Inlägg

Inlägg som Mor5ives har skrivit i forumet
Av Mor5ives
Skrivet av snajk:

Men det där stämmer ju inte alls. Efterfrågan av Windows är uppenbarligen hög eftersom närmare 90% av alla datorer som säljs har det installerat.

KTL påpekar att Win 8/8.1 är lågt efterfrågat, men om man ser till helheten av alla versioner så är windows högt efterfrågat. Delar man dock upp det versionsmässigt krossar 7:an win8/8.1 med lätthet.

http://www.theregister.co.uk/2013/12/02/windows_8_point_x_mar... Speciellt med senaste siffrorna i åtanke. Flertal andra sajter publicerar liknande siffror, techcrunch etc.

Hade efterfrågan på 8:an varit på samma nivå som när 7:an släpptes hade 10% gränsen varit förbi för LÄNGE sedan. 8.1 äter till större del av 8:ans andelar så det är inte mycket plus där.

Julen kommer bli riktigt intressant för Microsoft.

Av Mor5ives

Trevligt trevligt! Handlar ofta där både butik och online och har själv bara goda erfarenheter.

Av Mor5ives

Tackar för tre år. Har varit riktigt bra hela vägen och jag ser fram emot framtida paneler.

Av Mor5ives
Skrivet av mrqaffe:

Jag tror definitivt att win 8 är en faktor som gynnat linux och om SteamOS funkar bra så kan det bli starten på en trevlig linuxutveckling för en större massa

Kan relatera till detta. Som "resident nerd" på min arbetsplats har frågor om Linux ökat i Windows 8:a kölvattnet även om jag själv råder dem att fortsätta med 7:an i väntan på vad Microsoft gör för att fixa saker och ting. 8.1 var knappast den fix många ville ha vad jag märker.

Av Mor5ives
Skrivet av XHI:

Skattebetalad tv = staten styr över det som visas, dvs propaganda (om det skulle bli så). Därför anser jag personligen att avgiften är bra i sig. Ser man inte på SVT - betala inte för det. Men nu om man inte tittar på det MÅSTE man betala för det?

Licens eller skattebetald TV är i sig precis samma sak. Enda anledningen till att det inte ligger på skatten är någon löjlig teoretisk tes om att det gör SVT oberonde men så är inte fallet och sett till hur deras journalistkår betet sig i alla år samt allt kulturdravel de numera sänder. SVT är för övrigt precis lika statligt som vilken institution som helst bara att en separat "licens" är ett försök att släta över beroendet.

Ser man inte på det så bör man inte betala heller. Fult rimligt synsätt om man är begåvad med sunt förnuft, vilket rövhålstjänst i kiruna samt riksdagsgänget sällan varit och det är därför det ser ut som det gör. Visst med skatt hade man på sätt och vis betalat i alla fall men det hade varit vettigare än att hålla det vedervärdiga rövhålstjänst vid liv. Bättre lägga ner det så de anställda där kan skaffa riktiga jobb.

Av Mor5ives

Varken eller. Status quo är i stort sett kvar, bara polerat.

Av Mor5ives
Skrivet av sAAb:

Det är fler som skakar på huvudena. Börsanalytikerna ser också sprickorna i wintel-ekosystemet. Om de senaste dagarnas spektakel med Windows 8.1 och misslyckade uppgraderingar fortsätter rämnar kanske hela ekosystemet och vi går in i något nytt.

Det ironiska är att det är självförvållat av Microsoft då de hade alla chanser i världen att bara "apa" efter och dra in kosing med renodlat ordentligt Windows tablet/phone som kunnat leva vid sidan av windows med djup office integration.

IMO tror jag de från lednings och utvecklarhåll var så desperata att ses som "coola inovativa" att klavertrampen följde varandra tätt inpå.

Av Mor5ives

Har den och rekommenderar den helt klart. Upplösningen och skärmen är bra sen har den rätt låg vikt för en platta och således väldigt bekväm att hålla i en längre tid. Batteritiden är helt okej och prestandan likaså.

Samsung galaxy note 10,1 slår den relativt lätt specielt på skärmfronten.

Av Mor5ives

Ondrar om RT verkligen är så klokt nu när alla andra tillverkare övergett det. Nokia mobile är iofs Microsoft ägt så jag kan inte säga annat än lycka till.

Av Mor5ives
Skrivet av MrPhilicorda:

En grej som jag tänkt på och tydligen annat folk också är att slå ihop desktopen och startskärmen. När man tänker på det känns det så jävla klockrent och självklart så man fattar inte varför MS valde att dela på dom över huvudtaget. Googlade fram en bild som illustrerar det rätt bra.

Hatar man den traditionella desktopen är det bara att autohidea taskbaren, hatar man live tiles är det bara att ta bort dom och lägga in valfri skrivbordsbakgrund. Everybody happy.

http://i1051.photobucket.com/albums/s425/prisoner_of_mars/des...

Håller med om att detta skulle kunna fungera rätt bra och vara mindre "in your face" som startskärmen är nu när man är i desktop. Hade varit betydligt mindre chock än vad MUI blev för gemene man och hade kanske lett till en "Intressant, funkar rätt bra" reaktion istället för "EGHADS! Vad har de gjort? USCH!" responsen.

