PTS: "Postnord håller inte måttet"

Permalänk
Medlem

Senast försvann minnen jag sålt via Tradera, 1100 spänn i sjön. Först hette det att jag valt fel paket/porto när jag skickade men att man kan få ersättning upp till 500:-. När jag väl fick besked, typ 2 månader senare så fick jag ersättning.....med 75kr. Ersättningen upp till 500:- baserades på VIKT, inte värde.

Deras väldigt uppskattade tips var att JAG skulle kontakta Post och Telestyrelsen och se om det hamnat där då adress lappen kanske försvunnit ( jo men visst).

Ska sägas att varken Posten eller Tradera vill kännas vid problemet.

Permalänk
Medlem

Jag tycker postnord blivit mycket bättre senaste tiden och det har fungerat felfritt. Vet inte vad PTS yrar om, vem bryr sig om ett brev kommer fram 1 dag försent. Brev är utdöende det är paketen som räknas!

Permalänk
Medlem

Har jag möjlighet att välja annat fraktsätt än PostNord när jag köper samt skickar saker så väljer jag det.

Har märkt att när jag beställer saker så är oftast kartongerna misshandlade när PostNord har hanterat försändelsen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Xelfeir:

Jag arbetar på PostNord.
Våra problem är sedan 10 år , helt administrativa, det är chef och ledning som lyft från marken och nu inte längre har någon kontakt med personalen eller förståelse för arbetets göromål. Skulle PTS tala med dom som arbetar fysiskt inom PostNord så skulle svaren bli helt annorlunda. Människorna som arbetar inom ledning, press, digitalt och hr ger enbart vilseledande information till folket, fotfolket har aldrig arbetat hårdare och med sämre ledning. Ingen sorterar posten dom går ut med, det görs av andra och vi har inte tid eller möjlighet att tala med varandra, allt kommer färdigsorterat och eftersom vi ofta ska gå andra turer än den man kan så är effektiviteten och vanan helt borta. En tur kan vara 5 timmar lång, på en slinga man aldrig gått, med post du inte sorterat själv, på en arbetstid på 3 timmar, ledningen har tappat bollen helt. Får du inte din pryl i tid är det för att brevbäraren har 9 timmars jobb planerat inom 7 timmars arbetstid. Senaste planen är att sparka all personal utan körkort, även folk som arbetat i 10,20,30,40 år i posten.

Senast vi hyllade 6 säckar med varubrev (ca 75brev) så sade chefen - men alla andra hinner... Den dagen jobbade alla övertid, trots att vi var tvungna att helt stryka 75 adressers utdelning. Vår ledning är helt i det blå. Vi kämpar så gott det går.

Snälla Sweclockers, lämna inte ut mitt namn, vi har kraftiga repressalier och visselblåsare blir alltid straffade. Den som säger något annat får betalt för att ljuga.

Alltid tråkigt att höra om chefer och ledning som inte förstår verksamheten.

Hopppas det blir bättre och du ska veta att jag tycker ni gör ett bra jobb! Inget att klaga på för min del.

Gillar även PostNord-appen på senare tid.

Visa signatur

• Fractal Design North | ASUS ROG Strix B650E-F | Ryzen 7 7800X3D | Radeon RX 7900 GRE | 64 GB RAM | Windows 11
• Mac Pro (Mid 2010) | 6-Core Intel Xeon ”Westmere” | Radeon RX 5700 XT | 32 GB RAM | macOS 12 Monterey | Windows 10
• MacBook Pro 14" | M2 Max | 96 GB RAM | macOS 14 Sonoma

Permalänk
Medlem

Har inte haft mycket problem Post Nord, men just nu har jag ett paket från England som dom "hanterat" i över en vecka efter att jag betalat tull-avgiften, så lite sega kan dom vara.

Visa signatur

R7 7800X3D | 4070Ti | 32GB DDR5 6000mhz | 1TB SSD | 1TB M.2

Permalänk

Skickade en dator vi postnord som där gått en truck gaffel i. Postnord menade på att det var så sen innan och det var inget som hände hos dom. (vilket är skumt med tanke på att jag inte har en truck som jag kör in i paket i med samt datorn var ny)

givetvis fungerade inte datorn när den kommit fram så jag fick bekosta det...

Sen slarvade dom bort en cpu för nästan 2K som jag hade skickat med försäkring samt spåbarhet och hela köret. svaret där var att det inte alls var försäkrat(vilket man hoppas för när man skickar något och frakten går på 150kr)

Efter det så ändrade dom frakt alternativet jag skickade med och tog bort försäkringen på det. nu har dock försäkringen kommit tillbaka igen så jag vette fan vad dom håller på med? Dom vägrar iaf att betala ut något.

