Inlägg

Inlägg som Ufoeke har skrivit i forumet
Av Ufoeke
Skrivet av jgrund:

Får ut cirka 50Mbit/s med N på 2,4GHz (kanal 11, utan kryptering - vet inte om routern ger högre throughput)... Blev besviken på att kortet inte stödjer 5GHz Någon som vet om Atheros-kortet gör det?

Edit: Hittade information om Atheros-kortet.. det stödjer inte 5GHz (dualband alltså, tydligen) heller.

Ogillar att jag fått Broadcom-wifi och ALPS-touchpad i min dator. Hade hellre haft Atheros och Synaptics, som båda verkar vara av bättre kvalitet (har dock inte haft några direkta problem med någon av dom, men ALPS-drivarna är ju hur tråkiga som helst (kan inte ställa in känslighet, vilket resulterar i att two finger-scrollen är hackig och så).. och Broadcomkortet litar jag inte riktigt på, i och med att andra har problem.)

Fick ett Broadcom jag också beställt ett Intel 6200 istället, dock så fick jag Synaptics plattan, men ärligt när de plockar ihop datorn är de någon låda eller där de blandat delarna som går att blanda på och satt i verkar som alla får olika specar på sina datorer gäller främst Wlankort, Pekplatta och LCD-Skärmen.

Av Ufoeke
Skrivet av Slenke:

Ok!
Bör man installera ePower och Launch manager innan allt annat?

skippa ePower de ger ingen nytta, räcker med Launch Manager

Av Ufoeke
Skrivet av Slenke:

Ok, tänkte göra en helt clean installation av win 7 pro 64...
Kommer bios och krångla då det inte är win 7 home premium som installeras?

Vilka program och drivrutiner från Acers sida är absolut nödvändiga? Nån som har en lista?

Nåt annat att tänka på förutom att man ska fippla lite sen för att få switcheable graphics att funka?

Jag kommer att installera från en extern dvd, borde funka?

Nej BIOS har ingenting med att göra vilken version av Windows du använder du kan använda Windows 2000 om du vill de.

De jag märkte av att man helst laddar ner nätverks drivrutinerna annars så tanka ner alla drivrutiner på acers hemsida och installera en efter en. Då kommer även Switch Grahpics att fungera.

De fungerar att installera från extern dvd själv använde jag usb sticka

Av Ufoeke
Skrivet av tku01:

Nästan exakt samma fel på min. Fast min flimrar till någon/några gånger i minuten. Skickade den med UPS till Tyskland. Kom tillbaka efter 3 dagar, snabbt, men jag förstår varför när jag läste lappen där det stog: "Inget fel hittat".

Visade datorn för mina arbetskamrater. Till och med de halvblinda såg felet inom 30 sekunder.
Detta är ju ett känt fel och dom hittade det inte i Tyskland.

Nu har jag DOA:t min då det bara hade gått 3 dagar när jag felanmälde hårdvarufelet.
Men bollen ligger just nu hos Acer igen.

Har ingen dator alls nu (utom på jobbet).
20 dagar sen jag köpte den

Jag la ner en bra beskrivning i lådan på nära en halv sida på engelska för att service killen skulle fatta, så jag får se tror jag får hem datorn imorrn eller Fredag igen se om de gjorde någonting åt saken.
Var ju lite roligt att ringa in dock till Acer supporten har aldrig vart med om värre brud prata från manuskript kändes som "Support for dummies" hon läste rakt ur, så de var den största anledningen jag skrev egen historia om problemet istället för att hon skulle beskriva de.

Skrivet av Klarho:

Kan bekräfta att detta löste problemet med "flimmer" i lägre ljusstyrkor för mig. Välj "hög prestanda" i ovanstående meny istället för energibesparing och låt windows inbyggda inställningar för energibesparingar samt ljusstyrka.

Ni som lämnat in era datorer, har ni verkligen provat detta?

Mmm men flimret kom som mest när man hade adaptern i och satt på ati 5650 kortet, de är vid max brightness flimmret kommer några gånger varannan minut.
Läste igenom ett annat typ official acer forum och de som rapporterar just detta problem har samma panel.

Av Ufoeke
Skrivet av Slenke:

Jag har upptäckt en ny sak jag stör mig på och funderar på att skicka in datorn pga det. Kan någon annan också kolla detta? När man låtit datorn gå på batteri ett tag och man sitter i ett tyst rum så hör man ett ganska högfrekvent tjut. Ljudet tycks härstamma från ett område direkt under klisterlappen med windows produktnyckel. Det skumma är att det endast hörs när datorn går på batteriet och har gjort det någon timme eller så.. Det börjar bli fett störande när man som jag sitter och skriver en massa i tyst miljö.. Jag trodde först att det var hårddisken, men den sitter på ett annat ställe. Det tycks inte heller vara någon av fläktarna eller högtalarna..

