Inlägg

Inlägg som kr0owe har skrivit i forumet
Av kr0owe
Skrivet av Mizzarrogh:

Mmm... måste kolla det, tror det finns några knep att få snyggare eld generellt.
Skulle vilja lära mig att fixa koden för skada på elden bara så att man kan få till den så att det fungerar...
Men, det är ju egentligen bara när man använder den som magi det är av vikt, men det är kanske en smakfråga hur man vill ha det, om campfires och liknande också skall det eller bara magier, har inte bestämmt ännu...
Men magier vill man ju iaf ha full square damage på så det täcker hela aktiva arean samt ger korrekt skada på allt som går...
Undras om det går att få till så att man kan bränna ner byggnader i byn och liknande till rimlig moddningsinsats...
Edit, refererar till off topic bilden jag bifogade förut... )

Ultimate HD Fire tror jag det finns en men jag tycker dock vanillas eld är en av få saker som Bethesda faktiskt lyckats med...

Skada bör gå att ändra i TES5Edit om du hittar rätt rad, rekommenderar dock att ladda ner Requiem så slipper man förhoppningsvis att tänka på det (rekommenderar Requiem oavsett).

Tveksam på om det går att ordna så att man faktiskt kan bränna ner husen, jag vet dock att det finns en mod som kan få eld att sprida sig och därmed täcka hela huset och mycket annat i lågor men minns tyvärr inte namnet på denna mod.

Av kr0owe
Skrivet av anon186252:

Har inte att göra med vilken ENB, det har att göra med vilka Parallax moddar man har rakt av Vissa skriver att Terrain ska vara på medans andra inte nämner den, så jag brukar flippa mellan dem och se om det blir någon skillnad.

Yes, HAVOK skall vara på 4 om man har 4, 5 är max, men trådar ses som flera kärnor och jag är rätt säker på att den märker att det ej finns fler kärnor än 4 om så är fallet. Har själv 4 då trådarna är av men HAVOK på 5 utan problem

Konstigt att buggen då bara uppstår med vissa ENB's, bl.a Elder Blood ENB och aldrig utan ENB...

Av kr0owe
Skrivet av Run4life:

Hade ingen Havok alls min skyrim.ini. Lägger till den nu så får vi se, men tror nog det är gpu som stoppar mig. 100% gpu användning hela tiden. Får visserligen 60fps i 1080p men sån baby upplösning kan man ju inte lira i Har ett 290X som grafikkort.

Finns det mer saker att kladda med där? Det stör mig fortfarande att gräset renderas så nära karaktären, det är trist att se gräs och träd laddas in, träd kan jag acceptera, men just gräset stör mig....

Jag har FixparallaxBugs=True och FixParallaxTerrain=False. Ändrar till True och testar

Edit:

Ändrade till True men ser ingen direkt skillnad.
Ser ingen ökning av FPS heller med HAVOK=5 men det är nog för att grafikkortet hämmar
http://imgur.com/a/uM9HT

Gräset borde gå ordna genom att öka uGridsToLoad i skyrim.ini samt öka fGrassStartFadeDistance, fGrassMaxStartFadeDistance och fGrassMinStartFadeDistance i skyrimprefs.ini vilket iofs kräver ännu mer prestanda Zzz. Vad du mer kan göra är att ordna en noise.dds (LOD textur) som passar bra tillsammans med den färg du har på ditt nuvarande gräs.

FixparallaxBugs aktiverar parallax om du har några sådana meshes. Jag tror förövrigt FixParallaxTerrain endast behöver ändras på vissa ENB's beroende på vilka meshes/textures som används och upptäcks lättast om du kollar rakt ner i marken på olika underlag då vissa texturer kommer att se ut att vara utsmetade om den är fel inställd, det är dock ganska svårt att missa.

HAVOK ska väl vara inställt på 4 om du t.ex har 4 kärnor?

Av kr0owe
Skrivet av Crazy:

Tjena,

Jag har spelat väldigt mycket Skyrim och har även moddat det som satan vid något tillfälle, men jag har ett litet problem och det är när jag kanske vid något tillfälle behöver installera om windows eller något liknande så blir det en enda salig röra med allt då man nästa gång vill kunna få igång spelet igen och använda sina spar som man har. Hur kan jag undvika dessa problem? Går det att lägga så att allt hamnar på en annan HDD än den windows är på? Eller gäller det bara att ha spelet och moddarna på en HDD, säkerhetskopiera de två Skyrim-filerna från dokument och när man den vill kunna spela igen, felfritt efter t ex en ominstallation av Windows, så installerar man bara de program som krävs för att köra moddat, flyttar in filerna rätt och sedan tutar och kör.

