Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb

värde på ett Geforce 8800GTS 640MB

Jag tänkte eventuellt sälja mitt grafikkort som är ett Geforce 8800GTS 640MB. Jag är dock lite osäker på vad man kan sätta för pris på det. Jag tänkte mig 1450kr men det kanske är för mycket? Värt att säga är att jag aldrig har haft några problem med det, den levereras med originalkylning och alla tillbehör i originalförpackningen och har aldrig överklockats.

Av Superb

värde på en core2duo E6600

Jag tänkte eventuellt sälja min processor som är en Core 2 Duo E6600. Jag är dock lite osäker på vad man kan sätta för pris på den. Jag tänkte mig 1050kr men det kanske är för mycket? Värt att säga är att jag aldrig har haft några problem med den, den levereras med originalkylning i originalförpackningen och har aldrig överklockats.

Av Superb

Jag använder CCleaner vilket är väldigt bra, använd det. Sedan är det som sagt bra att defragmentera dina diskar minst en gång i månaden, helst en gång i veckan, för att inte få försämrad prestanda. Den inkluderade defragmenteraren i windows är otroligt långsam, därför skulle jag rekommendera AusLogics Disk Defrag istället som både är snabb och mycket bra. Vad det gäller anti-spyware program så kan du, om du kör med Vista, lika gärna använda Windows Defender istället för Ad-aware. Det är minst lika bra och du slipper ha Ad-aware installerat.

CCleaner:
http://www.ccleaner.com/

AusLogics Disk Defrag:
http://www.auslogics.com/disk-defrag

Av Superb

Jag raderade så gott som alla systemfiler jag kunde: hibernationfile och pagefile och avaktiverade även system restore efter att ha läst en guide på nätet om att det skulle kunna lösa mitt problem. Efter att ha gjort ovanstående och kört PerfectDisk 2008, vilket tillåter mig att flytta MFL filer, så kan jag nu välja att krympa upp partitionen mer än tidigare. Jag trodde att jag äntligen hade löst problemet men det visade sig ganska snart att det inte var riktigt så lätt.

När jag väljer att krympa partitionen med 30GB (har testat med andra storlekar) så kommer det efter en stund upp en varning som lyder: There is not enough space available on the disk(s) to complete this operation vilket såklart är konstigt eftersom jag har över 90GB ledigt utrymme. Hoppas verkligen att någon kan hjälpa mig med det här problemet.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ghosty
Testa att starta i felsäkert läge och krympa partionen. Du kan även defragmentera så kan det hjälpa ibland.

Jag har testat i felsäkert läge och även att defragmentera hårddisken men problemet kvarstår.

Av Superb

kan inte krympa och skapa ny partion i vista

Hej

Jag försöker krympa min C: partition i vista genom Shrink Volume
alternativet i högerklick på computer->Manage->Disk Management men jag tillåts bara krympa partitionen med 417MB även fast jag har 96GB ledigt utrymme. Jag googlade lite och fick fram information om att det kunde ha med filer som inte kunde flyttas och som vista hade placerat i slutet på partitionen men jag vet inte vad jag ska göra åt det. Hoppas ni har svaret på mitt problem.

Tack på förhand.

Av Superb

Som redan har nämnts i tråden, glöm inte att ge din e-postadress till Mozilla för att få en notifikation om när firefox 3.0 finns att ladda ner och även delta i försöket om att slå världsrekord för mest nerladdade mjukvara under 24 timmar.

http://www.spreadfirefox.com/en-US/worldrecord/

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av P1nGviN
Tyckte att Silverstones Raven var jäkligt fint

Håller med, riktigt snyggt.

Av Superb

Om du sparar mailen med filändelsen .eml eller annan valfri filändelse och sedan lägger in hela den filen som en blob i databasen. Skulle inte det fungera?

Av Superb

För mig känns displayen rätt onödig, informationen som routern visar kan man ändå få på annat håll utan att behöva resa på sig. Men det är klart att den kan vara användbar när man är i närheten av den. Routern verkar ändå mycket bra och av hög kvalitet.

