Inlägg

Inlägg som kingeling har skrivit i forumet
Av kingeling

Det kan vara en idé att byta till en lite billigare processor och istället lägga lite mer på grafikkort, om du nu ska använda den till spelande.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av C3
Snabb fråga, 2x4890 eller ett GTX295?

Definitivt 2x4890. GTX 295 är väldigt oprisvärt, och mycket sämre än 2x4890.

EDIT: Missade att det var en sida till, sorry för onödigt inlägg.

Av kingeling

Enligt mig (och många håller med mig ) så är det mycket smartare att köpa en AMD-rigg nu än Core 2 Duo, eftersom den sistnämnda håller på att dö ut eftersom i5 släpps snart. Jag rekommenderar dock inte i5, det skulle bli för dyrt för ett sånt här paket.

Sen har jag hört dåliga saker om Ace också, jag tycker inte att du borde snåla så mycket på chassi + nätagg. Kanske ett billigt Cooler Master-chassi och ett FSP-nätagg om du vill komma undan billigt.

Av kingeling

Inte meningen att sno tråden (förlåt om du tycker att jag gör det :x) men jag undrar samma sak, fast om Kina Nån som har några erfarenheter?

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kreekill
rowb ser inte det du länkat på imageshack

Jepp, "403 - Forbidden" säger den.

Annars håller jag med kriggus, men med i5 kommer du nog inte under 6500, nej.

Av kingeling

Det går "alltid" att få bättre prestanda per krona om man väljer delar själv än köper ett paket Jag har dock inte så bra koll i denna prisklassen så jag väljer att inte uttala mig om nån rekommendation

Av kingeling

Ser bra ut tycker jag! Du hade kunnat få fraktfritt med https://www.inet.se/?page=product&stockid=6101343&a=6101343&

Det som skulle kunna "flaskhalsa" är grafikkortet tror jag, jag ser många som sätter ihop datorer med 2 såna till en sämre processor än du har. Men det går ju alltid att uppgradera med ett till senare! Sen kan det ju va så också att processorn blir flaskhals i de andra paketen jag har kollat på.

Av kingeling

Både p3nt0s och lazerlarz paket ser bra ut tycker jag, men om du ska lägga till kortläsare kommer du en bit över 8000, speciellt med montering inkluderat i p3nt0s paket.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av az1e
http://data.fuskbugg.se/skalman01/burk1.JPG

Det här hade jag satsat på, lite över dina 12000kr men helt klart värt det enligt mig. Alt. så kan du byta ner dig till en mindre hdd ifall du inte behöver 500gb samt en vertex på 30gb ifall du tycker det räcker.

Folk säger att man inte ska ta Sparkles kort, eftersom det blåser ut den varma luften i chassit istället för ut ur det, på baksidan.

Jag hade också hellre tagit tex 2x HD4890 och varit utan en SSD, men jag vet inte riktigt...

Av kingeling

Jag skulle inte tro att det är för att "det är för lite watt på nätagget", enligt SweClockers test så ska ett system med det grafikkortet kräva under 300W vid hög belastning.

Av kingeling

HD 4890 Är lika bra som GTX 275. Erfarenhet behöver du inte. Men välj du GeForce ändå, jag förespråkar varken det ena eller andra.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av wingea
Är det värt att vänta på i5? Vad är fördelarna?

Ingen som kan ge lite andra förslag på min build?

Jag tänker själv köpa en dator med i5 när det kommer nån gång, och tycker alltså det är värt att vänta på. Kommer prestera ungefär lika bra som i7 tror jag, och vara rätt mycket billigare.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Recall
Finns det några grafer på hur GTX 260 resp GTX 275 och HD4890 presterar i SLI reps Crossfire? Skulle vara intressant att se någongång.

http://techreport.com/articles.x/16681/12

Där kan du i alla fall se 260 i SLI, i jämförelse med massa andra kort.

Av kingeling

4000 kommer du klara om du väljer i5 efter 6:e september. Vad jag har hört ska den kosta runt 1800 och moderkort går att komma undan med från 1000.

Det är möjligt att dessa gamla blir billigare men jag skulle inte valt det ändå. Hellre en AMD nu i så fall!

Av kingeling

Jag tycker att allt ser bra ut utom processorn, och därav moderkortet. Om du ska köpa just nu är AMD bättre och mer prisvärt, och om du kan vänta kan du köpa Intels i5 efter den släpps 6:e september. Anledningen till att inte köpa den du har valt är alltså det, att de släpper nya processorer som de går över till då så det kommer inte finnas något att uppgradera din med.

Av kingeling

Det är bättre att satsa på AMD om du ska köpa nu, eller vänta på nya Intel-processorerna som ska komma 6:e september. Vilken av de 2 du än väljer kommer du lätt kunna uppgradera, medan det du har valt här kommer dö ut efter 6:e september.

Av kingeling

Så vitt jag kan se så ska allt funka tillsammans, och du har valt bra delar! 650W är mycket, och ska lätt klara av det.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av sputt
haha nu blev jag lite osäker igen, vilket av dessa grafikkort är bäst?
https://www.inet.se/artikel/5408457
https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/powercolor-ra...

Jag skulle säga att 4890 är lite mer prisvärt, för korten är nästan lika bra. Vad jag har sett så går det nästan inte att säga vilket som är bäst.

Av kingeling

Det ser bra ut tycker jag! Nätagget klarar lätt av grafikkortet, enligt SweClockers test tar ett system med 4890 293W vid hög belastning. (http://www.sweclockers.com/articles_show.php?id=6166&page=12)

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av p3nt0s
Mycket bättre speldator,
http://i30.tinypic.com/30ijhnt.jpg

Ser riktigt bra ut skulle jag säga!