Sam sak här.. jag fick bekosta det så killen som köpte den fick tillbaka pengarna och jag stod utan cpu och pengar.

Visa signatur

12900K, 48GB DDR5, GTX Titan Xp 12GB

Sugen på att köra e-GPU?

Permalänk
Medlem

PN funkar hyfsat bra, men det gäller att alltid ta till utlämningsställe så går det fortast. När det gäller brev så kan det ta riktigt lång tid dock då de inte lämnar ut varje dag.

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Jag har inte haft några som helst problem med Postnord de senaste åren. Allt levereras i tid till rätt plats och appen fungerar bra.

Permalänk
Medlem

Åtminstone som utvecklare är Postnord en fröjd att jobba med jämfört med nästan alla andra leverantörer.

Permalänk
Medlem
Skrivet av izzie:

Åtminstone som utvecklare är Postnord en fröjd att jobba med jämfört med nästan alla andra leverantörer.

Jo deras IT/App är faktiskt rätt bra.

Däremot har dom helt sjuka problem i sina "flöden", det här hände senast:
1) Jag blir aviserad att boka ut en leverans på onsdag. Jag väljer att få den dagen efter, torsdag
2) Ingen leverans kommer på torsdag, jag blir f-bannad och ringer kundtjänst
3) Dom kan då se att paketet "fastnat i en terminal på vägen".
4) Det går inte att boka en ny leverans till fredag då torsdagens leverans först måste anses som "bommad", och en ny avisering inte kan gå ut förens dagen efter.

Irritationen är två:
1) När dom uppenbarligen _vet_ att leveransen fastnat på vägen och aldrig lastats på "last mile" utkörningen hem till mig, varför aviseras jag inte om detta _omgående_ så man slipper sitta hemma och vänta på en leverans som måste kvitteras som aldrig kommer?
2) Varför kan dom inte se till att man får boka ut en ny leverans till dagen efter? Så fort man har konstaterat att leveransen inte har lastats på "last mile" bilen så bör man få en ny avisering där man kan välja nästa lämpliga datum baserat på var paketet nu är, och eftersom det på onsdagen gick att boka torsdag, så torde det finnas god chans att förseningen som skedde kommer hinna fram under torsdag så att man kan få ut leveransen till fredag.

Svaret på fråga 1/2 ovan är väl helt enkelt: Det blir lättare för postnord att koda upp sin lösning om man alltid bara låter shit trava på "nästa dag".

Permalänk

Jag tar ofta emot ett paket i veckan. Det mesta via Postnord. Kan inte minnas när det strulade sist. Jag tar visserligen alla mina paket till postombud.

Det enda som egentligen var bättre var när en granne arbetade på DHL och alltid nöp mina paket direkt när dom kom med flyget och sedan slängde av dom på min trapp.

Permalänk
Medlem

I ärlighetens namn har jag minst problem med Postnord.

Visa signatur

Stationär: AMD Ryzen 7 7800X3D | ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI | G.Skill 32GB DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 Neo RGB | Gigabyte 4090 Gaming OC | BeQuiet! Dark Rock 4 Pro | Samsung 980 Pro 1TB M.2 & Intel 660P 1TB M.2 | Corsair RM850x v2 White Series | Phanteks P500A D-RGB | Acer X34GS | Corsair Strafe RGB MX Silent | Razer Deathadder v.2 | Logitech PRO X 7.1
Laptop: AMD Ryzen 7 6800HS | 16GB 4800MHz DDR5 | RTX 3060 140W | 15,6" 144Hz FHD IPS 16:9

Permalänk
Medlem

Förtroendet för Postnord är noll sedan många år, men sedan vi fick upp bevakningskamera så har vi insett att det är värre än så.

Vi får hem en hel del paket, många skickas från mina släktingar från Danmark och Norge och då med TNT och DHL, det enda krånglet har varit ett paket på säkert 10år som blivit ett par dagar försenat men det var pga av krock med en av deras bilar.

Tittar vi på det som levereras hem med Postnord eller rättare sagt inte levereras så är det skrämmande. Vi har just nu 13filmer med Postnords bilar som kör fram till garageuppfarten, bilarna stannar och kör sedan iväg efter en till två minuter. Sedan får vi en avisering/sms att paketet finns att hämta på ex ICA.
I ett av fallen stiger chauffören ur bilen, går kanske tio steg och kollar att han är på rätt husnummer för att sedan hoppa in och köra iväg. Hade gärna delat med mig av dessa filmer men jag har ingen kunskap om hur man blurrar ansikten.

