Inlägg

Inlägg som Fireeyes har skrivit i forumet
Av Fireeyes

Hade det varit Pci-e så verkar nya 7600GS vara riktigt bra för pengarna.

Jag har precis köpt ny dator med ett 6600GT och man kan inte annat än bli ledsen när dom släpper 7600GS för samma peng två månader senare. Där fick jag för att jag fortsätter kolla hårdvarupriser, tur att jag fick min Opteron till ett skäligt pris.

Av Fireeyes

Mina Twinmos 2Gb gör inte en knop över 217=434, oavsett divider, latency eller vdimm.

Av Fireeyes

ANDoja:

"Har inga krav på extrem 3D prestanda från grafikkortet längre då jag har spelburkar mm till sånt."

Läs hela inläggen...

Av Fireeyes

Opteron processor: 144
Stepping: = CAB2E 0548FPMW (inte helt hundra på de sista fyra...)
Orginal MHz: 1800
Klockad MHz: 2700
FSB: 300
Mutipel: 9
Orginal Vcore: 1,4
Klockad Vcore: 1,5
Kylning: Zalman CNPS7000B-AlCu
Temp (idle/full): ~33/~51 (med lägsta fart på fläktarna, med högsta blir load ~47)
Moderkort: MSI K8N Neo4 Fi
Minnen: Twinmos 2*1Gb Cl 2,5
Vmem: 2,6
Minnes hastighet: 193
Timings: 2,5-3-3-6-1T
Stabilt: Prime95 25timmar+, SuperPi 1M
SuperPI 1m resultat: 32s
HTT Multipel: 3

Processorn gör primestabilt:
FSB: 280 @ 1,4V
FSB: 300 @ 1,45V
FSB: 305 @ 1,5V
FSB: 310 @ 1,55V
men jag måste höja till 1,5V på 300 för att den ska gå stabilt i Windows.

Minnena maxar 217MHz, oavsett latens eller vdimm.

Av Fireeyes

Problemlösning sökes. (AMD 64 klock)

Jag har ett problem. Datorn vill inte gå stabilt i windows vid klockning. Jag har testat processorn och den klarar av följande i Prime95 minst 2 timmar:

FSB HTT Bus Vcore Load Temp
280 1680 1,4 ~44
300 1800 1,45 ~45
305 1830 1,5 ~47
310 1860 1,55 ~50

Mina minnen maxar 217MHz oavsett om jag kör 2,5-3-3-6-1T eller 3-4-4-8-2T.

Jag har kört Prime utan fel i 8 timmar på 280 med minnena i 180, inga problem. Problemet uppstår när jag försöker köra i 300 med minnena i 192MHz. Prime funkar fint, jag körde 7 timmar, och SuperPI 1M tog 32 sekunder. Men, windows fryser ibland. Som när jag ändrade hastigheten manuellt på cpu- och chassi-fläkten. Det verkar som att imc'n inte orkar driva allt, eller att nätagget skickar ut alltför fluktuerad spänning. Det här är min första klock så jag skulle uppskatta lite hjälp. Vad händer om jag ändrar LDT till *2?

Processor: Opt144
Moderkort: MSI KN8 Neo4 Fi
Minnen: 2*1Gb Twinmos Cl 2,5

Jag har läst alla faq's men fastnade för http://www.short-media.com/review.php?p=1&r=300 som jag har följt.

Av Fireeyes

Men behöver du ta upp en PCI-plats med ett nätverkskort? Funkar inte moderkortets lan-port? Och du behöver inte grafikkort för att koppla en skärm, du kan ju köpa moderkort med integrerat grafikkort. Inte världens bästa kvalitet kanske, men det verkar som att det inte är prio 1 med bra grafik, bara skärmen visar korrekt vad som sker i datorn.

Av Fireeyes

Lät du gummiskruvarna sitta i hålen och drog igenom buntbanden (är det fysiskt möjligt?) eller kapade du gummiskruvarna vid plåten så att du fick lite vibrationsdämpning iallafall, eller struntade du blankt i dom och körde bara med buntband?

Av Fireeyes

Jag har också en Nexus 120mm som jag vill sätta där, men jag är riktigt trött och hungrig så jag fattar inte hur de fyra gummiskruvarna fungerar/ska sitta. Nån som kan hjälpa mig en solig lördagmorgon?

Av Fireeyes

Nb47j

En liten fråga, gärna med jättesnabbt svar.

