Inlägg

Inlägg som anon70536 har skrivit i forumet
Av anon70536

DisplayPort?

Av anon70536
Skrivet av Cyberz:

har jag med gjort.... vart med i alla betor. vet att elementalist vill jag inte köra..

Jag kommer nog skapa chars för fem olika det första jag gör, sen avgöra vilken av dem som får bli main med tiden

Av anon70536
Skrivet av Mo0rbid:

Ignorance is bliss, själv märkte jag det direkt

Om det är något som sPvP eliten stör sig på i någon form av utsträckning är jag ganska säker på att det kommer läggas till settings för det här, åtminstone i PvP. De är väldigt angelägna om att just PvPn blir så perfekt som möjligt, att få till en e-sport av det skulle vara extremt hälsosamt för kassan.

Av anon70536
Skrivet av Cyberz:

Helt omöjligt att bestämma sig ... kollar youtube och läser lite men blir fan inte klokare..

Jag var tvungen att prova på och känna på allihop innan jag kunde bestämma mig :/ Jag är ändå inte helt säker

Av anon70536
Skrivet av maniac:

Skönt att höra

Antar att det är dags för mig att byta avatar när GW2 är släppt

Den som är så vacker? Du kan ju ha kvar den som ett nostalgiminne

Av anon70536
Skrivet av maniac:

Har du fått reda på vad som gäller? Sitter nämligen i samma båt

Ja! Glömde helt bort att posta det Det jag fick höra var att webshopen är nerlagd under ordnade former och inte tvärdött på grund av Game UK. Det innebär att det endast är hemsidan som är nerlagd så det inte går att lägga nya beställningar, men redan lagda beställningar kommer skickas som om inget hänt.

We are safe

Av anon70536
Skrivet av Sanazin:

Är det någon som kan förklara weaponsmithing och armorcrafting 25-50 och 50-75 för mig? Alltså hur man kommer förbi Copper och "upptäcker" nya items efter 25.

Så vitt jag vet börjar det bli dags att antingen köpa järn eller köpa bättre mining pick och bege sig till nåt lvl 15-25 område och leta järn. Du behöver lvl 10 för att använda en sådan pick, men det kan nog vara en idé att vara 15+ för att ha överlevnadschanser i de svårare områdena.

EDIT: Monster i högre levlade områden droppar bättre trophies att använda också.

Av anon70536
Skrivet av Mixe:

Låter spännande, någon som vill förklara hur dessa professions fungerar? Då det mer låter som klasser än en vanlig profession

I klassisk mening är det klasser. Guild Wars använder inte samma vokabulär som t.ex WoW, profession motsvarar klasser och crafting profession motsvarar profession.

Av anon70536
Skrivet av aniron:

Norn Ranger, Asura Engineer, Human Thief till att börja med. Så får man se vilken som råkar bli main.
Som sann altaholic kommer jag givetvis fylla alla slots (dock bara 5 vad jag förstår).

Om du inte låser upp fler förstås

Av anon70536
Skrivet av zhizo:

Tex i Human startområdet när man ska plocka äpplen och jaga bort spindlar. Satt och spela det nu i helgen med en kompis som inte spelat tidigare varpå jag sa till han att ta det lugnt för det här kunde vara knivigt då mobsen var ganska starka (vilket var mitt minne från bv1). Nu vara det bara att plocka upp 2-3 mobbs och kötta allt trotts att man var lvl4 och mobsen variera från lvl 4-6 och det var fortfarande inte någon större utmaning att hålla sig i liv med en enginer i det här fallet.

I asura området (vilket jag spelade mera i) så hoppade jag hela storylinen för att spara den vilket gjorde att jag låg efter i lvl kontra vart jag var. Första gången jag stötte på problem var vid ett lvl 15 event när jag var 9. då fick jag backa och göra ett lvl 12-13 i stället, detta som mesmer vilket inte kan klassas som en tankklass. Detta var allt i solo början man spela med vänner blir det ännu lättare.

