Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD
Skrivet av Luxor ABC80:

Åter igen ett bevis på att bra spel säljer, dåliga spel piratkopieras!. I diktaturer typ Iran, Kommunistiska östeuropa(borta sen 22 år) mm röstar folk med fötterna. Inom PC-världen röstar folk med piratkopiering!

Titta på de som klagar mest på piratkopiering. De har nästan alltid har några skräp spel bakom sig, som hamnade på reahyllorna.

Sen är det hatten av för Blizzard! De har visat vägenmot framtiden för PC-spel med Warcraft 2, Diablo, Starcraft, Diablo 2, World of warcraft, Starcraft 2 och nu Diablo 3.

Så tokigt var/är inte Mw3. Jag tycker faktisk att singel player Kampanjen i Mw3 är något bättre än BF3. Men i multiplayer vinner BF3 stort. Och man måste komma ihåg att många bara spelar singel player.

Ja men Battlefield 3 sålde ju bara 10 miljoner på en hel vecka, medan mw3 som sagt sålde det samma på en dag. Mw3 måste således vara sju gånger bättre än Battlefield 3 samt 3 gånger bättre än Diablo 3.

Av MooD
Skrivet av SideWinder86:

Vänta nu var inte PC-marknaden döende?!

*Ironi mot konsolfanbois!*

Ptja nu kör jag visserligen bara PC men såldes inte MW3 9,3 miljoner spel (varav 5 miljoner av dessa var till xbox 360) första dagen? Och det var ju mer eller mindre bara en uppdatering på förra spelet. På så vis är inte diablo 3s siffror så överdrivet imponerande.

Skrivet av light44:

Trevligt... och PC-plattformen för spel är på väg att dö ut? Utvecklar man bra spel säljer det...

Mw3 måste vara ett höjdarspel!

Av MooD
Skrivet av Ecchi-BANZAII!!!:

PPI är ett fast värde på antal pixlar på en tum.
PPI ensamt säger precis allt.
Avständ har inget med PPI att göra eftersom det är en tredje Z faktor och används inte i PPI räkning.
Pixel densiteten ändras inte bara för att avständet till skärmen ändras.
Med ditt sätt att se det på skulle alla skärmar vara retina skärmar så länge man står tillräckligt långt ifrån bild panelen.

Skrivet av Capitán General:

Angående retinaskärmar så kan den här länken vara intressant att ta en titt på: http://www.cultofmac.com/168509/why-you-might-be-disappointed...

Mycket bra länk där inte ens den mest inbitna (ja vad är det ni försöker förespråka egentligen)-fanatikern inte ens kan motargumentera.

Av MooD
Skrivet av Amzo:

Det finns en viss skillnad. Att du jämför sur mjölk och ett spel som har lite buggar är en stor skillnad då dom olika mjölk produkterna har en garanti på att mjölken håller en viss kvalitet t.o.m utgångsdatumet medans det inte finns en garanti på att spelet skulle vara ''bugg'' fritt.

Men åk till Webhallen och prova

Skilj på garanti och reklamationsrätt.

Nej jag tänker inte köpa ett spel bara för att prova detta (köper det eventuellt om ett halvår, och då lär det förhoppningsvis inte vara samma problem). Men det vore intressant om någon annan drev det och rapporterade.

Av MooD
Skrivet av Zyriak:

Säljaren har ingen skyldighet att upplysa om eventuella problem som kan uppstå efter ett köp.

"Webbhallen: I fall Blizzard får problem med inloggningsservern någon gång så kan du inte spela"

Någon sådan skyldighet finns ej.

Kan du ge en källa på detta påstående? Eftersom jag gett en källa om mitt? Eller trollar du bara?

Av MooD
Skrivet av Zyriak:

Köper du spelet från Blizzard så är ju tillverkaren och säljaren samma part.

Denna tråd handlar vad jag vet om köp från webhallen. Webhallen ≠ blizzard!

Skrivet av Zyriak:

Angående:
"Om du inte har kommit överens med säljaren om annat är varan också felaktig om:

den inte kan användas till det den ska användas till, som till exempel ett regnplagg som inte står emot regn.
den inte har de egenskaper som säljaren hänvisade till då du köpte varan."

Så kan det exempel som trådskaparen inte appliceras på ovanstående text. Men därom kan det ju bli en tvist och då får man ju lyfta det till en högre instans för att avgöra vad som är rätt eller fel. Sen kan förstås butiken acceptera det av goodwill eller liknande.

