Inlägg

Inlägg som anon70536 har skrivit i forumet
Av anon70536
Skrivet av MugiMugi:

Nja tera har ett halvt Auction house, det är mer än broker än ett Auction house, GW2 enligt videon har ENBART ett broker system och inte ett auction house alls men aja.

I teras fall kan du om spelaren är online skicka ett anbud på ett annat pris än det satta därför det är ett halvt action house men ändå inget riktigt action house.

Lite mer komplicerat än så är det nog skulle jag vilja påstå. Skulle inte vilja kalla det varken auction house eller broker personligen.

Av anon70536

Bara för att ingen annan gjort det måste jag länka den här:

http://www.explosm.net/db/files/Comics/Dave/comicsans2.png

COMIC SAAAAAAANNS!!!

Av anon70536
Skrivet av Twister86:

Nope har inte testat. Men som tur är GW2 Free2play och Tera Pay2play Så jag kan köra både samtidigt och ändå bara betala för ett spel i månaden. Så kommer nog ha tid framöver och prova båda.

Som sagt jag gillar grind med belöning, som t.ex älskar jag Auction house, ja alltså i Wow, men jag älskar också Diablo 3 (som också är grind) och bara grinda mobs/guld/items och sen sälja på AH. Och ja jag spelade Runescape i 3-4 år som säger väl en hel del om grind (där är det typ bara grind) och fick tillomed nån level i 99.

Så om det finns auction house i båda spelen så, vet nån nåt om det? Finns de nån AH i GW2 / Tera ?

Det är ganska så roligt för i början så lvlade man faktiskt sina SKILLS i MMORPG , men sen WoW kom ut så har dom tagit bort det konceptet helt och bara kört combat/character level. Alltså i WoW levlar man bara sin gubbe med exp, genom att slåss göra quests m.m. Och så är det för nästan alla nya MMO spel också, Rift, m.m.

I gamla gamla spel som Ultima Online, Dransik, EverQuest, T4C, Runescape, så fick man faktiskt levla sin Woodcutting, Mining, Crafting, Smithing, Fletching, Taming och annat sånt kul. När kan de komma ett MMO som återskapar detta med ny bra grafik?

Istället för att springa ut de första man gör och döda sitt lvl 1 monster med yxan/svärdet, istället välja och gå vägen och ta en såg och såga när ett träd och få exp (både char xp och xp i den färdigheten) och sen kunna sälja trä:et via t.ex en marknadsplats som Auction house och som ger dig guld och som du kan köpa/använda på massa olika sätt i spelet och faktiskt ett spel där GULD kan vara värdefullt och inte bara skit som många andra spel är inte guld värt ett skit.

Du får XP för att samla crafting materials som att hugga träd, plocka grönsaker och hugga malm. Däremot så går den XPn till character level. När man sen tillverkar prylar av det man samlat så levlar man i ett crafting profession som till exempel armorsmith.
Grejerna man craftar kan man sen använda själv eller sälja i Black Lion Trading Post som är ett auction house.

Av anon70536
Skrivet av Twister86:

Jag älskar döda x, samla på sig y, prata med z quests.

Hatar quests som är mer komplicerade och krävs mindgames.

Jag tyckte Swtor/Wow hade bra quests, men det tråkiga med Wow just nu är dels grafiken (även om den inte är så farlig) så combat-systemet känns för simpelt och saknar EFFEKTER. Och gubbarna är piss fula, om man gjort gubbarna snyggare hade jag nog återgått till Wow igen.

Men jag gillar iallafall "grind-games".. Det ska bara vara en bra motor i dom också så det är värt och grinda XX antal timmar i det och ha en usefulness i slutändan med bra loot , gear, items, cash, osv.

(Har över 10k achi points i wow)

Tycker inte om PvP heller, utan jag gillar PvE mera. Som nån sade tidigare i tråden så är GW2 för PvP älskare.

Kör hellre Battlefield 3 eller Dota 2 / LoL / HoN om jag vill spela PvP i balanserad struktur. (där skills är mer avgörande än gear)

Om du är så förtjust i grind bör du nog spela Tera istället för Guild Wars 2, de flesta jag känner tycker att grind är den värsta delen av alla MMOn.

Att Guild Wars 2 bara skulle vara för PvP älskare förstår jag inte, jag ser sällan någon motivation bakom uttalandet. Min erfarenhet av betorna är att PvE är riktigt bra, bästa jag provat hittills.

Ett tips är att rpova eventuell trial av Guild Wars 2 när det dyker upp, om du uppskattar PvEn tror jag att det skulle ha potential att fylla både ditt PvE och PvP behov.