När jag sen testa att gör ett lvl 8 event som lvl 8 blev jag grymt förvånad över att jag kunde helt stå still och bara trycka lite random på min skills utan någon ordning eller tanka bakom och fortfarande inte ha några som helst problem att överleva. Hur ska folk lära sig använda dodgen som det är tänkt och som man behöver på större bossar om man överhuvudtaget inte behöver den om man spelar mot mobs på sin egna lvl?

Nej tacka vet jag bv1 då fick man tänka sig för hur många mobs man tog hand om i taget och använda sin dodge även mot jämn lvlade mobs.

Som tur är så är det bara balanseringsproblem vilket gör det extremt lätt för ANet att justera svårighetsgraden efter behov.

Av anon70536
Skrivet av Skudd:

Menar inte att klaga nu utan jag älskade spelet när jag provade det nu i helgen men jag tyckte jag hade "svårt" att lvla..haha..det jag menar är att jag hamnade liksom efter i lvl jämfört med hur mkt content det fanns..räckte liksom inte till..utan när jag gjort vissa hearts så var nästa alltid en lvl över minst..och mobsen ca2..gjorde jag nått fel? haha..

som sagt, älskar spelet..tyckte det var "svårt" att lvla bara..om ni förstår mig rätt:-P

Skickades från m.sweclockers.com

Om du stannar kvar när ett event (de orangea inringade områdena på kartan) är slut dyker det ofta upp ett till event där. Låter man sig stanna kvar på platser för att se vad som händer istället för att springa vidare så fort rewarden dyker upp samlar man på sig ganska mycket mer xp.
Ett annat tips är att köpa gathering tools och samla crafting materials du passerar, det ger en hel del xp i längden.
Resurrecta alla döda/downed spelare du kommer åt.
Använd de crafting materials du samlat på dig och crafta, det ger en stor bit xp det med.

Av anon70536
Skrivet av dysenteri:

Ah, då är jag med. Skapar man ett NCsoft-konto och lägger till sina spel där, som battle.net eller?

Precis!

Av anon70536
Skrivet av dysenteri:

Låter ju inte allt för ansträngande, tack för tipset.

Nu verkar det dock inte som om att jag kan logga in på mitt game account på deras hemsida, den påstår att min mail inte finns reggad även fast jag har gamla mail från GW med lite password-resets osv.

Vart loggar man in egentligen? Jag kanske är inne på fel ställe.

NCsoft har konto separat från guild wars, så du kan inte logga in på playNC med ditt GW-konto

Av anon70536
Skrivet av Kalium:

Jag hann upp till lvl 39 under tidigare betorna (bara 31 denna beta) och jag tyckte det var kul hela vägen. Det enda jag hittat i spelet som inte är kul är cooking som är helt värdelöst och dom borde verkligen göra om det.

Jag älskade cooking

Av anon70536
Skrivet av Ferrat:

The eternal /follow = Kormir
Dvärgarnas "end" story är (enligt mig) väldigt bra
Azura blev mer "rått/mus" lika och skillnaden (iaf för mig) är inte helt positiv, speciellt ingame (självklart en smaksak).[/IMG]

Okej, jag förstår vad du är ute efter, men "The eternal /follow" still makes no sense :S

Vad gäller asura så kikade jag igenom character creation och kan säga att det finns en grym variation av ansikten att välja mellan, en del som ser ut som din GW1 bild och en del som ser ut som din GW2 bild och ett par som såg ut som något jag närmast kan beskriva som trollen från "Trolltyg i tomteskogen" fast utan näsorna :S

Av anon70536
Skrivet av zhizo:

Efter den här betan är motivationen lägre än efter första. Okej att svårighetsgraden kan ha uppfattas som lite hör under första betan men den här helgen var ju löjligt. under tiden jag spela tänkte jag inte på det utan det var på söndag kväll jag kom på mig själv med att alltid göra events som var ~3lvl över mig och fortfarande där var det ingen direkt utmaning :/ Gick tillbaka och testa att döda lite mobs som var på samma lvl och då blev jag ärligt talat rädd... När man kan trycka in 1 (aoutoattack) och sen luta sig tillbaka och se sin gubbe döda fienden utan att man rör tangentbordet känns inte helt rätt när man spelar en power späckad mesmer.

