Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av krushy:

Du är ju inte ensam om detta problemet om att inte kunna spela idag... Testa imorgon igen för dom fixar med servrarna och datorbasen för d3.

Och du kan nog inte förvänta dig att du kommer få pengarna tillbaka för detta, det är ju konstigt ifall du skulle få det då det inte är deras fel att du inte kan spela utan blizzards och det är bättre att blizzard fixar det i början nu än att du kunde spela 2 veckor med massa buggar för att sedan inte kunna spela på 3 dagar pga att dom hade fixat allt samtidigt .

Är det webhallens fel om ett grafikkort från Asus är trasigt vid leverans?!

Jag har svårt att se varför ni förespråkar att mjukvarutillverkare ska ha större acceptans för undermåliga produkter än de som tillverkar hårdvara?! Hur kommer det sig att ni resonerar som ni gör?

Skrivet av Andreas_SyntaX:

Läs användar villkoren nästa gång...

Som sagt, villkor och avtal står inte över lagen. Fast förstår inte hur det knyter an, står det i avtalen att spelet inte levererar det som står på kartongen?

Av MooD
Skrivet av Nerfherder:

Jag tycker det är helt fel att få lämna tillbaka det efter man aktiverat sin CD-Key. Då skulle man alltså kunna köpa spelet, spela igenom det och lämna tillbaka det.

Läs de villkor du skrev på när du beställde. Köpte du i butik eller på nätet gäller olika regler. Jag tycker det är vidrigt av dig, men det är egen åsikt

Regler och avtal står sällan över sveriges konsumentlagar

Av MooD
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

PPI är ett fast värde på antal pixlar på en tum.
PPI ensamt säger precis allt.
Avständ har inget med PPI att göra eftersom det är en tredje Z faktor och används inte i PPI räkning.
Pixel densiteten ändras inte bara för att avständet till skärmen ändras.

Jag påstår inte att avståndet tas till hänsyn vid beräkning av PPI. Men PPI ensamt säger väldigt lite, därför är avståndet viktigt.

Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Med ditt sätt att se det på skulle alla skärmar vara retina skärmar så länge man står tillräckligt långt ifrån bild panelen.

Mycket riktigt är det så. Frågan blir därför vad skärmen ska användas till, och då komma fram till ett rimligt arbetsavstånd som därefter avgör om det är "retina" eller ej.

Du kan läsa denna post som jag skrev

Skrivet av MooD:

Självklart inte, men din förmåga att uppfatta detaljer (läs: pixlar) blir ju sämre ju längre dina ögon är från där detaljerna är. Exempelvis kan du enkelt se enskilda hårstrån på en person om du är 10 centimeter från denne, men det är betydligt svårare att göra det samma om du är 100 meter ifrån.

En annan jämförelse är video led screens som har en fånigt låg PPI, men eftersom betraktaren är så pass långt ifrån så ser det ändå rätt "okej" ut.

På långt håll:
http://www.creeledrevolution.com/blog/wp-content/uploads/2011...

Men på nära håll är pixlarna centimeterstora och på närmare decimeter avstånd från varrandra
http://img.diytrade.com/cdimg/1023336/10744616/0/1257903737/L...

Nu är det ju inte exakt samma display, men det förklarar principen hyggligt.

Slutligen kan jag fråga dig, vad är det som gör att en skärm är retina?

Av MooD
Skrivet av aaabbbccc:

Jag håller med att prestandan var dålig i den cpun. Hadde en compaq från 2009 med en sån cpu i mobil version. Datorn laggade altid

Alltså för sin tid var A64 en väldigt bra processor, men grejjen var att när väl 64 bitar var något att ha så var processorns prestanda helt utdaterad ändå. Att då prata om att den var framtidssäker på grund av 64 bitar var ju väldigt felaktigt.

Av MooD
Skrivet av Aphex:

vart samhället är på väg? ingenstans om allt folk säger är vad de inte vill ha. säg ja istället!

Skickades från m.sweclockers.com

Det är roligare att säga ja

Av MooD
Skrivet av milla_66:

Å andra sidan är det inte upp till dig och säga vad som får eller inte får diskuteras i en tråd, du kan ha önskemål men Sweclockers moderatorer är dom som bestämmer i slutändan. Startar man en tråd som du gör i detta tvivelaktiga ämne så får man finna sig i att alla inte håller med en vad som är rätt eller fel...

