Inlägg

Inlägg som t_i_v har skrivit i forumet
Av t_i_v

Spela på 2 skärmar (surround gaming)

Jag har ett GeForce4 TI4400, kanske inget superkort men det funkar. Precis som nästan alla nya kort så stöder det 2 separata skärmar. Borde det inte finnas något spel som också stödjer 2 separata skärmar? Tex ett strategispel där du har bygg menyn på ena skärmen och krigar på den andra? Jag vet att Matrox klarar detta med sitt Parhelia kort, men det är då med 3 skärmar vilket är 1 mer än jag har. Unreal 2003 och jedi knight: jedi outcast är bara några av många som stödjer detta på Parhelias kort fast med 3 skärmar som sagt. Finns det inget spel som har liknande funktion för 2 skärmar då för tex GeForce kort och Radeon kort?

Av t_i_v

Ta ut det mesta ur mitt grafikkort

Jag har ett Creative GeForce4 TI4400 som jag kan klocka till ett GeForce4 TI 4600. Problemet är att då så får jag grafikbuggar vilket ju beror på att jag har klockat för mycket men i övrigt funkar allt som det ska. Jag vågar inte köra på den inställningen hela tiden vilket antagligen inte e bra för kortet. Hu ska jag göra för att få bort grafik buggarna när jag har klockat så mycket och så att jag kan köra på de inställningarna hela tiden utan att blåsa kortet om en månad. Vilken kylning och så ska man använda och hur ska jag gå till väga?

Av t_i_v

Laggar inget på de banor jag testat. Har fullt plus FSAA 4X och 1024x768 då min plattskärm inte pallar mer.
AthlonXP 1800
Gigabyte GA-7VAX
2x 256mb ddr400 minnen
Creative GF4TI 4400
Soundblaster Audigy2

Vad det gäller att ljudet får spelet att sakta ner så märker jag inget av det. Det spelar ingen roll om jag stänger av ljudkortet eller kör med de mest avancerade ljudinställningarna plus surround. FPSen ändras inget alls vad jag märker iaf.

Av t_i_v

Jag har lite svårt att tänka mig att nVIDIA som har varit av tronen så länge nu skulle släppa ett kort som bara spöar ATI:s värsting marginellt. Hitils har det ju alltid handlat om slakt när ett nytt kort har kommit ut både från nVIDIA:s och ATI:s sida. Bara en tanke.

Av t_i_v

Undrar vad man får för prestanda om man ger ett Geforce FX samma behandling och klockar det så myckat man orkar?

Av t_i_v

Har själv 2 tft skärmar en analog och en digital. Båda är mycket bra och båda är bättre än tjock skärmar enligt min mening. Men den digitala (den med digital ingång på) är snäppet vassare än den analoga trots att den är äldre, billigare och med mindre finesser. Så om ditt grafikkort har digital utgång så rekommenderar jag starkt att välja en med digital utgång. Bilden blir bättre och i mitt fall så behövs det aldrig några inställningar, det sköter sig självt.

Dessutom så vill jag säga att en tft är överlägsen en tjock skärm på ergonomi eftersom att pixlarna inte ändras förens det verkligen krävs för att få en annan bild. Tjock skärmar blinkar pixlarna 85 ggr per sekund (beroende på uppdaterings frekvens) varken sig de behöver det eller inte. Dessutom så har båda mina skärmar uppdaterings frekvenser på 60hz vilket betyder att de klarar upp till 60fps. Man märker ändå ingen skillnad mellan 40 och 60 eller 270 i fps. Efter ca 25-30 så tappar man förmågan att se skillnaden.

Av t_i_v

Det är bara att i display properties så väljer du under settings att aktivera skärm nummer 2 också. Sedan så väljer du bara skärm där och då även upplösning. Ska du ändra uppdateringshastighet så trycker du bara på advanced som vanligt och väljer hastighet.

Av t_i_v

Detonator 40.71 och spel med dubbelskärms stöd

Jag har installerat detonator 40.71 för windows 98 till mitt GF4 TI4400. Under OpenGL fliken så finns det ett alternativ som heter "multi-bildskärm maskinvaru acceleration:". Man tycker att det borde vara självförklarande men jag hittar tamefan ingen som helst ändring nånstanns om man pillar på denna inställning. Vad sjutton gör den inställningen? Dessutom så undrar jag om det finns nåt spel som man kan köra med dubbla skärmar? Typ som matrox surround gaming fast med dubbla skärmar på ett GF4.
De säger ju att unreal ska klara av det men det finns ingen inställning eller nåt där man kan ställa in det.
Vore tacksamm för svar särskillt på OpenGL inställningen.

Av t_i_v

Det går alldeleds utmärkt att ha olika upplösningar på olika skärmar med nview. Jag har det själv. Du kan även tilloch med ha olika uppdateringsfrekvenser på de två olika skärmarna.