Nån annan som känner igen sig?

Tjut brukar oftast betyda att kondingarna läcker fick jag lära mig häromdagen, då jag tog upp att när jag berätta att de tjöt som du säger ifrån mitt tangentbord som hade bakgrundsbelysning.
Kan hålla med dig de är verkligen ihärdig varken högt bara högrekvent så man blir tokig på de efter ett tag.

Min är på service för närvarande då jag hoppas de byter ut min lcd panel då den flimrade, skickade den igår kväll strax efter 1900, den kom till verkstan i Tyskland runt 10 i morse så jag hoppas jag får hem den till helgen iaf

Av Ufoeke

Då var felanmälan gjord på laptopen klarade en vecka med flimmret på skärmen ang ljusstrykan som går upp och ner när man kör på 100%.
UPS Express till Tyskland, hoppas panel bytet går lika snabbt, någon som gjort service tidigare ?

Av Ufoeke
Skrivet av o3ryy0:

Om det är någon som har strul med att skärmen flimrar med Intels GPU i vissa ljusstyrkor, så kan man gå in i grafikegenskaper, energi, energifunktioner och under batteri kryssa bort "engergisparingsteknologi".

Hde flimmer på ATI kortet när de var igång tror jag lyckades få bort de genom att sätta
Brightness på -50 och Contrast på 110 vi får se om de hjälper annars blir de nog att se till att dom byter ut skärmen

Av Ufoeke

Jisses kinesen som plockade ihop min laptop satte ac uttaget upp och ner... så de gick inte att ladda då "adaptern" åkte in så laddaren gick ej att använda, aja de var bara ta fram skruvmejsel och ta bort alla 38 skruvar och sätta dit den åt rätt håll.
Roligt de skulle bli för en vanlig svensson och skicka in burken på service skulle ta veckor för de lilla felet :/

Av Ufoeke
Skrivet av Macrint:

Har dock lagt märke till att skärmen går upp och ned i ljusstyrka litegrann när man inte kör på maximal ljusstyrka. Är det något som nån annan här har märkt av? Eventuellt något jag kan irritera mig på i framtiden, men är det något jag behöver oroa mig för? Jag menar att det skulle kunna vara ett tecken på en defekt skärm som är på väg att braka ihop...

Sitter här med exakt samma problem, fick hem burken igår och med så mycket bloatware och skit så installerade jag om Windows 7 direkt och sedan installerade alla drivrutiner inkl ATI:s nyaste genom guiden som fanns på något forum, men som du säger skärmen går upp och ner i ljusstyrka typ blinkar till händer samma sak med båda korten och om man är ansluten till el eller inte.

Om någon vet problemet så tror jag vi båda blir tacksamma

Av Ufoeke

Acer 3820TG eller Asus UL30JT

Valet står mellan dessa 2 underbara laptops
Produktjämförelse hos Prisjakt

De positiva jag kan komma över att köpa Acer laptopen är
Processor (Finhåret bättre)
Grafikkort
Chassi (Ska tydligen vara stabilare än Asusen?)

Positiva ang Asusen
Hårddisk
Batteri
Troligen Intel Wifi kort

Någon som har några andra synpunkter och värderingar om vad som blir bäst köp.

Av Ufoeke

Körde FreeNAS på en gammal burk jag hittade i garderoben typ men vart inte tillfredställd pga långsam osv så installerade Ubuntu Server och drog in Samba, Pure-FTP, rtorrent+rutorrent och lite annat smått och fungerar kanon de är liknande som du har där i Swec länken, bara dela ut disken på nätverket så familjen kommer åt den precis som om de skulle ha disken satt direkt i datorn, sen kan du själv meka med torrent eller FTP om du skulle vara någon annanstans än hemma.

Av Ufoeke

Ska du ha till lagring så rekommenderar jag starkt att lägga dina saker på Amazon S3
Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) har Europa servrar och är riktigt billiga du betalar inte för x antal GB utan du betalar exakt för den mängd plats du utnyttjar.

Av Ufoeke

Finns ej ute i handeln än men dessa modeller verkar bra intressanta, äntligen någon tillverkare som fattar att man vill ha matt skärm.

