Inlägg

Inlägg som BergEr har skrivit i forumet
Av BergEr
Skrivet av manandnature:

tack, kanske var för hoppfullt tänkande..

Kan jag finna denna RAT eller är det en omformatering som gäller?

Ja det kan vara möjligt att hitta om du har något. Men en formatering är typ snabbare och säkrare.

Sen får du ju komma ihåg att vi pratar om vad som är möjligt och kan ha hänt. Inte att det måste ha hänt.

Av BergEr

Största skillnaden är nog i mjukvaran som ofta kommer med. Så att du enkelt kan ändra tangenter, skapa macron, profiler för varje spel osv.

Du kan helt klart få vanliga tangentbord med RGB utan att de har gaming i namnet. Samma som att typ alla olika brytare och layouts hittas på vanliga samt gaming.

Av BergEr
Skrivet av HWS:

Tack för det!

Jag är ganska öppen för förslag egentligen. I och med att utbudet är något begränsat så har jag försökt hålla mig öppen för alla alternativ.

Kan du dina mått? Hade ju varit enklare att tips då

Denna är "athletic fit" https://se.tobeouterwear.com/collections/jackets/products/mac...

Av BergEr
Skrivet av manandnature:

Loggade in via Steam-browsern som finns i overlayen på CS. Denna bör inte ladda ner någon fil, eller hur?

tack!

Klart den kan. Det är ju en vanlig webbläsare.

Av BergEr
Skrivet av manandnature:

tack, gick igenom varje sida och ändrade om det! något annat att tänka på?

I värsta fall har du även fått keylogger/RAT på datorn. Osannolikt men väldigt möjligt.

Av BergEr

650W nätagg är fett overkill så går kanske att spara lite där (utan att vara dumsnål och köpa rent skräp då).
Ert DDR3 ram passar inte till det moderkortet eller processorn.

Behövs verkligen en hårddisk när det redan är 500GB SSD?

Hade sen tagit sparade pengarna från nätagg och hdd och tittat på ett begagnat grafikkort like ett 1060 eller en starkare cpu och lagt till 500-800 för att 1060.

Av BergEr
Skrivet av JonkenPonken:

-47? I Sibirien eller vart då, vilka år?

De kallaste uppmätta temperaturerna är: Januari -49,0° Karesuando 27 jan. 1999 och Vuoggatjålme 1 jan. 1951 (Norrland), Februari -52,6° Vuoggatjålme den 2 februari 1966 (Norrland) och December -48,9° Hemavan den 30 december 1978 (Norrland).

Kalix som det står under namnet, så typ 30mil från Karesuando. Minns ej vilket år men var mellan 96 och 2002. Så 1999 kan ha varit året.
Väderstationer står inte så tätt men det kanske du vet. Finns t.ex en i hela kommunen här och den är flera mil bort från ställen jag bott på iaf. Kollar man på termometern i bilen kan temperaturen skilja 15-20 grader på en 3mil bilresa (t.ex börja på -20 vid lägenhet och vara -40 vid jobbet).

Av BergEr
Skrivet av HappySatan:

Med din definition av städning städar jag aldrig. Golvet våttorkas i bästa fall vartannat år och dammar gör jag inte annat än när jag flyttstädar. Dammsuger gör dammsugarroboten emellertid varje dag och jag kompletterar med manuell dammsugning 1-2 gånger i veckan.

Inser att det låter som om jag lever i misär, men så är det tack och lov inte. Bor stort och har ganska lite grejer, därför blir det aldrig alltför illa.

Hur ser det ut på dörrkarmar, lister osv hos dig?

Började typ klia i ansiktet bara av att läsa det där

Av BergEr
Skrivet av JonkenPonken:

200 kvadrat är inte en liten villa.

Hur som så måste ni haft nåt fel på isoleringen såvida det inte va -45 grader ute. Nu är det ju ointressant att spåna varför men nästa gång om du råkar ut för nåt liknande så kolla isolering/isoleringslister. Gissar på tvåvåningshus med torkade lister runt fönster och dörrar.

En undran bara, va det ingen i hushållet som reagerade på de svindyra elräkningarna?

-40 ute är en vanlig vinter, det är nästan -20 flera månader i sträck. Ett år var vi nere på -47 en dag och under -40 i flera dagar samma månad men minns inte hur räkningarna var då.

Klart folk reagerar men det är helt normala priser för vattenburen el t.ex. Kollar man med folk med liknande värme så har alla liknande räkningar. Är ju en orsak till att bergvärme blivit väldigt populärt, eftersom man tjänar in pengarna på några år

Av BergEr
Skrivet av JonkenPonken:

Hade ni 600 kvadrat?

Var en standard liten villa, 200~ kvm.

Skrivet av Oliver91:

Ok.. har en luft/värmepump på nedervåningen samt oljefyllda el element och nybytta fönster 2019 samt elektriskt ventilationssystem med cirkulation på värmen så det var inte riktigt sanning 😂

Och ja, blir sällan kallare än -10'c och de brukar vara ett par dagar per år max, kanske snö max 1 vecka per år nuförtiden.

Har kamin med som jag eldar med när de blir riktigt kallt.

Ah okay, lite annat då
Ja vi hade kamin också som vi eldade när det blev kallt (-30 eller lägre typ).

