Inlägg

Inlägg som Ufoeke har skrivit i forumet
Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haku
Hehe okay, jag ser nu :] Jepp får bli en MSI GX740, men vad menade Ufoeke med skärmen? Skulle det inte gå att köra 1152x864 på skrivbordet? Med annan skärm? (Hehe är inte den bästa på detta =P )

Jorrå visste kan du köra med dom storlekarna på upplösningen men tft skärmar har en förmåga att bli grumliga om man inte kör upplösningen de är gjorda för, och varför vill man ha låg upplösning ? man får ju plats med mycket mera information och slipper scrolla lika mycket och bilden blir mycket bättre i högre upplösningar.

Och med extern skärm så kan man få den upplösningen den skärmen klarar av i mitt fall 1920x1200 på datorn resp 1920x1080 på tv:n.

Förstår du min tanke lite bättre nu ?

Av Ufoeke

Är också grymt sugen på nytt köp då man är på resande fot numera hela tiden så skulle de vara skönt med en bra burk att kunna lira på som Diablo 3 och Starcraft 2 och såg nu MSI:s GX740 den är ju grymt prisvärd måste jag säga
lägger hellre en extra på GX740 istället för GX640 då grafikkortet är snäppes vassare.

Enda som saknas är att skärmen har stöd för 1920x1080 eller 1920x1200 men man kan inte få allt får koppla in en annan som har stöd för de istället.

Väntar med spänning på recensioner om den.

Av Ufoeke

Menar de, kostade 1900kr när man väl införskaffade de och nu vet man iaf vad man fick för dom pengarna ifrån den tillverkaren.

Av Ufoeke

Du de verkar stämma liknande med mitt kort isf ang när man har externa fläktar direkt i moderkortet, för jag demonterade hela burken och satte ihop den en gång, då fick jag ingen bild osv, så jag demonterade den och satte ihop den igen då och kommer ihåg att jag satte min Noctua 120mm fläkt på ett annat ställe typ PowerFan istället för nå annat pin uttag och då satte de fart på grejerna igen, samma sak med cpu fläkten satte den på ett annat ställe och nu kan jag nerklocka burken igen dock måste jag ha 1.5v ist för 1.25v för 3.0Ghz men de är framsteg iallfall :).
Men när de blir ny rigg så blir de att undvika Gigabyte och testa något annat märke och modell som är "flavor of the month"

Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr rulle
Bara så du inte missuppfattade mig.
har du testat med fsb och pci-e på auto?. alltså inte manuellt 333 fsb och 100 pci-e som är standard klock.
Min blir fubar så fort jag tar bort auto och väljer manuellt 300(fsb)100(pci-e).

har du testat att disabla legacy usb i bios?.
när jag gör det så funkar det manuellt men blir galet med cpu usage i windows.
kolla det sista också för då kanske våra problem är i samma område.

Jorrå förstog vad du mena för mig är de på auto både fsb och pci-e från början när man resetar cmos,. Enda legacy usb jag hittade var om Tangentbord/mus/removeable storage och de är om de ska fungera efter start så.

Av Ufoeke

http://www.amazon.com/Gigabyte-LGA1366-CrossFireX-Motherboard...

Ja enligt amazon så köps de i7 920 ditt moderkort och Corsair TR3X6G1600C8D Dominator 6 GB 3 x 2 GB PC3-12800 1600MHz 240-Pin DDR3 Core i7 Memory Kit
rätt ofta.
Så skulle nog säga att de fungerar.

Av Ufoeke
Citat:

Du har pajjat din CPU helt enkelt. 45nm prollar ska inte köras med mer 1.4v-1.45v för 24/7.

Du körde i 1.55 för en ynka 3.6ghz. Verkligen inte värt det och felet ligger på din sida vare sig du tar illa upp eller inte. Försöker inte vara dryg utan bara påpekar varför din prolle beter sig som den gör.

Kan ju inte säga att de pajat då den fungerar sen att de inte går att nerklocka/överklocka något mera de är ju en annan sak. Inte direkt något jag tar illa upp datorn är ändå lite över 1½ år så antar de är dags att införskaffa sig något nytt :), de som är bäst med att sådant händer är att man tar lärdom i slutändan. Sen att du stack ut bland kommentarerna gjorde de roligare att skriva

Citat:

Testa att köra fsb på auto. funkar på mitt sketna kort.
samt pci auto. Låter mer troligt att du som jag har lyckats få ett sketet mobo som inte klarar av att klockas utan auto spänning.

De har jag gjort flertalet gånger att köra helt från orginal men de fungerar inte de heller, jo kanske har fått ett måndags ex av de kortet eftersom de aldrig har fungerat att manuellt ställa in volten för att de ska fungera tillfredställande.

Citat:

Alltså prova dig fram manuellt med 1.25-1.3V på CPU och 1.9-2.1V på minnena.
Jag är på jobbet själv så jag kan inte kolla exakt, men magkänslan säger 1.25 på CPU och 2.0 på minnen som start. kommer du då in i Windows utan omstart så testa med lite Orthos och se om den grejar det.
Mer än 1.3V på CPU och 2.1V på minnena ska inte behövas för dina hastigheter. Resten kan du lämna på Auto.

Kolla också om du har senaste BIOS för moderkortet.

Testade manuellt tidigare häromdagen med att öka manuellt på minnerna utan resultat samma sak med cpu:n öka ett steg i taget ifrån 1.25V och uppåt som är standard från början. På de lägsta volten starta burken bara om sen när jag kom upp på 1.3V så började jag få bild iaf, sedan testade jag 1.4V då kunde den boota windows sen var jag tvungen att köra på automatiskt.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Devildoll
kan du skriva ut exakt vad det är för nätagg?

kanske inte är så fancy?

ta och kika i cpu-z på vad det är för faktisk spänning som cpu'n går på.

http://www.cpuid.com/download/cpuz/cpuz_154.zip

Är ett Cooler Master 620Watt
Just för tillfället ligger den på 1.472V

Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ErsdaHL06
får jag fråga varför du voltade på så hårt från början?