Gillar man det inte så kanske det inte hade varit läge att starta tråden överhuvudtaget

Är det inte TS som bestämmer topic?

För övrigt har jag svårt att se hur TS har låg moral. Är väl snarare EG som gör ett fel och låter sina kunder betala för felen.

Av MooD
Skrivet av chila:

Hur tänker du nu???

PPI ändras ju inte bara för att du har ett annat avstånd till din skärm.

Självklart inte, men din förmåga att uppfatta detaljer (läs: pixlar) blir ju sämre ju längre dina ögon är från där detaljerna är. Exempelvis kan du enkelt se enskilda hårstrån på en person om du är 10 centimeter från denne, men det är betydligt svårare att göra det samma om du är 100 meter ifrån.

En annan jämförelse är video led screens som har en fånigt låg PPI, men eftersom betraktaren är så pass långt ifrån så ser det ändå rätt "okej" ut.

På långt håll:

http://www.creeledrevolution.com/blog/wp-content/uploads/2011/09...

Men på nära håll är pixlarna centimeterstora och på närmare decimeter avstånd från varrandra

http://img.diytrade.com/cdimg/1023336/10744616/0/1257903737/LED_...

Nu är det ju inte exakt samma display, men det förklarar principen hyggligt.

Av MooD
Skrivet av Meckley:

Ungefär lika lång stund som du har tillbringat med å diskutera ditt problem?
Med tanke på tiden du lagt på detta så hade du ju hunnit med å åka ner till posten å skicka spelen istället å sluppit detta problem med att du inte vill slösa din tid, som du ändå slösar här. Jag fattar inte vad problemet är redigt, visst det är ju surt som fan å fara runt när nån annan gör fel men sånt är livet ibland.
Har du ingen kompis med bil som kan köra dig eller föräldrar för den delen.

Rättigheter hit å dit, visst du har rättigheter på din sida kanske men som sagt som du själv har sagt så vill du inte slösa din tid, vilket du ändå gör så varför inte bara göra det lättare för dig å alla andra inblandade å skicka spelen?

Att lära sig mer om Sveriges lagar tycker åtminstone jag är mer värdefullt än att åka buss pga ett stort företag klantat sig. Du har ju dessutom ingen aning om vad TS tid är värd. Säg att han tjänar 1000 kronor i timmen samt har en familj att sköta. Då är det inte bara "2 timmar". Men är man student, då är det en annan sak. Hur som helst har jag svårt att se varför man skulle ställa sig på företagets sida.

Av MooD
Skrivet av xfade:

Problemet är att utvecklingen går snabbt, jag skulle vilja påstå att inget i elektronik branschen är framtidssäkert.

Hehe, minns argumentet om att köpa Athlon 64 på grund av att 64 var framtidssäkert. Dock skulle det ju dröja 3-4 år eller mer innan nyttan av 64 bitar fanns och då var ju prestandan så dålig i processorn att det inte spelar någon roll om det är 32 eller 64

Av MooD
Skrivet av Mindfighter:

2002 var det 32-128 MB grafikminne som gällde...

Hur har det en stor betydelse? Menar du att det kräver mycket grafikminne att sparka runt med windows xp? :S

Anyways, GeForce3 Ti500 ska klara 2048x1536, och det är ju högre än 1920x1080...

Även GeForce2 Ultra klarar den upplösningen, den är från 2000. Efter denna tid är det svårt att hitta källor på internet, men Riva TNT2 Ultra (1999) ska klara 1600x1200 och då i spel. Så i windows bör den ju klara mer, men som sagt källorna verkar svårare att hitta.

Av MooD
Skrivet av Marcusk:

Windows skrivbordet körs alltid i den upplösning man väljer. Alla grafikkort som säljs nu klarar av minst 1080P upplösning.

Finns det ens något grafikkort (redeon, geforce, intel) som sålts de tio senaste åren som inte klarat 1920x1080?

Av MooD

Tror du kan nöja dig med betydligt svagare kort om du bara tänkt spela minecraft + surf den närmsta tiden.

