation för att du inte kunnat uttnytja din internet lina till fullo!

Ska jag betänka från och med februari när första räkningen dimper ner. Betalar inget i nuläget
Förhoppningsvis är problemet löst då i alla fall!

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JenzA
Jag hade Comhem 24/8 ett par år, ostabilt som 17. långa nertider, hela helger ibland.
Hade en dust med deras support under den tiden, Dom visste inte vad det var för fel. dom skyllde på allt möjligt.
Jag vet inte hur många felanmälningar jag gjorde, många blev det.
Dom skickade ut några muppar lite då och då för felsökning, vad dom gjorde vet nog ingen.
Körde tp-test i långa perioder, http://www.heidling.se/tp-test men Comhems tekniker tyckte jag skulle byta sladdar och testa igen.
Till slut gav jag upp å sa upp skiten, dom hade lovat att kompensera för all nertid, men något sådant såg jag aldrig röken av.
Nu kör jag BB2 fiber och är mer än nöjd.

Tråkigt att höra. Har aldrig haft några nertider, det har hittills alltid fungerat, men det är ju som sagt hastigheterna som kraftigt varierat, något de nu säger sig veta orsaken till. Men det som du påvisar i dina diagram är ju långt ifrån acceptabelt, det är ju värre än vad jag haft!
Jag kommer att fortsätta att ligga om en "hök" på mätvärderna och kommer även att diagnostisera, precis som du gjort. Vill dock ge dem chansen att åtgärda det de sagt att de nu ska göra, men blir det ingen bättring efter det så...
Gratulerar till fiber, hade jag haft möjligheten att ha det skulle jag ha valt det. Det gäller bara att få landets fastighetsägare att inse att fiber är en framtidsinvestering för dem, inte en stor kostnadspost i budgeten, så som min fastighetsägare resonerar...

Edit: Fick nyss ett samtal från ComHem. De kommer att "bygga ut" kapaciteten i december månad så att trycket ska bli mindre. Mer detaljerat än så fick jag inte information om. Återkommer väl igen och så får vi se hur det gått efter att december passerat...

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ntity
nej du kan inte byta nod utan att flytta, husets coaxnät är bundet till en viss nod, på samma sätt som ADSL, det finns inte heller så mycket som comhem kan göra åt saken då mycket beror på hur väl skött coaxen i huset är, om grannen har glömt koppla in sin terminator om de inte använder bredbandet, kvaliten på skarvar och så vidare.

Beroende på vilket modem som du har så kan du ställa vilken frekvens den skall börja på då den söker synk med noden, detta underlättar mycket om man hittar en som fungerar bra i huset sitt.

DOCSIS 3 är en annan sak som underlättar då frekvenshanteringen är lite annorlunda där, men det funkar bara på comhems xl50 med nya modemet som de har.

Alla transmissiontekniker har sina nackdelar, detta är busstopologi dessutom så

Har varit i kontakt med deras kundservice idag. De upprättade en felanmälan för en vecka sedan och en glädjande detalj i teknikernas rapport som senare kom var att de hittat ett belastningsproblem i min lina som, enligt supporten och teknikernas rapport, ska vara löst senast i december.
Något mer detaljerat än så gick det inte att få ut av rapporten då tjejen jag pratade med inte förstod allt vad teknikerna skrivit (!?) men hon skulle ringa mig senare i veckan när hon lurat ut resten av meddelandet.

I vilket fall som helst, positivt att de i alla fall hittade ett problem som de nu lovat att de ska åtgärda.

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ntity
nej du kan inte byta nod utan att flytta, husets coaxnät är bundet till en viss nod, på samma sätt som ADSL, det finns inte heller så mycket som comhem kan göra åt saken då mycket beror på hur väl skött coaxen i huset är, om grannen har glömt koppla in sin terminator om de inte använder bredbandet, kvaliten på skarvar och så vidare.

Beroende på vilket modem som du har så kan du ställa vilken frekvens den skall börja på då den söker synk med noden, detta underlättar mycket om man hittar en som fungerar bra i huset sitt.

DOCSIS 3 är en annan sak som underlättar då frekvenshanteringen är lite annorlunda där, men det funkar bara på comhems xl50 med nya modemet som de har.

Alla transmissiontekniker har sina nackdelar, detta är busstopologi dessutom så

Tack igen för informativt svar.
Det blir till att avväga om jag ska behålla ComHem efter detta. Hade 16-18Mbit/24 med min gamla operatör, men det var åtminstone stabilt och hoppade inte upp och ner som en jojo!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ntity
Hur bra comhems coaxnät presterar är väldigt beroende av vilken frekvens som ditt modem bestämmer sig för att använda, självklart spelar det även roll vilken belastning som det är på noden som du är ansluten till men den är väldigt enkel att förutse.

http://img78.imageshack.us/img78/7956/picture1ky1.th.pnghttp://img78.imageshack.us/images/thpix.gif

http://img89.imageshack.us/img89/7181/picture2oi8.th.pnghttp://img89.imageshack.us/images/thpix.gif

http://img89.imageshack.us/img89/6739/picture3jc1.th.pnghttp://img89.imageshack.us/images/thpix.gif

Tack för informationen och dina diagram, tyvärr säger de mig inte alltför mycket. Går det att be ComHem att "byta" nod?
Men att deras coaxialnät presterar olika beroende på frekvensen, då finns det ju inte mycket man kan göra åt det hela? Något ComHem kan göra?
Eller ska man helt enkelt finna sig i att det ena tiden på dygnet kan få en hastighet på 5Mbit, och andra stunden 23 Mbit?

