Inlägg

Inlägg som iNi har skrivit i forumet
Av iNi
Av iNi
Skrivet av Jerkanftw:

Fint bygge, jag gillar den simpla lösningen på kabeldragingen också!

Tack!

Skrivet av ghettosmurfen95:

vart köpte du dom hålen för kabeldragningen?

Jag har sett att det finns att köpa hos IKEA, men jag skulle gissa att de finns i vilken järnhandel som helst.

Av iNi
Skrivet av cosmos92:

dammsug fronten bums

Det är gjort för länge sen. Bilderna är som sagt tagna direkt efter att jag hade byggt klart. Hade inte ens fått bort sågspånet än

Av iNi

Sedan bilderna togs så har jag även monterat fast en grendosa längst bak, bredvid desktop:en, för att slippa synliga kablar bakom möbeln.

Inte nog med att jag slipper ha ett par fula datorer ståendes framme, de låter även mycket mindre nu.

Av iNi

Datorskåp

Efter att länge ha sökt efter en vettig möbel med rätt mått att placera in mina datorer i så bestämde jag mig till slut för att bygga en egen då jag hade ett par gamla fanerskivor liggandes (gamla skåpdörrar faktiskt).

Bilderna är tagna som hastigast direkt efter att jag hade byggt klart skåpet (ställde bara in maskinerna och tog kort med telefonen), så jag gjorde mitt bästa att redigera bort sågspån etc, men då mina photoshopkunskaper inte är så omfattande så fick det bli som det blev.

Datorskåp

Av iNi

Mina funderingar kretsar dock kring hårdvarustödet. AMD Llano är en väldigt ny plattform, och enligt tidigare erfarenheter så är AMD och open source-baserade operativsystem en generellt sett dålig kombo.
Eller har jag fel?

Av iNi

Söker OS-rekommendation

Hejsan!

Jag har införskaffat en "dator" i följande syften:

  • Filserver

  • Mediadator (htpc alltså)

  • Ha någorlunda bra generella desktopmöjligheter

Tanken är att jag personligen endast kommer nyttja de två översta punkterna. Men jag vill dock kunna låta maskinen användas av gäster för att surfa osv då jag vill ha min riktiga desktop för mig själv.

Så nu undrar jag då, vilken/vilka kombinationer av OS samt program jag bör titta på? Jag har fått förslaget FreeBSD + xbmc + random fönsterhanterare, men jag söker ändå fler råd. Värt att notera är att det gäller en AMD llano-plattform.

Mvh

Av iNi

Kylare som passar i en Fractal Design Array R2

Hejsan, jag har precis införskaffat mig ett Asus F1A75-I Deluxe samt ett Fractal Design Array R2 och söker nu en bra kylare till processorn. Behöver en ganska låg sådan då Array:en har sin hårddiskbur placerad ovanför moderkortet.

Alla förslag mottages varmt!

Av iNi

Med tanke på att memtest-dioden blinkar när jag trycker in memtest-knappen så tvivlar jag starkt på att jag har lyckats kortsluta moderkortet

Av iNi

Nyköpt HTPC ger ingen bild

Har precis införskaffat mig en AMD 3850 Llano och ett Asus F1A75-I Deluxe men jag lyckas inte få någon bild. Får ingen typ av felsignal heller. Jag har verkligen ingen aning om hur jag ska gå till väga för att felsöka.

Har provat att flytta runt minnen, en åt gången och även flyttat runt dem mellan portarna. Händer ingenting. Har även dubbelkollat så att cpun sitter rätt, vilket den gör. Har slut på idéer nu, lite hjälp skulle uppskattas enormt.

Mvh

Av iNi

Fractal Design Array R2, fel kabel

Köpte precis ovan nämnda chassi från webbhallens butik i göteborg. Men nu när jag kom hem och öppnade paketet så har jag fått med fel elkabel.

Den som följde med var av denna typ. På kontakten står det 10A samt 250V, så jag antar att det inte borde vara några problem att bara byta mot en vanlig? (har massor hemma)

Jag lägger upp denna tråd bara för att vara säker, men jag antar att det är lungt.

Av iNi

Detta är helt sanslöst. Förstår inte alls vad grejen med minimapen är... Ta videon som exempel; där minimapen visas till höger om tangentbordet så visas den likväl på skärmen. Så det är helt enkelt en missplacerad dubblett av minimapen... Jag menar, vem fan tittar på tangentbordet när den spelar (eller överhuvudtaget)?

Denna produkt är totalt puckad och jag förstår verkligen inte hur SweC kund tycka att detta var en värdig nyhet...

