Inlägg

Inlägg som anon84089 har skrivit i forumet
Av anon84089
Skrivet av Hyorinmaru:

Får det inte att fungera. Trodde det slutat då den gick felfritt i ca 2 dagar. Men igår börjades det igen. Måste vara något fel på sjävla RPi'n.

När problemet först började så hade jag ett USB-minne i en port. Detta tog jag ur och efter det så fungerade det felfritt i 2 dagar. Nu när det börjat kronglat igen så har jag testat med olika strömkällor, olika SD-kort med olika images på. Jag har testat XBIAN, Raspbmc och Raspian Wheezy. Samt även testat med olika TV/skärmar.

Jag har en laddare med 2.1A och ett 8GB Class 10 SD-kort från Kingston, samt ett 16GB Class 4 från SanDisk.

Hur jag än gör så stänger det av sig efter allt mellan 5-15minuter. Spelar ingen roll vad jag gör. Film, Musik eller bara låter den stå som den startar.

Jag är villig att testa vad som helst för att få den att fungera så alla förslag är välkomna.

Kanske låter dumt, men, har du testat ett annat eluttag?

Av anon84089

Hm. Jag har visserligen aldrig provat att spela musik med min, men raspbmc är väldigt stabilt för mig så jag är ganska övertygad om att det är någon form av hårdvaruproblem. Jag hade en del problem för ett tag sedan, det visade sig att minneskortet inte riktigt ville fungera. Kolla in denna listan http://elinux.org/RPi_VerifiedPeripherals#Which_SD_Card.3F och se vad det står om det du använder.

Av anon84089

Antagligen är det laddarna som är problemet, den stänger av sig för att den får för lite ström. Prova att ta ur usbminnet, så behöver den lite mindre. Annars, köp en laddare som ger mer ström. Min laddare från HTC ger 1 ampere, den har inte gett mig något problem, men då har jag å andra sidan inte försökt driva ytterligare utrustning via USB. Tror Pi'n drar typ 700mA.

Edit: Jag upptäckte av en ren tillfällighet att det går att driva Pi'n genom de två usbportarna om man vill, dvs, om du har en usbhubb med extern ström så räcker det med endast en sladd mellan hubben och Pi'n för både data och ström.

Av anon84089

Gött. Ska installeras så fort det släpps officiellt.

Av anon84089

Kul att Swec rapporterar om detta! Använde Ubuntu 12.04 förut men provar Elementary OS ett tag nu. Men man lär väl prova 12.10 live en liten stund iaf!

Av anon84089
Skrivet av Tomas82:

Länken funkar inte

Hoppsan, blev lite fel i adressen. Borde fungera nu. Tack!

Av anon84089

Här är en bra sida om man vill modda sin HOX lite. Har installerat MIUI på min, fungerar riktigt bra.

Av anon84089
Skrivet av Scheeva:

Jag har laddat ner den nu, men jag förstår inte riktigt hur man installerar den?

Du måste först roota din telefon och installera Rom Manager. Sen bootar du in i recovery och flashar vad du nyss laddade ner. Allt du behöver finns på Google

Av anon84089
Skrivet av Ctrl:

Vissa märken/modeller är värre än andra. Särskilt billigare modeller verkar mer utsatta. OCZ är väl dem med sämst rykte, crucial ligger nog tät 2:a sen.

Låter inte bra, har en Crucial M4 i min stationära. Kommer ihåg att de hade nån 5000-timmarsbugg, måste nog uppdatera firmware snart

Skrivet av sarqune:

Tur att det löste sig för dig! Läste tråden och tänkte dela med mig av följande:

Jag har haft liknande problem med samma SSD fast 120 gb verisionen. Det händer lite då och då att datorn fryser. Oftast hinner jag rädda situationen genom att reseta datorn när det börjar hända. Men 2-3 gånger har det hänt när jag inte är vid datorn (händer dock inte ofta, max 1 gång varannan månad inget som stör mig) så har disken försvunnit från BIOS. Disken kommer tillbaka till BIOS efter att jag drar en CMOS reset. Högst intressant fenomen. Jag ska uppgradera firmware, men har inte fått tummen ur att göra det.

Aha! Provade aldrig att resetta CMOS eftersom det är en laptop, orkade inte gräva. Kanske hade hjälpt? Aja, bytte till en Intel 330, känns mycket tryggare nu. Glöm inte att backupa!