Om man funderar lite så kanske en ännu smartare idé hade varit om Microsoft istället för att skapa en helt ny app miljö med MUI hade använt Windows Phone 8 appar istället för den röra de skapat nu. Just nu har de tre "programmiljöer". Vanliga desktop program ala Photoshop, word, Steam etc som vi kör på desktop, MUI appar och WP8 appar. Visst någon kompatibilitet finns säkert mellan MUI och WP8 men jag är inte säker här. Något en programmerare säkert kan svara på det bättre än jag men trots detta första gången jag ens hörde om MUI för länge sedan när W8 var under utveckling tyckte jag det kändes onödigt när WP8 fanns.

Själv hade jag hellre valt lite delar av båda sammanflätat bättre. Exempelvis, man har sina fönster i desktop. Fullskärm eller ej kvittar men tänk om man kunde använda WP8 appar vid sidan av som widgets. Exempelvis facebook widget form av WP8 appen vid sidan av som med högerklick kan växla mellan smartphone eller tablet storlek beroende på behov, öppnas och tas bort som man vill, direkt tillgång till en store antingen via fullskärm eller förbättrad start meny etc.

Oh well, Jag kan spåna vidare men lite onödigt. MS har redan skjutit sig i fötterna ett par gånger nu så det är mer intressant att se hur de reder ut nuvarande situation.

Av Mor5ives

Om du nu prioriterar böcker så lär vikt spela in och det skiljer en sådär 100g mellan dem ungefär. Låter inte som mycket men ska man hålla upp plattan länge för läsning är det något man bör tänka på.

Stock på Tablet Z har jag inte hört talats om men Sonys egna UI är inte långt ifrån stock alls och funkar bra. De har inte gjort några större ingrepp på det olikt Samsung eller HTC.

Skärmupplösningen är väll den större skillnaden. Tablet Z har 1920 x 1200 medan Nexus 10 har 2560×1600. Personligen tycker jag det är av ringa betydelse då 1920 x 1200 på tio tums redan är superbt. Har plattan själv och skärmen är kanon.

Av Mor5ives

Håller med om att 8 på desktop har problemet mrgaffe skriver om. På 30" skärm är start skärmen befängd och många har en så stor skärm för att ha fler fönster. Visst även fullskärm med Photoshop etc är en anledning men det är inte ett argument. Det finns en anledning till namnet "Windows" trots allt. I grund och botten är det ner till var och ens arbetssätt och det är fullständigt individuellt oavsett om strejf sliter sönder sitt tangentbord för att hävda motsatsen. MS siktade på att alla skulle jobba som de nu fick för sig och ja, det gick som det gick. Mottagandet av 8 talar för sig självt.

Av Mor5ives

Av debatten blev det rätt tydligt att S största problem under valet kommer vara att manövrera runt V:s virrpanne politik.

Lööf gjorde rätt klent ifrån sig. Åkesson och Sjöstedt var precis lika icke imponerande båda två.

Av Mor5ives

Med tanke på den skräp creative cloud redan är kostnadsmässigt är detta verkligen salt på de såren. Är så jäkla glad att jobbet skaffa ett ordentligt CS6 kitt innan de tog slut.

Skrivet av ThomasLidstrom:

Vore fantastiskt om någon kunde ta fram alternativ.

Corel har bland annat Draw för vektor grafik och Paint shop pro från samma företag kan med pluggins få Photoshop funktioner även om det redan i sig självt är kompetent.

Av Mor5ives

Trevligt test. Tackar för detta.

Av Mor5ives

Hoppas kan man men jag tror det först den dagen jag står med DVD case i hand i närmsta butik.

Av Mor5ives
Skrivet av KimTjik:

Det går att tolka på olika sätt: antingen att det i övrigt går som vanligt och Lumia 520 säljer exceptionellt bra, eller att resten går exceptionellt dåligt och Lumia säljer normalt. Lite onyanserat skrivet, men det får mig ändå att undra.

Hur som, om det stämmer är priset för Nokia än mer skrattretande lågt.

Kan inte annat än att hålla med, Microsoft fick verkligen Nokias mobildivision för en spottstyver.

Hade även varit intressant att se hur andra Lumias står sig men än mer intressant att få se 520 vs surface och surface pro. Vågar man spekulera i att övriga Lumias även där säljer bättre än RT plattorna? Som sagt, spekulativt men det skulle vara intressant att se hur det faktiskt ligger till på den biten.

Av Mor5ives

Läcker pjäs! Kan mycket väll byta min nuvarande släpbara mot denna. Vill dock se fullständig spec innan man slår till.

Av Mor5ives
Skrivet av badcash:

Senaste DN/Ipsos;

Rödgröna egen majoritet med 51,7 % i riksdagen.
Alliansen 38,8 % medräknat Centern på 3,5 % vilket är under riksdagsspärren.
SD 8,5 %

Glädjande siffror och trots att det är oroväckande att 8,5 % röstar SD skulle detta innebär att de får noll inflytande på svensk politik kommande fyra åren vilket måste ses som positivt.

http://www.dn.se/nyheter/politik/valjarnas-fortroende-for-reg...

Man såg rätt ofta detta innan förra valet med men sen gick det som det gick i alla fall. SD:s intåg och C/KD dansandet på gränsen gör kommande val i alla fall lite mer spännande än det brukar bli.

Av Mor5ives

För alla affärsmässiga upp och ner han har varit bidragande till, liktförbaskat kommer han bli mest ihågkommen för "dance monkeyboy dance."

Just sådana tokspel kommer man sakna hos den nya VD:n.