Inlägg

Inlägg som Eptk har skrivit i forumet
Av Eptk

Kul att höra att det verkar gå framåt. Fortsätt med uppdateringar om du har lust, alltid intressant och höra hur det går.

Ett stort lycka till!

Av Eptk
Av Eptk
Av Eptk
Skrivet av monoleg:

Eller så kan Mod ta bort TS inlägg i tråden så vips har vi en bra tråd med whisky/whiskey.

Skrivet av Don_Tool:

Ifall ni missat så finns det: https://www.sweclockers.com/forum/trad/871393-traden-for-oss-...

Av Eptk
Skrivet av Garvey:

Dom kommer, så snart #livet ger mig en stund framför datorn!

Det är uppfattat.

Av Eptk
Skrivet av Garvey:

Album to follow!...

Var är bilderna då?

Av Eptk

Antar att det är sådant här TS tänker på: https://youtu.be/dT5ALH3ICTc?t=157

Märklig fredagsfundering överlag tycker jag.

Av Eptk
Skrivet av Rappen:

Nu går det att boka Dark Souls - Solaire of Astora amiibo hos CDON.COM. Tänkte det finns säkert någon som är intresserad av den här.

Tackar. Kommer köpa spelet på PC då jag har alla där redan men amiibon får det bli för utsmyckning

Av Eptk

Smash... Äntligen! För mig personligen vet ju några av er att de är vad i alla fall jag väntat på så nu blev man riktigt taggad!

Tack igen @tiamat för ditt kanonjobb med uppdateringar i tråden.

Av Eptk
Skrivet av lillpack:

Hallå! Är det någon mer än jag som upplever en ganska kraftig fps drop i korok forest? (Har senaste patchen)

Skickades från m.sweclockers.com

Japp, upplevde det också i veckan när jag kom dit. Men gick över hyffsat ok efter ca 20-30s.

Skrivet av Tiamat:

Veckans Skvaller:

http://media.comicbook.com/2017/11/smash-switch-1056856.jpg

Via resetera har Emily Rogers svarat vad hon vet om Smash Bros.

Unfortunately, I don't have enough information to speculate whether Smash Bros will be branded/marketed as a "deluxe definitive edition port", a "half-sequel" or a "full sequel".

I can only confirm two things:

1. A Smash Bros title will be announced and released for Switch later this year.
2. They added brand new content and re-worked some of the existing Wii U/3DS content.

Källa

Fan vad bra nyheter! Även ett stort tack till ditt fina jobb här i tråden med uppdateringar.

Av Eptk

Bodde tidigare väldigt lyhört som vissa andra här i tråden. Var ofta nyblivna 20-åringar som drog fest varje helg, gärna 2 dagar i veckan. Självklart har man själv varit i den åldern så man hade lite överseende och klart man själv drog på då och då men inte fram till kl 04 på morgonen. Här snackar vi volym så väggarna skakade i princip, öronproppar hjälpte noll

Bor numera i ett hus med 3 lägenheter där de andra två boende är 50+ så nu är det jävligt lugnt här vilket jag trivs med. Som både musiker och musikälskande drar jag dock på ibland rätt rejält både med gitarr och musik, dock sänks volymen efter kl 21 då det är en gemensam regel vi har i bostaden. Vankas det galej brukar det dras på in på längre tider runt 12 kanske men detta sker inte så ofta numera på gamla dagar och det är bara trevligt med lite liv i huset ibland faktiskt (även när grannen har folk hemma).

Av Eptk
Skrivet av Kajj:

@Eptk: Vad heter Kina dockan du köpt?

Håller med om att det är en fantastisk maskin det här haft min i 2 månader nu, glad att jag skaffade den.
Ser även ut att bli min goto "indie" spelmaskin . Förutom Zelda så har jag skaffat steamworld dig 2 och darkest dungeon. Riktiga pärlor till spel. Blir till att skaffa celeste och mario odyssey sen i mars när nya gold coin systemet är på plats

Hänvisar till @martinot som skrev om denna i Januari (därifrån jag och kompisar fick tipset).

#17237016

Av Eptk

@manaspok: EDIT: Jaha, trodde du menade den här specifikt. Har nämligen både läst och hört av andra att just den här är bra. Minst en i tråden bland annat samt 2 vänner till mig beställde också för några månader sedan. Men tack för varningen.