Av anon70536
Skrivet av Twister86:

Ja, jag såg då ingen större skillnad på grafiken från videon du länka och den jag länka. Tycker fortfarande spelet ser ut och komma från år 2007. Kanske inte är ett stort fan av GW sen jag provade 1an och blev enormt besviken, tyckte de var en av dom sämsta MMO som gjorts. Men smaken är som baken. Hur är endgame i GW2 och hur är endgame i Tera?

Som sagt har inte spelat några av dom än, vilka har du spelat?

Jag kör väl en copy-paste:
"Men ha i åtanke att det inte går att göra en rättvis jämförelse förrän spelet släpps i slutet av augusti oavsett." (Gällande grafiken)

Det är stor skillnad på de tidigare spelen och Guild Wars 2, det kan jag lova med gott samvete. Samtidigt som det tydligt känns att det är samma värld, man känner igen sig i klimatet. Man ska aldrig döma en uppföljare efter föregångarna.

Jag har spelat Guild Wars 1 under flera år och Guild Wars 2 betorna nu i år. Jag har inte spelat Tera alls.
Därför kan jag inte säga något om Teras endgame, men återigen säger allt jag hör från personer som spelar det att det är klassisk raiding.

Endgame är däremot inte ens ett relevant begrepp när man pratar om Guild Wars 2. Dynamic events och nerskalning av level gör att hela spelet har omspelningsvärde, loot skalar också efter vilken level du faktiskt har. Det gör att om du på maxlevel går tillbaka till första området kommer dina stats skalas ner till lämplig level, men din loot kommer passa maxlevel.
Det medför att man brukar säga att Guild Wars 2 inte har något endgame eller att hela spelet är endgame. I WoW är större delen av världen och levlingen bara en transportsträcka till endgame, det bemödas inte ens med en röd tråd i storyn förrän senare i spelet. I Guild Wars 2 är du mitt uppe i spelet redan från start, du får slåss mot din första stora boss redan på level 1.

Av anon70536
Skrivet av Twister86:

Bra video men en del saker stämmer inte.

Om det är "team-baserat" så isåfall om en spelare dör, så sabbar han för hela laget och så alla dör. Annars kan man ju solo:a.

En annan sak, game videon han visade i videon är ju knappast den riktiga gameplayen i spelet eller den grafiken.

Här är äkta gameplay grafik:
http://www.youtube.com/watch?v=dtopEsHspCk

Tycker nog att Tera är snyggare

Och om GW2 inte har "auto-attack" och man ska dodga o sånt, som Tera också har, varför gör det då Teras combat system unikt? Då kör det ju exakt samma combat system som GW2 kör. Då är det dvs två MMO med exakt samma combat system och liknande i allt förutom att Tera är snyggare, mer koreanskt, medans GW2 mer är en liknelse till WoW kanske.

För att börja ett inlägg med en väldigt besserwisser attityd gör du många fel själv...

Jag ser ingen anledning till att ett "team" skulle åka på en wipe bara för att en spelare dör, underlig slutsats att dra av att ett spel är "team-baserat". Du kanske har en tanke bakom din slutsats, men den framgår inte alls.

Vad gäller grafiken i videon: Jo. Det är gameplay. Klippet du länkar är från slutet på april, då fanns inte alla grafikinställningar tillgängliga, vilket man får vänta sig i en så tidig beta som det är filmat från.

Smaken är som baken, men jag vill uppmuntra dig att omvärdera med uppdaterade gameplay-klipp från Guild Wars 2 istället för att använda väldigt utdaterade. Som detta klipp till exempel:

Men ha i åtanke att det inte går att göra en rättvis jämförelse förrän spelet släpps i slutet av augusti oavsett.

Jag har ingen erfarenhet av combat i Tera, men vad jag fått höra från personer som har det så är Tera i mångt och mycket samma gamla 1-2-3-1-1-1-2-1-1-1-3-1-1-... med tillägget att kunna dodga och röra på sig medans man roterar skills. Någon får gärna rätta mig på den punkten om jag har fel.
Guild Wars siktar mer på att få dig att noggrant välja vilken skill du ska använda hela tiden för att komma undan det så kallade "skill-rotation" träsket.

Om koreanskt är en fördel eller nackdel beror väl på vem man frågar, men koreanskt brukar i min erfarenhet innebära grind. Mycket grind. Och sen lite grind till. För att komma åt mer hög-level grind.
Jag tycker inte om grind.

Att likna Guild Wars 2 med WoW vet jag inte ens om jag tänker kommentera på, det har diskuterats länge och väl flertalet gånger i andra trådar.

Av anon70536
Skrivet av BergEr:

Tänkte mest på att ncsoft som har lineage2 & gw har helt jävla värdelös kod, ncsoft står väll för gw2 också?
Vet iofs inte hur det är i gw.