Jag håller på att montera en NB47J på ett MSI K8N Neo4 Fi och den kommer krocka med mitt Leadtek 6600GT, om jag inte flyttar ner den nästan en centimeter. Vad ger bäst kylningskapacitet?

Att flytta den nästan en centimeter neråt, men så att den fortfarande täcker nordbryggan, eller att kapa 4-6 av de små flänsarna och sätta den mitt över nordbryggan?

Av Fireeyes

Ingen egen erfarenhet, men strax under 2100spänn på OcUK är ett bra pris för 2gigs-kit med cas2. Inte för att jag rekommenderar någon att handla på OcUK efter allt strul jag går igenom med dem just nu.

Ett bra kit om du inte klockar och vill ha snabba timings, kanske är en adekvat slutsats? Och det går ju att klocka med dividers...

Av Fireeyes

Flytta hårddiskar till ny låda.

Jag har inhandlat en helt ny dator men grejer har försvunnit på vägen och overclockers/parcelforce strular, så jag tänkte att jag lika gärna kan plocka ihop det jag har och plocka över det som behövs från den gamla. Det som flyttas över från den gamla datorn är två IDE-diskar och en ramsticka. Måste jag ominstallera XP, eller kommer XP inte bry sig i att det körs av ett nytt moderkort och processor?

Av Fireeyes

Jag sitter i lite samma sits. Skickade efter grejer från overclockers men det fattas en del grejer. Nu har dom i sin tur 'claimat' det hos ParcelForce. Men dom påstår att om inte Parcelforce tar på sig skulden så blir jag utan ersättning/grejer. Jag tar kontakt med KO imorgon.

Av Fireeyes

Selectra 2*1 CL2.5

Datorbutiken rear ut ett 2gigs kit CL2.5 den här veckan. Jag har sökt i forumet men hittar inget om dessa minnen. Är det nån som har förstahandsinformation och kan plita ner några rader?

Om de är likvärdiga med typ Corsair VS och liknande vad gäller stabilitet, överklockning etc.

Av Fireeyes

Det här är en riktigt bra länk, och om du inte har lust att läsa de 56 sidor eller vad det är tycker jag du lika gärna kan gå och köpa en FX-57. Ingenting är gratis här i livet

http://www.short-media.com/review.php?p=1&r=300

Av Fireeyes

Om han inte ska klocka känns det riktigt onödigt att köpa dyra överklockningsminnen när han istället kan kräma på med Value-minnen. 2Gb matchade Corsair, Kingston,Twinmos. Och om han får för sig att klocka iallafall så får han väl använda dividers och försöka sätta lite tightare latenser.

Av Fireeyes

Jag har inte plockat ihop mitt Antec ännu, men jag har för mig att jag läste nått om att ett par stycken hade skickats ut med nån kabel dragen fel, vilket gör att front-USB'na inte funkar. Sök och du skall finna info på deras forum, och här.

Av Fireeyes

Har du inte lärt dig att storleken inte har någon betydelse, det är hur man använder grejerna.

Av Fireeyes

Lånar tråden litegrann. Om man har ett Logitech G15 (heter det så?), kan man då koda lite C++ och visa Bios-settings på displayen, så man kan se tempen kontinuerligt under full load utan att behöva switcha ut spelet/programet?

Av Fireeyes

Jag tror du är ute och cyklar lite. Iofs har jag ingen större erfarenhet av att klocka, men vad jag har förstått så ligger det till så här. Han vill klocka sin amd64 3700+ 200-400 MHz. Det skulle betyda att han höjde från 2,2GHz till 2,5 i snitt. med en multiplier på 11. Han höjer fsb till, säg, 230 och får en ny cpu på 2530MHz. Minnena går i 230 om han inte sätter divider, men om han sätter divider på 5/6 så går hans minnen i 192MHz. Iofs en minskning i prestanda på minnena, men en rätt så rejäl ökning av processorkraften. Han får helt enkelt hitta en sweetspot där han tjänar mest prestanda. det kanske är att köra fsb'n i 220, och minnena utan divider. Det beror ju helt på vad minnena klarar av, och vilka timings han vill ha på minnena.

Av Fireeyes

Jag fick min opteron 144 från overclockers.co.uk idag, men antingen har dom skickat två kollin, eller så har jag blivit lurad, för jag fick inte chassit och minnena jag beställt, bara cpu, grafikkort och nb-kylare. Satan vad irriterande att inte kunna sätta ihop riggen i helgen, och jag flyttar nästa helg.