Asus släpper B-serien av bärbara datorer | PC-feber
Take Flight With ASUS B Series Notebooks

Av Ufoeke

Är ingen direct apple fan men seriöst börjar bli trött på alla propp mongon som säger "jag har byggt ditan och datan via prisjakt och får xxxxx antal tusen kronor billigare" säger som några andra här burken är tillämpat mestadels till företag och då vill man inte ha en Larsson Junior som skruvar ihop företagets datorer och använder piratkopior till alla program och förlora flera tusen i arbetskostnader för att systemen ligger nere.

De är tillförlitlighet, design, support, enkelhet, program licenser man betalar de extra för och inte tala om alla tester Apple gått igenom för att säkra sig om att produkten lever upp till förväntningarna.

Av Ufoeke

Jösses Starcraft är ett av de snabbaste RTS spelen som finns och folk klagar på kantutjämning som knappt är synbart även under sega förhållanden, verkar som om vissa är tvungna att klaga på något för de hittar inget annat att klaga på.

När Blizzard släpper spel då vet man att de är kvalitet säkrat om man jämför med t ex EA Games de är endast ute efter mass produktion och för att spela ska man ha ny dator helst varje år.
SC2 kan du lira med en burk som är 10 år gammal de är inte många nya spel du kan göra de med.

Av Ufoeke
Skrivet av reactin:

webhallen släppte en ny model igår Asus UL30VT-QX018V

ser dock ingen skillnad i specifikationen om man jämför me modellen hos komplett.se Asus UL30VT-QX030V

Alltså Komplett.se - ASUS UL30VT 13,3" WXGA vs. http://www.webhallen.com/hardvara/11...t-windows_7_hp

vad är skillnaden?? förutom priset och färgen då..

Satt också och funderade på just detta, den svarta ser ut att vara typen av borstad aluminium men skulle vara intressant om någon visste skillnaden

Av Ufoeke
Skrivet av -=FULLMOON=-:

Men jag vill ha kvar pci, com, lpt, PS/2 x2... helt onödigt att fasa ut och plötsligt har man ett gäng skrivare som och tangentbord och jag klarar mig inte utan kvm switch och cat5 extender. har testat med usb adapter och det funkar inte med det jag testat..

väldigt dumt att slänga saker för flera tusentals kronor bara för att det är 'gammalt' men när det fungerar så fint. visst tar de bort portarna på I/O plåten men isf ska det finnas pinsout för det på moderkortet!

Det var bättre för i vissa avseenden.

Exakt!
Förstår ej varför folk vill blir av med ps/2 kontakterna och com portarna de är ju inte direkt så dom tar upp plats, tror de ej är många som använder sig alla 12 usb kontakter som sitter på moderkorten idag.

Tror de är mestadels p12:er som vill ha flashiga republic moderkort med alla gamla standarder utfasade, då de inte inser innebörden av användningsområdet för dessa superba portar.

Varför ska jag lägga pengar på massa adaptrar som hänger på sidan och man ska ha drivrutiner osv till när jag kan plugga in mitt Keytronic Ergoforce direkt in i datorn eller en Com port där jag kan styra mina switchar med.

Av Ufoeke
Skrivet av hACmAn:

Förorätta mig om jag har fel men finns det en ipv5? Trodde IP utväklingen körde samma system som t.ex linux kärnor. Ogämna unstable som senare döps om till gämna då de tros vara tillräkligt stabila?

Men antar att du skämtade med bitarna.

varför de inte heter ipv5 är pga att de skulle bli ett protokoll för video överföring men man lade ner de projektet ganska fort och då fick man helt enkelt döpa om nya ip protokollet till ipv6 istället

Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Patrik91uk
Det finns speciella datorskrotar dit företag skickar datorer för skotning.
Men på sådana ställen råder så hög säkerhet att ingenting som är inlämnat får lämna anläggningen. Det anställda har strikta regler för högsta möjliga säkerhet för kunden. Det är ju egentligen bara hårddisken som e det känsliga, men regler är regler, punkt slut.
Här finns en hel tråd med biler från en sådant ställe http://www.64bits.se/forum/viewtopi...=19&t=47466
Idag e nog inte dessa prylar sååå häftiga, men i september 2005 var det jättefina grejer som bara skrotades.

Nog har man gått och plockat och köpt en hel del datorer på s k dataskrot köpt x antal cisco switchar för kilo pris, och servrar med dual xeon några scsi diskar och 4-8gig ram för några hundringar, tangentbord, nätagg ja de mesta för kilo pris så mycket sekretess är de då inte.

Av Ufoeke

Helt klart LoL i mitt tycke skön community för de mesta så slipper man massa lallande 12 åringar som har fått ett nytt vokabulär som de övar på flitigt i t ex HoN, samt att HoN är verkligen till för den som vill ha AoE krig 24/7 och ha gammasutra på max för att över huvudtaget kunna se gubbarna i skogarna.