Inlägg

Inlägg som gäst3256 har skrivit i forumet
Av gäst3256

Hmm. Det verkar som om finanskrisen har slagit hårt även här mot användarna på detta forum Är det ingen som köpt den och kan ge en liten review?

Av gäst3256

Nokia E75

Ser att Nokias E75 har släppts och den verkar sjukt trevlig. Någon som köpt den och kan berätta om svagheter/styrkor?

Har slarvat bort min iphone på fyllan och behöver en ny smartphone. (Jag var sjukt nöjd med iphone och vill därför ha en lur som känns lika välgjord som den). Hur känns kvalitén på E75? Känns den lika mycket kvalité som E71 eller plastig som N96?

Det jag vill få ut av telefonen är främst följande:

*Bra mejlprogram (jag var jävligt nöjd med mejlen i iphone, men saknade så klart riktigt tangentbord)

* Att det ska vara enkelt och snabbt att ta fram en kontakt och ringa/smsa

* Bra batteritid trots att man surfar mycket via wifi.

* Bra skärm i den bemärkelse att den funkar bra att surfa med

Av gäst3256

Tack för svaren. En fråga till dock:

Vad skulle Ni ha valt, en ny nikon d40 eller en beggad canon 350d i perfekt skick? Priset är detsamma.

Av gäst3256

Tack för alla gratulationer och svar!

Jag har kollat runt en del nu och är faktiskt inne på att köpa en beggad D50 eller 400D. Tack knoxz för tipset till fotosidan, hittar mycket bättre grejer än på blocket där. Har även bestämt mig att köpa en extern blixt på en gång, då det i princip alltid råder dåliga ljusförhållanden hemma i lägenheten. Jag har märkt att det ofta finns en billig blixt för runt 1000-lappen och sedan en massa dyra från 3000kr och uppåt. Men de billigare borde göra jobbet? Eller är de totalt värdelösa?

Av gäst3256

Man tackar!

Förstår jag saken rätt att d40 kommer som standard utan autofokus? I fall jag vill ha det, måste jag alltså köpa 50/1.4 AF-S? Vad kostar ett sådant?

Men om jag köper 450d så får jag autofokus med kitobjektivet?

Jag har ju aldrig ägt en systemkamera, men spontant känns det som att det borde vara rätt jobbigt att inte ha autofokus. Eller tänker jag fel?

Av gäst3256

Digital systemkamera, instegsmodell

Fick barn, en liten flicka, i onsdags som är det vackraste på denna planet

Därför vill man ju att fotografierna som man tar på underverket blir riktigt bra. Har idag en Sony DSC-300W, men bilderna som den tar blir riktigt dåliga inomhus.

Därför vill jag köpa en systemkamera som passar bra för mitt behov. Som sagt, jag är främst ute efter att ta vackra porträttbilder på ansikten. Kommer inte vara ute i skogen och fota naturen bara för skojs skull. Jag har kollat på D40 och 450d, men jag undrar ifall 18-55 objektiven räcker? Detta blir min första systemkamera, så jag tror inte att jag kommer palla bära omkring två olika objektiv och byta vid behov.

Så min fråga är egentligen: kommer en noobfotograf som jag få märkbart bättre bilder på en 450d med standard objektiv, än vad jag skulle få med en d40 med standardobjektiv? Eller ska jag välja 1000d? Kort sagt: jag vill få så bra bilder som möjligt, med så lite pill som möjligt, till ett så lågt pris som möjligt:D

Förslag?

Av gäst3256

Skönt. Då behöver jag inte ha ångest för att jag köpte gamla imacen bara för några veckor sedan. Fan vilken dålig uppgradering på imacen. Mindre prestanda för mer pengar.

Jag gav 14500 för min 24"imac 2.8 Ghz, 2GB ram (tryckte in 2GB till för 350 kr), 320GB hhd och HD2600PRO.

Idag skulle jag få betala 16.495 kr för att få samma dator fast med 2,66Ghz, 4 gb ram, 640gb hhd och 9400M-kortet.

Det känns som att jag hade föredragit gamla imacen även om de kostat lik mycket. Bättre grafik, bättre processor.

