Inlägg

Inlägg som Khamero har skrivit i forumet
Av Khamero
Nytt bud: 7 500 kr Hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Khamero
Nytt bud: 4 500 kr + frakt för moderkort, cpu och minnen
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Khamero

Körde tidigare AIO till cpu och luft på resten, men nu är det luft överallt och det funkar utmärkt. High end luft funkar såvitt jag förstår bättre än vanliga AIO kylare, men AIO är bättre om du ska flytta runt på datorn eftersom vikten inte "hänger" på CPUn på samma sätt.

Plus att vatten är lite coolare, och man ska ju inte förneka coolhetsfaktorn.

Av Khamero

Kan inte hämta men om det skulle gå så budar jag 3500+frakt.

Av Khamero

pm

Av Khamero

Ser lovande ut nu i höst. Känns dags att uppgradera mitt 6600k till något lite modernare. Får se hur Zen4 blir, om de uppnår samma standard som 5000 serien har gjort nu eller om det kommer vara en lite sisådär generation. Annars blir det att titta på intel igen.

Av Khamero

Tyckte testet var rätt så relevant ändå, det är ju bra att veta vad som (i värsta fall verkar det som) händer med mobilerna i hård kyla. Skulle vara roligt att veta hur länge dom låg i kylan dock, och om kylan var uppmätt i rummet eller i/på själva mobilen.

Och dessutom intressant att skärmarna klarade sig så bra osv. Definitivt ett intressant test, speciellt om man vill veta om man vågar lägga ifrån sig mobilen när man badar isvak på vintern eller dylika manlighetstest. ;D

Av Khamero

Håller med föregående talare. i5+560Ti+SSD för smidigaste upplevelse.

Av Khamero

Fan vad surt, lider med dig... Själv är jag mer förtjust i vanligt hemmaplock-vattenkylning, då vet jag vad jag har plockat ihop. =(

Men jag trodde seriöst att det var oledadande vätska i dom där, när det ändå är helt slutet system så är det väl en ordentlig möjlighet, finns ju ingen chans att smuts kan komma in menar jag. o_o

Av Khamero

Är fasen lite glad över att min gamla 3GS åkte i backen så jag fick byta till en (visserligen avsevärt sämre och mkt billigare) androidlur.

Visserligen är den där filen lokalt lagrad, men seriöst, varför i h-vete lagrar den platsinformation överhuvudtaget?!

*tar stolt på sig en sabla foliehatt och erkänner att han inte vill att Steve Jobs stirrar ner i nacken på honom*

Av Khamero

Jag håller delvis med Typhanos, även min åsikt om honom och sidan tar ju en törn när han framför sig på det viset han gör, större delen av recensionen handlar ju om andra grejor, dåligt förberett osv, allt i en enda lång tagning osv. Känns mer videoblogg-aktigt än en recension.
Men det är delvis en fråga om tycke och smak.

Det viktigaste är ju att lyssna även om man tycker att han beter sig konstigt och är halvsjuk när han recenserar. Han är ju rätt rak med vad han gillar och inte gillar, men han kan ju framföra det på ett sätt som får en att lita på hans expertis istället för hans känslomässiga agerande gentemot chassit.
Ärligt talat, även om chassit skulle vara dåligt, varför behöver man köra näven genom en fläkt-mesh?

Ja, om man vevar runt och sliter i monteringsclipsen till 5.25"platserna så lossnar dom. Något som jag tror Swec recensionen också tar upp, att man kan ta bort dem?
Men han är ju för upptagen med att dissa chassit för att se det.

Ärlig, visst, men knappast objektiv. Tror jag föredrar reviewers som jämför med andra produkter som en eftertanke, snarare än bygger hela sitt argument runt att någon annan gjorde det annorlunda eller bättre.

Av Khamero
Skrivet av Sound Shower:

Edit: 3 för och 1 emot hittils alltså.

4 - 1 menar du?
Metku, Sweclockers, Legitreviews och Vortez som är för, och OC3D emot.

Defenitivt intressant, jag är personligen skitsugen att lägga händerna på en själv och se om den verkligen är så bra/dålig som dom säger. Skulle kunna spela det säkert och köpa en R3, men den har lite för få 5.25"platser för mina framtida planer... =/

Av Khamero

Såg också OC3D-reviewen, och jag vete fasen faktiskt. Jag misstänker att Jonas blev väldigt begeistrad, men samtidigt verkade OC3D ha haft en ganska klar uppfattning om att det sög från början till slut.
Helt enkelt två tvärvinklade reviews.

