Inlägg

Inlägg som tiger_grr har skrivit i forumet
Av tiger_grr

Ok,, då vet jag att det inte är något fel,, ska byta kylare vid ett senare tillfälle,, Tack för hjälpen

Av tiger_grr

Idle temp på i2500

Jag satte före en stund sedan ihop min nya i2500k som jag köpt.
Och nu när jag satte på dator för första gången ser jag att temperaturen mäter 56 C i bios på cpu och 32 på system.
Ska det vara runt detta med kylningen som man får med eller måste jag plocka isär och sätta på fläkten igen?

Tack för alla hjälpsamma kommentarer.

Av tiger_grr

Pingplotter pro resultat??

Jag testade att ansluta till olika ip med pingplotter pro. Någon som har någon erfarenhet med detta program?
Jag tycker att det ser ut som jag har mycket hög packetloss. Någon som vet om det resultat jag får är normalt, eller om det är något som borde fixas.

http://img210.imageshack.us/my.php?image=clipboard01ke8.jpg

Av tiger_grr

Behöver lite snabba köpråd

Satt på lan igår och då gick mitt grafikkort sönder. Det var ett 2900pro som jag hade överklockat upp lite. Inte det fetaste kortet kanske men jag var ganska nöjd för tillfället. Så jag är inte ett sugen alls på att köpa ett nytt kort just nu.

Så Frågan är: Vilket kort ska jag köpa som är så billigt som möjligt, men inte sämre med sämre prestanda än det gamla 2900. Har ingen större koll på vad som e bra just nu.

Tackar hjärligt för alla snabba svar

Av tiger_grr
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MaLo
Blir nog lite för tunn och 8800GT kommer man förmodligen få för under 2000kr.

Ganska bra gissat det står ju 1.695:- kr

Av tiger_grr

ehh nåt sånt där hände mig med när jag först installerade mitt 2900pro,, hela datorn var död.... Drog ut strömsladden ett tag och testade igen och då funkade det..... Jag var skitskraj ett tag där.

Av tiger_grr

OK då förstår jag,,
Hursomhelst jag jag ringde inwarehouse idag och ville retunera kortet, men det verkar ju inte vara hur lätt som helst. På dem verkar det som att det är helt ok att få lite arefact,, Och att kortet verkar ju vara bra eftersom en betadriver funkar med kortet. Så efter att jag godkänt att betala en teknisk undersökning som enlingt killen på telefonen inte kommer att visa något fel fick jag en retursedel sänt till mig. Jag slipper betala om de hittar fel. Så detta kommer säkert ta tid som fan, och de kanske inte hittar några fel, Vet ju inte hur dom felsöker. OCh om de hittar fel så får jag antagligen inget kort ändå eftersom det verkar ta slut överallt, På den positva sidan var killen ganska trevlig, men flummig eftersom han inte ens visste vad artefakter är för något. Trist för mig ändå. Detta var OT ursäkta för det.

Av tiger_grr

När jag kollade i rivaturner och atiltool,, Stod det 600/900mhz Med mitt sapphirekort. Antar att man ska dubbla till 1800 eller?? Så 1600 är väll lite lågt.

Av tiger_grr

jag överklocka mitt kort igår,, bara lite snabbt sådär för att testa lite, höjde gpu till 750 och minnet till 1000. jag fick 50 poäng mer i 3dmar06. Vafan e detta nu då.

Jag hade en massa problem innan jag hittade denna betadriver., artefaks när jag gick in på youtube, svart skärm ibland, hela datorn kunde låsa sig nån sekund. Massa skumma grejer. Det enda som inte strula var då spel som funka bra. Hursomhelst ska jag installera om windows idag och installera en ny drivrutin som jag har förhoppningar på. Funkar inte detta, reklamerar jag det.

Av tiger_grr

fanboy skriv och berätta så fort du testat nya grejer.. Jag är forfarande obeslutsam om jag ska skicka tillbaka kortet. Har dock fixat alla problem med en beta drivrutin. Men så ska det ju inte vara att man måste använda betagrejer. Och jag är helt säker på att mitt nätagg klarar det,, Men det kan ju vara annat som strular,, hur som helst... Låt mig veta är du snäll..

