Inlägg

Inlägg som darkages har skrivit i forumet
Av darkages

Formatet är .idx .sub filer. Det är precis det som är problemet, ställa om storlek och placering gör inget.

Av darkages

Testa runt lite mer och det verkar som ASS override som inte fungerar. Någon som vet mer om detta?

Av darkages

Kodi. Kan inte ändra inställningar för undertexter.

Hej. Jag har nyss börjat använda Kodi och har problem med undertexterna. Jag hittar inställningarna men vad jag än gör så ändras inte undertexterna, jag vill minska dem och flytta ned dom på skärmen.
Vad gör jag för fel?

Edit, glömde infon! Kodi 17.4, win 10 och Override ASS är på.

Av darkages

Hej igen. Använder fortfarande audioswitch. Den klarar hotkeys så när min fjärrkontroll kommer så kan jag byta ljudkort med ett knapptryck vilket är en okej kompromiss.

Men nu har jag upptäckt ett annat problem. När jag byter till hemmabio så verkar den ärva högtalarkonfigurationen från det inbyggda ljudkortet. Dvs det kommer stereo och inte surround till hemmabion men när jag byter tillbaka så funkar det som det ska, dvs det inbyggda ljudkortet byter inte till 5.1 utan då är det stereo som det ska vara.

Edit. Okej det verkar ha fixat sig själv... Nu när jag byter fram och tillbaka så funkar inställningarna som de ska

Av darkages
Skrivet av Haptic:

Den ska jag installera. Suveränt att kunna använda båda skärmarna och skicka ut olika ljudströmmar.
Om man kan ställa in olika val med hotkeys för användning med fjärrkontroll så är det en vinnare.

Av darkages
Skrivet av hulkenstrong:

http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/Voicemeeter/index.htm

Den har jag använt med bra resultat. Dock så la Windows till (och bort) ljudkort, även döpte om dom ibland så voicemeter buggade ur och jag fick välja ljudkort igen. Men om Windows inte "jävlas" med dina ljudkort så ska det fungera bra.

VB är nog den jag ska testa först. Trist att det buggar ur. Kan det bero på att om receivern är avstängd och då inaktiveras ljudkortet och då funkar inte den virtuella kabeldragningen längre?

Av darkages

Tack för tipsen.
Tänk att det ska vara så besvärligt
Jag testar audioswitch just nu, det underlättar att byta mellan ljudkorten iaf.

Vilka program använder ni för virtual audio cable?
Jag hitta dessa två
VB-Audio
Virtual Audio Cable 4.15

Av darkages

Dubbla ljudkort win10

Hej. Jag vill använda dubbla ljudkort.

Jag har googlat och hittat realtek stereomix tricket. Problemet är att det inte fungerar på det sätt som jag vill ha det.

Jag använder det inbyggda ljudkortet till stereon vid datorn, analog ut. Sen har jag hdmi ut till hemmabion.

Använder jag stereomix med hdmi som default så får jag inget analogt ljud ur det inbyggda ljudkortet (utom lite oljud).
Gör jag tvärtom, har det analoga ljudkortet som default, så får jag ljud via hdmi utgången men inte i surround.

Är det bara jag som har detta problem eller har ni andra löst det på nåt elegant sätt?

Av darkages

Kanske passar här. Jag provade en månad och blev överraskad av att det förnyades av sig själv, mitt fel som inte läste avtalet så noga Men när den månaden gick ut och jag efter det började nytt abonnemang så slog dom på automatisk förnyelse av abonnemanget igen, det hade jag inte väntat mig. Så en lite heads up till er andra att kolla detta ibland

Av darkages

Stängde av "Turn on fast start-up (recommended)" Nu funkar det som det ska

Av darkages

Wake on lan problem *löst*

Tjenis. Försöker få igång WOL men det vill inte. Moderkortet är ett Asus P8Z77-V PRO och jag kör dual boot med win 8 och 10 (win 8 ska bort så småningom).

Hur som helst så jag läst manualen och googlat en massa. Jag har även lagt in win 8 drivisar för nätverkskortet, intel 82579v.

I Bios är Intel lan controller, intel pxe oprom på. Power on pci och pcie är också på. Network stack är på. Det är senaste versionen av bios

Under power management för NIC drivisen är alla val för WOL på, WO Magic Packet, WO Pattern match, WO Magic packet from power off state (S5) , WO Link settings.

Jag kan WOLa om jag stänger av datorn i dual boot menyn men inte när jag stänger av från win 10. Någon som har en förklaring?

Av darkages

Nu är jag hemma igen och har använt datorn i några dagar utan problem.

Av darkages

Hade jag haft tid som hade jag nog tagit en sak i taget men nu bytte jag mus och t-bord samt ljudkortet och avinstallerade logitech drivisar med rapr.exe och blåtands drivisar via device manager. Sen stod datorn på i drygt 6 timmar utan problem. Förhoppningsvis är problemet löst nu

Skickades från m.sweclockers.com

Av darkages
Skrivet av Swiftfett:

hittade detta, Men som andra skriver koppla ur allt, samt avinstallera drivrutinerna för ljudkort etc och starta om så installerar den ju om drivrutinerna och då kanske det slutar bråka.