Kanske blev lite kluddigt nu, haha. Men i mitt fall så brukar det alltid vara så att jag i en period moddar spelet så som jag verkligen vill ha det, kör i ca 1-2 veckor och sedan lägger jag det åt sidan. Sen när jag ska fortsätta på mina spar någon månad senare så har jag ändrat något eller gjort något så allt bara blir till en enda pannkaka. Så då är det bara att installera om ALLT. Lite drygt i längden

Jag har en extra HDD som jag endast installerar spel på, fungerar prima även när jag installerat om Windows. Jag kör också med MO och då är det iaf bara till att starta upp MO och köra igång spelet då allt är precis som innan jag formaterade.

Av kr0owe
Skrivet av Run4life:

Så där nu rök spelet igen.
Har ett perfekt spel som är precis som jag vill ha det - men den är helt omöjlig att använda. Alla moddar är rensade, har en bra load order osv
Det bara kraschar, kan inte ladda ett sparat spel osv. Nu får det vara helt enkelt

Det är synd för jag känner hur jag sugs in i spelet på en gång. Bara en sån liten grej som att springa mellan Riverwood och Whiterun gör att jag vill spela spelet hela tiden.

Ingen mod som råkar vara inaktiverad?

Skrivet av Sweets589:

Kollat så at ugridstoload stämmer med vad du hade på förra sparfilen?

Precis, ändrar man ugrids från 5 (vanilla) till t.ex 7 så kommer nästa sparfil att kräva ugridstoload 7 men kan lätt fixas med http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/41592/? (inga inställningar behövs) för att undvika detta problem.

En av många orsaker till att en sparfil plötsligt orsakar ctd är för att Skyrim fått för sig att du ändrat ugrids även om du inte gjort det...

Stable uGridsToLoad har vad jag vet räddat min sparfil minst 1 gång.

Av kr0owe
Skrivet av anon186252:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/57353/? Sådant kan nog hjälpa en aning, annars som nämnt på sidan kan du även kika på DDSopt som är till för att optimera. Finns många småknep men det är lite utav en vetenskap att få till det..
ENB är knepigt, finns många saker som käkar rätt duktigt, vatten och väder är väl det värsta. Jag fick drops från 50fps till 1fps när det började regna med vissa ENBs, tror att det var K ENB eller RealVision, var dock när jag hade CoT Supreme Storms i kombination med detta. Rekommenderar att du skaffar något som helt enkelt tar bort eller minskar regn, löv, små sten och liknande.

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/12801/?
Fungerade över förväntan faktiskt. (:

Skrivet av tartin5:

Har ägt Skyrim väldigt länge nu men har aldrig spelat det, varje gång jag tänkt tanken har jag lessnat när jag försöker läsa på om vilka moddar man skall ha. Vill ju såklart att spelet skall vara så snyggt som möjligt men att det ändå skall flyta på bra på datorn i 1080p! Finns det någon bundle som är lättinstallerad med de bästa moddarna samt snygg grafik? Pallar inte sitta och installera 80st moddar en och en.
Dator: 4790K @ 4,6ghz, 16gb ram, 280x OC gpu

Nja några enstaka men bästa resultat är helt klart manuellt.

Skrivet av Mizzarrogh:

Någon som testat
http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/59547/?

Transparent wave spray?

Ja kanske bättre än RW men inte tillräckligt enligt mig, var dock ett tag sedan jag testade den.

Av kr0owe
Skrivet av anon186252:

http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/57353/? Sådant kan nog hjälpa en aning, annars som nämnt på sidan kan du även kika på DDSopt som är till för att optimera. Finns många småknep men det är lite utav en vetenskap att få till det..
ENB är knepigt, finns många saker som käkar rätt duktigt, vatten och väder är väl det värsta. Jag fick drops från 50fps till 1fps när det började regna med vissa ENBs, tror att det var K ENB eller RealVision, var dock när jag hade CoT Supreme Storms i kombination med detta. Rekommenderar att du skaffar något som helt enkelt tar bort eller minskar regn, löv, små sten och liknande.

Finns en funktion i ENB under Rain, stäng av den och du får tillbaka din fps.

Av kr0owe
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag lyckades ändå få upp förvånsnsvärt bra prestanda även i min burk som egentligen suger och är fylld med epalösningar jämfört med verkligt påkostade maskiner.
Undras om Skyrim stöder länkad "äkta"multicore? Verkade så när jag kollade K-Enb killens rigg, men han kan ju ha gått runt det med skript eller något antar jag, verkar ju iaf troligt att han gjort det på stillbilderna.