Av Eptk

Nu har man varit Switch-ägare i snart 2 veckor och känner mig nöjd som de flesta av er förberett mig på.

Blivit mest dockat + Zelda för min del och Zelda har ju varit fantastiskt verkligen. Tagit det väldigt lugnt och utforskat mycket så att det kommer hålla så länge som möjligt.

Hade några vänner över på öl i fredags efter jobbet så det fick bli ett köp av MK8D och även det var ju underbart i vänners sällskap. Inte spelat MK sedan 64 så det var en fröjd för oss alla att nöta några timmar och det kommer bli många mer även där.

Sedan har jag några spel jag vet att jag kommer köpa framöver men inväntar det nya shop-systemet samt att jag hade tänkt klara av Zelda först.

Sist och inte minst så bifogar även jag bild på "kina-dockan" som var skön att byta till. Till er om tvekar att köpa en Switch som jag gjorde - Gör det bara, det är en grym konsol och denna tråd är fylld av härligt folk som delar erfarenheter m.m. gällande konsolen.

Fortsatt trevlig Söndag,

https://i.imgur.com/ZxEAtow.jpg

Av Eptk
Skrivet av tyvar1:

Välkommen! Hoppas du blev nöjd!

Skickades från m.sweclockers.com

Tack Det blir jag säkerligen.

Skrivet av Flutters:

@Eptk

Välkommen! Jag hoppas(och är faktiskt rätt säker) att du kommer bli nöjd med din Switch!
Jag är såhär några månader efter köp galet nöjd som du vet Haha.
Är så skönt att bara dra upp den ur dockan och lägga sig i soffan eller sängen och bara slö spela lite efter en lång dag på jobbet.

Man är ju förövrigt grymt taggad på Bayonetta och Fe!
Fe ser så galet mysigt ut

Tack :). Ja, Fe såg mysigt ut. Jag ska pressa mig igenom BotW först ut sen får man ju skaffa sig MK8D inför att kompisarna kommer över. Sen är det SMO och Xenoblades som står på tur också. Kommer bli svårt att hinna med hehe.

Skrivet av martinot:

Kul! Grattis till en grymt fin konsol, den grymmaste bärbara som någonsin gjorts (IMO)!

Och till en snygg och smidig docka.

Tack! Ser fram emot när dockan anländer, verkar ju vara en väldigt bekväm docka jämfört med originalet.

Skrivet av anon5930:

Härligt! Du har många trevliga speltimmar framför dig då.

Verkligen

Av Eptk

https://i.imgur.com/aUdCJk8.jpg

Bättre sent än aldrig.

Nu har jag också äntligen gått och blivit med switch, mycket tack vare er här i tråden. Jag har nästan följt den slaviskt sedan release men nu fick jag nog och slog till. Jag passade även på att beställa hem en sådan där härlig docka som @martinot rekommenderat tidigare i tråden. Nu syns det inte på bilden men frukta ej - Jag har inte glömt inköp av screen protector men det verkar anlända imorgon.

Ett speciellt tack till @anon5930 och @Flutters för era väl övertygande inlägg. Nu kanske även jag börjar skriva här i tråden.

På återseende.

Av Eptk
Skrivet av martinot:

Perfekt! Jag tror att du kommer att bli mer än nöjd då du har rätt förväntningar. Finns inget som slår Switchen gällande bärbart spelande (det enda jag använder det för, även om jag någon gång skall testa att koppla in det i en av våra TV). Kanon att du redan har ett SD-kort.

Gick personligen för den Mariorödaversionen (som jag älskar), men det är ju en smaksak och finns flera att välja på. Bara att köpa!

Då låter det som om det blir ett bra köp även för mig. Tack igen för din tid & input.

Skrivet av mudde:

Köpte en vid BF och har bara två spel hittills (+ spelat lite demos). 95% av speltiden har gått till Skyrim, som jag spelat tidigare men inte på ca 5 år. Finns ju redan några högintressanta spel ute och flera kommande. Får de bara med sig de flesta av spelserierna från 3DS/DS och inte misslyckas med de nya versionerna kommer jag vara mycket nöjd med det också.