Sedan måste jag erkänna att jag inte vet hur ex Budbee, Best och andra hemleverantörer ligger i löner, men vilken skillnad vi har haft. Alltid på utsatt tid, alltid trevliga och framförallt så läser de instruktionerna om det står att det ska ställas på något speciellt ställe.

Så här väljer vi alltid bort Postnord om det går

Permalänk
Medlem

Postnord har för min det blivit mycket bättre på sista tiden. Hade dock ett bekymmer involverade en tvättmaskin för ett par veckor sedan och att dom inte leverande ett tillbehör till maskinen. Men i det sistnämnda så var det butiken som inte skickade med det tillbehöret. Annars så tycker jag postnord har skärpt sig på sista tiden.

Permalänk
Medlem

Jag har ett paket som skulle ha kommit till dörren i tisdags men har fortfarande inte kommit. Undrar vad som händer.

Visa signatur

Chassi: Corsair 4000D CPU: Intel i7 11700K RAM: 32Gb DDR4 Moderkort: ASUS Z590-F
Grafik: RTX 3070 Ti OS: W11 SSD: M.2 1TB snabb som tusan

Permalänk
Medlem

Jag tycker faktiskt att de fungerar bra överlag. Det enda som stör mig just nu är att de ofta skickar mina prylar till ett paketcenter ett par kilometer bort i stället för att använda paketskåpet vid parkeringen i bostadsområdet. Kan ju bero på begränsad volym, men ändå. Det lär väl lösas när det tillkommer ombud i området, nyproduktionsområden har en tendens att sakna sånt första åren tills den kritiska massan finns.

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D CO + 2133 MHz FCLK GPU: Sapphire RX 7900 XT Pulse OC
RAM: Corsair 2x16GB 6000 MT/s CL30 (Hynix) BZ subtimings
MB: ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI SSD: Kingston KC3000 2TB PSU: Corsair RM850x

Permalänk
Medlem

För mig fungerar postnord i princip felfritt.
Aldrig haft något problem vad jag vet.

Visa signatur

hellre mer fps på skärmen än pengar på banken

Permalänk
Medlem

Även om det fungerar för det mesta (speciellt om man kan välja att försändelser ska levereras till postombud) så är det alldeles för ofta som det blivit nån form av strul för att kunna anses som okej/bra med PostNord, för mig personligen iallafall.

Vid fler tillfällen så har dom helt enkelt vägrat att genomföra hemleverans även fast det är den tjänst som beställts. Vid nåt tillfälle så har dom flyttat datumet för hemleveransen med väldigt kort varsel också (efter att man har väntat igenom hela perioden för leveransen).

När man är i kontakt med dom (kundtjänst) ang. ett fel som uppstått så skyller dom bara ifrån sig och är allmänt ohjälpsamma och ovilliga att försöka att lösa problemen.

Sen gillar jag verkligen inte vissa av lösningarna som tillkommit dom senaste åren, som t.ex. postutlämning varannan dag och att dom bara ställer försändelser utanför dörren utan att ringa på och se till att nån är hemma och tar emot det. Jag bor i ett lägenhetshus där det är fritt för vem som helst att gå in under dagtid, så risken att försändelser som bara lämnas vid dörren i trapphuset blir stulna är ganska stor. Sen har vi det här med att man inte blir tilldelad närmaste postombud utan det som nästan ligger längst bort av alla. Som tur är så går det att manuellt välja postombud från vissa återförsäljare, så då går det att kringgå.

Permalänk
Medlem

Skulle få hemleverans i Fredes, 17-22 skulle det komma. 21:30 kom att utdelning avbrutits. Ingen anledning varför. Sen under hela helgen så stod det bara att det skulle delas ut på Fredagen som gått. På Måndagen skickade dom tillbaka paketet till Malmö, för att sen igår skicka det till ombud. Detta var något som vi betalade för att det skulle vara hemleverans, men dom bara struntade i det.

Andra gånger när det varit hemleverans så har dom inte ens stannat på vår gatan utan bara kört vidare, anledningen skriver dom att där inte var någon portkod angiven, det finns ingen portkod hos oss. Man måste ringa på. Lata jävlar som inte ens orkar gå fram till porten.

Så nej, inte mycket förtroende för posten. Speciellt förarna för hemleverans behöver skärpa sig.