Av Najk

Instabila resultat i tester med mitt Com Hem

Jag bytte nyligen över till ComHem från en annan operatör. Fick grejorna hemskickade och kopplade in allt, fungerade utan problem.

Jag gjorde då ett test för att se vad jag fick ut med http://www.bredbandskollen.se/ Fick då ut 0.96 på skickat, samt 23,7 på ta emot - vilket ju var mer än ok med tanke på att jag har 24/1!

Dagen efter skulle jag dock testa igen och då blev det ett helt annat, mycket sämre, mätvärde! Väl medveten om att det kan se olika ut på olika tider spred jag ut testerna lite över olika dagar, men fick ändå mycket olika resultat.

Som det ser ut nu har jag som sämst haft 5 (!) Mbit i mottagning, och som bäst haft 24 Mbit! Bäst hastighet har jag fått på tidiga morgnar, antar att belastningen varit som lägst då. Min svarstid ligger runt 12-20 ms.

Hur kan det skilja så mycket? SKA det skilja så mycket? Nog för att belastningen kan se olika ut vid olika tider på dygnet, men detta är ju absurt! Har nu kört flera tester vid olika tider hela veckan - samma resultat. Nedan har jag en skärmdump på ett exempel:

http://www.geting.se/image.php/135530-Bredbandstest.jpg

Har även provat att kör med Tptest 5.0 - liknande resultat där...

http://www.geting.se/image.php/135531-TPtest 5.jpg

Var i kontakt med supporten på ComHem för några dagar sedan och påtalade problemet - och de skulle höra av sig - vilket de inte gjort än, men när jag pratade med supporten lät de ganska konfunderade!
Jag vet inte riktigt om jag gjort något fel någonstans, men det känns tämligen osannolikt!
Just nu känns det som att jag vill häva detta kontrakt (kan fortfarande göra det till och med nästa vecka) eftersom det inte alls var vad jag betalar/kräver.

Någon som haft liknande problem/har tips på vad man kan göra så är allting välkommet!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kode
Fast när man tänker på att trådskaparen raderats är väl hela tråden mer eller mindre en moot point.

Ok ok. Vi stoppar det hela här...

Av Najk

Skärpning nu pojkar, håll er till topic annars blir pappa moderator irriterad och det vill vi inte

Av Najk

Jag ska nu tanka hem alla uppdateringar som kommit till detta spel - det har ju blivit en del sedan spelet lanserades! Min fråga är dock om att det går att få ALLA uppdateringar i EN fil, vad jag kommer ihåg från när jag spelade var man tvungen att ta uppdateringarna var för sig = jobbigt och omständligt!

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av minilastas
fan jag är sjukt sugen på att börja lira igen, när kommer expansionen?
skulle typ passa perfekt just nu då jag bara jobbar extra fram till nyår och jobbar typ 2 gånger i veckan

I nästa vecka Gladare nu?
219 pix på webhallen - skippa pizzan och de två ölen på krogen så är spelet ditt!
Release: 2008-11-18

• Speak Friend, and Enter – Moria, called Khazad-dûm by the dwarves, was their capital and the grandest of cities. This enormous underground cavern in north-western Middle-earth, comprises an immense network of tunnels, chambers, mines and huge halls that run beneath and ultimately through the Misty Mountains. For the first time, players of The Lord of the Rings Online will enter this ancient city which has served as the foundation for the modern-day dungeon-crawling adventures to battle the hordes of goblins and the Nameless of the Deep and journey through hundreds of new quests within six new kinds of stunning environments.
• The Epic Continues! — The Mines of Moria represents the beginning of Volume II of The Lord of the Rings Online. Players can experience six new books as part of this update and participate in the release of Durin’s Bane, battle the Watcher, aid Galadriel and more!
• Increased Level Cap — Players will be able advance their characters up to level 60, gaining access to new traits, virtues, skills and class quests. The crafting system will also expand, giving players the ability to craft even more powerful items.
• Discover Two New Classes — The Rune-keeper and the Warden, the first new classes to be introduced since the launch of the game, allow players to build exciting and powerful new characters in The Lord of the Rings Online in diverse new ways.
• Forge Legendary Items – The Mines of Moria will introduce Turbine’s new item advancement system to The Lord of the Rings Online. Players will be able to forge weapons and class-related equipment and evolve them to build a legacy the likes of Bilbo’s Sting and Gandalf’s Glamdring. These legendary weapons will level-up along with the player, allowing customization by advancing the item’s virtues, adding runic legacies, modifying its titles and forming fables.

Av Najk

Många som bokat expansionen, Mines of Moria? Verkar lovande och jag funderar på allvar att börja spela spelet igen efter att ha haft uppehåll sedan innan sommaren!
Nyheter i expansionen är bl.a. fler böcker, nya områden att upptäcka, nya deeds och virtues, ökad lvl cap till 60, nya klasser att spela som m.m.

Av Najk

Jag var särskilt rädd för spöken under några år i skiftet 80/90-talet, speciellt efter jag sett filmen "Besökarna" med Kjell Bergkvist och Johannes Brost.
Så här i efterhand känns filmen och det faktum att jag trodde på spöken som fåniga, men det gjorde de inte då

Av Najk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av celerity
Ja, SIDA är förstås en mycket problematisk myndighet. Frågan är om det överhuvudtaget är möjligt att driva biståndsorganisationer utan korruption och bedrägeri.

Ptja... en början är väl att åtminstone följa upp exakt vart pengarna tar vägen? SIDA verkar vara bra på att sprida ut pengarna och sedan i god tro uppfatta det som att de regimer som fått dem delar ut den till den befolkning i landet som behöver det... Blåögdheten verkar inte ha några gränser i den organisationen.