Inlägg

Inlägg som OniLink har skrivit i forumet
Av OniLink

Ljud och bild mellan dator och TV

Går i tankarna om att en gång för alla koppla datorn till tv på bästa sätt. Jag har en förstärkare av modell Onkyo TX-SR606.
Så min fråga är nu hur jag på bästa sätt kopplar min dator till den för att kunna använda tv:n till film och ljud, och högtalarna till ljud när jag använder datorn. Vad behöver jag skaffa i form av kablage och ljudkort eller finns det något grafikkort idag som fixar detta via hdmi?

Av OniLink

vattenspridarn

Vad trevligt... 2.0 är precis vad jag också är ute efter. Om det sen skulle vara så att jag inte tycker det räcker så kan man ju köpa till surround. Skriv gärna vad du kommer fram till när du vart iväg och lyssnat. Finns ingen bra ljud affär i min närhet tyvärr :(.

Vad finns det för stativ till sånna?

Har du kunnat testa 606an något? Är den helt passivt kyld eller finns det fläktar i den ?

Av OniLink
Citat:

Ursprungligen inskrivet av whizzors
Tycker att F-6 är lite väl billigt med tanke på att onkyon kostar runt 6k.

Det ingår nästan aldrig kablar, köp ett par hyfsade, helst 2.5mm2 till frontarna.
Banankontakter kan vara smidigt.

Ja Onkyon är lite overkill men jag ser den som en investering som ska hålla ett bra tag och så vill jag ha en receiver med fler än 2 hdmi ingångar och då finns det inga under 5 tusen som verkar vettiga. Om jag har fel får ni gärna tipsa om vilka ;).

Av OniLink

Lånar tråden lite då jag själv letar efter ett lite billigare högtalarsystem. Har mer eller mindre bestämt mig för en Onkyo TX-SR606 då den har många hdmi-ingångar och ligger i min prisklass.

Sen till högtalare. Bor i lägenhet så tror jag klarar mig utan subb. Dom två paketen du rekommenderade (Dynavoice F-6 och Dynavoice M-65) verkar som en bra start för en nybörjare. Frågan är nu vad är skillnaden mellan dom? Förutom att M-65 kostar lite mer då

Hur är det med högtalarsladd. Brukar det ingå nått eller ska man köpa all sladd man behöver vid högtalarköpet. Finns det några kontakter man ska köpa till? och om det är något annat man bör tänka på vid köp av sladd?

Av OniLink

Borde finnas på youtube

Av OniLink
Citat:

Ursprungligen inskrivet av NoCc
Pecka1
Samt att live är bättre än playstations motsvarighet.

Jag lånar tråden lite:

Jag är lite nyfiken på detta påstående. Det är många som säger precis så men ingen säger varför. Skulle någon kunna förklara vad som är så mycket bättre med live?

Av OniLink

Jag har haft ett antal laptops, och sen jag gick över till lenovo x60 så kan jag säga det blir en thinkpad nästa gång också , med helt underbar kvalitetskänsla och överlägsen design och batteritid. Och detta om att den skulle bli varmare än andra laptops är en myt. Min X60 blir inte varmare än någon annan laptop jag testat (allt från MacBook till billiga acer historier) tvärt om många ggr så går den både tystare och svalare.

Av OniLink

Funkar dessa bra nu för tiden...vet att innan så va dom inte så lämpiga att boota från då det bara gick att skriva om information på dom X antal ggr?

Av OniLink

Tack för alla svar.

Det som är viktigast är batteritid och portablitet....har en laptop nu med ett radeon 9700 och det tar mer ström och blir varmt än vad jag har haft glädje att kunna spela så spel är inget viktigt om det gör att batteritid och värmeutveckling blir mycket lidande.

Då jag inte är en MAC användare och mer eller mindre är bunden till Windows så är tyvärr macbook inget allternativ .... inte heller macbook pro då skärmstorleken MAX får va 14"

Kollade in lite på dell d620 d630.....nån som vet vad dom övergripande skillnaderna är på dessa?

Av OniLink

Hjälp mig i denna jungel av laptops

Ja som topicen lyder så är jag helt lost i denna jungel av laptops....är på jakt efter en ny laptop i 2kg klassen med i alla fall 4-5 timmar helst mer! i batteri tid vid normal användning typ ordbehandling programering. Kostnad = allt mellan 10 000 - 20 000 beror helt på utbudet.

Tack på förhand!

Av OniLink

Dustins erbjudande e faktiskt riktigt nice.....men det är ju bra att ha en optisk enhet oxå...nån som vet om det ingår i X6 ULTRABASE DOCKNINGSSTATION? eller måste man köpa på dockningsstationen och en optisk enhet?

Av OniLink

låter betryggande.....och du har inte haft några problem med wlanet?

Fler får gärna skriva också så jag får ett lättare beslut

Av OniLink

Behöver lite synpunkter om värme från er med en thinkpad x60

Har nu bestämt mig för om det blir en ny laptop så får det bli en thinkpad x60 eller x60s för den har speccen som verkar passa mig bäst. Det är bara en sak som ororar mig lite det är att jag har läst på flera ställen om folk som tycker den blir alldeles för varm under högra handflatan vid användning.

Så skulle vilja ha lite synpunkter och erfarenheter från x60 andvändare (skriv gärna vilken model ni har low voltage eller inte)

Sen har jag också läst om lite problem med Wlanet om ni har upplevt problem med det så skriv gärna det också.

Av OniLink

Kommer mest att programmera i c,c++ och c#. Men hur stor är skillnaden i värmeutveckling och batteritid på c2d och den där low voltage som x60s är utrustad med? Om det skiljer timmar i batteritid så är ju c2d ute ur leken.

Av OniLink
Av OniLink

iEx hette det till winXP funkar perfekt tackar för tipset

Av OniLink

OSX fönsterhanterare i WinXP

Kanske är lite olkart i topicen vad jag menar men visste inte riktigt hur jag skulle förklara det. Men jag undrar om någon vet om man kan fixa fönsterhanteraren i OSX när man flyttar upp pekaren i högra hörnan så får man miniatyrer över hela skärmen.

Av OniLink

hittar det inte måste man ringa till dom eller nått för att få reda på det?

Av OniLink

med vilken studentrabatt e det?

Av OniLink

Köpa en x40 eller x60s??? snabba råd tack

Tänkte köpa mig en ultraportabel laptop som ska användas till documentation och programering

Har två 2st att välja mellan coh det är en thinkpad x60s med docknings station för 11-12 000 eller en x40 med usb cd rw/dvd enhet för 4500

Frågan är nu alltså om det är värt dom extra tusenlapparna för x60s???