Visa signatur

//Gelantious
I heard life sucks, that''s why I''m glad I don''t have one.

Permalänk
Medlem

PostNord, Bring och Schenker har mitt lokala Ica som utlämningsställe och jag är lika nöjd med dem alla. Inget har så vitt jag vet försvunnit och något enstaka har haft skadat emballage under jag vet inte hur många år.

DHL ligger 20km bort. Att inte få information om fraktleverantör av butiken man gör en beställning hos är det som retar mig mest.

Permalänk
Musikälskare

Det är lotteri om paketet kommer fram eller inte, lite spänning i vardagen! Så på det sättet är det väll positivt beroende på hur man ser det

Visa signatur

❀ Monitor: ASUS Swift 27" @ 1440p/165Hz ❀ CPU: Ryzen 7700X ❀ Cooling: Corsair H170i ELITE 420mm ❀ GPU: MSI 3080 Ti SUPRIM X ❀ Memory: Corsair 32GB DDR5 Vengeance ❀ Motherboard: ASUS Crosshair X670E Hero ❀ M.2: Samsung 980 Pro ❀ PSU: Corsair HX1200 ❀ Chassi: Corsair 7000X ❀ Time Spy: 19 340

📷 Mina fotografier
🎧 Vad lyssnar du på just nu?

Permalänk

Fått paket skickat tillbaka i retur,legat för länge. Posten sade att dom skickat 2 avier.jag hade inte fått en enda. Har numera deras post app,så ser iaf om paketet är framme någorlunda.
Fått skicka tillbaka för demolerat paket,men hänt från andra utkörare också.
Försöker för övrigt inte skicka något om det inte är spårbart.
Annars har det oftast gått bra.

Visa signatur

Asus rog crosshair VII Hero x470. AMD 5800x Be quiet dark rock pro 4 cpu kylare. Corsair 3600mhz minne 32gig. Asus tuf 3080 oc grafikkort plus några ssd och mekaniska hårddiskar. Be quiet pure base 500DX vit datorlåda. En samsung G7 32 curved 240hz skärm plus en samsung 24 tum 60hz. Epos hörlurförstärkare. Epos H6pro closed hörlurar. Asus ROG mus och tangentbord

Permalänk
Medlem

För 5-10 år sedan var postnord sveriges sämsta företag. Nu är det betydligt bättre. SAS är väl sämst nu

Permalänk
Medlem

Tror det beror mycket på vart du bor, jag har Örebro som sista stopp innan det hamnar i min brevlåda eller ombud och jag har inte haft några problem på väldigt länge.

Jag vill inte klaga då jag tycker det funkar väldigt bra idag i mitt område.

Permalänk
Medlem

Har jobbat på Postnord i ca 5 år och 4~ år sedan innan på annat företag inom samma bransch.

Har bara kört paket till företag & hemleverans till privatpersoner.

Har under fåtal tillfälle valt andra företag när jag beställt grejer på nätet. I mitt fall är Postnord snabbast och krånglar absolut minst.

Som tex igår beställde jag kläder från MMSPORTS runt kl 10 på fm. Det ligger på ombudet där hemma om nån timme ungefär. Bokstavligt talat 1 dags leverans från GBG till HBG. Med budbee skulle leverans ske 10 april enligt sidan man fick välja leverans på.

Sålänge företaget man beställer hos (inet, komplett, mmsports osv) skickar det inom samma dag man beställer och postnord får tag i paketet så går det fort.

Sen finns ju såklart avvikelser runtom i Sverige där chaufförer missköter jobbet så går det utöver kunden. Eller om det sker tekniska problem.

Har aldrig förstått grejen med att välja hemleverans som många klagar över att det inte fungerar. Välj ombud istället för fan, rör på fläsket till ombudet.

Visa signatur

ASUS GeForce RTX 4080 TUF
Intel Core i5 13600K 3.5 GHz
Corsair 32GB DDR4 3600MHz
@4K/138Hz

Permalänk
Medlem

Undantaget deras "hemleverans" (som alltid betyder "hämta på centralterminalen" med några få undantag som lyder "hämta hos närmaste ombud") så har jag inte haft några problem med Postnord, vare sig på brev- eller paketfronten. Färre utdelningsdagar suger förvisso, men med tanke på att man i stort sett aldrig får brev så är det förståeligt ur ett ekonomiskt perspektiv.

På paketfronten smiskar de alternativen med hästlängder med ett undantag - försändningar som ska förtullas, för det är en procedur som de dels tar ohemult betalt för, och som tar orimligt lång tid (relativt exempelvis DHL).