Eller finns några andra nyheter på nya imacen som jag missat?

Av gäst3256

Beställd! Den verkar grym. Tack för hjälpen.

Av gäst3256

Gillar inte mighty mouse - tips på bra och estetiskt matchande mus

Ja, som rubriken lyder, jag gillar inte alls mighty mousen som följde med min nya imac 24". Jag gillar inte den hala ytan på musen, och jag tycker inte att muspekaren är tillräckligt snabb, trots att jag ställt in den på maxhastighet. Dessutom så funkar inte heller högerklicken klockrent, ibland får man gå väldigt långt till höger på musen för att den ska fatta att jag försöker högerklicka.

Så jag undrar ifall någon har något tips på en bättre mus. Dock är det viktigt att den utseendemässigt smälter in med imacen. En mus i aluminium och svart hade varit fantastiskt, men jag hittar ingen sådan. Har kikat på logitechs vita sk macmus, men gillade den inte så värst.

Så kom med förslag!

Av gäst3256

Om du har råd: kör på en Macbook Pro. I annat fall kommer den vanliga att räcka fint den med. Dock tror jag att det kommer att finnas tillfällen när du kommer att sakna 9600 kortet ifall du väljer den vanliga macbooken. 9600 kortet fungerar som så att du själv aktiverar det vid behov, tex om du ska använda PS eller spela. Och vill du vara säker på att datorn håller i 2-3 år gör du nog bäst i att välja Pro modellen. Särskilt ifall du vill köra dubbla OS med Pararell Desktop.

Men vilken du än väljer kommer du att bli riktigt nöjd, jag lovar!

Av gäst3256

Sitter nu med min iMac 24". Vilken GRYM känsla! Oslagbart att nu sitta med 24 feta tum istället för att surfa runt på min äckliga ipaq614

Just nu är jag i alla fall hur nöjd som helst. Ska nu testa att köra lite WoW och se hur det går..

Av gäst3256

Re: Jobbdator max 7000kr

[QUOTE]Ursprungligen inskrivet av musse1
[B]Sitter och letar och letar efter en bra jobbdator för max 7000kr. Jag hittade denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?r=350905 Vad tror ni om den?

Jag köpte den datorn till min flickvän. Tyvärr kan jag inte rekommendera den, du kan få bättre dator för 7k. Det jag framförallt har att klaga på Sonyn är föjande:

1. Dålig batteritid. Håller inte ens två timmar när man bara surfar.
2. Mycket dålig betraktiningsvinkel. Du måste i princip sitta rakt framför skärmen om du ska kolla på film. Annars syns inte de mörka partierna.
3. Plastig känsla för att vara en vaio.

Jag skulle ha satsat på en ASUS istället, trots deras bedrövliga support.

Av gäst3256

Nåja, nu är det för sent att ändra sig. Fick just ett SMS från komplett att min imac finns att hämta.

Men jag är nu helt övertygad om att nya imacs är på ingång. Igår kunde man läsa på komplett.se att 24 tummaren med 3Ghz processor nu mer är en beställingsvara med ca 20 dagars leveranstid. Idag noterar jag att de helt tagit bort den ur sortimentet.

På techdata har de heller inga imacs på lager, beställningsvara även där.

Min slutsats är att Apple nu stryper tillgången på imacs, för att sälja av det som finns, för att snart lansera de nya modellerna. Jag gissar dock att de nya modellerna finns att köpa tidigast i juni/juli, eftersom apple först måste hinna fasa ut alla gamla imacs (vilket de uppenbarligen börjat med), dra igång en fet marknadsföringskampanj och sedan distribuera de nya modellerna världen över.

Men det är bara min gissning förstås..

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Perc
Jag upprepar:

Som vanligt när det gäller apple är det ingen som vet något om framtida produkter, om Apple inte själva har sagt det.

Suck...självklart är det ingen som vet (förutom Apple). Däremot är det fullt rationellt att spekulera i saken. Och det har vi all rätt i världen att göra.

