Inlägg

Inlägg som kingeling har skrivit i forumet
Av kingeling

Jag har inget att anmärka på förutom att du kan nog få en billigare version av grafikkortet nån annan stans. Gör alltså ingen skillnad om det är XFX eller Powercolor osv, så länge det är samma kort.

Av kingeling

Jag lägger min röst på Gigabyte-kortet som du har valt. Bara med tanke på att det är ett bättre märke, och dessutom är billigare (på inet.se i alla fall).

Jag har inget annat att rekommendera runt 1200 kr, men det kan vara värt att fundera på ett UD4 istället för att kunna köra Crossfire i framtiden.

Av kingeling

Tror det är bäst att köra på ett Gigabyte GA-P55-UD4 om du vill kunna Crossfire:a. Det är det jag planerar att göra. Asrock har jag inte hört alltför bra saker om och skulle därför inte välja i vilket fall.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KingOfSweden
Så länge grafikkorten använder originalkylaren är det (i princip?) ingen skillnad på dem, så billigast är nästan alltid bäst.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qslig
Men jag undrar fortfarande vilken tillverkare av grafikkortet jag ska välja =/

Äsch, jag skrev ju helt fel i mitt tidigare inlägg (och har ändrat det nu). Menade så klart "Så länge grafikkorten använder originalkylaren är det (i princip?) ingen skillnad på dem, så billigast är nästan alltid bäst.". Förlåt!

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Warzius
Edit: Jag läste i en recension på inet.se om Core i5 750 att den använder sockeln 1156 som tydligen bara har 1xPCIe och att man således kan glömma SLI, stämmer detta?

Det är inte direkt det det handlar om, utan moderkortet. För att kunna köra 2 grafikkort i 8x PCI-e så behöver du ett moderkort som klarar det (tex detta). Det enda i5 750 inte klarar så vitt jag vet är två grafikkort i 16x PCE-e, men det ska tydligen ge max typ 5% prestandaökning, så det är inget att bry sig om.

I ditt fall skulle du bara behöva ett dyrare moderkort, som det jag länkade, för att det ska fungera bra med CrossFire.

(Skulle va bra med nån som bekräftar informationen )

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av rullekorn82
http://data.fuskbugg.se/skalman01/---inet2.JPG

tycker jag är ett bra paket sen så när han får ihop lite mer pengar kan han köpa en minnessticka till. Grafikkortet räcker mer än väl till Left4dead. Nätagget också

För en speldator hade jag hellre lagt lite mer på grafikkortet i jämförelse med processorn. Ok att det räcker till L4D men om det är det mest krävande som ska spelas borde man inte behöva lägga så mycket på en processor. Och om det ska spelas mer avancerade spel i framtiden (gissar jag på) så skulle det alltså va bra att lägga lite mer på ett grafikkort.

Men jag tycker det funkar bra om man tänker sig att uppgradera grafikkortet senare, för då kan man klara sig ett tag på samma processor ändå.

Av kingeling

Tycker ditt paket ser jättebra ut, slusk. Planerar att beställa ett nästan exakt likadant snart faktiskt, så enligt mig ser det perfekt ut

Av kingeling

Din länk leder bara till en kundvagn med fraktfritt för SweClockers-medlemmar.

Öppna din kundvagn istället, och ta Print Screen på den, sen in i Paint eller liknande och klistra in. Spara bilden och ladda upp på din Photobucket, sen länka den bilden istället!

Av kingeling

Det jag kan säga direkt är att chassit (och nätaggregatet som ingår) är av ett märke som många här på forumet tycker är dåligt.

Moderkortet kan jag inte säga så mycket om mer än att minnena du har valt inte funkar på det. Du får välja ett par på 1333 MHz istället (PC-10600). Men jag har hört om nåt annat moderkort där det inte stod att 1600 MHz skulle funka, men det skulle göra det ändå, så det kan va så här med.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qslig
Tackar så mycket för svaren, ni har övertygat mig att köra med radeon, så 5850 blir det Har uppdaterat första posten.