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem
Skrivet av NightGhost:

Fått paket skickat tillbaka i retur,legat för länge. Posten sade att dom skickat 2 avier.jag hade inte fått en enda. Har numera deras post app,så ser iaf om paketet är framme någorlunda.
Fått skicka tillbaka för demolerat paket,men hänt från andra utkörare också.
Försöker för övrigt inte skicka något om det inte är spårbart.
Annars har det oftast gått bra.

Med avier menas notiser från appen. Har du inte angivit telefonnummer så kommer inga sms. Har du appen så får du alla meddelande gällande paket du skickar som går att spåra.

Avier på post finns inte längre, tror inte ens man använder det för Kina paket idag.

Så för ens egen skull, skaffa appen. Den är jävligt bra.

Visa signatur

ASUS GeForce RTX 4080 TUF
Intel Core i5 13600K 3.5 GHz
Corsair 32GB DDR4 3600MHz
@4K/138Hz

Permalänk
Medlem
Skrivet av gurkburk92:

Har aldrig förstått grejen med att välja hemleverans som många klagar över att det inte fungerar. Välj ombud istället för fan, rör på fläsket till ombudet.

Newsflash: Alla har inte möjlighet att ta sig till och från ett ombud och samtidigt få med sig en större försändelse. Alla har inte gångavstånd, bil, hälsa nog, etc.
Erbjuds hemleverans som service (vilket kan diskuteras huruvida det borde eller inte, men det är en helt annan fråga) så ska den fungera.

Visa signatur

Desktop: AMD 3950X, 64 GB RAM, Nvidia 4070 ... (Windows 11)
Serverdesktop: AMD 5600G, 64 GB RAM (Proxmox)
Labbmiljö: Supermicro SC825 X9DRi-F 2xE5-2667v2 64GB RAM
Kamera: Canon R5, Canon RF 100-500, Laowa 100mm f/2.8, Canon RF 24-70 f/2,8

Permalänk
Medlem
Skrivet av gurkburk92:

Har jobbat på Postnord i ca 5 år och 4~ år sedan innan på annat företag inom samma bransch.

Har bara kört paket till företag & hemleverans till privatpersoner.

Har under fåtal tillfälle valt andra företag när jag beställt grejer på nätet. I mitt fall är Postnord snabbast och krånglar absolut minst.

Som tex igår beställde jag kläder från MMSPORTS runt kl 10 på fm. Det ligger på ombudet där hemma om nån timme ungefär. Bokstavligt talat 1 dags leverans från GBG till HBG. Med budbee skulle leverans ske 10 april enligt sidan man fick välja leverans på.

Sålänge företaget man beställer hos (inet, komplett, mmsports osv) skickar det inom samma dag man beställer och postnord får tag i paketet så går det fort.

Sen finns ju såklart avvikelser runtom i Sverige där chaufförer missköter jobbet så går det utöver kunden. Eller om det sker tekniska problem.

Har aldrig förstått grejen med att välja hemleverans som många klagar över att det inte fungerar. Välj ombud istället för fan, rör på fläsket till ombudet.

Problemet som jag haft med t.ex Amazon nu senast är att leveranstiden skiljde med flertalet dagar på den varan jag beställde. Hemleverans ikväll 17-22, får se om jag lyckas....förhoppningsvis.
Samma vara, dispatched and sold by Amazon, och valet till postombud skulle ske tidigast måndag nästa vecka.
Jag får inte ihop den ekvationen, men å andra sidan är det ju Amazon vi pratar om som har en del quirks för sig minst sagt

Annas försöker jag undvika hemleverans så mycket som möjligt, om vi inte pratar stora och tunga varor som tv eller möbler.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Medlem

Hur kvalitén av en betald tjänst kan variera så mycket mellan olika städer är förbryllande.
Har själv haft problem en gång under ~10 års tid mestadels användades av Postnord.
Flertalet bekanta (fler i södra/mellersta Sverige) har problem i ~20% av sina leveranser på ett eller annat sätt.

"Håller inte måttet".. No shit. Hur någon i Postnords övre administration kan se deras uppdrag som "lyckat" kräver krokigare verklighetsuppfattning än flat earthers. Skäms för f*n.

(Edit: Tack för artikeln och uppmärksamheten, även fast jag själv inte haft några direkta bekymmer så är det rätt uppenbart att hela företaget behöver skakas om.)

Visa signatur

MLG Lurker