Av tiger_grr

Nu har jag installerat det senaste catlyst 10 nånting betversion. Det verkar funka nu utan artefakter.
Men då har jag en fråga. Eftersom andra har som har köppt samma kort inte har haft problem, skall jag då retunera kortet,, eller skall jag nöja mig med att kortet fungerar med betafrivrutiner????

Kan verkligen inte förstå varför, det har buggat så jäkla mycket. Det har funkat på högsta inställningar fint i BF2, bioshock, frontlines fuel of war beta, flatout 2, ET:QW och i quake 3

Av tiger_grr

Ja precis bara på skrivborded och i webbläsaren. Men jag testade att installera om windows, det gjorde att det kändes stabilare,, men artefaksen var kvar ändå.

Tittat runt på lite engelska forum och det är faktiskt ett par stycken som har detta problem. Problem men inga lösningar. Frågan är då om det är massor av kassa kort som e trasiga eller om det kan lösas med någon drivrutin eller något..

Av tiger_grr

lol,,,jag köpte också 512 och fick 1 gig istället, fast mitt e lite paj arteakter o sånna grejer,, jag köpte från inwarehouse ,,,

men du verkar ju också ha problem med ditt,, jag tror att det e mitt nättagg också har bara ett 500w ,,,

Av tiger_grr

artefakterna består , vilka drivrutiner jag än använder och de kommer bara i windows inte i spel. Jag funderar om mitt psu är för svagt. Jag har en antec sonata III case och använder det medföljande nätaggregatet på 500w, trodde att ett sådant skulle räcka men det kanske det inte gör. Någon som vet ???

Tack för alla små tips hittils..

Av tiger_grr

Klart det gör på höga upplösningar. Plus att man får mer för 1gigaren än 512 om man vill sälja den senare. Kanske inte så mycket men något.

on topic igen då.

Jag installerade catlyst 7.9.. Det verkar fungera ,, men inte så bra,, inga artefakts. Men om jag flyttar runt en programruta så hänger det efter en svans, som det inte ska göra. Finns det något program man kan testa hälsan på grafikkort??
3d mark vägrar att starta.

Kan ett för svagt psu ge artefakts???

Av tiger_grr

2900pro problem artifacts

Fick idag hem mitt 2900 pro kort. Pluggade in det och funka bra i några timmar. Alla spel flyter hur bra som helst och det gör de fortfarande. Men i windows blir, skärmen svart någon sekund och sen kom bilden igen, men då med lite artifacts. Det har hänt nu några gånger under dagen, men bara i windows, inga problem i spel. Testat att byta drivrutiner,, men samma skit.. Märkte att efter varje gång skärmen har blivt svart så sänks hårvaruaccelrationen ett snäpp.

Så vad kan man göra,, finns det något innan man skickar tillbaka skiten.
Vill igentligen inte skicka tillbaka det eftersom jag fick 1gigsversione av misstag.

kör xp

Tackar för alla små tips som man kan testa.

Av tiger_grr

men det blir ju ändå inte vettigt.

För även om en amd 3000+ skulle vara likvärdig med en pentium 3ghz så kräver ju spelen ändå en procceror på 1,8 gh tex. Och då klarar ju man systemkraven precis, om har en amd. Men har man en pentiumk klaras systemkraven med råge.

Det är det jag inte förstår....???

Av tiger_grr

Japp har du rätt i,, slarvfel a mig

Så nu har jag ändrat

Av tiger_grr

Fattar jag noll eller

När jag köpte min dator köpte jag en amd för att jag fick höra att dom är mycket bra till spel.
Men varje gång jag ska köra ett spel står det Ex:
1800Mzh Pentium eller 1800+ Mhz. Som systemkrav för spelet.

Isåfall hade det ju varit bättre att köpa en P4:a istället eftersom amd proccesorerna är alltid har lägre Mhz.

Tacksam om någon kunde reda ut detta för mig.

Av tiger_grr

Tack för det...