Inlägg

Inlägg som RawN har skrivit i forumet
Av RawN

Ursäkta att man är lite off topic, men hur ser det ut för er andra som beställt via comviq? Förändras ert leveransdatum något över tiden, eller är det detsamma som beställningen gjordes?

Beställde en Iphone 6 silver 16gb den 19/9 på morgonen. Har leveranstid den 11/10

Av RawN

Har länge spanat in och varit nära på att slå till på en DXRacer, problemet är dock att jag inte kan bestämma mig för vilken. Är inte ute efter den flashigaste eller så, utan helt enkelt den mest bekväma. Skulle vara kanon om man fick lite mer input på de olika serierna. Har spanat in M-serien (Commander, Cobra, Master, etc) och D-Serien (Chief, Strider, Cuda, etc).

Var väldigt nära på att satsa på en Master, dock upptäckte jag i sista stund att de skiljer sig från dem på ex need4seat och andra sidor. Vet inte om det är en synvilla, eller om skålningen är mycket bredare och otydligare på dem på maxfps/netonnet. Sedan verkar det inte heller finnas något relä som kan justera "trycket" i ryggen, från vad man ser på bilderna. Cobran verkar vara en utgående modell och ha en tydligare skålning i ryggen, vilket ser skönt ut.

Är relativt lång(186) och normalbyggd, varken slank eller bred.

Jämförelse mellan DXRacer Master på need4seat och maxfps
http://www.needforseat.de/eu_english/shop/office-comfort/dxra...
http://www.maxfps.se/m-series/dxracer/master-gaming-chair

Är tacksam för all input jag kan få!

Av RawN

Det var länge sedan jag skrev i tråden. Köpte ett r9 290 då komplett reade ut korten första gången. Hade dock enorma problem med att kortet var helt instabilt och gav mig blåskärmar och artifacts hela tiden. Försökte hitta någon lösning, men tillslut skickade jag en RMA-ansökan. Det dröjde rätt länge innan jag fick skicka iväg det och innan de hade testat och skickat tillbaka ett nytt kort.

Nu till nästa sak, även detta kort ger mig problem med blåskärmar. Exakt samma kod, 0xa0000001. Detta inträffar även vid vanligt surfande och klickande i windows. Är otroligt less på detta och vet inte vad mer jag kan göra för lösa det. Tvivlar på att jag har fått ett ytterligare kort som är defekt, vad är oddsen?

- Har senaste bios på moderkortet, testade även att uppdatera bios på förra 290.
- Har testat andra PCI-E slots.
- Olika drivrutiner, senaste betorna samt WHQL för 290.
- Rena ominstallationer av windows.
- Kontrollerat temperaturerna
- Samt att datorn har fungerat helt felfritt med mitt gamla GTX580 i två veckor.

Förstår inte vad problemet kan vara, men det ser ju ut som att det är något som kortet inte går ihop med min övriga setup. Ser ingen anledning att byta ut de andra komponenterna bara för att få kortet att fungera. Så jag har ansökt om att få pengarna tillbaka istället, vilket inte borde vara något problem tycker jag.

Av RawN

Någon som vet hur det ser ut med Nexus-plattorna? Har man missat dem eller kommer de dyka upp senare?

Av RawN
Skrivet av Dunder:

Jag fick ner kylaren i kundvagnen men när man väl kom fram till kassan så var kundvagnen helt plötsligt tom...

Samma här fast med nexus 7an :/

Man kom ju lika långt som vid förra försöket för två dagar sen..

Av RawN

Troligtvis coil whine, tjutande spolar. Exempel: http://www.youtube.com/watch?v=zmlT86FPRh4.

Tror det inte finns så mycket att göra åt det. Om du nyligen köpt det kan du nog lämna igen det på öppet köp eller motsvarande. Så länge det lämnas tillbaka i "nytt" skick. Coil whine är inget farligt i sig, det är bara störande och drar ner helhetsintrycket av kortet. Det är nog bara du själv som kan avgöra om det är tillräckligt störande eller något du kan stå ut med. En del säger att coil whinet kan försvinna med tiden, är dock själv lite skeptisk.