Nej ställ tillbaka svårigheten till första eller som lättast andra eventet så ska det bli bättre

Vilket område spelade du i? Det känns som om balanseringen varierar mellan områdena :/

Av anon70536
Skrivet av Pappy:

Ok, du verkar ha spelat upp till höglevel och det blir bättre? Det låter lovande.

Det sista stycket som jag tror du syftar på är inte heller BARA baserat på mina erfarenheter av spelet, utan är även förstärkt i tråd efter tråd på forum efter forum av andra som spelat ända upp till 30-35. Min känsla är att det är den kollektiva bedömningen av de personer som spelade långt i betorna.

Ville bara klargöra det för hela tråden

Av anon70536

Jag tänkte hoppa över citeringen då det finns för mycket spridda skurar att citera.

Anledningen till att man som spelutvecklare har storybefriade sidequests är för att man som spelare, oavsett om man gör dem eller inte, ska få en känsla av att det finns en hel värld runt storylinen. Jämför med ett spel som Dungeon Siege, ett extremt linjärt RPG (förvisso single player) som berättar en enligt mig ganska bra story. Jag har däremot en ganska stark korridorkänsla av det spelet, vilket för mig gör att det inte känns lika kul som ett MMO där jag märker att det finns andra saker runt omkring mig hela vägen igenom storyn. För mig är det viktigare ATT det finns där än vad det är, och för många med mig.

Ett annat problem som spelutvecklare är att om man ska göra ett MMO där allt relaterar till storyn så kommer känslan brytas ned av att det är så många som spelar. Det upplägget fungerar ypperligt i single player RPG där man hela tiden känner att man upptäcker något nyy och hemligt. Att i t.ex. TSW följa en sån där "detektiv-quest" bara för att se 10 pers stå och diskutera resultatet när du kommer till slutet, och rent av bara att veta att x antal tusen personer redan gjort det här förstör poängen med upplägget (för mig iallafall).

Som jag ser det har ArenaNet valt en gyllene medelväg där det finns en komplett värld med renown hearts och events, en värld som existerar och förändras med tiden (inte medräknat startområdena, se nästa stycke) och sedan placerat en storyline genom den världen. Det är inte heller som att ingenting utanför storyn relaterar till den, det finns trivia och lore som syftar till situationer och platser som man upplever i storyn spridda i världen.

Att startområdena är mer kill-ten-rats är också ett medvetet val för att nya spelare som kommer från spel baserade på den idén ska kunna komma in i spelet innan det fasas över mer i events. Jag har inga som helst problem med den lösningen eftersom jag hellre ser välpopulerade servrar än får min "immersion" från minut ett. Startområdena med sina old school quests gör också ett jobb genom att måla upp en grundbild av hur situationen för den aktuella rasen är, vilket ger bättre förutsättningar att bygga story på då spelaren nu har grundmaterial och grundkunskap om en ras och ett land som gör det lättare att förstå karaktärer och situationer i storyn.

end rant;

Av anon70536
Skrivet av Ferrat:

Mjo om det är storyn genom alla spel du tänker på och så, ja det borde du göra om du ligger i lite
Tråkiga är ju att de muppat till storyn från GW1 till GW2 tidsmässigt samt gjort bort sig i hur de hanterade GW1 lore i GW2 och tror inte GW2 lever upp till GW1 story mässigt, men det är ju alltid spännande att se the eternal /follow bli gud baserat på dina prestationer ;D
Fast dvärgarna är bäst att se och Azura innan de muterade ^^

Jag tror du får förtydliga en hel del här :S Vad menar du med "the eternal /follow", "dvärgarna är bäst att se" och "Azura innan de muterade"?

Av anon70536
Skrivet av spot_1337:

Troligt, han var in i "besvikelse-tråden" med ett ännu kortare trollinlägg.