Av Superb

Det är helt klart Arista du söker.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bigmac
http://www.tradera.com/search/result.aspx?search=hajfena ...

Den blir hon överlycklig för

Av Superb

$_SESSION["medlem"] = mysql_query($test) or die(mysql_error());

Vad ovanstående kod gör är att den fyller $_SESSION['medlem'] med information om huruvida queryn gick igenom eller inte. För att fylla sessionen med resultatet från queryn så måste du använda dig av följande kod:

$result = mysql_query($test); while($row = mysql_fetch_assoc($result) { $_SESSION['medlem'] = $row['inloggning_signatur']; }

edit: Att du får tillbaka 0 tyder också på att det är något fel med din query.

Av Superb

I din databasfråga ska du använda dig av WHERE för att hämta information där villkoret efter WHERE stämmer. Din databasfråga skulle exempelvis kunna se ut såhär:

$result = mysql_query("SELECT * FROM movies WHERE id = 1");

Nu får du all information där värdet på id är 1, hur du skriver ut information från $result antar jag att du redan vet.

Av Superb

Dålig färgkvalitet på xbox360 spel

Hej

Då jag inte äger någon HDTV så har jag valt att ansluta min xbox360 till min datorskärm, en Samsung 245B, med en speed-link VGA HD kabel. Tyvärr så ser färgerna väldigt dåliga ut, utkletade skulle man kunna säga. Jag har märkt det i flera spel, i vissa har varit värre än i andra, och det senaste spelet där jag upplever detta problem är i GTA IV.

Kan det vara kabeln det är fel på? Borde jag köpa Microsofts kabel istället och se om det blir bätte eller finns det kanske någon annan lösning på problemet? Jag har testat samtliga reference levels men det är samma problem med alla. Jag kör i upplösningen 1280x768 men har testat andra upplösningar också utan någon förbättring.

tack på förhand.

Av Superb

HE QUIC BROWN OX UMP OVER HE Z OG

Logitech ultra-flat keyboard

Av Superb

ok, jag hoppas att det är som du säger och att det inte är något annat som är fel, nätaggregat är ju lätta att byta och behöver inte kosta så mycket.

Jag har tyvärr inget nätaggregat hemma och jag tror inte jag känner någon som har det heller så det får nog bli ett nytt då, vad rekommenderar du för nätaggregat för 500-900kr med en effekt på 500w och uppåt?

Av Superb

datorn startar inte

Eftersom ingen svarade i min förra tråd så skriver jag en ny. Jag har ett problem med min stationära dator, den startar inte. När jag trycker på startknappen så händer absolut ingenting. strömbrytaren på nätaggregatet lyser men inte lampan på moderkortet, så jag tror att det antingen är moderkortet som felar eller nätaggregatet som inte klarar av att leverera ström till moderkortet.

Det konstiga är att jag inte gjorde något speciellt med datorn när den slutate fungera, jag gick iväg ifrån datorn en stund och när jag kom tillbaka så var den avstängd och sen dess har den inte gått att starta. Jag har kollat så att alla kablar och sladdar sitter som de ska, vilken dem gör. Så, vad tror ni? Är det moderkortet, nätaggregatet eller någon annan komponent som felar?

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Velosider
Du kan ju lätt göra det säkert med att köra $id = (int)$_GET['id'];

Fungerar bara om du vill ha IDt numerisk..

Eller är jag helt fel ute?

if(!is_numeric($_GET['id'])) { die("id värdet kan endast vara numeriskt"); } else { echo "id värdet är numeriskt"; }

så kan man också göra det.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Girgoo
Petans det är osäkert men i just det här fallet kan väl inte mycket farligt hända? Så då behöver man ju egentligen inte en kontroll. Och vad bör den i så fall vara?

Faktum är att ganska mycket skada kan göras om man inte kollar id datan, vi kan ju inte vara helt säkra på att ingen har ändrat värdet på id, och att det ens är en siffra. Jag skulle därför kollat om id värdet verkligen är en siffra, vilket det ska vara i det här fallet. Med endast siffror tillåtna kan inte mycket hända.