Måste labba litet mer kring detta, tror det går att optimera litet bättre än det jag kör nu, misstänker att det ligger en massa skräp, hidden meshes mm som renderas i onödan just nu och stackar över varandra.
Mitt grafik kort klarar det precis på medium just nu vilket var bättre än jag trodde med en av de tyngre Enberna.
(visserligen är det nära kokpukten med luftkylning i vissa lägen (fläktarna låter som en jet turbin... ) men det fungerar).

Men det gör det när jag kör II Worlds på full upplösning också, fallout klarar det nästan men jag får lagg när jag maxar allt i original.

30FPS är för mig helt dugligt dock inte under det och det är väl nästan vad man får räkna med om man tänkt köra med gräsmods samt en hyfsat fin ENB eller en riktigt fin ENB utan gräs...

Intressant detta, jag vill se hur mycket som egentligen går att pressa ut (dvs mycket mer än jag trodde) men fortfarande gå att köra spelet hyggligt.

Tankade hem NifSkope och resten av universal Pro mod kitet förut så att det går att analysera renderingen av enskilda objekt (och även konvertera mellan olika spel med en del jobb... Det är iaf just nu roligt att mosa fiender med kravallsköld och pistol... Nyhetens behag gissar jag, tror jag kommer att ta bort det sedan och göra ett riktig scenario med krachade rymdskepp eller något som blir mer seriöst sedan. ).

Edit, tyverr säger reglerna på Nexus att man inte kan lägga ut sådant som hör till andra spel så de kommer inte upp där av den orsaken.
Men får jag mot all förmodan till någonting riktigt bra kanske det dyker upp någonstans på nätet sedan.

Multicore ska det ha stöd för, det har också stöd för SLI, dock inte Xfire (vanilla dvs) och Hyperthread är jag osäker på.

Finns mods för att bl.a optimera texturer och som ska göra stor skillnad utan att gå miste av allt för mycket utav det fina, jag har dock inte själv tagit mig tid till att testa dessa.

Viktigast för mig är dock gräs, hyfsad ENB samt bra LOD's.

Av kr0owe
Skrivet av Nixus:

Passar 1150 kylare på 1151?

Det vill jag också veta!

Av kr0owe
Skrivet av NuZ:

Känns som att vi inte kommer någonstans. Det är ju ganska tydligt att det är en smaksak. Luftkylare finns bra och billiga samma sak med slutna vatten. Dock tar luftkylare mer plats och slutna vatten lite mera ljud tackvare att fläkten behöver ha större luftflöde genom den "tajta" radiatorn. Smaksak och som vanligt är smaken som baken, delad.

Kr0owe, man kan lappa en luftkylare också med bra resultat.

Ok intressant, jag tycker nämligen min kylning har blivit sämre av någon skum anledning och då har jag ändå blåst rent datorn från damm... Funderar därför på att montera bort den och kolla kylpastan samt applicera nytt och se om det blir bättre men då kan jag lika väl testa att lappa den också när jag ändå är igång.

Av kr0owe

3200?!

Skrivet av cyc:

Det var ju inte jag som ville ha ett sådant, jag bara tipsade om priset.
Jag ska nog köra ett provskott ändå, får se om jag stör mig på ljudnivån.

Ja för 3200kr så kan det nog vara värt att testa, jag har dock själv ingen erfarenhet utav EVGA men dom ska väl ha bäst garanti vill jag minnas att jag läst.

Strix som jag har är iofs väldigt tyst även när fläktarna drar igång men tyvärr så låter ju CPU samt chassifläktar nu mer än GPU... Innan jag köpte 970 så var det dock GPU som var den som lät mest och funderar därför på att byta ut min kylning denna månad.

Jag har förövrigt också Coil Whine på mitt Strix men har bara hört det ett fåtal gånger och det har varit under stresstest som t.ex 3DMark, Windows 7 prestandaklassificering samt någon gång när jag råkat ha typ 1000fps i Skyrim menyn då jag glömt låsa FPS...

Av kr0owe
Skrivet av Baned:

Ah okey. Ja juste, sen är väl en stor skillnad att kortet inte är semi-passivt kylt också, vilket jag inte tycker är så super viktigt för mig just nu. Jag tog och beställde två stycken :).

Varför har dom tagit bort den funktionen? Att Strix (jag har Strix 970) är semi-passivt är nog det jag faktiskt gillar mest med mitt 970 men då strävar jag iofs efter en tyst dator. (:

Visste förövrigt inte att dom hade släppt en ny version fören jag såg denna tråd men det är alltså främst kylningen som dom bytt?