Nu var detta bara en bipoäng. Huvudpoängen är att det är säljaren som ska upplysa köparen om defekter, så tycks inte ha gjorts. Dessutom är en eula därför värdelös i sverige.

Dock anser jag att ett spel som kretsar mycket kring singleplayer ska kunna spelas som ett sådant utan att vara beronde av servers. Kunden är inte skyldig att ta reda på specialgrejer som blizzard sysslar med. Det är, som sagt, säljaren som ska upplysa kunden om detta.

Av MooD
Skrivet av Amzo:

då det inte är deras fel.

Detta har absolut ingen betydelse för kunden. Vi kan se det som att det är webbhallens ansvar att de säljer fungerande produkter. Om det inte är webbhallens "fel" så är det webbhallen som får ta det med blizzard eller dylikt, det är inte kundens problem.

Hur skulle det se ut om du köpte sur mjölk på ica och fick som svar att det inte är icas fel utan mjölkbonde X och därför konsumentens ansvar att söka upp denne mjölkbonde.

Av MooD
Skrivet av Zyriak:

Jag refererade till det avtal man som användare godkänner, det är upp till dig som användare att gå med på det eller ej.

"Har du inte accepterat Terms of Use:
"IF YOU REJECT THE TERMS OF THIS AGREEMENT WITHIN THIRTY (30) DAYS AFTER YOUR PURCHASE, YOU MAY ARRANGE TO RETURN THE GAME TO THE PLACE WHERE YOU PURCHASED IT"

Har du accepterat Terms of Use:
"Once you accept the License Agreement and the Terms of Use, you will no longer be eligible for a refund. "

Det här har du accepterat:
"Blizzard will use reasonable efforts to provide the Service all day, every day. However, Blizzard reserves the right to temporarily suspend the Service for maintenance, testing, replacement and repair of the telecommunications equipment related to the Game, as well as for transmission interruption or any other operational needs of the system. " "

Alltså, en EULA är iprincip ogiltig, om så användaren har godkänt den eller ej. Det är vad säljaren och konsumenten kommer övrens om, inte tillverkaren och konsumenten. Sådana här begränsningar ska säljaren informera kunden om.

För att citera konsumentverket

Citat:

Din vara är felaktig om: den inte stämmer överens med vad du har avtalat om med säljaren. Detta kan exempelvis handla om varans art, mängd eller kvalitet. [...]

Om du inte har kommit överens med säljaren om annat är varan också felaktig om:

den inte kan användas till det den ska användas till, som till exempel ett regnplagg som inte står emot regn.
den inte har de egenskaper som säljaren hänvisade till då du köpte varan.

Avtalet kan dock inte vara till köparens nackdel.

Det går inte heller att begära att konsumenten lägger ned vidare stor tid på att informera sig om produktens eventuella fel. Det är säljarens skyldighet att redogöra. Om det är ett företag som säljer till ett annat är det dock en annan sak. http://www.idg.se/2.1085/1.421563/eula---avtalen-ingen-laser

Av MooD
Skrivet av Zyriak:

Nä men om man har installerat spelet så har man gått med på detta, har man inte gjort det så får man lämna tillbaka spelet, se min post tidigare.

Varför anser du att det skulle vara så? Det är verkligen märkligt att göra skillnad på hård och mjukvara samtidigt som många användare ställer sig på tillverkarens sida. Varför acceptera att garanti ej ska gälla efter öppnade av förpackning?!

Av MooD
Skrivet av Jonteponte:

Man får tänka på och respektera att medelåldern på det här forumet verkar ha sjunkit drastiskt de senaste åren. Det är sandlådenivå på det mesta nuförtiden.

Medelåldern är runt 22 år, visst här kan man vara dryg och kontra med att det just är sandlådenivå på sånt folk.

Av MooD
Skrivet av NoAim:

Ehh va? Av alla dåliga jämförelser...men hur som helst så är det väl b.net som inte har funkat som det ska och det är en tjänst. Det GÅR det inte att garantera 100% uptime på onlinespel och om du och TS har ett problem med det så får ni helt enkelt sluta spela online, så enkelt är det, men om ni (eller han) hade läst igenom avtalet så står det åter igen där att servrarna kan ligga nere och detta visste ni som sagt också om sedan tidigare, onlinetjänster ligger nere ibland. Det handlar inte om att förespråka att företag ska leverera produkter som inte fungerar, det handlar om att vilja att dom levererar onlinespel överhuvudtaget, något som hade varit omöjligt om dom bröt mot lagen så fort tjänsten ligger nere, vilket du verkar vilja ha det till eftersom att du envist hänvisar till att avtal inte gäller över lagen.