Spelar mest bärbart hemma men en del dockat har det blivit.
Hittills riktigt nöjd med den! Fungerar utmärkt att växla mellan lägena och joycons i hållaren är riktigt sköna. Kan bli lite krampaktigt vid bärbart spelande under längre tider, men det gäller alla bärbara konsoler jag testat.

Tror inte jag märkbart kommer sakna analoga triggers heller. Trodde de var viktiga i bilspel efter att ha spelat en del bl.a. Forza-serien, men när jag senare testade något av Gran Turismo-spelen till PS3 med gas/broms via andra stickan som standard så vande jag mig med det snabbt och tyckte det var likvärdigt. Det finns säkert något annat fall jag missar där triggers ger stort mervärde men kommer inte på nåt på rak arm.

Är ingen nintendo-fanboy (var Sega-fanboy om något i yngre dagar men spelade en del NES/SNES/N64 hos polare.) Köpte för några år sen en 2DS för att den reades ut tokbilligt ett tag och upptäckte fördelarna för mig med bärbart spelande och kvalitén på flera av spelserierna som ofta är exklusiva för Nintendo-konsoler.
Har annars PC och har PS2, PS3 & Xbox 360 inkopplade som används ibland (+ några äldre konsoler i källaren) + New 3DS XL och 2DS. Anledningen till att jag inte har någon PS4/XB1 är avsaknad av spel jag vill och tror mig hinna spela som inte också finns till PC.

Mycket bra information även här. Personligen kommer jag mest fokusera på plattform-/äventyrspel men verkar som om jag kommer trivas bra med Switchen. Tack för din tid & input.

Skrivet av anon5930:

Går ju alltid att vänta lite till förstås. Mycket beror ju på om man kan motivera köp med de spel som redan finns ute. Smash Bros bör vara givet att det kommer, en väldigt stor titel och nu senast kom serien både till Wii U och till och med 3DS.

Jag är riktigt nöjd med min och då var jag skeptiskt inledningsvis. Ville ha en kraftfullare stationär lösning men dröjde inte länge innan jag insåg hur mycket bättre denna lösning ändå är. Just att kunna ta med sig spelandet, inte bara som med Wii U och några meter utan utanför hemmet, i samma spelsession. Och sedan att spelen ändå ser så bra ut om man jämför versionerna till PS4 och Xbox One som trots allt är kraftfullare. Förändrat mitt spelande mer än något annat jag kan komma på och lätt årets bästa köp för mig. Ska vara uppe i lite drygt 20 spel, blir mest Xenoblade Chronicles 2 och Picross-utgåvan till Switch. Blivit en del Kingdoms: New Lands och Fast RMX (F-Zero liknande spel).

Nu spelar jag nog motsatt, 90% portabelt och 10% dockat i dagsläget. Xenoblade Chronicles 2 dockat är en härlig upplevelse så har blivit mer dockat med den titeln. Annars fungerar det ju som övriga konsollerna mer eller mindre, men att man kan ta med samma spel vid behov.

Jag har, som syns i signaturen, typ allt som går att spela på men det är Switch + PC som står för 99% av mitt spelande just nu. PS4 och Xbox One samlar damm i väntan på något nytt att spela. Spel som finns för Switch köps oftast där, annars blir typ allt på PC.

Detta inlägg har varit droppen - De blir helt enkelt en investering även för mig.
Med tanke på din backlog av spel Anders kanske vi får starta upp en recensionstråd för dig med spel snart

-
Tack för input till er alla och ha en fortsatt trevlig jul & nyår!

Av Eptk
Skrivet av wargreymon:

@Eptk: Kolla några inlägg bakåt, någon länkade ett spel som såg ut som en Smash Bros-kopia.

Tack för tipset men är dessvärre just Smash som jag vill ha.

Skrivet av Flutters:

@Eptk
Haha ja jag är som du redan sagt grymt nöjd med mitt köp av Nintendo Switch
Jag köpte min i slutet av oktober och jag har inte haft något problem alls med mina Joycons. Ansluter utan problem och har aldrig tappat anslutningen

En värd investering om du kör mest dockat? Utan tvekan.
Jag kör iaf minst 80% dockat(blir att man använder den bärbart när man åker buss eller liknande, vilket inte händer allt för ofta för min del iaf ) Men ska ju nämnas att den är en ren fröjd att köra bärbar, känslan att kunna köra ett spel som BOTW på en bärbar konsol är svårslagen!

