Inlägg

Inlägg som BergEr har skrivit i forumet
Av BergEr
Skrivet av Gainsgoblin:

Inget lyckat drag i min bok. Att köra en suv med bensinmotor är ju en mardröm förbrukningsmässigt men aja det är väl lättare att göra bensinhybrider än dieselhybrider.

Av folk jag vet som jobbat med just utveckling av motorer på Volvo så har jag hört att det inte är ekonomiskt försvarbart att prova utveckla en motor som klarar EU kraven på riktigt. Även om Volvo inte åkte dit så hårt i diesel gate så la de direkt ner utvecklingen av sina diesel motorer då. Så Volvo personbilar ska har varit utan utveckling av diesel motorer i flera år redan.

Så det var ganska väntat att de slutar sälja diesel bilar snart.

Av BergEr
Skrivet av Kent:

Mja, mjo, jag tycker att han fegade lite Från Slack:

Haha, jag trodde faktiskt han skulle besöka frysen på någon butik eller lager

Av BergEr
Skrivet av mrqaffe:

Att inte köra med farthållare är enormt obekvämt när man väl börjat använda det och jag har i princip aktiverat den så fort det varit möjligt för att kunna få "handgas" vid justeringar och brukat toucha kopplingen ( om det finns) för att stänga av den när jag inte velat justera ner hastigheten utan bara rulla.
Tycker det är rätt fruktansvärt obekvämt att åka med någon som inte håller jämn fart på öppen väg utan sitter och "småpumpar" på gasen utan att direkt variera hastigheten utan bara får ljud och vibrationer att hela tiden ändra sig lite i bilen.

Första bilen jag lärde mig köra i hade farthållare så är väl medvetna hur de är. Dock aldrig åkt med någon som är så dålig på att hålla jämn gas. Det är väldigt skönt på långa körningar men inte ett måste för en bekväm tur

Vi har inte ens AC, lampor i taket eller sätesvärme i bilarna på jobbet (visste ni ens att nya bilar 2020 säljs utan sånt?). Så någon farthållare får man inte köra med där tyvärr.

Av BergEr
Skrivet av anon270778:

Vem fan pratar i telefon längre?

Många? Jag personligen får ibland ihop flera timmar på en dag. Vanliga samtal, videosamtal, teamspeak, discord.
När man ser folk på stan så går enormt många och pratar i telefon samtidigt.

Av BergEr

Har väl gjorts en del forskning på området och det kommer alltid fram till att majoriteten kör snabbare/hårdare när det spelas musik.

Är nog några som köat upp t.ex den här och rullat på på E4an och trycker ner pedalen helt

Skrivet av mrqaffe:

Har det inte mycket att göra med komfort, har man inte farthållare så är det väldigt mycket obekvämare att inte sträcka ut benet rakt jämfört med att modulera positionen gaspedalen.

Går att få ok ställning även utan raka ben. Fan har nog inte kört en bil som skulle gått under 200 om jag hade raka ben i den

Kör bil 6-13h om dagen, som längst samma hastighet i 15min. Men även vid långkörning där man ligger 110-140 i timmar så är jag inte obekväm iaf.

Av BergEr
Skrivet av Pincett:

Jag är rädd för att jag kommer bli utskrattad och hånad, men nästa bil som kommer hem till oss blir nästa år och det blir en Dacia Duster

Javisst, det är inte det fräckaste man kan äga, men den är billig i drift och service.

Har varit och provkört ett antal gånger innan jag bestämde mig och skulle helt klart rekommendera att provköra för många fördomar kommer att försvinna.

Så länge man inte kör någonstans det snöar, eller har de fixat så insuget inte tar in massa snö och bilen fryser ihop så fort det är någon centimeter pudersnö på vägen?

Av BergEr
Skrivet av Dussan89:

Vi får plocka ur vanliga hörselkåpor med sladd eller sånna där man mosar ihop och kör in i örat, men det där med gjutas för sina öron låter intressant, men jag antar hiskligt dyrt ?. Tror inte jobbet är intresserad av att ta in större sortiment av hörselskydd.

Samma prisklass som bättre peltor kåpor, så 3-4k. Gjutningen kostar en del så när den är gjord kan man köpa flera lurar billigare.

Går ju att fråga annars. Som sagt för oss kom ledningen och sa att nu är det dags för nya hörselskydd för alla. Sen fick man välja.
Brukar vara ganska vanligt inom industrin vad jag vet. Så istället för att du tar ut ännu ett par kåpor kan de ge pengarna för detta (eller köpa in det åt dig och du drar mellanskillnaden från lönen).

Kommer inte ihåg vilket företag vi tog från, men finns några aktörer. Bara söka på "hörselskydd formgjutna".
Alla som tog det var väldigt nöjda vad jag vet.

Av BergEr

Hur viktigt är det att den är tyst i kupén?
Hade själv tittat på en Yaris och ett par hörlurar med ANC.

Av BergEr

Är du redo att lägga lite till kan du köpa in-ear som gjuts efter dina öron och har certifiering som hörselskydd. Sånt som t.om går att använda vid jakt.

Jobbade inom industrin och vi fick välja mellan sånt eller peltor kåpor när det var dags för skyddsutrustning. Kommer dock tyvärr inte ihåg namnet men det finns där ute!