Av RawN
Skrivet av AMD-FX:

Jag vet faktiskt inte vad är felet då. 13.9 är inte gjort för de nyare korten så jag tror inte det är nån ide, jag tror att 13.10 är den första som ska funka med R9 serien. Den finns väl med på CD:n som följer med grafikkortet. Ditt nätaggregat kan det ju inte vara om du har ett AX850 som står i signaturen. Du känner ingen som vill testa kortet åt dig innan du skickar iväg det ifall det skulle vara någon annan del i datorn och inte grafikkortet? eller låna nåt annat nätagg ifall det skulle vara så att det är fel på ditt. I vanliga fall borde ju 850W räcka långt. Får jag fråga vilket OS kör du? drivrutinen kanske är sämre om du kör Windows 8. Jag har Windows 7

Okej jag förstår. Aa precis, det är ett AX850 och tycker ju absolut att det ska räcka och bli över. Har aldrig haft några problem med mitt tidigare GTX580. I och med att problemet var kvar trots olika försök att lösa det, drar jag slutsatsen att kortet är defekt. Har försökt med olika drivrutniner, flera ominstallationer av systemet, olika PCI-E portar, tagit bort och avinstallerat ljudkortet, uppdaterat moderkortets och grafikkortets bios. Allt detta utan större framgång.

Har nu stoppat in mitt gamla GTX580 och allt verkar fungera felfritt. Ska försöka returnera kortet till komplett, och hoppas det inte är någon större deal. Någon som har erfarenhet hur sån process går till? Hur lång tid tar det innan man får en ersättningsprodukt?

Som jag nämnde tidigare i tråden så hade jag inga bekymmer med coilwhine på mitt exemplar, blev rent av positivt överraskad över hur tyst kortet var(varmt blev det dock(max 95C). Dock kan jag kanske inte riktigt dra den slutsatsen då jag aldrig lyckades hålla kortet i 100% load under långa sekvenser. Så jag hoppas att även nästa kort är "fri" från coilwhine, dock främst att det fungerar.

Än en gång, är oerhört tacksam för all hjälp jag har fått!

Av RawN
Skrivet av AMD-FX:

Den jag laddade ner är från programmerarens hemsida. http://www.wagnardmobile.com/DDU/
Du kan också kolla nya uppdateringar på annat sätt. Det finns ett ? tecken upp vid övre högra hörnet i programmet. Välj Check for Updates. Jag skrev fel version i förra inlägget, men du fattade nog det 9.7 skulle det vara och inte 6.7

Jag har haft krascher med mitt grafikkort också, men har klarat mig bra efter BIOS flashningen av grafikkortet. Har även flashat BIOS för mitt moderkort också ifall det skulle vara nåt med det att göra. Var nåt med bättre stabilitet i alla fall enligt Asus

Ja det är det. Allt står i monteringsanvisningen http://www.arctic.ac/eu_en/downloads/dl/file/id/311/web_insta...

Har bökat runt med det mesta nu, och det ser ut som att det är något fel på kortet. Har testat olika drivrutniner, men de verkar inte vara någon större skillnad i stabiliteten(instabiliteten). Har även flashat om bioset på kortet(från sapphires hemsida). Bsodsen uppstår ofta då jag klickar runt i ccc-menyerna eller öppnar och stänger olika fönster. Något som är skumt är att DDU fungerar väldigt dåligt för mig, trots senaste versionen(kör även i felsäkert läge). Verkar som det inte lyckas rensa allt om man läser ur loggen. Detta resulterar till att jag måste formatera efter varje försök.

Är det något jag har missat, något annat jag bör undersöka?
Tänkte göra ett sista försök att testa 13.9 whql, om det blir någon skillnad. Vilken finner ni som den mest stabila drivrutinen för 290? Om problemet fortsätter får jag vända mig till komplett för ett rma-fall.