Av kr0owe
Skrivet av Henrik-W:

Slipa ned ytan som ligger mot IHSen (CPUn) så den blir riktigt plan, kan även göras med IHSen/CPUn.

Ah ok, tack för svar. (:

Skrivet av D01tY:

Sweclockers har en fantastisk guide under forumdelen "Processorer" om du är mer intresserad Kr0owe. Hjälper upp till flera grader lägre temp

Har ingen sluten/vatten kylare men kan vara värt att ta en titt om jag köper en iom att jag funderar på att uppgradera MB och CPU så tänkte jag att det kanske är lika bra att slå till på en ny kylare också.

Min nuvarande CPU-kylare är en Cooler Master Hyper 212 EVO.

Av kr0owe
Skrivet av NuZ:

Hur mycket ventilation behöver man om en sådan best som Noctua NH-D15 skall fungera så bra? Pris+Prestanda+Utrymme+"snygghet" så är väl ett slutet system mycket bättre. Bara man "Lappar" dom först.

Vad menas med att lappa dom?

Av kr0owe
Skrivet av Jygge:

Gammal fråga som rullar vänta då kan man vänta i evigheter.
Hittar du ett bra kitt köp.
Man är alltid lurad de kommer nya saker hela tiden.

Jo visst det är ju sant, men skulle jag kunnat få bättre alternativt billigare komponenter om låt säga en månad så väntar jag ju hellre.

Jag har dock ingen aning om när en ny socket förväntas komma om det ens finns någon info angående det? Skulle det dock vara så att det ligger runt hörnet så att säga så väntar jag ju liksom hellre.

Jag funderade annars på ASUS MAXIMUS VII RANGER Z97 ATX och Intel Core i7 4790K alternativt Intel Core i5 4690K.

Skrivet av blackeagle:

Definitivt vänta. Dels är dollarn lite hög just nu och dels verkar ju Skylake komma redan efter sommaren..

Tack, bra att veta.

Jag har heller inget extremt behov av att uppgradera, det skulle dock kunnat vara roligt med nya komponenter samt så får jag ju inte ut full kraft av vare sig SSD eller GPU med det jag sitter med nu. Iofs så kommer det ju inte heller bli så pass mycket tid vid datorn under sommaren kan jag tänka mig.

Av kr0owe

Värt att köpa moderkort och processor idag?

Funderar lite på om det är värt att köpa z97 socket 1150 (Intel) idag eller om man kanske bör vänta?

Av kr0owe

Jag kör också ASUS STRIX GTX 970 (singel) på ett be quiet! Pure Power L8 630W som tydligen ger 30A och det fungerar alldeles utmärkt.

Har förövrigt aldrig brytt mig om att kolla ampere tidigare.

Av kr0owe
Skrivet av Megacrash:

Jo det hade varit kul om enda risken va sin egen klantighet eller brist på skills. Men andra faktorer som instabilt internet eller server lagg etc gör det mindre skoj:P

Tänkte som dig förut men HC i framförallt D3 är riktigt kul faktiskt och känslan när man någon gång lyckas överleva med typ 100hp (jag har överlevt med 1hp en gång) är underbar hehe.

Tycker HC är bra mycket roligare i D3 än t.ex PoE eftersom man inte förlorar sin karaktär när man dör i PoE.

Jag började köra HC när jag började tröttna på spelet men det gav det nytt liv så att säga när man har något att förlora.

Av kr0owe
Skrivet av anon42512:

SKSE är inte ENB

Det vet jag, men det är en mod/plugin som även den installeras annorlunda och eftersom du frågade om ENB så antog jag att du lär ha frågor om SKSE också.

EDIT: Såg nu att det inte var du som frågade men samma svar gäller.

Skrivet av AMD-FX:

Jag har installerat moddar genom Mod Organizer, men tycker det är både bra och dåligt eftersom det kan dyka upp problem som jag inte vet hur man ska lösa. Ett annat problem är att mitt Skyrim går i 120 fps (enda fördelen är att det flyter på som smör ) ibland trots att vsync är på samt att Limiter är på 60 fps i ENB ini filerna. Detta hände inte om jag installerade det genom NNM. Nån som vet?

Det är ju dagen efter nyårsfirandet antar jag (baksmälla)

Du använder inte .ini i mina dokument om du kanske missat det? MO har "fristående" .ini-filer.

Av kr0owe
Skrivet av Sweets589:

Om det är någon här som vet hur man installerar ENBer med MO får ni gärna berätta. Har försökt ett par gånger men får aldrig det till att funka.

ENB's läggs direkt i Skyrim som vanligt!

SKSE.dll's samt .exe lägger du också direkt i Skyrim, SKSE's data installerar du dock genom MO.