Av MooD
Skrivet av chila:

Hur menar du nu PPI Står ju för Pixels Per Inch. Alltså är ju avståndet inräknat i hans kommentar. Skriva tex 326 PPI per tum känns ju något overkill.

Fel.

Tänk dig en skärm på 42" som du sitter 10 meter ifrån kan nog kallas "retina" display om den har 1920x1080
Men en skärm som är 30" och du sitter 50 centimter ifrån kan knappas kalla det om den har en upplösning av 1920x1080

Av MooD

JAG! )))

Av MooD
Skrivet av Tancoll:

Apple har alltid kört med IPS paneler.

Källa? Om vi pratar laptops såklart.

Däremot använder de väldigt högkvalitativa TN-skrämar.

Av MooD
Skrivet av X1t:

Det är inte alla som sitter ovanpå sin router, för folk som bor i lite större villor kan wifi vara mindre bra. Dessutom är det fullt rimligt att vilja flytta filer med 1 gigabit innom sitt interna nätverk.

Apple har aldrig strävat efter högsta möjliga teoretiska prestanda så förstår inte riktigt hur detta är ett argument. Duger dig den inte åt dig, köp nån annan!

Av MooD
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

Och plötsligt blir den inte lika stilren med en massa USB-tillbehör.

"Först och främst ska nya Macbook Pro begåvas med "Retina Display". Exakt vad detta innebär är än så länge oklart"
För att klassas som Retina ska de upphålla en PPI på 326 eller mer.

Fel. Även avstånd är viktigt att ta med i kalkylen. PPI ensamt säger ingenting alls, öht. Som att säga att en bil går i 300 kilometer (....på 20 timmar, woho!)

Av MooD

Återigen, lagen står över avtal. Du kan exempelvis inte avtala att någon ska mörda dig, denna person kommer ändå få ett straff, om vi ska ta ett extremt exempel.

Andra regler gäller dock om du handlar utanför Sverige och det är i första hand levernatören du ska kontakta och inte tillverkaren.

Av MooD
Skrivet av Grizzok:

Kan inte påstå att jag är förvånad. Har bara försökt handla på Game en enda gång för några månader sedan men de tappade mig som kund då de lyckades bli utkonkurrerade utav sin EGEN internetbutik.
Skulle ha ett nytt PS3 spel, kollade Prisjakt i mobilen och de skulle vara billigast trot eller ej. Gratis frakt och allt, men jag var ju ändå ute på stan så jag svängde förbi butiken på vägen hem, väl i kassan hamnade prislappen på 100-150kr extra har jag för mig. Jag dubbelkollade i mobilen och frågade killen i kassan och tydligen har de olika priser på webben och i butik och att de hade svårt att konkurrera med sig själva.

Jag påpekade snällt det inte verkade helt logiskt att jag skulle få betala en bra slant i "straffavgift" för att jag var snäll nog att hämta spelet själv så att de inte behövde packa/skicka/betala porto för det. Killen i kassan verkade hålla med fullt, men det är ju såklart inte han som bestämmer priserna.
Tackade snällt nej och åkte hem tomhänt, lite trist men jag hade ingen brådska direkt. Satt på soffan i mjukisbyxorna och käkade chips tills det brakade till i brevinkastet istället, men tyvärr var det inte Game jag beställt ifrån då.

Trist att vad som verkade vara trevlig personal (det lilla jag såg iaf) får lida pga vad som verkar vara en smått idiotisk ledning, men det är väl företagsdarwinism helt enkelt.

När du handlar i butik uppstår kostnader som speciell personal, betydligt dyrare lokaler, osv. Väldigt många butiker har olika priser online och i sina fysiska butiker

Av MooD
Skrivet av Ashzala:

Finns det någon bra förklaring varför det heter 4k TV, när alla andra upplösningar har gått på höjden?

Jag kan ha fel men begreppet 4K fanns innan begreppet 720P/1080P blev kommersiellt populärt. Sen är det troligen QFHD eller 2160p som kommer användas i marknadsföringen.

4K är ekvivalent med en analog filmremsa på 35mm, men då 4096 × 3112.