Av RawN
Skrivet av AMD-FX:

Jag tror inte på det där BennyZ säger att kortet är defekt, det är drivrutinen som är dålig. Kan lugnt säga att den senaste beta v9.4 drivrutinen är den sämsta på bra länge jag testat. Gå tillbaka till 13.11 beta v9.2 igen om du har filen kvar, det kommer säkerligen lösa dina problem. Jag kan säga att jag inte är ensam att ha problem med den senaste drivrutinen. När jag t ex kör Skyrim så kraschade spelet väldigt ofta samt att frameraten hoppade upp och ner hela tiden vilket den inte gör med beta v9.2 som ligger stabilt på 60 fps nästan hela tiden. Du säger att du använt DDU, var det den senaste som ska ta bort mer för AMD kort? den senaste är v6.7 och nu funkar det bättre för mig. Du kör väl DDU i felsäkert läge när du avinstallerar? DDU brukar påminna att du inte gör det annars

När det gäller BIOSet för Sapphire så är det att dom enbart höjt fläktkurvan så att korten inte ska klocka ner sig när tempen nåt taket om jag förstått rätt. Jag själv har samma kort som du har som jag köpte av att det var billigare än de flesta andra korten som fanns ute

Skriver till er båda, och är väldigt tacksam för era svar!

Jag är lite orolig att kortet ska vara defekt, hade verkligen hoppats på att det bara är ett mjukvaru-fel. Vart så nöjd att man fick ett exemplar utan coilwhine, men det är ju mindre bra om det är defekt Ska göra lite mer felsökningar innan jag avgör om det är defekt eller inte.

Skönt att höra att det kanske beror på drivrutinen, ska testa att köra med beta 9.2 istället då. Versionen av DDU har varit 9.6.1 taget härifrån http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_uninstalle... Trodde det var den nyaste, artikeln är från 20/11. Dock verkar det som att en ny version, 9.7 kommit igår. Ska testa använda den istället. Gångerna jag använt DDU har alltid varit i felsäkert läge.

Av RawN

Köpte ett Sapphire r9 290 från kompletts erbjudande. Installerade kortet igår, men har haft stora problem. Jag vet att det kan vara krångligt och lätt uppstå problem då man går över från nvidia till amd, och vice versa. Hur som helst så här har det gått vid de olika försöken.

Försök 1: Använder mig av DDU och rensar bort de tidigare drivrutinerna. Stänger ner och byter kort. Installerar de senaste drivrutinerna (13.11 beta 9.4). Datorn bootar som vanligt, dock går det lite segt i CCC-menyerna, och det hänger sig. ("Grafikkortsdrivrutinen har slutat svara och återställt" Detta följt av att skärmen blinkar till/bluescreen eller artifacts). Detta inträffar lite då och då, behöver inte enbart vara vid spelande. Tänkte då att det kanske är lämpligast om jag formaterar systemdisken helt och hållet.

Försök 2: Formaterar, installerar drivrutinerna 13.11 beta 9.4. och resten av mina drivrutiner. Samma problem uppstår.

Försök 3: Uppdaterar bios på moderkortet, formaterar, installerar andra drivrutniner (13.11 whql (endast för r9 290)). Samma problem uppstår.

Försök 4: Formaterar och installerar alla andra drivrutiner före grafikkortet. Därefter installerar jag 13.11 beta 9.4. Går in i CCC och kickar runt på flikarna och nu igen slutar drivrutinen svara.

Bluescreenkoden:
0xA0000001
atikmdag.sys (denna omnämns alltid)
dxgmms1.sys (ibland även denna)

Verkar inte vara några som helst problem med temperaturen. Trots att den ligger på drygt 40-50C så uppstår problemet.
Har sett att det finns ett nytt bios till kortet på sapphires hemsida, dock verkar det inte göra någon mer skillnad än att ändra fläktkurvan(rätta mig om jag har fel).

Någon som vet vad det kan vara för fel, eller är det ett rma-fall?

Min setup i övrigt:
I7 2600K @ stock (återställde inställningarna)
Asus p8p67 WS revolution rev3
8GB ram
Sapphire r9 290
m4 crucial 128gb
Xonar Essence STX
Corsair AX850W GOLD

Tips på vad som kan vara fel?
Ska man testa att byta PCI-e port?
Testa att ta ut mitt ljudkort, om det på något vis krockar med grafikkortet?

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Av RawN
Skrivet av Dumsnuten:

Missa inte "up to" då det är stor skillnad mellan
"Increases AMD CrossFire​™​ scaling by an additional 20% for Battlefield 4" och
"Increases AMD CrossFire​™​ scaling up to an additional 20% for Battlefield 4"

I verkligheten kan skillnaden vara väldigt liten, har hänt förr och kan mycket väl vara så denna gång också. Bara en varning att 20% increase kanske inte är 20% men 4-5%.