Som tidigare diskuterats, tvivelaktigt att det går att gå igenom lagarna genom att göra ett sånt här spel onlineonly. Ser gärna att detta tas upp på riktigt då det är en intressant fråga och hyfsat viktig fråga.

Av MooD
Skrivet av zin:

Öppet köp är det ingen lag på i Sverige, de företag som erbjuder de brukar vara någorlunda resonabla(bortsett från ett företag där jag bor, *host* Svebry). Dock när det gäller och kommer till online-spel så brukar till 99.9% läget vara så att du inte får utnyttja öppet köp. Anledningen till detta är att du får en kod till spelet att aktivera, du har öppet köp på online-spel såvida du inte har brutit förseglingen(och detta avgör butiken du köpte det ifrån). Med andra ord kan du inte lämna tillbaka detta spel, jag kan givetvis ha fel men tvekar på det. Ring till Webhallen och fråga.

Tex. ett par jeans kan du ta hem och prova och lämna tillbaka, de flesta klädbutiker brukar vara så pass resonabla och flexibla. Ett online-spel är en brukbar produkt, precis som mat är. Du har oftast inte öppet köp på mat, är något dåligt så klagar du och får oftast ersättning. Samma saker gäller underkläder, badkläder mm.

Förstår ditt missnöje, det gör jag. Men du måste inse att många vill in, många har spelat och klagat på smärre buggar och fel. De fixar saker så att vi konsumenter lättare kan bruka tjänsten felfritt i framtiden. Att du inte kunde spela på en Söndag bryr jag personligen mig inte om, jag kunde spela då från tidig morgon tills de bröt och fortsätta på tidig kväll. Ca 8h nertid är inte mycket jämfört med en dag. Utöver att inte har kunnat ansluta till servrarna så har jag inte haft något problem jag inte hade kunnat leva med. Ser ingen anledning till att göra en stor sak utav det hela.

Tror även inte att ditt klagomål håller i en reklamation, ville bara tillägga det.

Detta är garanti/reklamation, inte öppet köp.

Skrivet av NoAim:

Nej, men det gör inte dumhet heller och att tro att ett spel som spelas online ALLTID kommer att vara tillgängligt är inget annat än korkat, ett sånt spel existerar inte och kommer aldrig att existera.

Som jag sa, att servrarna kan ligga nere är något man accepterar, det finns inget i det som bryter mot lagen. Hade dom däremot legat nere onormalt mycket, flera dagar i streck t.ex, ofta, så hade man kanske haft ett case. Du kan ju jämföra det med internetleverantörer som börjar ge dig kompensation efter ungefär 5 dagar utan internet (iaf enligt avtal, vissa kan ge tidigare som goodwill). Det är normalt att vissa tjänster inte finns tillgängliga 100% av tiden och det är knappast nyheter för varken dig, TS eller någon annan här inne.

Varför är det som du förespråkar att företag ej ska leverera kompletta produkter? Jag är väldigt nyfiken.
Detta är dessutom en produkt och inte en tjänst. Säg att du har en spis, inte att du skulle acceptera att den fungerade ibland.

Av MooD
Skrivet av shabik:

Jag trollar inte nånstans. Jag sätter hela mitt networth på att jag hanterar applikationer minst dubbelt så snabbt som vem som helst med en trackpad med mus och tangentbord. Om det är någon som är sugen på en utmaning med pengar som pris är jag nog på.

Har för övrigt en wacom som fungerar som mousepad också med många multifunktioner och mycket mer tryckdjupt etc och nej, inte ens då fungerar det bra även om det ibland är skönt att byta inputmetod just pga ergonomin.

Trackpad är sjukt oergonomiskt, klumpigt och frustrerande.