Det vi kunde välja var då bluetooth (fast lurarna satt ihop i varandra och batteriet var på kabeln mellan).

Kan inte jobbet skjuta till lite pengar?

Av BergEr
Skrivet av Nivity:

2 år är ju inget alls att ens bry sig om, då har man kvar allt med studievana och allt känns familjärt snabbt.

Förutsatt att man har någon studievana alls. Många glider genom gymnasiet utan att knappt öppna en bok. Personligen skolkade jag 50%~ av matten och följde aldrig läraren eller gjorde övningar från boken. Fick ändå VG för att jag skrev MVG på nationella provet.

Då får man en chock på högskolan när man faktiskt behöver göra något för att ta sig vidare.

Av BergEr
Skrivet av Boozfob:

För mig funkar det fortfarande bra också men de började rulla ut någon uppdatering till vissa användare som jag har förstått det, oklart om det finns någon fix än(?)

Kanske därför mitt youtube ser ut så här nu ibland.

https://i.imgur.com/O3pt0U1.png

Av BergEr

Nån timme = upp till en halv dag så 2-8h

Av BergEr

Lastbilsstationen kör ut dygnet runt btw, men kanske inte till privatpersoner @AplAy:
Har dock själv fått ett paket av dem 01:00 (dvs tog emot det på jobbet).

Av BergEr

Jobbat som distributör (tidningsbud hette det förr) och är nog imo bland det bästa jobbet man kan ha (på rätt rutt).

Men tyvärr är lönen bara kring 30k i månaden och man jobbar 6 dagar i veckan. Annars är tjänsten gudomlig. 5 dagar med högre lön och den hade nog kunnat vara bästa jobbet.

Sitta och lyssna på podcasts/musik, se natur. Köra en del bil. Kunna se varje sol uppgång och alla norrsken
Ingen stress, i stort sett aldrig någon kund att prata med (men när det händer är de oftast sura), inga chefer direkt, inga kollegor. Man bara gör sin sak, tar raster när man behöver osv.
En vanlig dag på sommaren är för mig 5-6h.

Av BergEr

Känner du någon som kan hantera en svets så är det mycket enkelt att göra ett eget enormt stadigt bord.

Av BergEr
Skrivet av drum_man32:

Den där ikonen finns i Youtube videos och funkar jättebra men inget så för hela systemet att spegla. Bara nåt som heter Smart View, men det funkar dock inte.

Har du kollat så den bara inte är gömd (genom att redigera vilka ikoner du ser där)? Trodde den här funktionen var standard på alla android sen många år tillbaka

Av BergEr

@drum_man32: Absolut enklast är att klicka på knappen här som heter Casta.

https://i.imgur.com/dNOI3iK.jpg

https://i.imgur.com/tmSu0TN.jpg

Borde gå bra på din telefon med, har dock ingen s7a att testa med.

Av BergEr

Det är helt ofta skräp till UX på vitvaror håller helt klart med.

Men fan imo ska en mikro ha knappar för tiden. Flickvännen har en med två vred och skillnaden mellan 1 minut och två minuter är 2mm~. Och man ser inte på vredet direkt att man råkat ta två minuter för mycket för man tror den är på 3 så är den på 5. Tog henne typ två månader innan hon brände sönder sin vetevärmare pga det :/

Bosch kunde då ganska bra på 70/80 tal (inköp på den här är oklart så gammal är den, den har typ gått i arv).
Gillar den skarpt även om insidan är lite liten år 2020. Som bonus visar klockan 24:00 vid midnatt

https://i.imgur.com/RgEgS9B.jpg

Av BergEr
Skrivet av HappySatan:

Hmm, väldigt skumt. Det måste nästan vara någon mjukvara jag har installerad som ligger på CTRL+SHIFT+S. Någon som vet hur jag kan kolla upp vilket program som har bundit den knappkombinationen? Såhär ser det ut för mig... d.v.s. en märklig röd klippikon istället för det vanliga skärmklippverktyget.

Får du det i alla program eller bara ett?

Firefox har vad du beskriver men den är inte röd på min skärm.

Kan vara gyazo, sharex eller liknande?

Av BergEr

Imo är en framtidssäker dator är en som är bra idag men även duger om några år. Grafikkort

Så en dator som inte är framtidssäker (för gaming eller tyngre arbete/server) innehåller i dagsläget imo en i3 eller sämre. 16GB ram eller mindre, ett dåligt nätagg och har under 500GB NVME SSD.

Behöver man uppgradera något annat än GPU så har man imo handlat fel från början eller har så höga krav att man hamnar inom top 1%.

Skrivet av Daz:

En anekdot är mina föräldrars synnerligen framtidssäkra dator som kör en 4670K och har gjort det i princip sen den kom. De använder den inbyggda gpun och parar det med 16GB ram och en ssd. Såtillvida det inte dyker upp något nytt strömmat videoformat som kräver hårdvarukompabilitet lär den datorn hålla flera år till utan problem. Har tagit bort en fläkt en gång efter att den dog och började ge ifrån sig missljud. Snacka om framtidssäker dator!

Det är ju förfan en helt ny burk!