Och det ska nämnas att jag bara skrapat på ytan när det gäller spel till Switch, "bara" spelat Breath of the Wild(har säkert lagt över 100 timmar, om inte mer i BOTW), Mario Odyssey och Yooka-Laylee änsålänge. Och mer spel kommer det.

Mycket bra inlägg och input. Vi verkar ha samma ändamål för Switchen så ett ganska övertygande inlägg, tack för det.

Skrivet av martinot:

Köpt Switch nyligen (på BF) och är nöjd totalt sätt. Kör i princip endast handhållet då den inte har en chans att mäta sig grafiskt med varken min PC, HTPC (SweCs vardagsrumsdator) eller stationära konsol (XB1 X).

Min första bärbara konsol om man inte räknar Nintendos Game & Watch på 80-talet.

Största kritiken jag personligen har (pratar inte för någon annan på forumet) är att jag personligen tycker att de fysiska kontrollerna är klart sämre än på PC/Xbox (både jämfört med standard och min Elite). Saknar riktig D-pad för Tetris och 2D-plattformsspel, samt att jag saknar analoga triggers (är tyvärr bara digitala on/off, vilket jag personligen tycker är kass i tex. bilspel).

Sedan om man spelar länge handhållet så får jag inbland lite kramp pga. lite sämre ergonomi, men blivit klart bättre sedan jag köpte ett gummiskal till den med bättre handgrepp.

Bortsett från att den ergonomiskt inte riktigt lever upp till mina förväntningar, så tycker jag att den å andra sidan varit en mycket positiv överraskning, och ett klart större grafiskt lyft jämfört med att spela på mobil/iPad. Trodde jag skulle störa mig mer på den relativt lågupplösta skärmen (hade hoppats på min. 1080p när ryktet om Switchen startade). Dock så har det fungerat över förväntan. Riktigt kul och bra grafik (för att vara en handhållen konsol).

Har i dagsläget en ca. 10 AA-titlar, och en ca. 10-15 indiespel till den, men mest fokuserat på Mario O. som jag tycker är riktigt kul.

Se dock till att direkt köpa ett bra snabbt 128 GB SD-kort till den. Du kommer snabbt få slut på internlagring annars.

Kan absolut varmt rekommendera ett köp (och då är jag inte någon fanboy som inte vill se några nackdelar).

Köp - nu! 😀

Självklart har inte en Switch samma prestande som de du nämner. Har själv PS4 och en grym PC. Nintendo för mig har alltid varit för de stunder man bara vill koppla av och kunna njuta av ett grymt Zelda spel eller annat. Men det är en diskussion som tas i andra trådar överallt så inget vi behöver utvärdera mer kring. Tack för din övriga input dock :). Läst detta med SD-kort medans jag följt tråden här så ett sådant har jag förberett mig med redan hehe.

Av Eptk

Jag har funderat på att köpa en switch bra länge nu. Egentligen ville jag vänta till någon form av Smash Bros kommer ut men kan nog ärligt talat inte vänta så länge mer nu så kommer väl bli en investering nu i dagarna kanske.

Har dock en fråga vilket kanske är mer lämpade till er som nyligen köpt en Switch men har ni haft några problem med JoyCon vid nyliga köp av Switchen? Vid lansering var det ju ett problem en del folk hade och som man i vissa fall även kunde lösa själv. Men känns som om detta borde vara fixat på nyare batcher nu nästan ett år framåt i tiden?

Tankar? Ni som köpt är nöjda med er investering? Självklart en individuell punkt men ändå intressant att höra era tankar. För en annan som kommer köra dockat 90% av tiden är det fortfarande en bra investering trots det? Tänker ju mest för er som kanske är i liknande situation.

@Flutters och @anon5930 - Har inte varit så svårt att missa att ni är nöjda men ni får gärna svara ändå

Av Eptk

Finns en kille på Sweddit som verkade rätt insatt i brädspel. Länkar hans post här så kanske du kan hitta något: https://www.reddit.com/r/sweden/comments/7jpypr/jultider_%C3%...