Inlägg

Inlägg som Khamero har skrivit i forumet
Av Khamero

Integrerad grafik är ju som sagt inte mycket att hänga i julgranen, men hur bra är dom egentligen? Kan förstå att en del av problemet är att man inte kan ha en gemensam plattform att jämföra med, då vissa kort inte fungerar med olika plattformar, men jag skulle ändå vilja ha en ungefärligjämförelse. Olika laptopmodeller känns lite fel att jämföra mellan då RAM, processor och moderkortsmodell kan skilja ganska mycket.

Kanske är det en omöjlig fråga, men jag frågar inte efter exakta resultat, jag skulle bara vilja ha en ungefärlig jämförelse såsom det brukar vara, fps från ett par spel, 3dmark poäng osv...

Av Khamero

Jämförelse av grafikkort till laptop

Hej! Jag vet att detta kan vara lite n00baktigt, men jag har sökt både på nätet och på forumet utan att hitta något, men jag undrade om det finns någon jämförande artikel mellan de olika sorternas grafikkort och interna grafikkretsar till laptops? Är lite fundersam på hur bra laptopgrafiken egentligen är.
Funderar på att köpa en laptop men vill ha lite större koll innan jag gör mitt val...

Av Khamero

Tyckte personligen att 4200:an verkade mycket lockande. kanske inte smidigast i gänget, men med separat graffe, 512 ram, 1.5ghz, dvd brännare och allt för under 9000:- känns väldigt najs, rejäl "för bra för att vara sant" känsla ^_^

Av Khamero

Vilken som helst av dem, tror inte att man märker sån otrolig skillnad i dagens spel som kräver mest från grafikprocessorn hursomhelst.

Elder Scrolls IV - Oblivion skall enligt säkra källor stödja dual core, till vilken grad vet man ju inte, men det kvittar ganska rejält med tanke på att man får en boost av dual core, och mesta vikten ligger som sagt på graffet.

Prisskillnaden mellan fx55 och en fx57 i förhållande till vad man tjänar... från 160 till 180fps? big deal i annat än skrytsynpunkt?

Av Khamero

Fick den uppfattningen att dual core processorerna skulle suga fatalt i single core applikationer eftersom de tydligen hade så låg klockfrekvens.

Som Mr.Lazy skrev: Om du liknar din X2:a/Dual system med 2 lastbilar så kanske man får en annan inblick.
Dessa två lastbilar kan leverera lika mycket gods (under samma tid) tillsammans i 80 Km/h som en Ferrari klara att leverera själv i 200 Km/h
Detta gäller bara om det är mer än ett paket som skall förflyttas.
Är det bara ett paket som skall köras så spelar det ingen roll om du skulle köra med 5 lastbilar de går fortfarande bara i 80 Km/h.

Ett argument som jag finner vara lite felande om en 4400+ skulle jobba som två 3700+ (under optimala förhållanden) så har du ju tydligen ingen lastbil kvar, du har två ferraris mot en ferrari?

(Tabellen läste jag helt fel, kan ha att göra med min felande uppfattning, och jag har fullt troligt missuppfattat resten också, men jag måste ju fråga för att få svar -_- )

Av Khamero

Tror inte någon processor mår bra av sådan värme, när det börjar närma sig 70 grader är det nog ganska kritiskt, vet inte specifikt för just den processorn, men det är en grundregel.

Om du inte har någon chassifläkt så kommer din processorfläkt bara cirkulera samma varma luft om och om igen, och därmed kyls processorn dåligt, om alls.

Om du inte har tillgång till att fixa chassifläktar men skall använda datorn så kan du använda den klumpiga metoden att öppna datorn, ta en vanlig bordsfläkt och låta den blåsa in i chassit. Funkade bra för mig på min gamla burk, men se till att få igång ett par chassifläktar och cirkulera ut den varma luften.

PS: Jag kan ha fel, testa och se om det blir någon förbättring.

Av Khamero

Men, om klockhastigheten på en AMD X2 4200+ är på 2.2ghz, borde den då inte enligt AMD´s standarder jobba som en 3500+ i singeltrådiga operationer, om man bortser från hur den delar upp bakgrundsapplikationer på båda processorkärnorna?