Jag håller mig dock till Sweclockers/Metkus linje om att det är ett rätt så bra chassi. Dom verkade mer eftertänksamma och mindre "Ah, den var ju inte lika bra som den där och den där så den suger."
Samt att bara för att han inte får grejor att funka när han våldar sönder dem, betyder inte att dom inte funkar. Det kan ju vara fel på användaren också. =P Tydligen hade Jonas inga problem som helst att använda den så....

Skälet till att dom använt plast och lättare skum istället för aluminium/stål och bitumen kan ju vara för att hålla vikten nere, något som iaf är ett plus för mig, då jag är ute efter att byta ut min gamla heffaklump, och ha något som man kanske orkar bära med sig på ett LAN tex.

Bra att ha flera åsikter dock. Ser fram emot fler reviews på det här chassit.

Av Khamero

Ser ju otroligt lockande ut det här. Gillar inte silverfronten på den vita, men det kanske går att lacka.

Sedan gäller det bara att se om vattenkylningen får plats också... Alltid ett litet klurigt problem.

Var sugen på ett R3 men om det kommer fler reviews som går i sweclockers linje så... =D

Av Khamero

Processor 7,4
RAM 7,6
Grafik 7,9
Spelgrafik 7,9
Primär hårddisk 5,5
Resultat 5,5

På datorn i signaturen, inte överklockad öht.

Av Khamero

Mycket intressant projekt, jag ser verkligen fram emot att se mer av det.
Hur skall ni göra för att täta? jag har fått för mig att olja väldigt gärna "kryper".

Av Khamero

Correct me if I'm wrong, men det är väl bara SATA 3gb portarna som är åt helsicke?

I sådana fall så är det väl bara att tuta och köra så länge man inte använder dem?

Beställde ett uppgraderingspaket från inet för några dagar sedan, och samtidigt som dom nu skickade grejorna idag så kom nyheterna ut. Precis på gränsen till att mitt mobo skulle fastnat där och att jag skulle få sitta vid min över 6 år gamla burk ytterligare ett par månader...

Jag ser inga problem om det bara är SATA 3gb portarna som är trasiga. Får man slut finns det ju instickskort, trots allt. Inte det smidigaste, men om man inte orkar vänta på de uppdaterade kretsarna eller Bulldozer så...

Av Khamero

#1, gillar julglittret. =D

Av Khamero
Skrivet av Marquuuz:

Jag ska själv uppdatera datorn, och kollade på i5 processorerna, men en AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3,4GHz Socket AM3 140W Box verkar vettigare, mer data för pengarna [/url]

Hur är den när det gäller överklockning? Vet inte om det märks, men jag vill ha en dator som håller rätt länge, och överklockning är ju ett sätt att öka den tid som datorn kan klara spel osv. Har ju AMD idag men har fått för mig att intel har ökat gapet mellan prollarna.

Skrivet av martin681:

nej 460 kräver minst 550w sorry dude. :/

Skrivet av ol-korv:

Det kräver inte på långa vägar ett nätagg med 550w. Det beror helt på vilket märke det är på agget. Ett Corsair 400w skulle kunna driva den riggen utan större problem. Jag har dock ingen aning om hur bra PurePower är...

Finns det några siffror på det där? På de reviews jag har sett bla på sweclockers så verkar de flesta systemen dom kör dra runt 3-400 watt totalt, och jag kanske har ett par fyra fem hårddiskar men tycker fortfarande att det inte borde dra så mycket?
Vet inte själv, nätagget är ju minst fem år gammalt dessutom, så det kanske inte ger samma effekt som förr, det vet jag inte. =/
Skulle nästan vara lite roligt att skicka in den till Sweclockers testrigg där och se vad den får för procent och rippelvärden. Den är ju inte 80+ cert iaf.

Av Khamero

Uppgradering av datorn (~6000kr)

Tjenare, har min gamla dator sedan runt 5-6 år tillbaka, en gammal AMD x2 4400+ med Geforce 6800GT som är i starkt behov av uppgradering. chassi och diskar finnes (Thermaltake armor) samt all kringutrustning.
Datorn kommer att vara vattenkyld, så fler fläktar behövs inte.

Så frågan är, kan mitt lilla paket bli bättre, och kommer mitt Purepower 460W att klara biffen när det kommer till slutet? Har försökt välja ganska strömsnåla grejor, GTX 460 istället för 470 tex. Alternativa förslag mottages såklart.

Budget ligger på runt 6000kr just nu, kan ökas om det verkar vettigt för pengen, datorn är för spel och filmtittande mest.

http://i55.tinypic.com/zu1a1e.png