Av BergEr
Skrivet av Oliver91:

1500-2000kr i månaden har jag under vintern med direkt elvärme i ett 130 kvadratmeters hus så det där kan ju inte stämma att du förbrukar så mycket eller håller du på med bitcoin mining?

Shit, när vi hade direkt elvärme för några år sen gick det på över 10k i månaden för att hålla 20c inne i en ganska ny villa. En kompis hade liknande räkningar för två vintrar sen med.

Av BergEr

@zeg: Dina problem låter väldigt lika mina så kan ge min erfarenhet.

Sitter enormt mycket, både hemma och på jobbet. Så har väldigt korta muskler, detta gör att SI-leden bråkar. Kan dvs inte hålla korrekt form så bra/alls.
Fått den fixad hos någon som jobbar med det (kan ej rätt titel men han kör laser, massage, knäcker rygg osv).

Sen till gymmet och ta hjälp av personalen där. Fick då helt nytt program med fokus på att stärka rygg+höft och stretcha ut det. Första hon sa var att militärpressen ska bort, samma med benpress (där jag skadar mig och behöver behandling efter).

Har nu varje dag stretching för ryggen/höfter, övningarna har fokus på att stärka ryggen.

Av BergEr
Skrivet av Bamsebjörn:

Tack, det verkar rimligt! Men det jag kan hitta är antingen byggkonstruktörer eller CAD-konstruktörer, antar att det är det senare jag ska sikta på. Men kan konstruktören även hjälpa till med själva produktutvecklandet? Har som sagt en glasklar idé, men är lite vilse i exakt vilka komponenter/material/delar som ska användas för att få bästa resultat.

Ja, det är exakt vad min farsa jobbar med (CAD). Sen lär det ju variera vad varje kan, en person kanske inte är nog.

Av BergEr

En konstruktör är nog närmare vad du vill hitta.

Av BergEr

Köpt teamspeak till telefonen, annars ingenting alls på fem år.

Av BergEr
Skrivet av _genki:

Det enda de minskar är möjligtvis spridningen av egna nysningar och hostningar. Men har man dessa symptom under pandemier bör man inte vara ute bland folk.

Är inte det hela poängen med att folk ska ha mask? Man har det inte främst för sig själv utan för att minska risken att sprida till andra.

Man hostar och nyser ju dock även fast man inte är sjuk. Personligen flera hundra gånger om dagen från mars till september pga pollen.

Kommer det en version med kolfilter så köper jag en direkt!
Morsan har enorma problem med dofter, räcker med att hon gör förbi en person som använt för mycket parfym för att typ bli sängliggande någon timme. Bara lämna butiken, åka hem och suga i sig bricanyl och kortison.

Av BergEr
Skrivet av medbor:

Inte bara 5G, Starlink och amazons alternativ är ju högst relevanta för hemnät

Känns verkligen Starlink relevant om man kan välja fiber? Vi snackar hastigheter som kändes sega för tio år sen redan.
Folk som har Starlink nu får hastigheter så låga som 11Mbit och max är 60Mbit. Även om det någonsin klarar 1Gbit som de pratat om så är det ju fortfarande en väldig låg hastighet jämfört med fiber.

Går väl om man bara kollar mail typ men fuck vad segt som familj där det är stor risk att många ser video och kanske patchar något spel.

Med fiber slipper man oroa sig för vädret. Eller att fler personer ansluter och hastigheten går att vrida upp till 20, 40, 100Gbit om det så behövs.

Av BergEr
Skrivet av Aktsu:

Ja man passarar mackar, men iaf i Stockholm är det inget man bara smiter in till i rusningstrafik, först skall det köas på avfarten, ofta köas på macken sen skall det köas vid påfarten vilket gör att man tappar rätt mycket tid (jag mätte det till 10+ minuter). Nu bor ju inte alla i Stockholm men en relativt stor andel gör det och kan tänka mig andra städer har liknande scenarion.

Personligen har jag aldrig köat för att köra in till en mack, kö ut pratar vi max 2-3 bilar som kör förbi på vägen farmför.
Kö fram till pumpen ungefär 2 ggr om året. Då kör jag kring 10000 mil om året och tankar 4 gånger i veckan på ställen som har 2-4 pumpar för bensin.

De som bor i stockholm är ju dock en liten minoritet om man ser på hela landet. Och läget på orter som lule, skeå, ume är inte ens nära det du beskriver (och såklart alla mindre ställen).

Av BergEr

Beroende på hur fort jag hittar nytt jobb så blir det nog ny dator (plus skärm), ps5 och nya hörlurar.

Av BergEr
Skrivet av Gainsgoblin:

Inget lyckat drag i min bok. Att köra en suv med bensinmotor är ju en mardröm förbrukningsmässigt men aja det är väl lättare att göra bensinhybrider än dieselhybrider.

Av folk jag vet som jobbat med just utveckling av motorer på Volvo så har jag hört att det inte är ekonomiskt försvarbart att prova utveckla en motor som klarar EU kraven på riktigt. Även om Volvo inte åkte dit så hårt i diesel gate så la de direkt ner utvecklingen av sina diesel motorer då. Så Volvo personbilar ska har varit utan utveckling av diesel motorer i flera år redan.

Så det var ganska väntat att de slutar sälja diesel bilar snart.