Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av skog1s:

Vill du ha underverk vid fotoredigering! Så fixa flera 22-24" skärmar (gärna 3st) med bra svärta och färgåtergivning! Och du kommer att sitta säkert i ditt val.

Oled är ju just bra svärta och färgåtergivning. Svärtan är definitivt oleds starkaste kort eftersom den kan släcka pixlar helt (rätt obvious men men)

Av MooD
Skrivet av Coke_Smurf:

Hade gärna sett en 30" 4K datorskärm, hade gjort underverk vid fotoredigeringen.

Hur så?
Jag tror absolut att bättre färger och svärta är att föredra i fotoredigering. Upplösning är ju egentligen skitsamma.

Av MooD
Skrivet av dosman:

Får man fråga varför asiatiska tillverkare alltid har en eller flera kvinnor i bilder på deras produkter? Är det chefen ansvarig för produkten eller de som utvecklat produkten i fråga som är i bilden?

Ja så måste det vara! Här har vi bmws chefsutvecklare med ett av sina senaste verk, http://www.audiforums.com/forum/members/ib-editor-137809-albu...

Av MooD
Skrivet av Gender Bender:

USB är ett handikappat gränssnitt idag och ingen mening att satsa på pga den låga överföringshastigheten, och

Ipodkontakten är ju fortfarande USB så visst "satsar" dom på det (ok man kan också ansluta den till FW, men hur många gör det? Vet iofs inte om det går med nya ipods/iphone, gick iallafall med äldre. Tror dock inte den laddade då). Bara det att de satsar på USB med en kontakt som dödar lite poängen med Universal Serial Bus då det bara är ipod/iphone/ipad som har den sortens kontakt till usb.

Av MooD
Skrivet av Road:

Jag begriper inte varför de bara bryr sig om att utveckla skärmar för mobiltelefoner! när kommer det vettiga skärmar till datorer! vad är det här egentligen! galenskap!

Gissar på pengar. Ny skärm till mobilen (indirekt eftersom de köper en ny mobil samtidigt) tror jag fler köper än en ny datorskärm.

Av MooD
Skrivet av Absurd:

Behöver jag ha telefonen så nära ögonen så är det inte skärmen det är fel på

Det handlar inte om fel utan som jag sagt tusen miljarder gånger, även hur långt ifrån man är från skärmen.

Av MooD
Skrivet av n3ttl3t34:

Hade velat se en mobil helt i aluminium/metall, med baksidan halvt i metall såg den ganska ful ut imo.

HTC

Av MooD
Skrivet av TankarN:

Fyfan, då betalar jag hellre...

Dom flesta programmen till android/ios finaniseras väl till största del av reklam/de flesta kör reklamversionen.

Men visst, självklart finns det ju folk som betalar och du kan mycket väl vara i den målgruppen. Trevligt med valmöjligheter blir iaf min åsikt om nyheten.

Av MooD
Skrivet av FL3JM:

Finns dock en gräns på hur hög PPI ögat kan uppfatta, och jag tror den ligger kring iphones retina-display. Högre PPI är lite som att sitta för långt ifrån en TV (man ser inte skillnaden på 720p och 1080p då). Går att räkna på detta med hjälp av Rayleighs upplösningskriterium.

Knappast. Placerar du iphonen 1 cm från dina ögon så kommer du att se pixlarna.

Av MooD
Skrivet av FknDemo:

Har spel bara positiva direkta och externa effekter?

Gamers sticker huvudet i sanden och säger att allt är felaktigt likt religiösa när deras tro får någon form av negativ kritik.

Av MooD
Skrivet av GaMeR2K5:

Jag har inte förstått vad det är som är så speciellt med studenten? Man avslutar gymnasiet efter tre års studier... eh, inget speciellt.

Jobb är viktigare än fester... speciellt när man trivs på jobbet.

Ptja, handlar väl om den västerländska (eller kanske till och med mänskliga kulturen) att fira avslutningar och introduktioner. Dom flesta är ju inte särskilt viktiga i sig. Det är ju rationellt viktigare med att jobba än att gå på begravning eller bröllop, om man ska ta lite mer extrema exempel.

Av MooD
Skrivet av Arginj:

Spara den här kommentaren någonstans, sen läser du den om 5-10 år och får dig ett gott skratt.

Kan du utveckla?

Av MooD
Skrivet av m0rk:

Från DN idag

Är det inte sagt att nya nationalarenan eller vad det nu heter i Solna ska vara klar nästa år?