Tänkte ta och fråga samtidigt, är det någon annan som haft problem med att drivrutinerna kraschar slumpvis i skrivbordet (när du bara surfar, ser på film eller liknande) men aldrig i spel? Har precis detta problem förutom att mina drivrutiner verkar krascha när man drar en runda på League of Legends 2 utav 3 gånger och händer endast de två första minuterna. Fattar verkligen inte vad detta fel är och undrar om någon vet vad det kan vara?

Skrivet av noobonur:

Ja du, samma sak här det med kraschen.. kan spela bf4, wow och andra spel i flera timmar utan att det kraschar men kollar youtube klipp och då kan det krascha och ge artefakter.. :s

Installerade ett nytt r9 290, har dock haft stora problem. Först valde jag bara att rensa de gamla drivisarna (med DDU), och sedan installera de senaste drivrutinerna(13.11 beta 9.4). Uppstod många krascher("Grafikkortsdrivrutinen slutade svara och har återställts", bluescreens och artifacts) Tänkte då att det är nog bäst om jag formaterar systemet för att installera det på nytt. Dock uppstår exakt samma problem nu. Om jag sitter i CCC och klickar på flikarna så helt plötsligt låser det sig och jag får upp "Grafikkortsdrivrutinen slutade svara och har återställts", och ibland i följt av bsods. Någon som känner till problemet och har nån rekommenderad lösning?

Av RawN

Borde egentligen fått mitt kort igår, men istället åkte det förbi och hamnade i Luleå, och ligger fortfarande kvar där. Tycker ju att det borde ha tagit sig till Umeå idag, men icke..

Hoppas bara att jag hinner få det innan helgen.

Av RawN

Slog också till på det här erbjudandet, kundet inte låta bli ^^ Ska bli intressant att testa det, var rätt länge sen man var på andra sidan bäcken

Av RawN

Här har ni ett exempel då de använder accelero Xtreme III. Finns klipp med ljudjämförelser längre ner.

http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-r9-290-review-benc...

Av RawN

Man blir grymt sugen verkligen. Finns det några fler alternativ på eftermarknadskylare än Arctic Accelero Extreme III?

Av RawN

Lite off-topic, men hur upplever ni kortet i övrigt? Är det att rekommendera, även med tanke på ljudnivå och värme?

Tack i förhand! Hoppas det löser sig!

Av RawN

Det går fortfarande att beställa, det dröjer bara till de får in det i sitt lager, troligtvis torsdag eller fredag. Finns mer om det i den här tråden bland annat.

http://www.sweclockers.com/forum/126-radeon/1248346-7970-1899...

Av RawN

Någon som vet ifall deras Logitech g600 är av den nya eller gamla revisionen? Verkar inte finnas något artikelnummer eller annat att stämma av med.

http://cdon.se/hemelektronik/logitech-g600-mmo-gaming-mouse-b...

Av RawN
Skrivet av Slowpoke66:

Hittade några reviews på Newegg å blev väl kanske något avtänd;

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168141314...

Verkar ha varit en del RMA:s dessutom...

:s

Såg dessa omdömen också, och som dig blev jag mer och mer skeptisk. Efter mycket velande valde jag tillslut att avbryta ordern, magkänslan säger att jag kommer få problem med detta kort. Finns mycket som kan förstöra helhetskänslan, saker som redan har nämnts, men exempelvis hög fläktkurva, coil whine och höga temperaturer. Hade gjort för dålig research innan jag la ordern, och fått uppfattningen att korten var relativt tysta ändå, bara att det fanns en risk för coil whine.

Väljer att avvakta, och kanske satsa på en dubbelkort-lösning istället.

Av RawN

Har själv redan lagt en beställning på 7990, men börjar mer och mer fundera på att kanske avbryta ordern.. Har haft svårt att hitta recensioner för just det kortet, finns för ju för devil-kortet. Vet inte om jag orkar med ett så högljutt kort som Quellcrist beskriver det. Hade varit bra om någon som sitter på kortet kunde ge lite input, hur de upplever kortet.