Av iNi

C++ returnera tvådimensionell array

Hur gör jag för att returnera denna array ur en funktion? Att returnera en endimensionell array fattar jag hur jag pekar på, men jag får fan inte till det med denna...

std::string array[3][2];

Av iNi

Hmm, detta visade sig vara konstigare än vad jag ursprungligen trodde.

http://i52.tinypic.com/3342oom.png

CPU-Z registrerar samtliga minnesplatser och visar rätt mängd minne, men Windows gör inte det (någonstans, har även kollat resurshanteraren).

Vad beror detta på? Kan det vara någon drivrutin för moderkortet som har börjat krångla? Några idéer?

Av iNi

Minnesproblem (söker övervakningsprogram)

Hejsan!

Efter att ha varit in och gjort en helstädning i datorn där jag plockade ut samtliga komponenter och rengjorde så reagerade datorn med att endast rapportera att jag har 8gb minne (av sammanlagt 12gb), dvs, den vill endast nyttja 4 av 6 stickor. Jag försöker komma underfund med vilka stickor det är som krånglar, men då jag varken får felmeddelanden eller andra ledtrådar så är det ganska svårt.

Därför undrar jag om det finns möjlighet att via mjukvara ta reda på vilka slots det är som faktiskt används, och på så vis ta reda på vilka minnen det är som inte hänger med.

Har letat runt efter något program för minnesövervakning men det enda jag hittar är bara för att visa mängden minne.

Tack på förhand!

Av iNi

Ruby, klassfunderingar

Tjenare
Skulle behöva lite hjälp med klass-struktur och subklasser i ruby, och så här hade jag tänkt att lägga upp det.

class A class B < A class C < B class D < B

..och det jag undrar är alltså:

  1. Tanken är att C samt D är separata objekt som endast används av B. Innebär "C < B" att det endast är B som har tillgång till att använda dessa, eller kan även A göra det? A är nämligen en klass som hanterar B men har inget att göra med varken C eller D.

  2. Enligt god programmeringssed så ska ju klasser placeras i separata filer med samma namn. Gäller detta även subklasser? (har inte sysslat med OOP i så stor utsträckning)

  3. När jag försöker skapa subklasser genom att lägga till "<" så får jag följande felkod "uninitialized constant Object::MyObject (NameError)". Jag gissar mig till att det beror på att superklassen inte har blivit inläst än. Men vad gör jag åt detta? Jag kan ju självklart läsa in superklassen först, men då uppstår ju precis samma problem då jag använder subklassen i superklassen. Jag vet att i andra programmeringsspråk så definierar man ju funktioner och klasser i headerfiler som man inkluderar för att berätta att funktionerna och klasserna faktiskt finns, men hur funkar det egentligen i ruby?

Skulle uppskatta så utförliga svar som möjligt, väldigt länge sedan jag programmerade överhuvudtaget så jag är extremt ringrostig.

Ska fundera om jag kan formulera mig lite bättre, så det är möjligt att jag redigerar något.
Tack på förhand!

Av iNi

Tjenare! Jag och en kompis fick för oss att hosta en egen BFBC2-server efter att vi insåg att det inte längre finns någon bra rush-server som inte har massa fjantiga mods eller restriktioner.
Så vi vill helt enkelt bara tipsa er om vår server och hoppas att det kommer in lite trevliga svenskar.

Så som sagt, inga mods, standard inställningar samt team kill off.

Namn: Not a lame server like all the others [Rush]
IP: 173.199.68.55:19567

(bara att söka på "Not" i server listan så kommer den upp!)

Av iNi
Skrivet av Lopphunden:

Om det enbart bestod av H2O skulle det inte leda ström, men på grund av vattnets autoprotolys finns det alltid en liten del oxoniumjoner (H3O+), men det är verkligen inte mycket!

Not to get technical... but...

Av iNi
Skrivet av KKay:

Det beror väl på hur rent vattnet är? Eller?

Vattenmolekylen H2O är inte naturligt joniserad, därav kan inga elektroner "vandra". Men exempelvis saltvatten är det.

Självklart är även det vatten som rinner i våra ledningar också till viss del joniserat då det för med sig avlagringar från rören samt undermåttlig reningsteknik - fast vi har ingen vardaglig användning av dejoniserat vatten, och vanligt kranvatten ska ändå innehålla vissa andra partiklar då kroppen behöver dem.

Av iNi
Skrivet av EvilPuppy:

Otrevligt värre. Varför inte bara förklara istället? Skulle också gärna veta och jag klarade av grundskolan för många år sen (kanske för många år sen uppenbarligen)

Enkelt svar: Olja leder inte ström.
Ett lite roligare svar: Varken vatten eller olja leder ström!