Har bara dessa frågor kvar:

Och viktigast av allt, hur ser paketet ut? Passar det ihop?

Mvh.

Så länge grafikkorten använder originalkylaren är det (i princip?) ingen skillnad på dem, så billigast är nästan alltid bäst.

Att köpa ett moderkort som det här kan vara bra om du vill kunna köra CrossFire i framtiden (dvs köpa ett 5850 till och använda tillsammans).

Av kingeling

Jag tycker inte att du borde byta i5 till i7 för en speldator. Blir rätt mycket dyrare men knappt bättre efter vad jag har hört. Men om du tycker att du behöver prestandan för Photoshop och videoredigering kan det nog va värt det.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jetlag
processor: pentium (R) 4 CPU 3.00 GHZ
ram: 1,00 GB
grafik kort: Radeon 9600 serier

hmm denna lista känns lite tom ska man inte byta ut fler delar för att en dator ska fungera optimalt?

Om du har så mycket som 9000 att lägga på nya delar så är inget av det där något att spara. Eftersom det är en gammal processor betyder det också att du har ett gammalt moderkort som inte kommer gå att återanvända.

Nätaggregat, chassi, hårddisk(ar), CD/DVD-läsare kanske du kan använda även i framtiden dock.

Jag känner mig inte riktigt tillräckligt insatt för att sätta ihop ett paket till dig men jag har gett dig den hjälpen jag kan i alla fall

Av kingeling

Du bör kunna se vilken/hur snabb processor du har om du högerklickar på Den här datorn och tittar under egenskaper, på första fliken. Där står RAM också. Grafikkort kan du se under fliken Inställningar om du högerklickar på skrivbordet och går in på egenskaper.

Om man vet vilka delar du har där blir det förmodligen rättså lätt att fortsätta därifrån, om det är nåt du kan behålla eller bör byta ut

För mer detaljerad information om det mesta i din dator kan du använda ett program som Everest (Home).

Av kingeling

Tråkig kommentar men det verkar inte som att du har kollat i tråden för färdiga datorpaket. Det kan säkert hjälpa dig en bra bit på vägen.

De flesta väljer Intel i5 nu och det håller jag med om, och den finns med i 7k- och 8k-paketen.

Av kingeling
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gladasnubben
Räcker en 4770 till COD4 tillsammans med amd 955?

COD4 fungerar bra på mycket svagare system än det där, så absolut!

Av kingeling

Ta en titt i den här tråden så kanske du inte ens behöver nån mer hjälp

Av kingeling

Du kan titta i den här tråden för paket i just din prisklass, som man kan lita på funkar bra också!

Av kingeling

Är inte säker på om jag skulle satsa på Intel eller AMD i denna prisklassen, men det går ju att vänta till 8:e september(?) på i5 och de andra processorerna som kommer från Intel då. i5 750 ska prestera ungefär lika bra som i7 920 som föregående talare valde, och vara mycket billigare.

För en speldator kan det också vara värt det i denna prisklassen att köra på 2 kort, SLI/Crossfire. Men HD4890 är ett bra kort, så det funkar bra att välja 2 av just det.

Av kingeling

Jag har inget att anmärka på, mer än att jag inte vet något om moderkortet. Och kolla så att grafikkortet blåser ut luften ur chassit istället för att bara fläkta runt den där inne (är olika med olika märken). Många väljer XFX HD4890 här ser jag, oftast XXX-modellen. Kylningen bör inte va några problem ändå tror jag, ditt chassi ska ha bra kylning.

Av kingeling

Lånar Lazerlars länk, som han hade beställt. Det enda jag skulle ändra på är att ta ett HD4890-grafikkort istället (https://www.inet.se/datorkomponenter/grafikkort/xfx-radeon-hd... tex).

Det är en speldator det handlar om då, annars behöver du inte det bättre grafikkortet direkt.