Som jag skrev, friends (=nationalarenan) ska ju melodifestivalen hållas i nästa år, så att även ESC hålls där verkar ju inte helt orimligt. Om de nu inte väljer en annan stad.

http://www.fastighetochbostadsratt.com/24022-SwedbankArena_AIK.j...

Av MooD
Skrivet av Adam901:

Dem lirar hockey på baseball arena i USA, så att lira på en fotbolls arena är inga problem, + att man kan lägga till platser närmare om man vill och den har tak tror jag också så det är lugnt, men det var iaf en sak dem ville göra till nästa år så vi får se. Och stockholmsarenen är också en footbollsstadium.

Men sen får man ju tänka lite också, enda andra valet efter stockholms arenorna i storlek är ju Ullevi, fast den ahr inget tak, så då får EBU köpa ett tak till den. För scandinavium är för liten för finalen.

Fast när dom knappt lyckas fylla globen, ishockeyn, så kan man ju undra om publikantalet växer särskilt mycket genom att erbjuda 5 gånger fler platser.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/landslag/hockeyv...

Nää om det är i stockholm lär det vara i friends. Självklart vill ett land visa upp sig från sin bästa sida när så mycket publicitet riktas mot det. Därför väljer man en ny och fräsh, tillräckligt stor, arena.

Går det att bara sätt tak sådär på ullevi? Den är ju rätt konstig till formen samtidigt som den ser ut att var byggd för att vara utomhus, dvs inga väggar.

Skrivet av Liv&helvete:

[B]Så nu får man väl höra "Euphoria" i tid och otid under hela sommaren förstår jag. Vilket jag därimot kan ha blandade åsikter kring.

Har du inte hört den hittills samtidigt som du inet tänkt ändra ditt beteendemönster så lär du inte höra den. Den har nämligen spelats "överallt" hela våren

Av MooD
Skrivet av Adam901:

det är Hockey Vm samtidigt som ESC nästa år, vet ej om hockey ska spelas i nya Friends Arena och Globen, ananrs lägger dem väl ESC i Friends Arena.

Nu kan jag ju väldigt lite om sport men man brukar väl inte köra ishockey i en fotbollsarena? Publiken kommer ju så långt ifrån själva matchen då, eller?! För rinken är väl betydligt mindre än en fotbollsplan?! Sen Kanske saknar betydelse. Sen har vi ju också stockholms arena, den lär också stå på turordning före globen (om den nu blir klar tills dess).

Fast det vore ju väldigt konstigt om ESC arrangeras i en arena som är mindre än den melodifestivalfinalen hålls i. http://svt.se/melodifestivalen/finalen-av-melodifestivalen-20...

Av MooD

Du kan ju sänka playbackupplösningen, vid playbackfönstret trycker du på iconen som ser ut som tre färgcirklar som går ihop.

Skrivet av Braxfarfar:

Bara för mig som det blir tokhög delay på ljudet i inspelat material? Skumt program.

Hur är det fel menar du?

Av MooD
Skrivet av m0rk:

100 miljoner till cancerforskning är vad jag kallar för en investering... Kalle Gustaf är förövrigt en rolig typ jämfört med allt detta schlager skit.

Jag kan se att vi kommer komma till gemensam stånd i denna fråga. Detta enda jag vill är att slippa är att få skiten nerkört i halsen via miljoner artiklar och veckor/månader av deltävlingar och hysteriska människor på TV.

Ja låt oss satsa hela bnp på cancerforskningen, ett vinnande koncept!

SVT finansieras inte ens genom skatt

Av MooD
Skrivet av m0rk:

Mjukporr i form av dokusåpor och utbildningsradio räknas inte

Att klaga på att SVT gör en investering för hela Sverige och sig själva är som att klaga på kungahuset.

Av MooD
Skrivet av m0rk:

Tvingas jag vara med att finansiera detta så tycker jag SVT kan börja sända porr också.... Det går åtminstone att titta på utan att bli uttråkad.

Dom sänder ju porr?

Av MooD
Skrivet av m0rk:

Jag tycker SVT istället kan lägga sura licenspengar på sånt som faktiskt borde ingå i publicservice och inte på publikjippon. Detta är slående exempel på varför man borde avskaffa TV-licensen.

Ptja nu kan jag ju inte svara för hur det är med svt då jag aldrig ser på de kanalerna, eller tv öht. Men det känns bara som en parentes och offtopic.

Jag har ju ingen aning om hur det exakt görs upp men vad jag förstår så är det svt som arrangerar melodifestivalen i sverige och därför också ESC? Pengarna som de lär få in vid esc, försäljning av sändningsmaterial osv, lär ju vida täcka kostnaden för några reportage Men det är som sagt slantarna som sverige får in över en längre tid som är mest intressant.