Inlägg

Inlägg som MooD har skrivit i forumet
Av MooD

In the early 90's apple....

http://stock.vueza.com/wp-content/uploads/2008/09/apple-newton-w...

Av MooD
Skrivet av tna:

Vettig trackpad

MBA

Av MooD
Skrivet av Tenkai Star:

Platta med "riktigt" operativsystem och en i5:a och surfplatta blev för en gångs skull intressant. Jag vil inte ha en stor mobil, jag vill ha en liten dator om jag ska ha en platta.
Dock fortfarande hellre en laptop så inget köp ändå men intressantare.

Detta vinner dom ju föga på, att göra en produkt som är intressantare, men som ingen köper då de hellre köper de riktiga.

Av MooD
Skrivet av Tomhas:

Skillnaden är dock att det är busenkelt att fixa ett nytt gratis batteri från DELL. Ring de inom den 1 åriga garantigränsen de har för batterier och säg att det laddar ur på 20 min, du uppger batteriets nummer och om 3 dagar har du en nytt batteri som du själ kan byta samt behålla det gamla (som självklart inte är trasigt). Blev mer konsumentrådgivning här men det funkar klockrent. Sitter med 4 fungerande batterier till min mini 10

Men detta är ju bedrägeri. Som att säga att grönsakshandlare A är bättre än B eftersom A inte har kameraövervakning.

Av MooD
Skrivet av Supermotard:

Och hur gör man för att få studentrabatt på apple store?

Du går in genom csn-kortet, mecenat eller studentkortets hemsida. Ex här är mecenat, http://www.mecenat.se/studentrabatter/datorer-och-telefoni/da...

Av MooD
Skrivet av anon151787:

Forumet verkar vara fullt av folk som med livet som insatts försvarar priserna på de nya Macbook datorerna...
Det är väl ingen hemlighet att om en produkt har ett äpple på sig så får den ett högre pris än en produkt utan äpple..? Eller?

Ptja appleprodukter brukar vara billiga i början av sin livscykel för att sedan bli mindre och mindre prisvärda ju längre de lever på samma cykel. Se bara på Mac Pro och ipod hur illa prissatta de är. Detta är för att de har samma priser på produkterna oavsett var i cykeln den befinner sig.

Av MooD

Bah här gör man ett försök att hålla en trevlig diskussion och man möts av hån.

"Jag hatar dig men är beredd att gå i döden för din rätt att ha en åsikt" lär någon ha sagt.

Av MooD
Skrivet av kvicksilv3r:

Visst, det kommer ju bara nya processorer, grafikkort, chassin, vattenkylning, mm till stationära hela tiden. Men visst, Gtx 680/690 och 7970 är ju inge större nyheter... Jag menar, att en mac får bättre skärm är ju ett mirakel! (där trollar jag, inte i min förra post).

Även om det kommer nyheter så är det en döende marknad.

Av MooD
Skrivet av Sebastian R:

men man fyller ju år varje år och då förändras ju status på röster om man skapar en ny varenda år, varför inte ha födelseår istället så ser man vilken års grupp som är populäraste i Battlefield spel.

Ptja folk slutar ju spela/börja spela också, vilket inte heller gör det korrekt om man kör på när man är född.

Av MooD
Skrivet av IceDread:

Jag sa aldrig att de andra tillverkarna var bättre.

Det var hårdvara jag påpekade vilket pris de tar och jag anser att det är helt klart överprisat.

Apple användare borde finna det störande att de inte kan köpa hårdvara var de vill och installera sitt älskade os på det. Även om apple levererar heltäckande koncept så är de inte de enda som kan bygga bra prylar av andra företags komponenter.

Hur är de överprissatta när ingen annan säljer billigare? Eller menar du exempelvis om tomater kostar 20 kronor per kilo i alla butiker, så är de överprissatta eftersom du bara kan tänka dig betala 3 kronor?

Av MooD
Skrivet av thomas_skane:

Medel prestanda för sin klass om än inte i underkant.
Priset är helt åt helvete(?!?)

Kan du visa en sådan laptop?

Av MooD
Skrivet av HCP:

eftersom varje kund ändå medgett dem ansvarsfrihet och inget leveranstvång vid felaktigheter. [...] Det enda som ökar med att ta emot fler beställningar är kostnaderna för krediterade fakturor och återbetalning av slantar som de får för varje order.

Ptja ja visst kanske det är så. Lär ändå skapa väldigt stark badwill som knappast gynnar företaget. Det har nog ett negativt värde, att förtroendet till ÅF sänks bland konsumenterna.

Av MooD
Skrivet av kvicksilv3r:

Ja men en programmerare behöver väl inte vara på resande fot så himla ofta? Sedan kan du gärna få specificera "annan vettig verksamhet" De flesta behöver bara tillgång till mail och ordbehandlingsprogram för att få arbete gjort Sedan är det väl tvek om en programmerare verkligen kan arbeta optimalt på en lite 13" macbook känns som att tangentbordet bör vara lite större för att det ska vara ergonomiskt att knacka kod.