Skrivet av waagaard:

Funderar också på denna eller man blir lite fundersam när man läser detta.....
Fungerar en SSD med sata 6.0 till den dator med sata 3.0 ?

Japp.

Av anon84089

Jag fick en ny! Gick dit och frågade, och dom hittade mig nånstans gömd djupt inne i systemet, så behövde inget kvitto. Stor tumme upp till snubben i kassan, och Inet i allmänhet. Vilka hjältar!

Edit: Och såklart tack till alla ni för hjälp och råd!

Av anon84089
Skrivet av ParasiteX:

Han hämta ut det direkt i deras butik, när dom hade en kampanj där.

Precis så. Med lite tur finns det kvar i deras system på något sätt, min bokning eller så... Vet inte om det räcker.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon84089
Skrivet av ParasiteX:

Bara logga in på Inet med kontot du använde när du beställde. Inet sparar alla ordrar på sin hemsida. Och hanterar även returer och fel anmälningar där.

Alla seriösa webbbutiker sparar dina ordrar på hemsidans konto. Så man behöver vanligtvis inte spara kvitto...

Tyvärr finns det inte lagrat där, det var en kampanj där man kunde typ smsa och boka en, sen hämtade jag ut den och betalade i butik... Eventuellt har dom väl kvar min bokning isf.

Av anon84089
Skrivet av Najk:

Jag råkade ut för exakt samma sak för ungefär 2 månader sedan. Blev en RMA till Inet som konstaterade samma sak som mig: SSD:n stendöd. Fick en ny.

Skrivet av tejpis:

Du bör kunna reklamera ändå, hör med Inet.

Men man måste väl ha kvitto, eller? Har iaf mailat Inet, ska se om jag får svar imorgon, eller om jag ringer dit. Tack för svaren.

Av anon84089
Skrivet av Blazin87:

Hmm, då kan det mycket väl vara därför den dog....

Stängde du av indexing?
stängde du av defragmentering?
stängde du av vilo läge?
stängde du av superfetch?
stängde du av pagefile?
kollade du så TRIM va aktiverat?

Här har du guiden : http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?72945-...

Jag använde Linux på den, men allt du räknar upp gjorde jag. Men den dog inte av ålder/utslitning, den DOG, liksom Poff.

Av anon84089
Skrivet av Blazin87:

Låter tyvärr som att den dött.
Har du följt OCZ's SSD installations guide (på deras forum) till punkt och pricka? och hade du senaste firmwaren på den? Båda dom 2 sakerna är extremt viktiga.

Tack för snabbt svar! Nä, följde tyvärr ingen guide när jag installerade (på) den, men var noga med att aligna partitionerna. Firmware var också det som fanns på den från början, vet inte om det är senaste.

Av anon84089

OCZ Agility 3 60gb stendog

Hej!

Köpte en ny SSD får någon månad sedan, en OCZ Agility 3 60gb. Den har funkat fint ända tills igår eftermiddag, då jag hade varit ute och kom tillbaka för att hitta datorn helt låst. Startade om, misslyckades. Har inte lyckats boota sedan dess. BIOS hittar inte disken. Har provat OCZ's linuxbaserade firmwareuppgradering, hittar den inte heller. Har satt den i min stationära dator och provat i både Linux och Windows, ingen hittar den (inte heller den datorns BIOS). Den är alltså helt stendöd. Köpte den på Inet, har tyvärr inget kvitto. Finns det något jag kan göra eller är det bara att glömma och köpa nytt, och lära sig spara kvitton?

Edit: BIOS är självklart uppdaterat till senaste versioner på båda datorerna.

Av anon84089

Kolla in HTC One X annars. Fetaste telefonen just nu, finns med bra erbjudande på Tele2.

Av anon84089
Skrivet av Rydisen:

Crucial m4 är snabbare än agility 3 på det mesta.

TS: Det är ett bra pris.

Jag har just dessa två diskar i mina två datorer, och fick visserligen in agility'n igår så har inte testat så jättemycket, men rent spontant känns Crucial-disken långt piggare.

Av anon84089

Stor tumme upp till Sweclockers, som äntligen fått till ordentlig videovisning! Flyter perfekt, och Flash är inte installerat.

Stor tumme ner till Microsoft, detta ser alldeles fruktansvärt ut. Är det ett skämt?

Av anon84089

Har inte haft flash installerat på rätt länge nu... Kan inte påstå att jag saknar det. Youtube fungerar ju precis som vanligt ändå.