Ergonomiskt är det väl allt? Många företag som har trackpadliknade lösningar på grund av ergonomin?!
http://www.dustinhome.se/product/5010546461/rollermouse-free2...
Kan ju inte vara mycket stor skillnad mellan en sån och en touchpad sett ur ergonomi?

http://www.dustinhome.se/image/1290383

Av MooD
Skrivet av SnowJim:

Aha, de var intressant! Så övervägande MacBook användare föredrar alltså plattan framför vanlig mus så pass mycket att de tillochmed kör med musplattan i en arbetsstation(där de kopplat upp MacBook)?

Ptja bör ju finnas någon anledning till att folk köper dessa

http://xahlee.org/kbd/im/Apple_magic_trackpad_2.jpg

Hade själv köpt en om den fungerade lika bra i windows samt några hundringar billigare...
Så länge man inte använder applikationer som kräver superprecision (spel, redigering), dvs typ surf, så föredrar jag nog apples touchpad framför min mx518.

Av MooD
Skrivet av 'Jonte[YoT:

;12294087']Ja det är bra att du än så länge bara funderar på det, för när du faktiskt går till Webhallen och påbörjar en reklamation, så kommer du förstöra för alla deras andra kunder iom att du tar upp arbetstid på något helt onödigt. Vi andra kommer få betala några kronor mer och/eller får sämre service.

Är inte en bra service att först och främst följa lagen?

Av MooD
Skrivet av anon56869:

Tror inte det är en bra investering för dem. Alla som vill ha en Ifån i Sverige har väl redan det? Minns en kompis jag hade för länge sedan, gick på socialbidrag och klagade på kapitalister, men kunde ändå plötsligt en dag visa upp sin nyinköpta apple produkt.

Vem är det man ska övertyga med sin nya butik?

Ja visst är det ren idioti som företagen håller på med. Exempelvis inet, varför lägger de inte bara ned nu? Alla som vill bygga sin egen dator har väl redan köpt en? :S Vem tror de att de kan övertyga att köpa en till?!

Av MooD
Skrivet av Cwittler:

Jo men fördelen med att handla direkt från Apple butikerna är ju att du vet att den aldrig lämnat deras egna lager, lite mer magi och den där Apple lager lukten. Bara det är värt 200 spänn extra!

Nja det är inte anledningen. Apple vill hålla samma priser på sina produkter över hela livscykeln, men ibland säljer någon återförsäljare med förlust.

Av MooD
Skrivet av Xe993:

Jag antar att Apple kommer ha lägre pris eftersom Apple köper av Apple.

Ang. skillnaderna så menade jag att de fristående butikerna måste särskilja sig från Apple-butikerna för att kunna överleva.

Nej varför skulle applebutikerna vara billigare? Det är inte så apple prisatt sina produkter hitills.

Av MooD
Skrivet av NoAim:

Det står mest troligt nånstans att servrarna kommer inte vara uppe 24/7 året om utan vara nere av olika anledningar ibland. Detta kan man välja att inte acceptera innan man spelar för första gången och då kanske TS hade haft lite kött på benen, men som jag förstår det så har han redan spelat en del och således accepterat att servrarna inte alltid finns tillgängliga (sen finns det ju såklart nån gräns på vad man kan acceptera för downtime, men några timmar lär inte överskrida den gränsen).

Avtal står inte över lagen...

Av MooD
Skrivet av Meckley:

Om hans tid nu är så jävla dyrbar varför tillbringar man en massa tid åt nått sånt här för plus att det är ett spel han beställt så tid har han ju uppenbarligen tid över.
Sen är det ju även så att man kan sitta hemma i kalsonger och handla så man ska väl igentligen bara hålla käften å göra rätt för sig om det blir fel för det är ju ändå en rätt bra tjänst som de erbjuder sen om det blir fel nångång så kan man ju kanske acceptera det.
Somsagt jag forstår inte vad som är jobbigt med det hela när man sluppit ta sig till butiken i första läget, men jag antar att folk bara blir mer å mer bekväma.

Jag tycker inte alls att en onlinebutik ska ha större friheter än en fysisk butik, något sådant vore ju bara knäppt. Lite som i en annan tråd här på swec där många verkar förespråka att mjukvaror har "större rätt" att innehålla fel än hårdvaror.

Att man har tid över behöver inte alls betyda att ens tid är värdelös. Det är ett vanligt fenomen att ju mer man tjänar ju mindre tenderar man att jobba. Ändå kanske man inte vill springa ärenden åt storföretag för småsummor, då jobbar man. Att diskutera på forum kan däremot vara lärande, konstruktivt och givande.