Jag gjorde inte de, moderkortet gjorde de per automatik de fungerade så jag körde på tänkte inte mera på de förens nu. Man fick aldrig se vad moderkortet hade lagt för volt de fanns i någon annan sub meny.

Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av robalm
Jag har läst om cpu som vart hårt övervoltade, och efter ett par månader så går det helt enkelt inte använda samma vcore utan man måste mata den med mera vcore.
Har du kört med över 1.5vcore så är det inte så underligt.
Testa att reseta cmos, och se om det hjälper annars är det nog din cpu som är halv paj.
Eller ett minne som gått sönder?
1.55vcore är för mycket.

Ja då kändes ju "Optimized Settings" bra att fylla i på AUTO om detta så är fallet.
Upptäckte de nu att jag körde på så hög vcore, då vart så förvånad att tempen gick upp i skyhögt värde när man körde stress test tänkte kolla vad alla andra hade för vcore och de låg på 1.25V något liknande utan problem, men tror jag fått ett dåligt exemplar av prolle isåfall för jag har aldrig kunnat köra på så låg Vcore någonsin på 3.6Ghz, så jag har kört på auto sen över 1 år tillbaka och då har säkert moderkortet lagt den på 4.8v-5.5 av sig själv.

Cmos är resetat flertalet gånger, har t om lagt så jag resetar CMOS med min reset knapp under power knappen för att slippa dra ut grafikkortet varje gång.

Minnerna har jag testat och de verkar hela testat med ett minne 2 minnen, olika minnesmoduller osv.

Av Ufoeke

Min E8400 vägrar köra normal klock och volt under 1.52V

Någon som har haft liknande problem, beskrivning nedan.

Prolle: Intel E8400 3Ghz överklockad till 3.6Ghz
Moderkort: Gigabyte x38-DS5
Minnen: 2x2 GB Corsair XMS2-6400 5-5-5-18 1.8v
Grafikkort: ATI 4850
Nätagg: 620w av något fancy märke

Nu till problemet, varje gång jag nollställer systemet så återställer sig såklart överklockningen och när jag kommer in i windows så startar datorn om direkt, ibland gärna lite tidigare.
Kör jag däremot överklockat på 3.6Ghz och volten på Auto ja då fungerar de
men ska jag överklocka och sätter volten själv då fungerar de inte.
När moderkortet sätter strömmen själv så ser jag att
Minnerna: 2.1V istället för 1.8V
CPU: 1.55V istället för 1.25V

Och tydligen så vägrar burken fungera problem fritt.
Har även testat olika ram minnes portar, testat med ett ram minne, byt ut kyl pastan lagt ett mikro tunt lager Artic Silver 5 och satt tillbaka kylaren, installerat om Windows.

När man väl kör på auto volt osv och kommer in i windows och gick Orthos i 5 timmar utan problem samt Intel Stressburn test fungerade klockrent.

Någon som har ide varför burken vägrar köra orginal klock ?

Av Ufoeke

De är nog de värsta med Vista och deras Windows Vista Compatibility Center jag vill väll kunna installera vilket program\drivrutin jag vill utan att få meddelande "tyvärr denna drivrutin är inte signerad" så man inte kan installera.
Glad att de finns saker som löser sånt skit iaf.

Av Ufoeke

Ojojoj, akta ström förbrukning i idle time på den burken och inte tala om full load
snart är dessa värme element ett minne blott

Av Ufoeke

Jösses här går de undan, tog ett litet tag att nå 512mb och 1gb gränsen och nu siktar dom på 4gb minne på ett graffekort, fina prestanda värden med stora upplösningar

Av Ufoeke

Myrkrig under svarta förhållanden

Hmm nu har jag ingen aning vad som hänt, kan vara DNA drivers, men iaf har något sorts myrkrig av röda prickar under alla svarta bakgrunder i windows såsom hemsidor
Någon som kan ha något förslag va de kan bero på ?

Av Ufoeke

Lite OT kanske men ATI/AMD ska ha en eloge för att ha tillverkat 4800 serien med den grymt bra prestandan för den såpass låga prislappen med tanke på deras risiga ekonomi, man vill inte att nVidia får monopol på grafikkort de vore katastrof

Av Ufoeke

Kör själv inte med några som helst flänsar på mitt 4850 kort iaf, de flänsar som följde med AC1 kylningen var ju tveklöst värdelösa att sätta dit så sket i dem, kortet funkar fin fint klockat 700/1168 atm.

Av Ufoeke

Ingen skillnad direkt om man inte håller på med extrem överklockning, båda är lika bra enligt mig har kört med båda tillverkarna själv.
Ta dustin du de har extremt snabba leveranstider.

Av Ufoeke
Av Ufoeke
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wazza
Tror ni en Zalman VF1000 passar?

http://www.datorbutiken.com/se/default.aspx?Product=ZALVF1000...

Tacksam för svar.

Ja den passar utmärkt.

Källa http://www.theinquirer.net/gb/inquirer/news/2008/06/23/4850-t...

Av Ufoeke

Ja de går att använda vilken 120mm fläkt man vill bara man har kattstrypare/buntband till hands, jag skulle inte köpt turbo fläktarna de lär låta en hel del, använder du Accelero S1 på hd4850 så sänks idle tempen från 70-80 grader till 35-40 grader iallfall för min del.