Angående att bygga en hackintosh: kommer inte på fråga. Jag vill ha den fina skärmen, den snygga designen, den nästintill ljudlösa driften, den platsbesparingen och den driftsäkerheten som man får genom att köpa en äkta mac. Om det innebär att jag får sämre spelprestanda - so be it. De andra fördelarna överväger nackdelarna med råge.

Hur som helst, jävligt jobbigt det här. Orkar inte surfa länge till på min ipaq614

Antar att jag får tjacka gamla imacen och sedan sälja den och uppgradera när den nya kommer, om det överhuvudtaget blir någon större skillnad med de nya modellerna. Man kanske kan uppgradera endast grafikkortet när det släpps nya?

Av gäst3256

Nya Imacs?

Vill kolla om någon av er hört något om att Apple ska släppa nya Imacs? Enligt en artikel i macworld skulle de ju komma i samband med Expomässan, men inga nya iMacs syntes till.

Och OM de är på ingång, vad kan vara nytt i dem?

Saken är den att jag sitter helt utan dator just nu, och har bestämt mig för en iMac 24" 2,8Ghz HD2600PRO som jag beställt på komplett.se Dock skjuter de fram beräknad leveransdag på dem hela tiden. Och det verkar vara likadant på flera andra ställen jag kollat. Ska detta tolkas som ett tecken på att nya modeller är på ingång?

Jag är beredd att makulera min beställning, men endast ifall de nya modellerna kommer väldigt snart, sitter ju som sagt helt utan dator. Det vore ju för jävligt ifall det kom en ny modell med bättre grafikkort en vecka efter att jag köpt den nuvarande modellen...

Hur dåligt är HD2600PRO egentligen? Räcker det till WoW på 1920x1200 upplösning?

Av gäst3256

Förstår faktiskt inte mig på folk som gnäller över att WoW är för lätt. Det ligger ju i sakens natur att det finns en gräns för hur svårt (tidskrävande) PvE kan vara. All PvE är ju förutbestämd. Bossarna är programmerade att agera på ett visst sätt, och så fort man klurat ut hur de agerar, så är det lätt. Spelar ingen roll hur "svåra" de var tänkta att vara.

Vill man göra något svårt i WoW kan man alltid försöka bli bäst på PvP på sin realm. Då kan man börja snacka skills.

Det finns alltid en utmaning i WoW. Man kan aldrig "spela ut det". Var själv s1 s2 s3 gladiator, och det fanns ändå alltid en massa mer att sträva efter. Men visst, om man bara ägnar sig åt PvE, förstår jag att man lessnar.

Av gäst3256

Jag tycker att min fråga är berättigad. Om du hade använt sökfunktionen hade du ju sett att det redan finns en tråd för E71.

Peace.

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av pontusgustavsson
Nu har min Iphone kommit, den ska bara hämtas på Tempo och sedan laddas men kan inte någon förklara hur man Jailbrekar?

Alltså så att jag kan ha Halebop i telefonen!

Testa följande:

www.googleffs.com
skriv "iphone 3g + jailbreak"

Voila, en massa pedagogiska guider dyker upp som steg för steg förklarar hur du gör.

Lycka till.

Av gäst3256

Det finns en sökfunktion här på swe. Provat den?

Av gäst3256
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jens
hur i helvete kan man lägga 6000 kr på nått man aldrig känt på eller ens vet hur den ser ut. för om du visste hur den såg ut, så hade du ju vetat redan innan att du skulle tycka den va ful. :D:D

Ja, vad ska man säga. Jag är en impulsköpare helt enkelt. Det tar ungefär 2 sekunder för mig att lägga en beställning så fort "det där suget" griper tag i en Eftersom jag själv är säljare, är det värsta jag vet folk som aldrig kan bestämma sig. De går i veckor, månader, år och resonerar dag ut och dag in och lyckas aldrig komma till avslut. Jag vill inte vara en sådan. Konsekvensen blir naturligtvis att man ofta köper skit, men skitsamma, vi har ju blocket.se.

Angående att telefonen var ful: jag tyckte den så okej ut på bilderna på nokias hemsida. Men bilderna var missvisande. De lyckas dölja hur plastig och tjock N96 är. Och framförallt visar de inte de synliga skruvarna och den synnerligen fula finishen/färgen på slidens baksida.