Inlägg

Inlägg som Superb har skrivit i forumet
Av Superb

Sök på cascading style sheets och läs på lite om det så förstår du ganska snart vad vi menar och vilka fördelar det finns med att använda det tillsammans med html istället för bara html.

Av Superb

Det ser lite konstigt ut med en sida helt på engelska där det står på svenska på bläddringsknappen

Av Superb

Datorn startar inte

Hej

Jag satt vid datorn en kväll och gick sedan iväg en stund, när jag kom tillbaka så var datorn avstängd. Jag skulle just gå och lägga mig så jag tänkte att jag kanske hade stängt av datorn men glömt bort det, jag tänkte inte mer på det.

Nästa dag skulle jag sätta på datorn som vanligt men det visade sig att det inte var så enkelt. Dator startat helt enkelt inte. Jag trycker på knappen men inget händer. power-swtichen på nätagget lyser så jag borde ju ha ström. Jag öppnade chassit och kollade så att alla sladdar satt i, vilket dem gjorde.

Det jobbiga är att jag inte kan använda mig utav uteslutningsmetoden för att felsköka eftersom jag inte har några reservdelar att testa med. Jag kan tänka mig att det är något fel på nätagget och att den inte levererar ström till moderkortet och de övriga komponenterna, att power-switchen lyser på nätagget kan ju bero på att den får ström, men inte resten av datorn.

Jag hoppas att ni orkar läsa er igenom texten och komma med förslag på vad som kan vara fel. Det skulle vara katastrofalt om datorn inte gick igång då jag absolut inte har något budget för att köpa en ny dator, ännu. Behöver ni mer information så är det bara att säga till.

tack på förhand!

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Badb0ll
Kul med en massa svar! Det verkar dock som om vissa har missat poängen med mitt inlägg. Att jag är en idiot är det väl ingen tvekan om, det indikerade jag själv i mitt första inlägg. (Man skulle kunna välja något annat ord än 'idiot', t.ex. 'klantig' istället men det är väl upp till var och ens mognadsgrad att avgöra vad man tycker är bäst.) Det är inte heller synd om mig, så det handlar inte heller om att gråta ut.

Vad det handlar om är att jag är förbannad. Dels på Bredbandsbolaget för att dom kör med såna metoder men framförallt på mig själv för att jag lät mig luras. Jag borde ha läst det finstilta mycket bättre eftersom jag vet om att Bredbandsbolaget skiter i om deras kunder blir förbannade. Jag hoppades att jag kunde varna andra från att vara lika klantiga som jag. Ett par av svaren indikerar att jag inte är helt ute och cyklar om att det kanske var uppskattat.

Dessutom kan kan bekräfta vad Seroc skriver, uppladdningshastigheten suger. Uppskattningsvis 0,5Mbps på min 10/10 Mbps-uppkoppling och då pratar vi ju trots allt om deras egna servrar.

Som sagt, dra upp distansavtalslagen om du inte redan gjort det.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscra
Risken du har är att du åker på både tull och moms. Sedan har du inte tryggheten med garantier och liknande. Om du då inte vill bråka med tillverkaren direkt.

Skulle jag fortfarande tjäna på att beställa från USA även om jag skulle åka på tull och moms?

Vad tror ni om företaget jag länkade till i första posten, skulle det fungera bra tror ni att använda deras tjänst?

jag kan passa på att fråga om en eller flera bra affärer i USA också.

Av Superb
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tokar86a
Ja men man måste ju vetta vart man ska börja.

Här är en bra början
http://www.php.net/manual/sv/

Av Superb

Beställa från USA

Hej

Nu när dollarkursen är rekordlåg så lockar det ju lite att köpa från USA. Ta till exempel en Intel Core 2 Duo E8400 för 1423kr eller ett GeForce 8800 GT för samma summa. Men man undrar ju lite över frakt och tull och om det verkligen lönar sig i längden?

Jag råkade stöta på den här sidan

http://www.jetcarrier.com/default.asp

Som jag tycker verkar väldigt intressant, jag tror att det fungerar som så att man skickar varorna till jetcarrier, som i sin tur skickar det till Sverige för en billig peng.

Vad tycker ni om det här och vad har ni att säga? Vad finns det för risker osv?

Av Superb

jag säger som jag brukar i den här typen av trådar, köp en bok eller läs en guide på nätet. Det behövs inte mer än grundläggande kunskap om php och mysql(eller annan databas) för att göra det du frågar efter.

Av Superb

Köp en bok eller läs några guider på nätet, det är ju mycket roligare att lära sig php fullt ut, eller hur?

Av Superb

kolla om du kan hitta dem här
http://www.iconfinder.net

Av Superb

Hjälp med subdomäner

Hej

Jag håller på med ett nytt projekt där jag måste kunna ge alla användare en egen subdomän, alltså sub.domän.se och min fråga är då hur man gör det på bästa sätt? Det kommer fungera så att när användaren registrerar sig och väljer ett användarnamn så ska han/hon tilldelas en egen mapp och också en subdomän som pekar till den mappen.

För er som undrar så rör det sig om en blogghost.

Av Superb

Det skulle jag kunna göra när jag har tid över.

Av Superb

Det är inte så okomplicerat så att jag skulle kunna slänga ihop det på några minuter, men det är inte heller så jätte svårt att förstå. Det förutsätter ju såklart att du redan kan lite php eller liknande.

Av Superb

Läs en bok eller några guider om ett språk som kan göra detta, php förslagsvis, så kommer du att veta svaret på frågan rätt så snabbt.

Det är inte alls komplicerat.

Av Superb

Kan du tipsa om en tysk affär som du med egna erfarenheter vet är bra?

Av Superb

Ja, det kan man göra. Hur mycket ska jag dra av på ett ungefär från nypriset?

Av Superb

Värdering av dator

Tjena

Skulle behöva lite hjälp med att värdesätta en dator med följande hårdvara:

moderkort - Asus P5W DH Deluxe
processor - Intel core 2 duo E6600
grafikkort - Gainward GeForce 8800GTS 640mb
internminne - 4*Corsair TWIN2X 6400 DDR2 512mb (tot. 2gb)
lagring - Samsung SpinPoint P120 250GB, inget operativsystem
nätaggregat - Hiper Type-R 580W
chassi - Gigabyte Triton silver

tackar på förhand för hjälpen!

Av Superb

Jag skulle kunna tänka mig att handla från utlandet. Det kanske är som du säger att det blir bättre så. Jag ville bara höra om ni visste någon butik här i Sverige för det känns alltid säkrast att handla från här, även om det kanske inte är det alla gånger.

Av Superb

Affär som säljer chassin i pico-ITX formatet

Tjena

Jag undrar om någon känner till en affär i Sverige som säljer chassin i pico-ITX formatet, har hittils bara hittat några i Tyskland, UK och USA.

Av Superb

Om man har världen i fullskala.
Det var ett skämt.