Körde man med 3rd party saker i l2 kunde man "ddosa" folk, inget som GMs gjorde något åt :/

Det finns en viss skillnad, Lineage utvecklas av NCsoft men de agerar bara distributör för Guild Wars. De är därför inte direkt involverade i Guild Wars kod.

Av anon70536
Skrivet av v1ctory:

Glöm inte att guardians har 3x aegis samt 5 extraskills beroende på elite skill. Necromancers har ytterligare 4(5?) i deathshroud och 5 till i lichform. Elementalists har motsvarande 4 vapenset. Engineers en hel uppsjö (5?) kits att välja på som alla ger 5+1 skills. Även resterande klasser (har dock mest spelat ovanstående) har någon form av "extraskill" som beror på vapnet eller annat, så visst finns det skills att tillgå.

Tycker de valt rätt väg att gå, jag tyckte inte om att ha femtioelva skills på skillbars runt hela skärmen i WoW. I GW2 har de gett tillgång till en hel del skills som du säger med taktiska val för att komma åt dem, tummen upp A-Net!

Av anon70536
Skrivet av v1ctory:

Förstår inte kritiken mot att PvP för en gångs skull är just spelare mot spelare. Lirar du mer får du gear som visar att du just spelat mer genom deras utseende, huruvida det faktiskt går bättre efter att du spelat mycket är upp till dig och sker inte per automatik genom bättre gear.

Helt perfekt i min mening då man precis som i verkliga livet slipper grinda för att bli bra om man har talang från början men samtidigt har valet att öva ännu mer om man vill bli ännu bättre.

Tumme upp på det.

Vidare dyker det upp mycket kritik om vilka former av PvP som finns tillgängliga, tots att A-Net tydligt sagt att det kommer komma fler med tiden.

Av anon70536
Skrivet av Elitist:

Vet inte om det är ett speciellt bra release-datum, precis när skolor börjar och semestrar tar slut.

Visst, blir lite buzz bland kidsen, men inget slår sommar när alla kan spela, titta bara på streamviews för D3, hade aldrig hänt på hösten.

Det är väl ganska vanligt med releaser till skolstarten? Skolstarten, julhandeln, och typ april nånstans tror jag.

Av anon70536
Skrivet av Theposjo:

Vi som har förköpt spelat får alltså börja spela 25? Längtar! Lite synd bara att sommar lovet har tagit slut då :/

Känns rimligt med tanke på att 25 dessutom är en lördag. Är det någon som vet varför man i princip bara släpper spel på tisdagar och fredagar?

Av anon70536

Två månader! Gissa om guildwars2guru är nerspammat just nu xD Tre veckor kvar till sista betan också, nice!

Get Ready!

Av anon70536
Skrivet av IceDread:

Blir nog till att köpa liret ikväll och sen...

Ny dator anländer idag! Perfekt inför detta lir... måste bara hinna bygga ihop... och hoppas att det inte är nå strul med att köra in win 7 från förra datorn till min nya...
1 NOCTUA NH-D14 S-1155/1156/1366/AM3
1 INTEL CORE I7 3930K 3.20GHZ 12MB S-2011
1 FRACTAL DESIGN MIDITOWER DEFINE R3 USB3 BLACK
1 CORSAIR HX 1050W ATX12V 2.2 / EPS12V PSU
1 ASUS RAMPAGE IV FORMULA BF3 X79 S-2011 ATX
1 ASUS GEFORCE GTX 680 DIRECTCU II TOP 2GB PCI-E DVI/HDMI/DP
1 ARCTIC SILVER 5 KYLPASTA (3.5 GRAM)
1 CORSAIR 16GB DDR3 DOMINATOR QUAD 1866MHZ CL9 (4X4GB)
Glömde givetvis brännare dock.. får flytta från förra burken.

Det här är väldigt off-topic, men hade du tänkt skaffa ett till 680? Annars är din nätdel ganska överdriven, ett 650W eller 680W hade varit lagom. Nätdelarna presterar bäst runt 50% belastning och sämst upp till 25%. Betalar man inte elräkning kanske man inte bryr sig iofs

Av anon70536
Skrivet av Ferrat:

Om de kopplat nätverksmodulen som styrande för FPS kommer spelet alltid att flyta dåligt oavsett prestanda på datorn, det tvivlar jag på att det är speciellt som det inte förklarar problemet med under 80% GPU workload på inloggningskärmen med v-sync off (FPS maxar ut mellan 170-185FPS där och det gör ingen skillnad om jag kör bästa settings eller sämsta) , min gissning är att något flan på ArenaNet länkat ljudet och något mer till grafiken för synkning på ett sådant sätt att det flaskar vilket stoppar fysiken och grafiken att jobba fullt ut, kan även vara dålig hantering av trådar men det verkar skumt iom att de bygger på GW motorn som är helt ok på det redan.