Har börjat med lite basic kod i skolan nu och jag kan verkligen inte använda ett litet tangentbord till att göra det Även fast jag har små hände så tycker jag att det känns väldigt fel på något sätt. Men jag antar att det är olika smak, kanske funkar för vissa men inte för mig.

Trollar du? Stationära är verkligen något som håller på att dö ut bland konsumenterna, oavsett om de ersätts av android, iphone, eller en laptop med osx eller ej!

Det finns ju en anledning till att vi ser nyheter på laptops likt dessa och inte på stationära.

Av MooD
Skrivet av glemmy:

Lättaste exemplet för en rak jämförelse är att se priserna över specifika enskilda hårdvarukomponenter.
Exempelvis:
http://store.apple.com/se/product/MC743ZM/A
Några tusenlappar för dyrt...

Så om en komponent hos en ÅF är dyr så är alla dess komponenter dyra?

Av MooD
Skrivet av kvicksilv3r:

Som privatperson skulle jag hellre köpa typ en ipad om jag bara ska ha den för att chilla i soffan eller på balkongen Sen finns det ju väldigt kompakta stationära och sjukt platta skärmar så jag tror att de flesta får plats med en stationär, så länge man bor i en lägenhet större än typ 10 kvm

Sen har jag inte ens tänkt på resande företagare, men om jag skulle vara mycket på resande fot skulle jag nog köpa en asus transformer eller något liknande. typ 15 timmar batteritid och har även ett tangentbord. Kostar inte mer än 5.000 heller, så det känns mer värt en tex. en macbook

Bor du i stockholm kan det vara rent ekonomiskt vettigt att köpa en laptop istället för att köpa en stationär som tar plats. Mitt datorbord tar upp 2 kvm, motsvarar bortåt 100 000 i kvmpris.

Av MooD
Skrivet av PowerNet:

dem svarade: "vi har tyvärr ingen här som kan montera det här, då vi i butiken saknar kunskap"

Så de utgår från att kunden ska ha mer kunskap än återförsäljaren? Ja världen är bra märklig

Av MooD
Skrivet av HCP:

De kommer nog göra en grundlig undersökning, om något inte är som spec. säger måste nog infon gå till ledningen innan den basuneras ut på internet.
Vi kan nog glömma att det kommer en nyhet om "bultar i hårddiskarna" innan de grundligt gått igenom vad de fått, hur de ska hantera det hela och ha färdiga lösningar på allt.
Det är trots allt ett stort företag och de agerar därefter.
Också därför CDON läser här men inte svarar, för de som läser har knappast tillstånd att skriva i bolagets namn.

Arbetar själv med tekniska prylar, jag får absolut inte svara i min arbetsgivares namn, eller be någon kontakta mig på kontoret för hjälp. Det är nästan avsked direkt. Jag får däremot svara på generella saker, som vem som helst kan leta sig till.

När vi väl får veta något från CDON så har de hela planen färdig, vad som skett, hur de ska göra nu och vad som sker med alla ordrar.
Innan dess kommer det vara tyst.

Men man kan ändå läsa av deras handlingar. Om de fick ett exemplar i fredags, som de började undersöka men samtidigt än idag går det att beställa hårddiskarna. Om de upptäckte något strul hade de ju som ett första steg kunna notera hårddisken som slutsåld, istället för att fortsätta sälja den och få ännu större problem?

Av MooD

Asymmetriska fläktar?

Såg apples lilla video om MBP där de använder asymmetriska fläktar för att få fläkten att låta över olika frekvenser istället för ett konstant likartat surr. Finns detta för stationära? Fungerar det i praktiken? Fläktarna till stationära är ju visserligen inga radialfläktar (?) som till MBP!

Om ni vill ta er en titt på filmen där de pratar om det, http://www.apple.com/se/macbook-pro/#macbookpro vid 03:22

Av MooD
Skrivet av Adrenochrome:

Dock så får man hoppas att de flesta här har bättre stolar än så, de ser inte direkt bekväma ut.

Skrivet av Da´Russian Stallion:

Jo, men ja sitter på en Kinnarps 6000 med nackstöd och armstöd och freeloat Liiite skillnad.

Underskatta inte människans förmåga att anpassa sig.

Skrivet av Joakim Ågren:

-En del av dessa externa 2.5" enheter har bara intern USB och saknar SATA interface.

Källa?

Av MooD
Skrivet av Fidel Castro:

Edit: Kan inte vara skönt att sitta 16 timmar på de stolarna 6 dagar i veckan...

Skulle inte förvåna mig om många här sitter mer än så per dag på sin stol, 7 dagar i veckan.