The advice in this thread fixed my issue immediately. Quoted here in case you find this thread on Google (below is from superuser link):
Apparently it's a driver (Realtek supposedly) problem with Windows 10 that causes this issue, that is, playing a video anywhere (youtube, local file, etc.), pausing, waiting a few seconds, and playing again would result in a volume change without any real change in the speaker volume meter.
The following fixed it for me:
Click start and type sound and hit enter (to open the Sound window). Or you can alternatively right-click on the sound icon in the tray area and select Sounds.
Select the Playback tab and then right-click on the Speakers and select Properties.
Go to Enhancements tab (if you have it) and uncheck Disable all sound effects (or any similar thing you might have in there).

Ska testa igen nu med att avinstallera ett gäng program och drivrutiner. Jag har däremot redan avinstallerat drivisarna för ljudkortet men skam den som ger sig

Läste också om realtek buggen, jag har en usb-ljudkort AureonDualUSB från Terratec. Men jag ska nog prova att aktivera det inbyggda nu istället (just nu avaktiverat i bios)

Av darkages
Skrivet av moonblase:

@darkages:
som jag skrev koppla ur alla enheter.

den volymnivå-visaren får jag fram när jag ändrar volym med mitt externa ljudkort, så kan vara något i usb ljudkortet

Tog fram en gammal usb-mus nu och ska testa med den.
Man vet ju aldrig förrns man testar men mitt externa ljudkort har ingen volymkontroll, det är en usb port och 2 st 3.5mm portar för ljud ut och in. Jag har också testar att installera om drivrutinen för den redan.

Av darkages

Tack för alla svar. Som jag skrev i första inlägget så har jag provat att koppla ur mus och t-bord var för sig, för att fortfarande kunna ändra volymen men problemet kvarstår.

Jag har en logitech k810 blåtands tangetbord och en vanlig gammalt tangetbord med ps2 kontakt (blåtand funkar inte i bios eller med dualboot) samt en logitech mus VX revolution. Däremot har jag inte provat att starta om efter att kopplat ur något av dem.
Edit: glömde ett numeriskt t-bord, logitech n305.

Äger inget headset utan vanliga lurar och högtalare som drivs med en varsin förstärkare, där jag också ändrar ljudvolymen i normala fall. Använder en gammal enkel usb-ljudkort.

Mitt nästa steg är nog att aktivera den inbyggda ljudkortet igen och byta samt att avinstallera logitechs program och se om det hjälper.

Av darkages
Skrivet av volfi2:

Uppspelningsenheter - Högerklicka på dina högtalare välj EGENSKAPER - Avancerat - I rutan exklusivt läge. Kryssa ur "tillåt program att ta full kontroll över denna enhet"

Se om det löser sig för dig

Bra tips, tänkte inte på detta själv men tyvärr löste det inte mitt problem

Skrivet av mrqaffe:

Rör sig reglaget eller visar det samma nivå hela tiden fastän den verkliga nivån ändras?

Reglaget rör sig och jag får upp denna på skärmen.

http://i.imgur.com/OIue551.jpg

Jag kan med musen höja ljudet men det sänks direkt. Men jag har märkt när jag bråkade med den att ibland tog den en paus från sänkningen och behöll volymen i någon sekund innan det började igen, lite som om något program som blev bort prioriterat av windows och slutade svara ett kort tag...

Jag har gjort 2 st systemåterställningar nu, ena är definitivt äldre än detta problem men problemet kvarstår.
Just nu lutar det mot att jag får installera om men det är ju jobbigt

Av darkages

Hjälp. Ljudet sänks

Hej. Tror det var igår så började ljudet sänka sig själv från 100 till 0 och försäker jag höja så sänks ljudet igen direkt. Precis som om man håller nere sänka volymen knappen.

Jag har gjort inställningen under ljud och kommunikation att det inte ska sänka ljudet där. Jag har provat att ta bort t-bord och mus men problemet kvarstår.
Det händer inte direkt utan efter några minuter efter uppstart.

Jag har söker efter rootkit och gjort en snabbskanning med ad-aware antivirus men inte hittat något.

Några tips?

Av darkages

Reklamruta i windows 8

Hej. Mina sambo fick problem med datorn idag efter att ha varit avstängd flera veckor.

Datorn är seg. Chrome vill inte surfa. Men uppkoppling finns. Vid en omstart kom det en liten ruta i nedre höger hörn med någon bild på pengar som gick att klicka på! Alltså inte i någon webbläsare utan i OSet. Första gången jag stöter på detta och googling ger bara problem med reklam i webbläsare.

Någon annan som vet mer om reklam direkt i operativsystemet?

Av darkages
Skrivet av törnvall:

Om det inte ännu är sålt så är jag intresserad!

SÅLD och skickad. Har varit bortrest och inte hunnit uppdatera annonsen

Skickades från m.sweclockers.com