Självklart är inte nätverksmodulen styrande för FPS, det jag menar är att om nätverksmodulen snor massa CPU och renderingen inte kan använda GPUn ordentligt kan den bli lidande för att det inte finns CPU-tid nog. Kollade inte CPU-load igår men nog är det vältrådat iallafall, i en crash-report var threadcount på dryga 1300.

Av anon70536
Skrivet av Ferrat:

Guild Wars 2 har ju liknande på högre nivåer om man verkligen vill göra dmg?
Sedan ja GW2s hot-swap med vapen är nice men TSW går ju på att man ska anpassa sin build för att klara det mesta och du kan snabbt byta mellan strider osv.

Beror väl på hur man väljer att spela antar jag, visst GÅR det att göra så i GW2 också, men i TSW kändes det som att man inte hade något val.

Av anon70536
Skrivet av Hjulstad:

Yupp.. Märkte också att jag aldrig kom över 45-50% på varken ram-cpu-gpu usage under hela stresstestet... Detta va bättre på BWE när gpu ibland kom up mot 70-75% och ram och cpu jobbade desto bättre.. Nätverksmodul vet jag inte riktigt vad du menar med men antar att du menar att det är serverside problem som gör att datorn inte får tillräckligt med info att arbeta med..? Är rätt okunnig när det gäller detta

Syftade på den delen av klienten som hanterar uppkopplingen mot servern.

Av anon70536
Skrivet av Hjulstad:

Samma build kan dock betyda olika saker.. Med tanke på att det mellan BWE2 och detta stresstest kommit små patcher på totalt ca 2,5gb ..

För mig var det perfekt performance förra BWE, på stresstestet så va det mycket värre, både på FPS och ms fronten..

Med tanke på att det var ett stresstest och inte något betaevent lär det mest varit uppdateringar som gällde nätverket, så länge vi inte har något ordentligt GPU-stöd så skulle en tungdriven nätverksmodul kunna dra ner både ms och FPS.

Av anon70536
Skrivet av Ferrat:

Ah såklart haha idiot jag ^^
Mjo dock lär det bara vara subs ett tag som alla andra och även om jag föredrar AreanNet's sätt så förstår jag subs i början till viss del även om jag inte fattar varför de inte sätter det på ~50kr månaden istället och får fler än går på 150.

Men problemet kvarstår ändå att striderna är väldigt mycket hotkey-rotation. Jag kikade på vad det fanns för abilities längre in i spelet och det verkade bli mer och mer att sätta conditions och abilities som gör mer skada om fienden är utsatt för en viss condition. Det leder till hotkey-rotation av stuket:

1. Apply condition
2. Condition triggered damage ability
3. spam-ability
4. repeat

Oavsett situation. En sak jag gillade med Guild Wars 2 var att man spontant ville använda olika skills för olika stridssituationer.

Av anon70536
Skrivet av Hagge:

Så men de ska ju finnas en belöning till att man spelat ett tag ellerhur....inte direkt roligt att göra 200 i dmg t.ex efter 2 månader sen kkommer en snubbe som spelat i en vecka o göra lika mycket...vet att farmande är jobbigt men vill man hoppa in o va jämlika kan man lika gärna cs..jag vill känna på något sätt att mina timmar gett mig något...skillbaserad är kul men de är ingen rpg i de...

Problemet är att du verkar vilja att din belöning samtidigt ska vara en bestraffning mot de som inte spelat lika länge. Det är inte många som vill spela PvP i ett spel där man blir roflstompad tills man grindat ihop sin gear i ett par månader först.

Av anon70536
Skrivet av murklor:

Det är många som missar saker.

Som att många av problemen i sluteventet inte hade någonting att göra med att det var ett stresstest. Lag var helt väntat. Men det var skit designat i BWE2 och det var inte ändrat alls i stresstest #2. Anet kunde ha ändrat allt när dom såg att det inte funkade i BWE2, men det valde dom uppenbarligen inte att göra. Det är det jag är besviken på, inte på stresstestet.

Om dom ville samla data på hur dom gjort den den mest trasiga eventen någonsin och hur spelare psykiskt reagerar när dom tvingas på skit karaktärer, så visst då lyckades dom.

Ja, det är många som missar saker. Som att de körde samma build som förra eventet, vilket de hade förvarnat om. Allt gnäll på att det inte var bättre är totalt missriktat, klart det inte är bättre när det är samma build!

Skäms och skärpning på er!